Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

vineri, 23 martie 2012

Ce facem astazi? 23 –28 martie 2012



   Astazi planeta Mercur, aflata in mers aparent reprograd, a intrat din nou in semnul Pestilor, pe care il parasise pe 2 martie. Este important sa fim atenti sa nu pierdem contactul cu realitatea si, sa facem distinctie intre inspiratie si confuzie mentala.

Cei care sunt obisnuiti sa lucreze cu planul intuitiv pot avea parte, pe parcursul acestui tranzit, de experiente deosebite, de constientizari importante.
Cei care nu au experimentat comunicarea intuitiva  dar sunt deschisi catre aceasta, pot avea acum niste rezultate, sau macar niste semne incurajatoare.

In acelasi timp se produce intalnirea intre Soare si Uranus (sambata, la grad perfect). Aceasta interactiune energetica poate sa ne aduca niste posibilitati noi, pe care le putem valorifica cu originalitate, printr-o actiune imprevizibila chiar si pentru noi insine.
Putem realiza acum o schimbare importanta sau, putem pune bazele necesare pentru a realiza ulterior o schimbare pe care o dorim de mai multa vreme sau pe care am vazut-o mult mai clar acum.

Suntem in faza in care inca negociem potentialul imens energetic pe care l-a lansat acum cateva zile Echinoctiul de primavara si mai apoi Luna Noua. Starea noastra interioara si alegerile pe care le facem acum ar putea determina realizarile acestui an.

Urmeaza cateva zile in care capacitatea noastra creatoare poate atinge cote pe care nici macar nu ni le putem imagina. Se realizeaza o suma de influente astrale, prin tranzitul Lunii in semnul Taurului, peste cei doi benefici ai sistemului solar Jupiter, mai intai si apoi peste Venus, sustinute si amplificate de conjunctia Soare – Uranus.

Pe parcursul acestui culoar energetic de maxima creativitate putem experimenta o mare expansiune de constiinta; este posibil sa simtim o mare nevoie de independenta ce poate deveni motivatia constructiva pentru a ne extinde viziunea, in legatura cu diferite proiecte pe care le avem in vedere, sau chiar cu drumul propriu in viata.

Acum se pot pune bazele unui proiect important, inovator, de mare impact, printr-o gandire (strategie) nonconformista. Putem initia, sau putem doar sa gandim derularea unor actiuni care necesita eforturi mari si /sau resurse deosebite, care ar urma sa fie mult mai usor realizate.
Avem la dispozitie doua momente de impuls maxim, care pot genera efecte foarte bune pe intreg parcursul anului :
  • duminica la miezul noptii, cand ne putem concentra pe un studiu, un ideal inalt, pe aspectele unei afaceri sau ale unei calatorii importante;
  • luni seara, in jurul orei 21.00, cand se realizeaza imbinarea intuitiei cu simtul estetic  si ne putem concentra pe aspecte ce tin de finante si casnicie, pe relatia cu mediul social; acesta este un moment favorabil activitatilor legate de zona artistica, ce aduce imaginatie, simt artistic si inspiratie la cote inalte.

Este important sa folosim constructiv influenta transmisa de planeta Mercur in mers aparent retrograd, care ne poate ajuta sa intelegem ceea ce nu am inteles inca, in legatura cu situatiile pe care le depasim acum si astfel, sa utilizam la maxim suportul mental, inspirational al acestei perioade.

Avem in fata un complex favorabil de imprejurari, precum si un potential energetic extraordinar, care pot fi valorificate daca avem disponibilitatea si curajul de a alege si de a face ceea ce este cel mai bine pentru noi.

Indiferent ce faceti, raspanditi-va lumina.
Spor si succes !!!

miercuri, 21 martie 2012

Interactiunea energetica cu fazele Lunii



   Energia lucreaza (produce efecte) pe directia pe care se focalizeaza atentia noastra.
Acordarea atentiei unui anumit subiect presupune dirijarea propriei energii in actiunea(preocuparea) generata de subiectul respectiv. Prin urmare, este importanta observarea gandurilor si refocalizarea atentiei in mod continuu, pentru a putea dirija energia, constient, catre scopul ales. In felul acesta eliminam risipirea resurselor energetice la un moment dat, pe directii care nu sunt importante in acel moment.

