Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

sâmbătă, 25 iunie 2011

Ce facem astazi ? 25-30 iunie 2011



Ne pregatim pentru Luna Noua din data de 1 iulie 2011 si, pentru momenul eclipsei partiale de Soare, moment care incheie mini-seria eclipselor din aceasta luna. Pana atunci insa, mai avem inca de integrat energiile solstitiului de vara, care isi exercita influenta asupra noastra si asupra vietii pe planeta Pamant prin cele 12 nopti magice ale “cerurilor deschise”, perioada in care avem un acces mai rapid si mai usor in planurile energetice, in functie de propria vibratie energetica a fiecaruia.

Pe fondul existent al alegerii si realizarii schimbarilor in viata noastra, pe care l-a generat si il mentine in continuare echipa Saturn-Uranus-Pluton, se formeaza aspectele de opozitie Soare-Pluton si cuadratura Soare-Uranus. Daca suntem deja angajati constient, in procesele de schimbare, este posibil sa simtim o nevoie interioara, profunda, de accelerare a ritmului de realizare, de materializare a programelor in care ne implicam. Exista si aspecte astrale care ne transmit nerabdare, agitatie si chiar impulsivitate. Prin urmare ar fi potrivit sa nu fortam lucrurile, pentru ca orice intarziere pe care o produce acum un factor exterior ne arata de fapt o lectie de invatat. Si cu putina rabdare si ceva mai multa atentie putem intelege ceea ce este de inteles si astfel sa deblocam mersul lucrurilor mai usor.
Daca nu ne-am angajat inca in fluxul schimbarii, este posibil ca influentele astrale sa ne plaseze intr-o stare interioara de tensiune, poate chiar conflict, care sa ne determine sa luam deciziile potrivite si sa ne focalizam atentia si vointa in sensul realizarii lor.
Contextul astral ne ofera si entuziasmul dar si curajul de a ne realiza dorintele si aspiratiile, daca ne-am asezat in locul potrivit si daca am ales directia de actiune in concordanta cu programul propiu de viata. Mai ales ca planeta Saturn si-a reluat mersul direct de mai bine de zece zile, astfel ca deja se poate observa eliberarea tensiunii din zona afectata de tranzitul lui Saturn – sectorul din tema natala a fiecaruia dintre noi aflat sub influenta semnului Balantei. In acel domeniu de viata, vom reusi acum, sa facem mai bine ceea ce facusem, eventual, gresit – asta daca am inteles mesajele si lectiile lui Saturn, pe care ni le-a oferit in prima jumatate a anului, in perioada de mers aparent retrograd.
Dar pentru a folosi influentele astrale in mod armonios, este necesar sa ne supraveghem modul in care gandim si comunicam. Planeta Mercur  tranziteaza semnul Racului si in aceasta perioada nu face aspecte cu alte planete. Este posibil ca planul emotional sa-l perturbe pe cel mental; este posibil sa ni se para ca nu gasim cuvintele potrivite, sau momentul potrivit pentru a spune ceea ce avem de spus. Cei care au exersat insa comunicarea intuitiva sunt avantajati acum.
O lectie importanta a urmatoarelor zile este si cea pe care ne-o ofera planeta Venus care, ne cere dar ne si ajuta sa ne deschidem inima catre latura spirituala a vietii – manifestarea iubirii in modul potrivit pe orice directie, precum si sa ne focalizam si  sa ne implicam afectiv catre scopul propriei evolutii, in masura in care am devenit constienti de acesta.
In continuare, raman valabile consideratiile privind ciclul fazelor Lunii, astfel ca in zilele ce urmeaza, pana la faza de Luna Noua, putem face o “curatenie energetica” in toate planurile propriei structuri si pe toate directiile de manifestare.
Spor si succes !

miercuri, 22 iunie 2011

Ce facem astazi ? 21 -24 iunie 2011


Reluam seria analizelor influentelor astrale, sub titlul “Ce facem astazi?“, dupa o intrerupere destul de lunga, datorata unor motive de natura personala. Cerem iertare de la toti cei care au asteptat de la noi sau care au cautat in acest spatiu, descrierea energetica a aspectelor astrale din ultima perioada. Incercam sa reintram in ritmul astrelor.

