Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

miercuri, 30 noiembrie 2011

Raspuns : Victorita – 30 noiembrie 2011 : despre o noua relatie de cuplu.



   In tema ta natala exista o predispozitie pentru a pleca departe de locul natal; circumstantele in care ai luat aceasta decizie si modul in care ai relizat acest lucru stau la baza noilor tale experiente, acolo unde traiesti acum, astfel ca ar fi sanatos sa reglezi in mintea si in inima ta toate conturile emotionale in legatura cu trecutul si cu oamenii care au ramas in urma.

Anul acesta, (pana la urmatoarea aniversare) probabil ca te-ai confruntat cu o lectie importanta in planul relatiilor; poate fi vorba de o anumita relatie, de cuplu, care este posibil sa-ti fi transformat complet modul de perceptie si de manifestare a sentimentelor; dar, cred ca ai avut ocazia sa interactionezi cu foarte multi oameni si sa inveti sa construiesti relatii de mai multe tipuri, in principal de prietenie. Cumva, anul acesta ti-a aratat valoarea prietenilor tai si mai ales valoarea ajutorului pe care ei ti-l ofera sau, pe care ti-l pot oferi daca tu alegi sa-l primesti.

Toate aceste experiente ar fi trebuit sa te ajute in planul social, in cariera ta asa cum o construiesti acum, acolo. Daca nu ai observat aceste lucruri inca, mai este timp pana la urmatoarea aniversare, si chiar in aceasta perioada pana la sfarsitul anului ai ocazia sa costruiesti experiente frumoase in plan sentimental.

Aceasta transformare in planul relational continua si anul urmator (dupa urmatoarea aniversare), dar experientele de viata te vor pune in fata unor situatii transante, ti se va cere limpezirea planului sentimental-afectiv. Astfel ca anul acesta lamureste-te ce vrei de fapt, cum vezi tu un parteneriat si cum intelegi tu sa iti traiesti viata alaturi de un partener, pentru ca mai apoi sa-ti fie mai usor sa recunosti omul potrivit si sa-l lasi sa intre in viata ta.

Fericirea este o stare de spirit. Daca tu o tratezi ca pe un premiu pe care il meriti sau nu, atunci este posibil sa nu-l primesti. Tu alegi in fiecare moment sa fii sau sa nu fii fericita. Nu astepta un om care sa te faca fericita. Simte fericirea si in jurul tau vor fi multi oameni care vor fi fericiti alaturi de tine. Avand in vedere meseria ta, aceasta stare de spirit te-ar ajuta sa-ti manifesti creativitatea si ar atrage toti clientii de care ai nevoie.

Spor si succes si astept vesti bune !!!

luni, 28 noiembrie 2011

Ce facem astazi ? 29 noiembrie 2011





   Incepem o saptamana care ne testeaza (in continuare) si ne caleste in planul sentimental - afectiv.

   Pana la faza de Luna Plina parcurgem un traseu energetic care ne ajuta sa ne dezvoltam o intelegere emotionala a experientelor de viata. Fiecare dintre noi va percepe, intelege si manifesta in mod diferit aceste influente astrale, in functie de gradul de constientizare a propriilor nevoi sufletesti.

Planeta Venus colaboreaza (la grade diferite de implicare) cu toti greii sistemului solar. Se desprinde din relatia cu Neptun si, in curand si din colaborarea cu Uranus  – care ne-au ajutat la faza de Luna Noua sa depsim unele limitari sentimentale si, sa percepem si sa constientizam cele mai profunde trairi ale sufletului nostru; in acelasi timp, a inceput deja sa interactioneze cu vibratia specifica planetei Pluton, cu care va forma o conjunctie chiar pe 1 decembrie – oferindu-ne posibile confruntari ce ne-ar putea conduce catre schimbari radicale in perceptia si manifestarea afectivitatii.

Tot acest teatru de operatiuni ne propune o adevarata revolutie personala, pentru care ne-am pregatit intregul an. Faza de Luna Noua ne-a deschis inima ajutandu-ne sa descoperim profunzimile fiintei noastre. Acum totul se potriveste in sensul favorabil si constructiv al propriei evolutii, pe directia pe care se produce aceasta conjunctie (Venus-Pluton) in harta natala a fiecaruia. In acel sector de viata ne asezam pe calea potrivita pentru noi acum, descoperim intrumentele de lucru precum si instructiunile de utilizare.

