Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

sâmbătă, 25 februarie 2012

Ce facem astazi ? 25 - 29 februarie 2012




   Cerul ne ofera un spectacol minunat, in primele ore ale serii, aliniindu-ne (in patea de vest) pe cei doi benefici ai sistemului solar Jupiter si Venus, alaturi de Luna, care incepe sa creasca vizibil.

Din punct de vedere astrologic, Luna construieste mai intai o conjunctie cu Venus si ne ofera un valoros echilibru emotional. Iar duminica noaptea il va ajunge pe Jupiter si impreuna ne vor mai ridica putin moralul si, ne vor ajuta sa ne deschidem mai mult sufletul.

Astfel vom avea un inceput de saptamana deosebit, din punct de vedere energetic, pentru ca ne mai ajuta si colaborarea Soare-Luna, pe faza de crestere a Lunii, printr-o influenta foarte potrivita pentru a porni o actiune noua. Ar fi bine sa urmarim oportunitatile potrivite pentru dezvoltarea planurilor asupra carora ne-am focalizat atentia la faza de Luna Noua, si sa verificam strategia de realizare a acestor planuri. Putem valorifica cu succes anumite avantaje, daca le vedem la timp.

Deja avem un ajutor din interactiunea Soare – Jupiter si este posibil sa apara o sansa la orizont in acest sfarsit de saptamana. Chiar daca fondul contextului astral se mentine in tonul schimbarilor si a transformarilor profunde, ne ofera entuziasm si optimism, semnale incurajatoare precum si situatii pe care, depasindu-le, ne redobandim increderea in noi si in viitorul nostru.

Acest ajutor celest poate fi blocat insa, prin instabilitate emotionala, prin manifestarea orgoliului, posibil chiar in mod exagerat. Nevoia de schimbare, de reinnoire personala, devine foarte puternica si, poate genera o emotivitate crescuta dar si o mare forta de regenerare. Este important sa realizam o detasare de putere si de materialism, sa dam dovada de flexibilitate in potrivirea lucrurilor, pentru ca este posibil sa ne confruntam cu situatii de neevitat dar, foarte valoroase pentru evolutia noastra.
Oricum, avem tot ajutorul de care avem nevoie.

Spor si succes !!!

marți, 21 februarie 2012

Luna Noua in semnul Pestilor – 22 februarie 2012




   Urmatoarea faza de Luna Noua se formeaza miercuri 22 februarie 2012 la ora 00:35, in semnul Pestilor. Orice faza de Luna Noua este un moment de nou inceput, favorabil reinnoirilor. Energia este minima, deci, inceputul se face prin decizie si planificare, prin gandirea strategiei, plantarea semintei (a ideii).
Luna ofera o forta deosebita gandului si cuvantului, astfel ca este important sa ne focalizam atentia asupra planurilor constructive, asupra a ceea ce ne dorim, eliberand din campul atentiei noastre tot ceea ce nu ne place chiar daca nu stim inca cum anume toate acestea vor dispare si din realitatea proprie, a fiecaruia dintre noi.

Aceasta faza de Luna Noua ne transmite un potential spiritual deosebit de puternic, care poate scoate la suprafata cea mai profunda suferinta reziduala din cele mai ascunse zone ale sufletului nostru. Prin recunoastere, constientizare, acceptarea cauzelor acestei suferinte precum si a efectelor produse (impacarea cu sine si cu ceilalti), pot fi eliberate blocajele emotionale, realizand o vindecare interioara care, ne desprinde definitiv de trecutul bolnav si ne deschide complet catre prezentul continuu. Pentru fiecare dintre noi desprinderea – deschiderea se poate realiza in acel domeniu din viata noastra pe care ni-l arata acum Luna Noua pe harta natala.