Planeta Marte
In ziua cea mai lunga a anului planeta Marte si-a schimbat registrul vibrational, parasind semnul Taurului si intrand in semnul Gemenilor. Planul mental devine mai activ dar isi poate pierde concentrarea si coerenta. Oamenii devin mai comunicativi, dar si mai nervosi, este posibil sa se manifeste o anume iritabilitate, dialogul se poate transforma in dezbatere sau chiar in contradictie, eventual ironica. 

Schimbarea de vibratie a planetei  Marte se realizeaza pe fondul unei cuadraturi pe care o face cu Neptun, astfel ca este posibil ca dorintele (ambitiile) noastre sa fie nerealiste, sa ne incapatanam sa vrem ceva ce nu se potriveste in realitatea noastra fizica.

Se formeaza aspecte care ne afecteaza modul in care gandim si vorbim si orice manifestare nepotrivita va fi blocata intr-un fel sau altul. Daca veti constata ca lucrurile nu curg armonios, inseamna ca exista ceva gresit sau ceva care nu se potriveste in procesul gandirii, mai ales ca exista si o doza mare de subiectivism. De asemenea este bine sa fim atenti la exprimare, la cum alegem si cum folosim cuvintele.

Joi 23 iunie, se formeaza aspectul de patrar pe faza de descrestere a Lunii – un moment tensionat, generator de schimbari in proiectele aflate in derulare; este de asemenea si un moment de decizie cu privire la aceste proiecte. Dar, avem o sustinere astrala (timp de o saptamana) in colaborarea Soarelui cu Jupiter si este foarte posibil ca schimbarile si deciziile luate sa fie cu adevarat inspirate.

Incepand de miercuri dimineata si pana joi la pranz avem o perioada (destul de lunga) de “mers in gol” a Lunii; daca se poate, incercati sa amanati orice initiativa (tot ce poate reprezenta un prim pas) pentru joi dupa ora 12.00.

Spor si succes !!!

marți, 21 iunie 2011

Racul si Solstitiul de vara



Constelatia Racului

Incercam sa participam constient la “traficul cosmic energetic” si urmarim Soarele in schimbarea tonului vibrational la intrarea in semnul Racului, al patrulea semn al zodiacului. Este momentul Solstitiului de vara si a inceputului verii astronomice, traim ziua cea mai lunga a anului, urmata de noaptea cea mai scurta. Axa polilor Pamantului este inclinata pe planul orbitei sale determinand astfel iluminarea inegala in cursul anului a celor doua emisfere terestre. Acest fenomen genereaza la latitudinile medii ale planetei inegalitatea zilelor si noptilor respectiv, momentele de solstitiiu si echinoctiu. La latitudinile ridicate (spre poli) se petrece fenomenul “noptilor albe”, datorita prelungirii duratei apusului si a rasaritului Soarelui.



Pentru a intelege se se intampla in spatiul cosmic si, in acelasi timp ce se intampla in “planul energetic”, acolo unde noi interactionam cu influentele astrale, revenim asupra unor repere astronomice si astrologice despre constelatii si semne zodiacale.
Constelatia Racului este mai mica si mai putin vizibila decat restul constelatiilor din zodiac; conține 5 stele principale și alte 76 de stele, cea mai strălucitoare fiind Al Tarf aproximativ de 650 de ori mai strălucitoare decât Soarele nostru. Este una din cele 48 de constelatii originale transmise de Ptolemeu, regăsindu-se și printre cele 88 de constelații moderne recunoscute de către Uniunea Astronomică Internațională.



Intrarea Soarelui in semnul Racului reprezinta inceputul verii, gestatia naturii prin formarea si dezvoltarea semintelor, manifestarea fortelor generatoare.
In intervalul de timp in care Soarele traverseaza semnul Racului, se poate sa redescoperim propria sensibilitate, dar si tot ce inseamna pentru noi “traditie si radacini”.