Daca acceptam ideea potrivit careia “totul este energie”, atunci si omul reprezinta o intreaga constructie energetica, care interactioneaza cu orice alta influenta energetica exterioara lui.
In felul acesta putem intelege mai usor influenta ciclului fazelor lunii asupra noastra si, putem folosi constient aceasta influenta pentru a de dezvolta pe noi insine si viata noastra.

Cum facem asta ? Prin dirijarea constienta a atentiei si focalizarea acesteia asupra scopului ales, folosind caracteristicile specifice ale semnului astrologic in care se produce faza respectiva precum si raportandu-ne la sensul de actiune al influentei energetice.

In primul rand ne raportam la faza lunara.

La faza de Luna Noua, se plaseaza intentia pe directia potrivita. Simbolic, se planteaza “samanta”.
Astfel, putem alege sa preluam si sa armonizam caracteristicile specifice ale semnului in care se produce faza, in functie de cum avem nevoie de acestea pentru a ne dezvolta anumite abilitati, in perioada de crestere a Lunii.

La faza de Luna Plina, Pamantul primeste cele mai puternice energii de pe parcursul ciclului lunar, care poarta amprenta semnului zodiacal in care se produce faza respectiva.
Este important sa primim si sa dirijam constient aceste energii prin structura noastra energetica, pentru a determina  acele transformari care sunt potrivite pentru noi, prin eliberarea de ceea ce nu ne este de folos in perioada de descrestere a Lunii.


Acum ne aflam in fata Lunii Noi din semnul Berbecului, care este Prima Luna Noua din ciclul annual al naturii.
Semnul Berbecului reprezinta potentialul si primul impuls , precum si, entuziasmul si curajul de a-l valorifica. Este momentul potrivit pentru a ne redescoperi, pentru a ne uita cu mare atentie la noi si la viata noastra. Este un moment potrivit pentru a cauta anumite raspunsuri, la anumite intrebari :

Cine sunt eu acum?
Si cine devin prin ceea ce fac?
Ce aleg in continuare?

Putem incerca sa lucram cu energia Lunii Noi in semnul Berbecului formuland un algoritm care sa ne reprezinte pe noi in acest moment, fiecare dupa cum simte, dar care sa scoata la iveala intentia profunda a fiecaruia. Acest lucru este potrivit sa se faca dupa momentul fazei de Luna Noua.
“Imi recunosc si si imi asum intreg potentialul pe care sunt pregatit sa-l valorific acum,
prin deciziile pe care le iau eu insumi, eliberat de orice influenta,
si prin actiunea constienta de a sustine aceste decizii.”

Soarele ne plaseaza intr-un contact energetic cu zodia pe care o traverseaza si reactiveaza in interiorul nostru caracteristicile psihice si emotionale ale semnului zodiacal respectiv. 
Astfel ca putem folosi ideea de baza a algoritmului pe intreaga perioada in care Soarele strabate semnul Berbecului, constienti fiind ca in acest inteval de timp terestru, putem dezvolta acele caracteristici simbolizate de semnul respectiv si de care avem noi insine nevoie pentru a ne realiza programul de viata.

Raspanditi-va Lumina.
Spor si succes !!!

marți, 20 martie 2012

Echinoctiul de primavara si Luna Noua in semnul Berbecului


Constelatia Berbecului
   In aceasta dimineata Soarele a pasit in semnul Berbecului.
   
   Din punct de vedere astronomic, Soarele a traversat ecuatorul ceresc de la sud la nord. Astfel,  razele Soarelui cad perpendicular pe ecuatorul Pamantului, iar ambele emisfere ale Pamantului primesc in mod egal lumina Soarelui. Cei doi poli, de asemenea, primesc aceeasi cantitate de lumina si caldura.