Daca acceptam acest proces de vindecare interioara, amplificam foarte mult puterea intentiei pe care dirijam acest potential. Influentele astrale ne sprijina in procesul de constientizare a momentului, dar si a potentialului (a fortei, puterii interioare, a oportunitatii … )

Daca rezonam cu acest moment si ne plasam in mod optim (cu starea si cu atitudinea potrivita) in fluxul energetic, atunci, la faza de Luna Plina, peste doua saptamani, am putea valorifica acest impuls spiritual cu rezultat maxim benefic si cu minim de pierderi (suferinta).

Este posibil ca urmatoarea faza de Luna Plina (8 martie 2012) sa ne plaseze intr-un context de descatusare a energiilor. Cu cat mai deschisi vom fi catre propunerea planului divin (energetic), cu atat mai usor si mai constructiv vom valorifica acest potential, care va genera efecte concrete imediate.

Este important sa urmarim firul sincronicitatilor si al semnelor (indrumarilor, sugestiilor) care se manifesta in realitatea proprie. Acesta este un mod de lucru cu propria realitate pe care il vom dezvolta din ce in ce mai constient, pe intreg parcursul planetei Neptun in semnul Pestilor.

Luna Noua ne ofera un impuls spiritual dar, depinde de noi pe ce directie si cum il angajam. Poate fi un moment de mare inspiratie, de trezire a constiintei, pentru cei care nu au trait inca aceasta experienta. Sau poate fi un moment de maxima expansiune a constiintei, pentru cei care lucreaza constient cu acest aspect al fiintei lor. La nivel de masa, acest impuls spiritual este orientat catre radacinile spirituale ale sufletului omului si catre conexiunea acestuia cu sursa, indiferent cum intelegem fiecare aceasta conexiune precum si, indiferent de simbolismul pe care il atribuim sursei, in mod particular si colectiv.

Este important sa fim prezenti, sa observam “potrivirea lucrurilor” si sa actionam in sensul acestei potriviri.
Sa ne observam starea interioara si sa o transformam continuu, catre punctul de echilibru, pentru a genera in exterior stabilitatea de care avem mare nevoie fiecare si, cu totii, acum.

Intuitia (mesajul sufletului) ne arata o directie optima de urmat, pentru fiecare si impreuna, dar este important ca noi sa ne-o asumam, sa o alegem si sa ne implicam cu toata increderea, pas cu pas, pana la obtinerea rezultatului dorit de fiecare dintre noi.

Curgerea energiilor ne provoaca cu o proba de incredere, care se poate derula pe o stare de balans emotional; este posibil sa traim un moment de bilant care sa conduca catre o reevaluare a planului si a strategiei de realizare a acestuia. Iar urmatoarea faza de Luna Plina este posibil sa ne ofere situatia in care, chiar sa ni se ceara sa manifestam intreaga acumulare a puterii, increderii si compasiunii, potentate de influentele astrale pe care le preluam acum.

Dar contextul astral ne ofera, alaturi de probe si conjuncturile care sa ne aduca confirmarile de care avem nevoie pentru ca astfel, sa ramanem pe drumul optim.

Traim in continuare un test de maturitate, care este testul acestui an si care raspunde la intrebarea “Ce facem in 2012?”. Vom relua acest test de mai multe ori in cursul anului, in conditii diferite, pana cand ne vom asuma pe noi insine in intregime si asa cum suntem fiecare, in fazele aferente procesului personal de devenire  (pana cand ne vom accepta, ne vom iubi si ne vom pune in valoare).

Contextul astral ne transmite in egala masura un echilibru al energiilor, precum si instrumentele necesare si potrivite cu care sa percepem si sa canalizam impactul energetic al momentului.

Este important ca noi sa ne lasam ghidati si sa luam acum, deciziile potrivite, pentru a putea concretiza darul Lunii Noi, astfel  incat, la faza de Luna Plina sa extragem intelesul profund al mesajului primit acum, si sa-l valorificam dupa dorinta si puterea fiecaruia dintre noi.