Totul se deruleaza insa pe un fond de incredere in noi si in fortele noastre, oferit de colaborarea Venus-Jupiter-Marte, aflate in semne de pamant, ceea ce ne confera totusi o stabilitate interioara aparent contrastanta cu procesul de restructurare.

Este important sa depasim fiecare faza incercand sa o descoperim pe urmatoarea; sa nu ne blocam in fata rupturiilor, care ne-au desprins de tot ce a fost, sa vedem si  ceea ce a aparut deja, nou, in viata noastra – oameni noi cu care construim relatii noi si mai ales de tip nou si intr-o noua maniera, traind  situatii de viata care ne pun chiar pe noi insine intr-o noua lumina. Acum putem deveni din ce in ce mai constienti de cine suntem.

Procesele de gandire ating o intensitate maxima in aceasta saptamana, dar este posibil ca exprimarea (comunicarea) sa nu tina pasul cu rapiditatea si claritatea mentala, pentru ca planeta Mercur  se afla in mers aparent retrograd. Este o perioada in care este mai sanatos sa observam si sa intelegem si, sa incercam sa identificam trairile.

Structura noastra energetica se recalibreaza in sensul reperelor dezvaluite de momentul 11.11.11. si de Luna Noua in Sagetator; pana la faza de Luna Plina, capacitatea creatoare se extinde accelerat,pana la maximul suportabil de catre fiecare dintre noi, in acest moment. Iar manifestarea acestui potential creator va depinde de cum anume interactionam acum cu suma aspectelor astrale construite de planeta Venus.

A ne asculta sufletul nu mai este doar o idee spiritual-filozofica ci devine un mod concret de viata. Este mai sanatos sa folosim acest instrument constient, intr-un flux continuu al succesiunii oportunitatilor in viata noastra, decat sa ne luptam cu ceea ce logica prejudecatilor poate considera ca fiind nepotrivit. Daca nu ne-am adaptat inca la acest mod diferit de a trai, o vom face acum pe ultima linie dreapta, intre cele doua eclipse.

Spor si succes !!!

marți, 22 noiembrie 2011

Luna Noua in semnul Sagetatorului – 25.11.2011. – eclipsa partiala de Soare.




   Urmatoarea faza de Luna Noua se produce vineri 25 noiembrie, la ora (Bucurestiului) 08.10, pe gradul al treilea al semnului Sagetator. Ne aflam din nou in fata unui moment care, daca noi alegem, ar putea fi un inceput de drum. Iar eclipsa partiala de Soare, dincolo de aspectul astronomic pe care ni-l ofera, ne ajuta sa focalizam potentialul energetic absorbit in perioada de dupa  11.11.11.

Unii dintre noi nu au descoperit inca acele repere clare, in propria lor realitate, care sa le confirme forfota energetica, ce s-a produs in jurul acestei date calendaristice. 
Materializarile urmeaza firul starilor noastre interioare, astfel ca este important ca aceasta faza de Luna Noua sa ne gaseasca cu mintea limpede si sufletul usor, pentru ca inima curajoasa sa dirijeze energia inceputului de drum in directia potrivita.

Planul astral se pregateste pentru acest moment.

   Astazi Soarele isi schimba regimul vibrational pasind in semnul Sagetatorului, activand caracteristicile acestui semn de foc. Astfel, putem aborda momentul de Luna Noua cu mai mult entuziasm si cu o mai mare incredere in fortele noastre.  Dar in acelasi timp apare si tendinta de a forta mersul firesc al lucrurilor, pentru ca Soarele incepe sa formeze o cuadratura cu planeta Marte, care tranziteaza Leul, de asemenea un semn de foc. (Corectie - vezi comentarii : Marte tranziteaza semnul Fecioarei). Prin urmare, cu mult calm si cu foarte multa rabdare, - exersand exact ceea ce au de transformat nativii Sagetator  - reusim sa valorificam aportul energetic al acestor zile.

Cu o zi inaintea momentului de Luna Noua, planeta Mercur intra in mers aparent retrograd, oferindu-ne la nivel personal o capacitate de analiza si mai ales de autoanaliza, mai profunda. Putem astfel alege cu o mai mare claritate si putem formula si mai concret scopul acestui nou  inceput.

