Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Provocarea lui Venus !



Planetele Venus si Uranus isi impletesc fluxurile energetice intr-un aspect de cuadratura vreme de cateva zile, incapand de duminicam 30.01.2011.

Aceasta influenta astrala se suprapune peste miscarea aparent retrograda a lui Saturn, in semnul Balantei, care deja ne invitase sa ne revizuim atitudinea in orice forma de asociere si de parteneriat. Astfel ca in urmatoarele zile sentimentele noastre vor avea un rol important in experientele de viata pe care le vom trai.

Este posibil sa apara situatii aparent conflictuale care sa ne ajute sa descoperim nuante noi in felul in care intelegem sa ne construim si sa dezvoltam relatiile sentimentale. Sau este posibil ca un anume element surpriza sa aduca la suprafata lucruri nespuse, sau neasumate, sau poate chiar informatii noi care sa ne ajute sa reconsideram modul in care ne manifestam sentimentele sau in care intelegem, acceptam si primim manifestarea celorlalti.

Aceasta perioada poate constitui factorul declansator al lectiilor lui Saturn din aceasta perioada de retrogradare. Acum se pot declansa situatii sau evenimente care sa ne determine sa ne insusim aceste lectii si, sa incepem sa trecem in revista anumite relatii precum si modul in care le-am gestionat pana acum.

In aceasta perioada de mari transformari ale planetei pe care traim noi, oamenii, Universul a redus drastic orice termen de ragaz. Nu ne mai lasa sa pierdem “timpul”, - asa cum il cunoastem noi – si ne cere sa fim hotarati si fermi, sa construim frumos sau de loc.

Astfel ca dupa ce am facut alegerile cuvenite privind drumul nostru in viata – intre cele doua eclipse de luna si de soare – si dupa ce, intr-un fel sau in altul, in cursul lunii ianuarie ne-am angajat pe drumul ales, acum se armonizeaza echipele. Astrele ne cer si, ne si ajuta, sa recunoastem adevaratul sens al implicarii sau al neimplicarii noastre sentimentale. Sa reevaluam corect directia in care ne indreptam si sa facem corectiile necesare.

Pe durata manifestarii acestui aspect astral, planeta Venus isi schimba vibratia, parasind semnul Sagetatorului si intrand in semnul Capricornului. Cumva, si noi ne vom schimba starea de spirit, vom deveni mai seriosi, mai sobri si ne vom retrage mai mult spre zona de confort interior, de unde vom face toate observatiile si analizele necesare procesului de transformare pe care tocmai l-am inceput.

Putem face totul in mod armonios, fara sa ne luptam cu tensiunile emotionale, ci lasandu-le sa treaca prin noi si eliberandu-le prin intelegerea motivului care le-a generat. Astfel putem dialoga in echilibru, ascultandu-i si pe celalti si, putem reaseza orice relatie pe un nivel de intelegere superior.
Spor si succes !!!

miercuri, 26 ianuarie 2011

Ce facem astazi ? 26.01.2011 - Saturn ne invita la o recapitulare.


Planeta SATURN
Astazi planeta Saturn a intrat in meres aparent retrograd si isi va relua mersul direct abia la jumatatea lunii iunie. Aceasta schimbare de ritm astral coincide cu momentul celui de al doilea patrar al ciclului fazelor lunii, astfel ca este posibil sa avem o zi tensionata. Se poate sa vedem mai usor si mai clar greselile pe care le-am facut si asta ar putea genera o stare de nemultumire sau chiar revolta interioara. Sa analizam totul cu rabdare si sa lasam luarea deciziilor pe maine.

Aceasta schimbare de directie in mersul planetelor, se raporteaza doar la punctul nostru de observatie, de pe planeta Pamant. In realitate planetele isi urmeaza cursul firesc pe propria traiectorie in jurul Soarelui. Cele mai indepartate au si traiectorii mai lungi, ciclul miscarii lor de revolutie este mai mare si, datorita miscarii complexe a corpurilor ceresti in spatiu, pozitia relativa a planetelor fata de punctul de observatie de pe Pamant creeaza uneori aceasta iluzie a mersului retrograd.

Din punct de vedere energetic emisiile planetare au anumite caracteristici specifice in aceste perioade de retrogradare. Influenta energetica a unei planete in mers retrograd ne ajuta sa intelegem daca si cum ne-am abatut de la calea optima, in domeniul de viata tranzitat de planeta respectiva.

Daca in acest interval de timp suntem atenti la situatiile aparent conflictuale care se creeaza si incercam sa intelegem cauza care le-a generat precum si in ce masura am contribuit si noi la aparitia lor, la sfarsitul perioadei de retrogradare suntem mai maturi si mai intelepti iar experienta dobandita ne ajuta sa facem corectiile necesare, in sens constructiv, atunci cand planeta isi reia mersul direct.