In ultimele doua saptamani Venus, si mai apoi Mercur ne-au ajutat astfel ca, inima (Ce facem astazi ? 8 - 11 februarie 2012), mintea noastra (Ce facem astazi ? 12 - 16 februarie 2012 ) precum si personalitatea (Ce facem astazi ? 17 - 21 februarie 2012) s-au pregatit pentru acest moment; influentele astrale rezultate din interactiunile planetelor personale cu planetele grele ale sistemului solar ne-au condus cel putin catre o intelegere, daca nu chiar constientizare pe care, acum, o putem transforma in intelepciune dobandita prin asumarea deciziei potrivite si implicarea activa, necesara, in sens crescator pentru fiecare, in acele probleme pe care ni le arata Marte retrograd pe harta fiecaruia.

Astfel, deschizandu-ne catre analiza intuitiva, folosind discernamantul, ascultand intelepciunea inimii si, renuntand total la judecata sub orice forma, reusim sa realizam acea conexiune interioara, necesara pentru a ne dezvolta capacitatea de a cuprinde suma tuturor posibilitatilor accesibile la un moment dat.

In felul acesta vom putea accesa in orice moment informatia optima pentru fiecare pas pe care il facem.

Joi, imediat dupa faza de Luna Noua, avem o zi intreaga de “mers in gol” al Lunii; este o influenta energetica nepotrivita pentru a actiona, mai ales ca energia este minima. Este mai curand o zi de reevaluare, urmand a trece la actiune sambata si mai apoi, mai in forta, luni.

Intram in faza de crestere a Lunii si raman valabile in continuare recomandarile ciclului fazelor Lunii.

Spor si succes !!!

joi, 16 februarie 2012

Ce facem astazi ? 17 - 21 februarie 2012




   In cadrul ciclului fazelor Lunii, ziua de vineri 17 februarie, este un moment de acceptare a rezultatelor si a cursului evenimentelor, precum si a modului in care am reusit sa ne punem in practica planul, proiectul, in a carui realizare ne-am implicat; in masura in care suntem sinceri si deschisi catre sfaturi si sugestii, putem intelege cum anume putem actiona mai eficace in continuare, in ciclul urmator al fazelor lunii sau in derularea altor programe.

De asmena astazi este o zi in care putem actiona mai puternic asupra subconstientului, transmitand mesaje clare, de actiune pentru fazele urmatoare ale programelor noastre.

In continuare, duminica 19 februarie, Soarele intra in semnul Pestilor. Aceasta schimbare de regim vibrational se realizeaza pe fondul unor aspecte armonioase si constructive pe care le formeaza Soarele cu Saturn si cu Neptun. Aceste influente astrale ne pot oferi o duminica inspirata, care sa ne provoace cu o idee minunata sau cu un declic care sa deblocheze un potential creator pe directia pe care se aseaza pe harta natala conjunctia Soare – Neptun, in primul grad al zodiei Pesti.  

Inainte de a parasi semnul Varsatorului, Soarele colaboreaza cu planeta Saturn si ne transmite o energie constructiva, un imbold catre autodisciplina, precum si curajul (sau poate intelepciunea) de a ne asuma responsabilitati noi.
Este posibil sa ne intalnim cu un test de maturitate, printr-o limitare a personalitatii, prin eliminarea atitudinilor ce dauneaza evolutiei. Prin acceptarea si intelegerea simbolismului experientelor traite acum, se poate dobandi mai multa profunzime in gandire si manifestare, se poate depasi o faza de calire fizica si psihica.

Ca un rezultat (bonus) al depasirii acestui test, chiar inainte de Luna Noua in semnul Pestilor, conjunctia Soare-Neptun ne ajuta sa finalizam experienta transformatoare, cu un inteles profund spiritual.  Este posibil sa fim mai sensibili, sa avem ceva mai  multa imaginatie, intuitia ar putea functiona mult mai bine. Suma tuturor acestor influente astrale ne poate aduce o mai mare incredere in fortele proprii si, realizam astfel, o schimbare profunda si subtila in viata cotidiana, folosind intelepciunea dobandita prin depasirea testului saturnian.