Pe acest fond creat de influentele planetei Mercur, de interiorizare si de reconsiderare a logicii, planeta Venus ne propune un carusel emotional – afectiv care, pana la urma ne va plasa in centrul fiintei noastre, acolo de unde putem dirija intreg potentialul energetic pe directia aleasa.
Chiar la faza de Luna Noua, planetele Venus si Neptun – cele doua octave ale iubirii – ne ofera energia aspectului de sextil, transmitandu-ne imboldul de a ne deschide inima si de a prelua in intregime curgerea libera a fluxului energetic. In acelasi timp se contureaza deja cuadratura Venus – Uranus, care se va forma  la grad perfect diminica, 27 noiembrie. Acest aspect va genera conflictul interior necesar pentru a debloca manifestarea iubirii.

Intre cele doua momente, planeta Venus isi schimba regimul vibrational si intra in semnul Capricornului, sambata 26 noiembrie. Folosind aceasta influenta energetica, vom reusi sa plasam entuziasmul afectiv si spiritual, cu mai multa incredere, intr-o stare de stabilitate. Situatiile cu care ne vom intalni este posibil sa determine o succesiune de stari interioare de deschidere – contractie – blocaj, care vor genera in continuare un proces de transformare de care vom deveni din ce in ce mai constienti.

Intreg contextul astral ne orienteaza catre conexiunea cu planul energetic. Putem acum sa intelegem rostul acestei conexiuni, mecanismul in baza caruia functioneaza si cum anume sa o folosim in viata noastra, - mai ales pe directia pe care ne-o arata Luna Noua pe harta natala.
Fiecare dintre noi traieste mai multe momente in viata, in care ni se cere sa ne perfectionam legatura (comunicarea) cu propriul suflet si cu sursa divina, in functie de etapele de dezvoltare pe care le parcurgem si in functie si de drumul ales.

Aceasta faza de Luna Noua paote fi un astfel de moment pentru foarte multi dintre noi. Acum, echipa noastra energetica ne preseaza sa ne angajam pe directia optima. Indiferent de profesia pe care o avem si indiferent de ce altceva facem, evolutia presupune o dezvoltare continua a conexiunii cu planul divin (energetic) si, de la un moment dat acest proces evolutiv ne cere dezvoltarea constienta a acestei conexiuni. Altfel spus,  se cere sa avem o preocupare permanent constienta in acest sens. Indiferent de cum vede sau  intelege fiecare dintre noi planul divin. In functie de drumul ales si de sarcinile fiecaruia, sunt momente in care nu ni se permite sa megem mai departe fara sa facem ce avem de facut, tocmai ca sa nu irosim nici instrumentele si nici oportunitatile.

Toata teoria, care s-a scris si care se va mai scrie inca, ne ajuta doar ca sa parcurgem drumul pana la sursa divina. Cand ajungem acolo teoria dispare. Ramem doar noi si sursa, cum s-ar spune fata in fata, dar de fapt se realizeaza suprapunerea, este momentul in care suntem ceea ce se numete “UNUL SUNTEM TOTI SI TOTI SUNTEM UNUL”.

Dar asta este doar o expresie, sunt cuvinte de care omul are nevoie ca sa explice ceea ce, crede el ca stie. Important este ce simte omul in acest moment. Simti ca te umpli, simti ca ti-e drag de toti si toate, simti caldura si, iti curg lacrimile. Daca ai simtit asta deja cel putin odata, inseamna ca stii drumul si ceea ce ti se cere acum este sa iti reamintesti si sa parcurgi din nou acelasi drum, dar pe alt arc al spiralei si sa realizezi aceeasi conexiune la alt nivel, un nivel care iti ofera alte posibilitati de manifestare.

De fapt tot traseul pe care il parcurgi pana la sursa, este drumul catre tine , locul in care lasi sursa sa se manifeste. Sau locul in care recunosti manifestarea sursei divine, a sufletului tau.

Este important  sa “stii” si sa “simti” ca esti conectat, indiferent de modul in care realizezi asta.

Pentru fiecare etapa din viata avem nevoie de conexiuni cu planul energetic diferite, pentru ca nivelul de intelegere si cantitatea de informatie difera in functie de programul in derulare. Evident, ideal ar fi sa fim pe conexiune totala (intreaga si functionala) permanent, dar, oameni fiind, avem fiecare un nivel minim de contact cu planul divin, la care suntem lasati sa “functionam” fara sa ne afectam programul de viata.