Planeta Saturn este considerata inteleptul zodiacului. Este planeta prin care planul divin ne ajuta sa invatam cele mai importante lectii de viata si poate ca din acest motiv ele par si cele mai dificile. Saturn este ghidul, indrumatorul care actioneaza cu fermitate, dar intotdeauna spre binele nostru. Ne aduce obstacole, dar nu ca sa ne blocheze, ci ca sa ne caleasca. Ne ofera intarzieri sau amanari, dar nu ca sa ne incurce ci ca sa ne pregatim mai bine. Orice “blocaj aparent” care apare intr-o perioada de tranzit retrograd al lui Saturn reprezinta de fapt o adevarata raza de soare care ne ajuta sa vedem ceea ce nu este bine asezat in schema de ansamblu a lucrurilor si, sa intelegem cum anume putem actiona pentru a indrepta situatia, si astfel sa ne continuam drumul in conditii optime.

Acum, Saturn si-a inceput mersul retrograd tocmai cand ne oferise un oarecare calm sentimental sau poate chiar un sprijin intr-o confruntare a sentimentelor, dar si o lectie de comunicare.

Pastati-va claritatea si linistea sentimentala daca ati reusit sa o dobanditi in ultimele zile, si priviti in continuare lucrurile, (din acest punct de vedere, al sentimentelor voastre) cu rabdare si cu dorinta de a intelege, si situatia dar mai ales pe celalalt.

Daca ati avut in aceasta saptamana o experienta dificila sau poate doar neplacuta in planul comunicarii, veti avea ocazia in zilele urmatoare sa va intelegeti modul de a gandi precum si atitudinea pe care ati avut-o. Astfel ca, ulterior, atunci cand se va ivi din nou momentul potrivit veti putea sa retraiti aceasta experienta cu toata intelepciunea dobandita acum.

Saturn ne va ajuta acum sa intelegem “asocierea” si sa invatam sa lucram in echipa. Si pentru aceasta, ne va ajuta mai intai sa ne plasam intr-o zona de echilibru interior. In functie de harta natala a fiecaruia, echipa poate insemna un parteneriat de orice fel, familia, prietenii sau planul social in intregimea lui; sau poate insemna doar lucrul cu sine insusi. Locul unde se aseaza acum Saturn pe harta natala este zona in care noi vom avea ocazia sa gasim un echilibru, deschizandu-ne totusi catre ceilalti.

De asemenea observam ca aceasta miscare aparent retrograda a lui Saturn, in semnul Balantei se suprapune peste mersul neobisnuit de rapid al lui Jupiter in semnul Berbecului. Cumva astrele ne ajuta sa ne angajam pe drumul nostru intr-un mers rapid si hotarat, dar ne ofera si posibilitatea de a face asta cu intelepciune si rabdare, si mai ales cu o mai mare responsabilitate.

Prin urmare, sa fim atenti la indrumarea pe care o primim prin lectiile de viata din perioada urmatoare, pentru ca in felul acesta vom putea valorifica mult mai bine intregul potential pe care ni-l ofera Jupiter prin oportunitatile cu care ne vom intalni in aceasta prima jumatate a anului.
Iar in momentul in care Saturn va reintra in mers direct, tot ceea ce vom “construi” pana atunci, se va aseza pe un fagas stabil.
Spor si succes !

duminică, 23 ianuarie 2011

Semnul Varsatorului






   Incercam sa participam constient la “traficul cosmic energetic”, si insotim acum Soarele la schimbarea tonului vibrational. Altfel spus, Soarele paraseste zodia Capricornului si intra in zodia Varsatorului.
Pentru a intelege se se intampla in spatiul cosmic si, in acelasi timp ce se intampla in “planul energetic”, acolo unde noi interactionam cu influentele astrale, revenim asupra unor repere astronomice si astrologice despre constelatii si semne zodiacale.

Constelatia Varsatorului este formată dintr-o stea dublă și circa 62 de stele mai slabe și mai multe nebuloase. Este considerata una din cele mai vechi constelatii. In centrul ei un numar de patru stele sunt asezate in forma de Y, forma ce a fost denumita amfora, sau vasul cu apa.
Din aceasta constelatie face parte si nebuloasa Helix, denumita si “ochiul lui Dumnezeu” datorita formei deosebite care seamana cu un ochi imens in spatiul cosmic.

Intrarea Soarelui in semnul Varsatorului simbolizeaza milocul iernii, somnul adanc al naturii care, se pregateste pentru reluarea unui nou ciclu de viata.