Suntem inca sustinuti in planul mental cu o mai mare capacitate de intelegere, ceea ce ne este de mare folos in cautarea radacinii lucrurilor si in stabilirea firului cauza-efect. Daca am folosit constructiv influentele astrale rezultate din colaborarile lui Mercur din ultima saptamana, atunci avem acum toate sansele sa valorificam entuziasmul si oportunitatile pe care ni le promite contextul astral.

Daca ne-am luptat insa cu mersul firesc al lucrurilor, daca ne-am impotmolit in traficul energetic, atunci este posibil sa ne aflam intr-un punct critic in care sa nu percepem tocmai clar si intreg, mesajul sufletului. Este important sa ne detasam de miezul problemelor, pentru a simti intentia interioara si pentru a lua deciziile potrivite.

Spor si succes !!!

luni, 13 februarie 2012

Raspuns : Rodica – 13 februarie 2012 – despre o noua profesie



   Anul care incepe la urmatoarea ta aniversare este unul bun pentru studiu si pentru sustinerea de examene.  Planul mental va fi foarte bine sustinut, in general, e bine de urmarit, punctual, anumite aspecte stresante care se vor forma.

Eu cred ca in plan profesional se vor configura niste situatii care iti vor aduce in atentie situatia existenta intr-o lumina noua si vei simti imboldul sa iei anumite decizii. Este posibil sa faci eforturi importante, chiar sa te intalnesti cu o raspantie pe care o depasesti cu rabdare si cu maturitate, deschizand o cale noua sau concretizand niste conditii noi pentru acelasi drum.

Este important sa realizezi un echilibru in modul in care iti distribui atentia si sentimentele. Dupa luna august, urmeaza o perioada in care ai de muncit pentru cariera ta, dar in acelasi timp este bine sa fii atenta la cei de langa tine, acest lucru te va motiva si mai mult si iti va da putere.

Pana la aniversarea din acest an, este posibil sa te confrunti cu situatii delicate in plan relational, fie in cuplu fie cu anumiti parteneri, asociati, pe diferite activitati sau colaborari. Toate acestea au rolul de a te ajuta sa realizezi unele schimbari in tine, in modul in care te percepi si in modul in care iti percepi viata si locul tau in lume.
Este important sa-ti dezvolti o viziune extinsa si creativa asupra ta, asupra aspectului spiritual al fiintei tale precum si asupra modului in care iti construiesti parteneriatele de orice tip – tu stii cel mai bine care dintre ele nu te reprezinta si, acelea te vor provoca sa faci o schimbare de fond. Aceasta transformare antreneaza toate aspectele tale : personalitatea ta, mentalitatea, precum si planul sentimental – afectiv, in descifrarea profunzimilor spiritului tau.
Ai nevoie de multa rabdare si tenacitate in relatia cu tine insuti si, de multa toleranta in relatiile cu ceilalti, dar sfarsitul verii te poate gasi calita, in plina forma fizica, mentala si spirituala, astfel incat sa valorifici oportunitatile profesionale ce pot sa apara, daca tu le ceri.

Spor si succes si astept vesti bune !!!

sâmbătă, 11 februarie 2012

Ce facem astazi ? 12 - 16 februarie 2012




   Incepem saptamana viitoare cu o sustinere foarte buna a planului mental. Planeta Mercur se lanseaza intr-un carusel al unor colaborari stimulative cu greii sistemului solar : mai intai cu Saturn, apoi cu Neptun, Jupiter si Pluton. Intre timp isi schimba regimul vibrational, intrand in semnul Pestilor.

Scopul (si testul) final este in legatura cu  largirea viziunii asupra vietii si asupra locului pe care il ocupam acum in viata noastra; putem acum, pana la urmatoarea faza de Luna Noua, sa ne dezvoltam capacitatea de intelegere pana la un nivel nebanuit inca, putem realiza o extindere a constiintei dincolo de orice limite autoimpuse, putem exersa "controlul de sine" transmutand instinctul in forta mentala.