Acum, este un moment in care putem sa ridicam foarte mult acest nivel minim, ceea ce ne va permite sa intervenim constient si concret in derularea experientelor noastre de viata. Urmeaza o perioada in care, daca vom alege asta, vom lucra in primul rand cu noi insine; contextul astral isi proiecteaza lumina asupra noastra, astfel incat sa ne percepem asa cum suntem, sa ne intelegem si sa ne iubim; in urmatoarele doua saptamani vom depasi situatii de viata care ne vor ajuta sa ne reidentificam –pe noi si scopul nostru – pentru ca la Luna Plina sa culegem roadele acestei experiente si sa valorificam cunoasterea dobandita, devenind constienti de noul nostru potential creativ.

Intram in faza de crestere a lunii si raman valabile in continuare recomandarile ciclului fazelor Lunii.

Spor si succes !!!

vineri, 18 noiembrie 2011

Ce facem astazi ? 18-21 noiembrie 2011



  
Astazi ne confruntam cu al doilea patrar din ciclul curent al fazelor Lunii.

Este posibil sa simtim o oarecare tensiune, pentru ca, din tot ce facem, ceea ce nu se potriveste in mersul firesc al lucrurilor iese acum la suprafata prin diferite situatii cu care ne intalnim. Prin urmare, tot ce nu functioneaza optim acum, in cadrul planului (proiectului) la care lucram, trebuie schimbat. Merita sa fim atenti si sa nu ne luptam cu nepotrivirile, ci sa cautam cauza si sa analizam ce decizii sunt necesare pentru a indrepta lucrurile in ciclul lunar urmator.

Luarea deciziilor ar fi mai potrivita in preajma fazei de Luna Noua, pentru ca suntem pentru cateva zile sub influenta aspectului de cuadratura Soare – Neptun. Perceptia distorsionata a realitatii poate determina confuzie si greseli, ce genereaza contradictii in modul de gandire si actiune. Este mai potrivita retragerea in sine si meditatia decat stabilirea unor solutii sub presiunea starilor tensionate. Mai ales ca influentele astrale ne ajuta sa ajungem la o intelegere emotionala a experientelor noastre si ne insufla dorinta de a ne depasi propria conditie.

Planul sentimental afectiv se mai stabilizeaza; este posibil sa intalnim unele oportunitati (in afaceri sau in legatura cu diferite probleme importante), sa ne bucuram de anumite avantaje in negocieri sau in situatii care presupun asumarea unor raspunderi.

Urmeaza in zilele urmatoare, sa primim influente energetice potrivite pentru noi deschideri si posibilitati, pentru alte alternative, avand ocazia sa prefiguram schimbari interesante. De asemenea vom comunica ceva mai bine si, o conjunctura favorabila ce trebuie valorificata poate sa apara in viata noastra.

Spor si succes !!!

joi, 17 noiembrie 2011

Raspuns : Daniela – 17 noiembrie 2011



    Esti un adevarat ajutor pentru familia ta, exista aceasta predispozitie astrala si din acest motiv ai simtit sa le fii alaturi celor din jur.
   
   Dar in acelasi timp, trebuie sa ai grija si de tine, pentru ca scopul tau subconstient care reprezinta sarcina ta cea mai importanta in aceasta viata este sa lucrezi constant la transformarea ta,  sa te perfectionezi continuu, sa-ti asumi initiative si sa-ti dezvolti increderea in tine.

Este important sa inveti sa-ti asumi responsabilitati in concordanta cu acceptarea propriei valori; sa-ti recunosti  potentialul si sa-l valorifici constient, pe o cale practica, metodica, prin autodisciplina si cu maturitate .

Lectia cea mai importanta se deruleaza in zona relatiilor si trebuie sa inveti sa-ti construiesti o familie. Pentru asta este necesar sa faci un efort pentru a gestiona constructiv planul sentimental-afectiv. Este posibil sa ai sentimente puternice pe care sa nu reusesti sa le manifesti si, de asemenea sa respingi sentimentele celorlati pentru tine. Se poate ca acest domeniu din viata ta sa ti se para foarte greu de explorat. Mai ales ca exista (cred eu) o tendinta de izolare de planul social, de care nici sa nu-ti dai seama.