   De astazi, ziua devina mai lunga decat noaptea si creste pana la maximul pe care il atinge la momentul Solstitiului de vara.

Din punct de vedere astrologic, echinoctiul de primavara reprezinta inceputul unui nou ciclu de viata in ritmurile naturii.
Ziua intrarii Soarelui in semnul Berbecului a fost desemnata ziua Astrologiei si marcheaza inceputul noului an astrologic.
Acest nou inceput este cu atat mai important, avand in vedere ca peste doua zile se formeaza si faza de Luna Noua in semnul Berbecului.

Mersul astrelor prin spatiu s-a potrivit astfel incat ele s-au grupat si ne transmit acum un mesaj clar, prin aspecte putine dar subliniate si sustinute reciproc.
Momentul de echinoctiu (astazi dimineata la ora 7.14) ne pastreaza in contextul schimbarilor generale si, ne arata ca cel mai important lucru pe care il putem face in noul ciclu de viata si evolutie este sa renastem. Si cel mai valoros instrument in acest proces de renastere este planul mental.

Schimbarea fundamentala in modul de a gandi si alinierea personalitatii la noul mod de manifestare al mentalitatii reprezinta cheia si motorul transformarii noastre. Aceasta transformare sustine de fapt procesul de renastere individuala si de grup pe care il traim deja si pe care il concretizam in acest nou ciclu al naturii.

Vom realiza acest lucru cu un minim de suferinta (de orice tip) daca, pe masura ce ne intalnim cu oportunitatile din viata noastra, facem alegerile potrivite, in sensul deschiderii mentale, largirii viziunii, prin acceptarea noilor repere la care sa ne raportam.
Momentul de echinoctiu lanseaza un pasaj de maxima inspiratie si capacitate de creatie, cu posibilitatea dezvoltarii rapide a aspectelor spirituale ale fiintei, mai ales daca ne aliniem intentiei pe care o aduce Luna Noua.

Faza de Luna Noua se formeaza joi, 22 martie 2012, la ora 16.37 (Bucuresti), pe gradul al doilea al semnului Berbecului si, preia mesajul echinoctiului aratandu-ne directia pe care se plaseaza potentialul si intentia contextului astral. Pentru fiecare dintre noi directia potrivita ne-o arata locul din harta natala pe care se suprapune acum Luna Noua (gradul 2,37 Berbec).
Planetele Uranus si Mercur (retrograd) – cele doua octave ale planului mental – strajuiesc de o parte si de alta cele doua luminarii. Prin urmare, vom valorifica la maxim potentialul acestui inceput de ciclu (lunar si anual) numai cu un alt inteles al procesului de gandire si comunicare.

Contextul astral ne ajuta sa facem tot ce avem fiecare de facut, pentru a ne desprinde de trecut, pentru a ne elibera de ceea ce ne mai tine inca blocati in trecutul devenit povara.
Trecutul ne ajuta prin experienta acumulata.
Insa reperele sunt in continua transformare si daca le lasam sa se miste liber(fara sa le fortam prin judecata si prejudecata) beneficiem de o mai buna adaptabilitate emotionala. In functie de disponibilitatea de a accepta noi repere in viata noastra, desprinderea de trecut se face mai lin, prin intelegerea si armonizarea etapelor, sau mai brusc, prin ruptura generatoare de suferinta.

Aceste doua zile dintre echinoctiu si Luna Noua pot fi o perioada de introspectie de mare folos. Este foarte sanatos acum sa facem o recunoastere interioara, o reidentificare a identitatii individuale, o reevaluare a drumului parcurs deja, o triere a poverilor si eliberarea lor prin acceptare si iertare.
Astfel, redirijam energia catre drumul din fata noastra, drumul din spate devenind si ramanand doar experienta traita si intelepciune dobandita.