Planul mental este foarte activ si adaptabil la situatiile existente pentru fiecare dintre noi; putem folosi aceste influente astrale pentru a depasi aceasta perioada dezvoltand increderea, vointa; este important sa exersam comunicarea constructiva; putem genera acum efecte benefice in profesia noastra.

Ar fi potrivit sa acordam atentie ideilor care apar in aceasta perioada, sa lasam intuitia sa ne ajute, sa analizam pana la descoperirea cauzelor profunde a problemelor si a situatiilor cu care ne confruntam  si, sa formulam concluzii.

Toata aceasta efervescenta mentala se suprapune peste lectia planului sentimental  - afectiv care este deja in plina derulare. Ne pregatim pentru darurile Lunii Noi in semnul Pestilor.
Prin urmare, cu o gandire pozitiva, cu toleranta si cu incredere in fortele proprii putem folosi constructiv influentele astrale ale planetei Mercur si ale interactiunilor sale energetice. Vibratia sa modelata de caracteristicile semnului Pestilor ne ajuta sa fim mai receptivi,  mai diplomati si, ne stimuleaza sa dezvoltam o altfel de logica, mai subtila, pe care sa o exprimam intr-o forma mai detasata.

In cadrul ciclului fazelor Lunii, ziua de astazi este un moment al concretizarilor, pe faza de descrestere a Lunii, in care se poate manifesta o influenta favorabila a subconstientului in activitatea curenta; daca suntem deschisi catre procesul intuitiv, putem dezvolta un inteles nou al derularii proiectelor noastre care, ne va ajuta sa actionam mai bine in ciclul urmator.

Marti, 14 februarie, ziua in care Mercur intra in semnul Pestilor, si in care formeaza conjunctia cu planeta Neptun la grad perfect, este si ziua celui de al doilea patrar, pe faza de descrestere a Lunii. Este posibil sa simtim o oarecare tensiune, pentru ca, din tot ce facem, ceea ce nu se potriveste in mersul firesc al lucrurilor iese la suprafata prin diferite situatii cu care ne confruntam. Prin urmare, tot ce nu functioneaza optim acum, in cadrul planului (proiectului) la care lucram, trebuie schimbat. Merita sa fim atenti si sa nu ne luptam cu nepotrivirile, ci sa cautam cauza si sa luam decizii pentru a indrepta lucrurile in ciclul lunar urmator.
Spor si succes !!!

joi, 9 februarie 2012

Raspuns : Teodora – 9 februarie 2011 – despre relatia parteneriala




   Pentru a reusi sa iti intelegi partenerul (oricare partener) este important sa te lamuresti daca-i poti accepta personalitatea, asa cum este, fara sa vrei sa-l schimbi.

Este posibil ca actualul tau partener sa nu reuseasca intotdeauna sa manifeste acele sentimente pe care le simte. Eu cred ca este foarte serios si profund din punct de vedere sentimental-afectiv dar nu reuseste sa se exteriorizeze. Se poate sa existe o sensibilitate interioara, sa perceapa intuitiv suferinta si nevoile celorlalti si chiar sa se lase marcat de toate acestea. Poate chiar sa-si asume raspunderi mai mari decat s-ar cuveni. Dar toata aceasta traire interioara nu se lasa dezvaluita.

Aparent, poate sa para foarte comunicativ (sau sa-si doreasca sa fie astfel) dar exista o frana care opreste manifestarea.  Datorita acestui lucru pot sa apara momente in care nevoia lui de eliberare emotionala sa forteze aceasta bariera si atunci sa treaca in extrema  cealalta si sa devina impulsiv, sau cel putin foarte dinamic si foarte ferm in a-si exprima sentimentele.

De asemenea este posibil sa se refugieze in munca sa, pe care cred ca si-o face cu foarte multa implicare si cu un mare simt al raspunderii.