Anul pe care tocmai l-ai inceput iti aduce experiente importante in zona relatiilor, pe care le poti fructifica frumos si, eventual la distanta (in strainatate) daca faci efortul de care vorbeam mai sus. Este posibil ca in anumite situatii, care te pot lua prin surprindere, sa atribui valoare de principiu unei incapatanari (rigiditati) profunde si sa te retragi din fata oportunitatii.

Este important sa-ti asculti sufletul si sa elimini orice alta influenta. Orienteaza-ti atentia asupra ta, nu in mod egoist ci in sens evolutiv. Alege ce crezi tu ca este important pentru tine si dirijeaza efortul tau pe aceasta directie. Stabileste scopul si asuma-ti initiativa de a face transformarea necesara, dupa cum consideri tu insuti. De fapt, transformarea in sine este scopul final.

Spor si succes si astept vesti bune !!!

marți, 15 noiembrie 2011

Ce facem astazi ? 15-17 noiembrie 2011



   Avem cateva zile de concretizare maxima a eforturilor noastre.

   Astazi spre seara se formeaza trigonul Soare – Luna pe faza de descrestere a Lunii.
   Acest aspect actioneaza pe fondul colaborarii Marte-Jupiter-Pluton pe semne de Pamant, prin care planeta Marte deja ne oferea situatii in care sa ne manifestam concret in scopul realizarii planurilor noastre.

Avem un ajutor valorors si in influentele energetice al tandemului Mercur- Venus care tranziteaza Nodul Nord de cateva zile si ne aduc sanse dar si creativitatea necesara pentru a le valorifica. Ar fi sanatos sa ne urmarim atent firul gandurilor si sa avem curajul sa exprimam si sa folosim ideile care apar in aceasta perioada. De asemenea ar fi bine sa fim atenti la relatiile care se formeaza sau de dezvolta in aceasta perioada, pentru ca ne pot fi favorabile in continuare.

Acum putem vedea mai clar si mai cuprinzator cum anume modul nostru de a gandi ne ajuta sau ne incurca in atingerea scopului propus. Si putem intelege ce anume este necesar sa perfectionam pentru a obtine rezultate mai bune.

Spor si succes !!!

luni, 14 noiembrie 2011

Raspuns : Ani - 14 noiembrie 2011 -



Avand in vedere ca studiezi astrologia, intelegi care este conversia karmica pe care o ai de realizat in aceasta viata : sa scoti la suprafata puterea ta creatoare si sa o folosesti in atingerea scopului tau, asupra caruia este important sa inveti sa te concentrezi cu toate resursele si mai ales cu toata atentia. Este important sa dezvolti si sa folosesti intuitia.

Procesele de transformare pe care le-ai ales pentru aceasta viata te antreneaza pana la depasirea limitelor autoimpuse; din acest motiv este posibil sa traversezi perioade de haos total si aparent de neinteles, al caror scop este sa te regrupezi in propriul centru de greutate si sa te reorientezi asupra scopului tau. Este important modul in care iti construiesti relatiile si principala lectie de viata o ai de invatat prin relatia de cuplu.

Acum esti intr-unul din acele momente de haos, datorita revenirii Nodului Nord la pozitia natala; ar fi sanatos sa-ti asculti sufletul si sa alegi directia potrivita. As spune ca este important sa devii si mai constienta de aspectul spiritual (energetic) al vietii si de importanta acestuia pentru sufletul tau.

Ai foarte multe ajutoare dar, aceasta sustinere functioneaza in masura in care tu te deschizi constient catre planul energetic, acordandu-i atentia cuvenita si lucrand in mod obisnuit cu legile universului. De asemenea ti se cere sa iti largesti viziunea asupra procesului evolutiv al vietii, sa incerci sa patrunzi intelesurile profunde ale experientelor de viata si sa extinzi mult mai mult planul realitatii tale; incearca sa aplici toata aceasta cunoastere asupra ta si asupra vietii tale si apoi incearca sa impartasesti experienta dobandita.

Ai nevoie sa faci un efort  pentru a depasi primul nivel de perceptie a energiei neptuniene si sa te plasezi pe un nivel superior care sa-ti permita sa folosesti constient, voluntar si constructiv aceste energii.

Spor si succes si astept vesti bune !!!