Este important sa folosim acest moment de recalibrare interioara, pentru ca urmeaza sa ne angajam pe un traseu ascendent de exprimare de sine, de la nivel individual pana la nivel de grup si de masa; incepem (daca nu am inceput deja) sa materializam schimbarea pe care am realizat-o in interior (in constiinta) pana acum, pe parcursul anului trecut.
Cum facem toate acestea ?
Folosind darurile transmise de planeta Venus. Dirijand procesul de gandire si prin inima. Finalizand orice proces de analiza rationala dupa ce ascultam si mesajul sufletului.

Influentele astrale generate de interactiunile planetei  Venus din ultimele saptamani, au pregatit structura noastra sentimental-afectiva pentru a-si asuma noul mod de manifestare, care presupune exprimarea adevarului propriu cu glasul iubirii. Am asistat in ultimul timp la o explozie de resentimente si negativitate. Acest lucru s-a vazut la scara mare si, fiecare poate sa vada in propria sa viata, cum tot ce a insemnat reziduuri emotionale a iesit brusc la suprafata.

In continuare, intentiile bazate pe negativitate nu isi vor mai atinge forma finala de materializare. Incet dar sigur, ne vom obisnui sa traim fara lupta, fara dominare si fara control. (vezi “ Ce facem in 2012 ? ”)
Descoperim, experimentam si invatam un nou mod de a ne exprima pe noi insine precum si scopul nostru, prin glasul inimii si al sufletului, aliniat la cel mai profund adevar personal. Incepem sa folosim, constient, comunicarea libera, curata si constructiva.

Schimbarea care s-a produs in constiinta noastra ne va ajuta sa ne asumam din nou si responsabilitatile de tip spiritual, liber alese si consfintite de catre fiecare dintre noi. Acest lucru va genera schimbarea vizibila a realitatii fiecaruia intr-un mod accelerat, in functie de gradul de functionalitate al conexiunii fiecaruia cu propriul interior.

Acum este un moment potrivit sa facem un efort pentru a intelege si a constientiza faptul ca fiecare dintre noi suntem sursa propriei impliniri. Nimic din afara nu poate egala sau compensa aceasta sursa.
Astfel, iubirea si pretuirea de sine devin foarte importante, daca intelegem sa le manifestam, nu in mod egoist ci, in sensul de a valorifica cel mai valorors instrument pe care il avem la indemana : fiecare pe el insusi.

Intram in faza de crestere a Lunii si raman valabile in continuare recomandarile ciclului fazelor Lunii.

Raspanditi-va lumina.
Spor si succes !!!

vineri, 16 martie 2012

Ce facem astazi? 17 –19 martie 2012



   Suntem in ultimele zile din faza de descrestere a Lunii, zile in care procesul de curatare energetica se realizeaza cu maxima eficacitate. Pana la faza de Luna Noua, avem spor maxim daca vrem sa facem ordine in mintea si sufletul nostru.

Maine, sambata 17 martie, in jurul pranzului, se formeaza aspectul de sextil intre Soare si Luna. Este un moment de acceptare a rezultatelor  la care am ajuns, in derularea programelor noastre. Am depasit un anume curs al evenimentelor pe care ar fi potrivit sa-l intelegem si sa-l acceptam, de asemenea. In masura in care suntem sinceri si deschisi catre sfaturi si sugestii, putem intelege cum anume putem actiona mai eficace in continuare, in ciclul urmator al fazelor lunii sau in derularea altor proiecte.

Duminica, Mercur in mers aparent retrograd  reface aspectul de conjunctie cu planeta Uranus. Acelasi aspect s-a construit pe 5 martie, cand planeta Mercur era in mers direct. Si, acelasi aspect se va reconstrui din nou, pe 23 aprilie, dupa ce Mercur isi va relua mersul direct (pe 5 aprilie).

Este posibil ca influenta energetica a primei intalniri a celor doua planete sa ne fi ajutat sa realizam o eliberare mentala, o depasite de limite, o iesire din tipare prestabilite, impuse sau autoimpuse. Este posibil sa ne fi format atunci, o viziune realista asupra situatiilor cu care ne-am confruntat, sa descoperim intelesuri noi cu privire la aspectul intelectual si social al problemelor de rezolvat.