Dar este important si felul in care tu intelegi sa construiesti o relatie si sa-ti manifesti sentimentele; iar din acest punct de vedere as spune ca in interiorul tau sa da o lupta de care este posibil nici sa nu fii constienta, inca. Eu cred ca experientele de viata te vor invata sa iubesti neconditionat, pana la urma, invatand sa-ti transformi tendintele spre posesivitate si sa respecti libertatea de expresie a partenerului tau, oricare ar fi acesta.

Este important sa intelegi si sa dezvolti un concept sanatos privind familia si, sa realizezi un echilibru intre caminul tau si cariera ta (activitatea ta in plan social), fara sa renunti la nici una dintre ele. Acest lucru il reusesti daca renunti la a orice forma de judecata si de limitare mentala, daca iti deschizi mintea catre o viziune cat mai larga si progresista asupra profesiei tale si asupra felului in care o derulezi si, daca vei dezvolta o relatie de colaborare, comunicativa, in propriul camin.

Prin urmare, eu cred ca aveti nevoie sa vorbiti mai mult; daca doi oameni nu se plictisesc sa stea de vorba, atunci pot construi orice impreuna, inclusiv o relatie sanatoasa si frumoasa. 

Spor si succes si astept vesti bune !!!

miercuri, 8 februarie 2012

Ce facem astazi ? 8 - 11 februarie 2012





   Astazi planeta Venus isi schimba regimul vibrational si intra in semnul Berbecului, pe fondul conjunctiei pe care o realizeaza cu planeta Uranus, aspect ce sa va forma la grad perfect vineri 10 februarie.

Influxurile astrale generate de planeta Venus in aceasta perioada, prin aspectele pe care le formeaza in tranzitul sau prin zodia Berbec, ne pot amplifica entuziasmul emotional pana la impulsivitate. Este posibil sa se manifeste o instabilitate a emotiilor si sentimentelor iar exprimarea acestora poate deveni agresiva, indiferent de natura lor.
Pur si simplu ne confruntam cu o anume competitivitate in gestionarea si manifestarea afectiunii, care poate genera gesturi demonstrative, urmate de o retragere in propria “cochilie” la o oarecare distanta de restul lumii.

Este posibil sa apara o anume tensiune, sa creasca agitatia, pana la nervozitate in cazul unora dintre noi, sa simtim o mai mare nevoie de libertate de miscare in plan afectiv.
Contextul astral ne poate plasa in fata unor schimbari bruste sau in fata unor efecte neasteptate ale schimbarilor pe care am ales sa le facem deja si care, ne aduc o oportunitate surprinzatoare in plan sentimental.

In continuare Venus incepe sa construiasca o cuadratura cu Pluton, care va avea un maxim de influenta saptamana viitoare.
Avem acum ocazia sa eliminam niste blocaje energetice prin eliberarea de inhibitii. Acum putem sa depasim limitele care ne-ar mai putea perturba ritmul optim de crestere.

Toate acestea insa presupun traversarea unor incercari (inevitabile) in plan sentimental-afectiv. Este important sa ne pastram starea interioara disponibila catre negociere, sa acceptam si perspectiva celuilalt, sa cautam oportunitatea in orice forma de conflict aparent.

Daca ne lasam in voia suferintei sentimentale este foarte posibil sa generam in continuare dizarmonie in toate relatiile sociale. Iar contrabalansarea acestei stari suferinde se poate face prin accentuarea dorintei pentru lucrurile materiale ceea ce ne poate conduce catre a  cheltui prea mult si in mod gresit.

Prin urmare, in zilele urmatoare, fie ne asezam mai bine pe calea noastra, daca am ales bine, fie ceva sau cineva ne scutura si ne aseaza in fata binelui nostru cel mai inalt. Ce facem mai departe, depinde de fiecare dintre noi.

Cei care sunt implicati intr-o activitate artistica pot folosi aceasta perioada pentru a-si manifesta si valorifica originalitatea la capacitate maxima. Este posibila o expansiune a viziunii si o reconsiderare a crezului lor artistic.