Este posibil sa existe o predispozitie catre retragerea spre propriul interior, catre profunzimile sufletului. De asemenea se poate accentua nevoia de securitate emotionala si de protectie precum si tendinta catre visare si romantism. Este perioada intoarcerii catre trecut si catre parinti, o perioada a ritmului lent, a aducerilor aminte si a refacerii resurselor.


Energia si atentia noastra se orienteaza catre familie si catre tot ce inseamna “acasa”. Exista posibilitatea sa devenim mai prudenti si mai responsabili, dar si mai sentimentali, mai senzitivi, eventual chiar timizi si capriciosi, toate acestea in functie si de tranzitele personale ale fiecaruia dintre noi, raportate la harta natala a fiecaruia.
Oamenii se pot bucura in aceasta perioada de o anume liniste interioara, vor observa accentuarea fenomenului intuitiv, reactivarea imaginatiei precum si tendinta catre atingerea stabilitatii emotionale.

Ar fi potrivit sa fim atenti la tendinta de exagerare a emotivitatii, sa ne folosim intelept intuitia si imaginatia, precum si imboldul de integrare armonioasa in societate, pe care ni-l insufla acum contextul astral. Sa constientizam realitatea fizica si sa ne implicam responsabil. Sa eliberam frica, sub orice forma s-ar manifesta si sa ne dezvoltam increderea in fortele proprii.



Traversam o perioada bogata in oportunitati si diverse ocazii de actiune si manifestare. Contextul astral abunda in aspecte interplanetare, ceea ce se traduce printr-un trafic astral extins pe o paleta larga de influente energetice. Dar, in logica planului energetic (divin) toate conduc catre aceeasi  concluzie – ceea ce este “vechi” dispare sau devine nefunctional iar noi, constient sau nu, suntem in fata noilor instrumente cu care ne construim noua viata intr-un ritm din ce in ce mai accelerat.

Suntem in cursul unui proces de “vindecare interioara”, care in timpul terestru in care Soarele strabate semnul Racului, se concretizeaza intr-o echilibrare a planului emotional. Prin cumularea rezultatelor individuale (rezonanta) realizam o armonizare sentimental-afectiva la nivel planetar, al carei potential energetic ne propulseaza pe un nou (si mai inalt) nivel spiritual.



Cei care au o preocupare pentru propria evolutie spirituala, pot folosi constient acest interval de timp al tranzitului Soarelui prin semnul Racului pentru a-si armoniza si mai mult planul afectiv; sentimentele noastre si modul in care le manifestam, pe orice directie, joaca un rol important in reorganizarea structurilor noastre, acum, in timpul marii restructurari energetice care se realizeaza la scara planetara. Potentialul energetic al momentului Solstitiului, ne ajuta sa dezvoltam intentia pe care am formulat-o la momentul echinoctiului de primavara.
Acum, prin situatiile pe care le vom depasi, invatam sa devenim si mai constienti de schimbarea care se produce in noi si in realitatea noastra fizica, sa identificam noile directii de actiune si mai ales noile moduri de manifestare (noile tipare). 

Aceasta ar fi o nota generala a influentelor astrale la intrarea Soarelui pe segmentul Racului.
In functie de programul propriu de viata si de obiectivele pe care ne-am propus sa le atingem, alegem din tot ce ne ofera acest parcurs al Soarelui, acele unelte, resurse, cu care putem realiza ceea ce avem de rezolvat. Fara sa fim astrologi, dar descifrand misterul lumii in care traim si mai ales misterul “lumii” care suntem fiecare dintre noi, putem sa ne plasam in fluxul energetic la locul potrivit in fiecare moment potrivit pentru cel ce vom deveni.
Si nu uitati ca intotdeauna avem tot ce ne trebuie pentru a face tot ceea ce avem, fiecare, de facut.
In intervalul de timp terestru in care Soarele parcurge acest segment al zodiacului, vom descoperi mai multe despre influenta zodiei Racului asupra vietii pe Pamant si cum anume sa folosim aceste influente si acest interval de timp pentru a ne imbogati experienta de viata.

Spor si succes !