Soarele ne plaseaza intr-un contact energetic cu zodia pe care o traverseaza si reactiveaza in interiorul nostru caracteristicile psihice si emotionale ale semnului zodiacal respectiv. In intervalul de timp in care Soarele traverseaza Varsatorul, se poate sa redescoperim natura noastra creativa, sa reactivam altruismul launtric si sa-l manifestam cu mai mare incredere.

De asemenea se poate accentua nevoia de cunoastere si de impartasire a cunosterii dobandite, precum si interesul pentru tot ce reprezinta “noul” in viata noastra si in jurul nostru. Este posibil sa creasca interesul pentru aspectul spiritual al vietii. Activitatile de orice fel devin mult mai intense, oamenii se implica mai mult si mai hotarat in ceea ce fac, informatia circula mai repede si pe mai multe directii iar noi avem capacitatea de a o sintetiza si de a o valorifica mult mai bine.

Relatiile de orice fel se pot inchega mai bine iar cele importante se pot dezvolta intr-un sens foarte profund. Putem interactiona mai bine sau mai armonios cu grupuri sau diferite organizatii sau, putem constitui (mai usor sau cu mai mult succes) un grup de interes comun.

Cei care acorda atentie propriei evolutii spirituale, pot realiza acum o mai mare deschidere in plan mental, pot dobandi intelesuri profunde in legatura cu spiritualizarea vietii de zi cu zi si, pot reusi o imbinare a logicii umane cu logica divina.

   Semnul Varsatorului este reprezentat de doua linii ondulate, suprapuse, pastrand aceeasi distanta intre ele  - ce configureaza schematic curgerea apei ca simbol al cunoasterii.
Aceasta reprezentare sugereaza raspandirea cunoasterii, in mod similar propagarii undelor, in egala masura in planul material (linia inferioara) precum in cel energetic (linia superioara), prin deschiderea mentala si prin dezvoltarea intuitiei.

Putem percepe astfel mesajul subtil al Varsatorului care, ne indeamna sa lasam mintea libera si sa-i urmam zborul catre maine, catre cele mai inalte intelesuri si catre cele mai noi descoperiri.

Pe harta natala, semnul Varsatorului ne arata directia pe care nativul cauta libertatea, precum si noutatea, mai ales sub forma cunoasterii si prin vehicularea informatiei. De asemenea ne arata domeniul de viata prin care, experimentand, nativul isi trezeste constiinta.

In corelare cu corpul uman, semnul Varsatorului guverneaza gambele, gleznele.

Cum interactionam cu nativii Varsator

Aceasta ar fi o nota generala a influentelor astrale la intrarea Soarelui pe segmentul Varsatorului.
In functie de programul propriu de viata si de obiectivele pe care ne-am propus sa le atingem, alegem din tot ce ne ofera acest parcurs al Soarelui, acele unelte, resurse, cu care putem rezolva ceea ce avem de rezolvat. Fara sa fim astrologi, dar descifrand misterul lumii in care traim si mai ales misterul “lumii” care suntem fiecare dintre noi, putem sa ne plasam in fluxul energetic la locul potrivit in fiecare moment potrivit pentru cel ce vom deveni.
Si nu uitati ca intotdeauna avem tot ce ne trebuie pentru a face tot ceea ce avem, fiecare, de facut.

Intre timp, raspanditi-va Lumina :)
Spor si succes!

Ce facem astazi ? 23.01.2011


JUPITER
Aseara marele benefic al zodiacului, Jupiter, a parasit semnul Pestilor si a intrat in semnul Berbecului.
In sfarsit trecem la actiune. Ne va cuprinde un entuziasm mental, schimbul de idei se intensifica, avem mai multa incredere in fortele proprii si o mare dorinta de libertate.
Toate planurile pe care le-am pregatit, verificat si reverificat in ultima perioada, pot intra acum in faza de materializare.
Prin aspectele astrale care se formeaza este accentuata si mai mult dorinta de libertate, de exprimare libera, initiativa, nevoia de actiune. De aceea este important sa folosim intelepciunea stimulata de Jupiter si sa fim dinamici, creativi si constructivi, fara sa devenim razboinici, mandri si imprudenti, mai ales ca simtul dreptatii se acutizeaza.
Urmeaza cateva zile de stabilitate sentimentala, in care ne vom alina ranile interioare si ne vom asuma responsabilitati parteneriale.
Dupa o perioada destul de lunga in care am avut parte de tot felul de experiente care fie ca ne-au tinut pe loc, fie ca ne-au readus in atentie planurile noastre si ne-au determinat sa le reevaluam si sa le reconstruim, acum pornim la treaba.
Totusi, ca sa nu ne aruncam imprudent inainte, avem cateva zile parte si de o frana astrala, prin aspectul dintre Mercur si Saturn, care ne ajuta sa ne acomodam cu dinamica Berbecului. Dialogul va fi mai temperat si gandirea posibil sa fie mai rigida.
Spor si succes !

miercuri, 19 ianuarie 2011

Ce facem astazi ? 19.01.2011 – cum interactionam cu Luna Plina ?