Daca reusim sa interactionam cu aceste influente astrale pe un nivel vibratoriu cat mai inalt, este foarte posibil sa realizam o transformare radicala, constructiva, in modul in care percepem si manifestam iubirea. Aceasta reusita ne va fi de mare folos in continuare, pe parcursul acestui an, pentru ca toate incercarile care ne mai asteapta ne vor proba, sub diferite forme,  capacitatea de a iubi neconditionat, pe orice directie, la maximul posibil pentru fiecare dintre noi.

Daca te gasesti in fata unei situatii “imposibile”, alege cum vrei sa o depasesti si, in zilele ce vor urma vei putea sa vezi cum se potrivesc lucrurile. Inainte insa de a alege insa, trebuie mai intai sa accepti ca s-ar putea sa ai nevoie de aceasta experienta pentru a invata ceva si, in cazul acesta aminteste-ti ca ai deja, puterea si intelepciunea de a o depasi.

Spor si succes !!!

luni, 6 februarie 2012

Luna Plina in semnul Leului – 7 februarie 2012



   Urmatoarea faza de Luna Plina se formeaza marti 7 februarie 2012 la ora 23:53 ora Romaniei, cu Soarele in semnul Varsatorului si Luna in semnul Leului la grad 18,32.
Avem o harta a momentului foarte clara, planetele sunt grupate si formeaza mai putine aspecte, astfel incat putem descifra mai usor mecanismul interactiunilor astrale si il putem traduce intr-un sir de cuvinte cheie care ne pot orienta mai bine in demersurile pe care le intreprindem acum :   
lectia – schimbarea – constientizarea – reactia  – potentialul. 
Putem aborda acest mesaj in ambele sensuri, dupa cum suntem obisnuiti fiecare sa vizualizam drumul ales, fie pas cu pas fie axandu-ne pe ultima veriga vizibila din punctul in care ne aflam.

Astfel, acceptarea  lectiei (de invatat din situatia cu care ne confruntam) faciliteaza chiar invatarea, ceea ce conduce la realizarea schimbarii necesare, aceasta ajutandu-ne in constientizarea problemei, fapt ce va genera reactia potrivita si in final valorificarea potentialului.

Pe de alta parte, daca imi propun sa valorific potentialul momentului, atunci voi reusi acest lucru in conditiile in care constientizez natura si cauza problemei cu care ma confrunt, dezvolt reactia potrivita, realizand schimbarea necesara pentru a invata lectia de invatat si a acumula intelepciunea oferita de experienta respectiva.

Potentialul il ofera Luna Plina pe directia pe care ne-o arata gradul 18 in semnul Leului pe harta natala a fiecaruia dintre noi. In cadrul ciclului fazelor lunii acesta este un moment de maxim energetic, care ne plaseaza in fata unor rezultate, finale sau partiale, ale proiectelor incheiate sau aflate in derulare. Aceste rezultate reprezinta potentialul pe care il putem concretiza in faza urmatoare a ciclului lunar, faza de descrestere a Lunii.

Pentru a intelege valoarea si utilitatea acestui potential, este important sa lasam mintea libera, sa trecem peste orice bariera mentala, sa acceptam ca orice poate fi posibil, chiar daca logica noastra nu vede nici cum nici cand s-ar putea manifesta asa-zisul imposibil.
Simultan cu aceasta faza de Luna Plina se produce o activare puternica a functiei mentale, ideile pot curge in flux continuu, putem construi  acum, mental, si putem transmite, chiar valorifica, un gand, un inteles, un concept deosebit, pe directia sugerata de Luna Plina.

Energia mentala este nuantata de semnul Varsatorului si devine foarte activa, adaptabila situatiilor cu care ne confruntam. Creativitatea este la cote maxime, schimbul de idei se manifesta din plin, creste interesul pentru cunoastere, pentru studiu. In plus, avem puterea si increderea de a ne sustine ideile si deciziile.

Totusi, sa fim atenti la o posibila lipsa de obiectivitate, datorita faptului ca exista o legatura puternica intre mintea noastra si personalitate, astfel ca ne putem supraevalua pozitia in cadrul contextului pe care il experimentam.

Pentru a folosi cu eficacitate maxima oportunitatile oferite de aceasta faza de Luna Plina, in continuare, pe faza de descrestere a Lunii, este important sa avem reactia potrivita in cadrul colaborarilor pe care le derulam. Este posibil sa ne surprinda anumite manifestari, sau gesturi ale partenerilor nostri, mai ales in plan sentimental-afectiv. Insa, putem acum sa realizam o  expansiune de constiinta, care poate fi benefica exprimarii laturii noastre artistice, dar, care poate de asemenea, valorifica o oportunitate neasteptata in planul sentimental.

Abordand provocarea cu atitudinea potrivita, putem debloca un potential creativ deosebit, care impreuna cu sustinerea mentala conduce la constientizarea cauzelor conflictelor cu care este posibil sa ne intalnim.
Astfel, realizam schimbarea necesara depasirii situatiilor cu care ne confruntam de ceva vreme, de cand interactionam cu influenta energetica a opozitiei planetelor Jupiter si Saturn. Avem sansa sa invatam sau, sa confirmam ca am invatat lectia adusa de Saturn in tranzitul sau prin semnul Balantei, mai ales ca acum intra in mers aparent retrograd si ne ajuta, pana la toamna, sa definitivam noul sistem relational pe care l-am tot restructurat si perfectionat in ultimii doi ani.

Prin urmare, pana la 26 iunie 2012, cand Saturn isi va relua mersul direct, ne vom reintalni cu tot ce nu am inteles sau cu tot ce nu am asezat asa cum ar fi mai bine pentru noi, in domeniul de viata tranzitat de Saturn (semnul Balantei intre gradele 20-30) avand toate sansele sa vedem lucrurile mai clar si sa luam deciziile potrivite. Apoi, pana la inceputul lui octombrie cand Saturn va intra in semnul Scorpionului, vom demonstra ca am invatat si, ca avem incredere in alegerile noastre, asezand lucrurile asa cum ar fi fost potrivit de la bun inceput. De asemenea vom constata daca am inteles ce inseamna o relatie potrivita pentru noi si, cum anume sa o construim in mod armonios, in sensul cresterii ambilor parteneri.

 Mesajul Lunii Pline de maine vine pe fondul transformarilor sugerate si sustinute de colaborarea Jupiter-Saturn inca de anul trecut, precum si de influentele perechii Uranus-Pluton,  care ne ghideaza in continuare eforturile individuale si de masa pe care le facem in acest proces al evolutiei, mai mult sau mai putin constiente.

Acum insa avem un ajutor in plus, prin influentele energetice generate de planeta Neptun proaspat intrata in semnul Pestilor, prin aspectele pe care le construieste cu Saturn precum si cu Pluton. (colaborarea Neptun - Saturn prezinta trei etape impoartante pentru acest an si le von trata separat pentru a detalia anumite idei ce ne pot fi de folos in curgerea anului 2012).
Astfel, avem o putere de concentrare mai mare, exercitam un anume control asupra emotiei si imaginatiei descoperind intuitia, care ne ajuta in aspectele practice ale vietii, in preluarea, analiza si utilizarea informatiei.

Conflictul interior generat de opozitia Soare – Luna este usor amplificat de schimbarea de regim vibrational pe care planeta Venus o realizaeaza a doua zi dupa Luna Plina, prin intrarea in semnul Berbecului. Este important ca in aceste zile sa ne supraveghem atitudinea, sa ne observam atent entuziasmul si sa facem acele gesturi necesare dezamorsarii oricarei tensiuni. Este important ca personalitatea sa fie receptiva la mesajul subconstientului, sa ne ascultam impulsul interior.

Intram in faza de descrestere a Lunii si raman valabile in continuare recomandarile ciclului fazelor Lunii.


Spor si succes !!!