Luna Plina
Aspectul de Luna Plina se formeaza in aceasta seara in jurul orei 23.30.

Aceasta zi este foarte importanta din punct de vedere energetic, pentru ca face parte din seria momentelor de gratie pe care le traim de la ultima Luna Plina ce s-a format in decembrie, chiar inainte de solstitiul de iarna, cand s-a produs si eclipsa totala de luna, dupa care a urmat trecerea in noul an, insotita la cateva zile de eclipsa partiala de soare.

Fiecare dintre aceste evenimente astrale au avut o puternica semnificatie energetica care ne-a aratat, fiecaruia in parte, acelasi lucru de fiecare data : unde ne aflam pe drumul nostru in viata si care ne-au ajutat sa ne lamurim incotro mergem de acum inainte.

Astrele si “cerul” ne ajuta, in sensul deplin si profund al logicii divine, si repeta mesajul, de fiecare data altfel dar in acelasi context energetic de baza, punand accentul si toate reflectoarele pe sensul vietii noastre.

Si acest aspect de Luna Plina care se formeaza cu Soarele in semnul Capricornului si Luna in semnul Racului, din nou pe ultimul grad al acestor zodii, ne arata acelasi lucru, din nou, cu si mai multa claritate dar si cu indemnul ferm de a face pasul pe care nu l-am facut inca – sa ne lamurim interior ca mergem in directia cea mai buna, ca ne palce drumul pe care l-am ales acum si ca acest drum ne ofera posibilitatea sa ne valorificam intregul potential.

Nu trebuie sa ne sperie aceste alegeri sau schimbarile care se produc in viata noastra, pentru ca in continuare, anul acesta si in anii care vor veni, schimbarea va face parte din viata noastra. Fie ca vom schimba mai des directia fie ca vom schimba mai des modul in care ne manifestam, totul are rostul de a ne valorifica pe noi insine, la maxim, de a trai complet si intens toate experientele de care avem nevoie pentru a creste.

Acest moment de Luna Plina este cu atat mai semnificativ, pentru ca maine Soarele va intra in semnul Varsatorului, si ne va ajuta sa ne deschidem mintea, inima si sufletul catre tot ce inseamna NOU in viata noastra. Si de asemenea, ne va aduce eliberarea si curajul pentru a pasi in noua directie

Primiti astazi darul energetic si lasati-l sa va umple cu tot ce este pentru voi, cu increderea ca veti sti cum sa-l valorificati la momentul potrivit.

Sunt valabile recomandarile pe care le-am facut si in alte mimente de Luna Plina.

Influenta energetica a Lunii Pline se simte cu cateva ore inainte (14-18 ore) dar si dupa acest moment. Emotiile se manifesta la un nivel maxim. Este bine sa fim constienti, sa ne amintim acest lucru atunci cand suntem  provocati sau cand avem tendinta de a ne lupta cu toata lumea.

Faza de Luna Plina este un moment de energie maxima dupa care incepe faza de descrestere a Lunii. In cele doua saptamani de descrestere, influenta energetica a lunii ne ajuta sa inchegam actiunile demarate in faza de crestere.

 Ca intotdeauna in faza de descrestere a Lunii, unele proiecte se pot incheia, sau, altfel spus acum e o perioada potrivita sa facem totul pentru a le finaliza cu succes, iar in cazul altora, putem face pasi importanti pentru concretizarea planurilor in sensul dorit. Urmeaza doua saptamani in care tratamentele medicale sau alternative (mai ales) au efect sporit; efortul pentru a slabi are un rezultat mai bun, oricum e bine ca o cura de slabire sa inceapa in perioada de descrestere a lunii; in aceasta perioada ne tundem daca vrem ca parul sa creasca mai incet; este vremea strangerii recoltei (sau a inceperii stransului recoltei) indiferent la ce roade ne referim – fie ca este vorba de agricultura, gradina, sau un ghiveci cu plante, sau fie ca e vorba de roadele oricarui proiect sau oricarei actiuni intreprinse. In aceasta perioada pot veni laude mult asteptate sau recunoastrea unor merite sau a unor eforturi depuse. Asa ca e bine sa facem ceva pentru asta, nu doar sa le asteptam.

Aminteste-ti ca suntem energie in miscare intr-un ocean energetic infinit; cel mai bine ar fi sa avem in vedere “regulile de circulatie si legile de transformare” a energiei pentru ca astfel putem interactiona constient cu vibratiile cosmice si putem realiza transformarile cu randamentul optim : cu minim de costuri - suferinta, si profit maxim - multumire, implinire.
Spor si succes !