Daca am fost pe faza, daca am primit mesajele (oportunitatea, informatia, ajutorul) atunci cu siguranta, am avut o revelatie sau cel putin am avut un inteles mai profund sau mai inalt in legatura cu sectorul din viata noastra peste care s-a suprapus aceasta colaborare planetara, pe harta natala a fiecaruia. Pe directia respectiva, imaginea din mintea noastra a devenit, in mod neasteptat si surprinzator,  mult mai clara si mult mai cuprinzatoare. Si fiecare dintre noi  a fost plasat in fata unei alegeri, a unui efort  sau a unui demers necesar propriei evolutii.

Acum, influenta energetica a planetei Mercur ne ajuta (sau ne provoaca, in functie de disponibilitatea fiecaruia) fie sa completam intelegerea respectiva, daca nu am prins atunci tot sensul lucrurilor, fie sa descoperim si sa intelegem ce am ratat atunci, partial sau total si/sau, ce am inteles in mod eronat, si/sau ce am gandit, am ales sau am vorbit in mod nepotrivit.

La urmatoarea intalnire dintre cele doua planete guvernatoare ale planului mental, vom avea ocazia sa corectam si sa actionam in modul potrivit si complet, asa cum intelegem acum sa facem acest lucru. Pana atunci, avem ragazul necesar sa realizam o schimbare de atitudine, pentru a putea folosi constient si constructiv, in mod original, indrumarea pe care o primim acum precum si ideile deosebite care au venit deja sau care vor apare intre timp.

Marti Soarele paseste in semnul Berbecului, marcand momentul de echinoctiu de primavara si un nou inceput de ciclu al naturii, iar joi 22 martie se produce urmatoarea faza de Luna Noua, evenimente pe care le vom analiza saptamana viitoare.

Spor si succes !!!

luni, 12 martie 2012

Ce facem astazi? 12 –15 martie 2012




   Incepem o saptamana a oportunitatilor dar si a inclestarilor interioare.

   In aceasta seara avem un moment al concretizarilor, pe faza de descrestere a Lunii, in care se poate manifesta o influenta favorabila a subconstientului in activitatea curenta; daca suntem deschisi catre procesul intuitiv, putem dezvolta un inteles nou al derularii proiectelor noastre care, ne va ajuta sa actionam mai bine in ciclul urmator al fazelor lunii. Este posibil sa avem o noapte inspirata si sa ne trezim maine cu o idee salvatoare, pe care sa o si punem in practica.

Incepand de astazi intra in mers aparent retrograd planeta Mercur. Urmeaza o perioada de aproximativ trei saptamani in care Mercur ne va ajuta pe fiecare sa descoperim eroarea de gandire, abordarea gresita in modul de comunicare precum si deciziile nepotrivite pe care le-am luat, in legatura cu zona de pe harta natala a fiecaruia pe care o tranziteaza in aceasta perioada.
Acest parcurs al lui Mercur ne va ajuta, (sau ne va forta, daca ne luptam cu influentele astrale) sa schimbam niste repere in sistemul propriu de gandire. Depasim limitele existente acum, stabilim noi criterii de analiza si putem intelege rolul mentalitatii in raport cu drumul ales in viata, al adaptarii si armonizarii gandirii cu mersul firesc al lucrurilor.

Ar fi potrivit sa nu pornim initiative noi in aceasta perioada, sa nu semnam acte importante, generatoare de efecte in plan financiar, mai ales contracte. In schimb putem regandi strategiile de actiune, reorganiza activitati si actiuni, mai ales comerciale sau cu impact in plan comercial.

Zilele acestea cei doi benefici ai sistemului solar, Venus si Jupiter, se intalnesc in semnul Taurului. In fiecare seara ne putem bucura de spectacolul pe care ni-l ofera aceasta intalnire astrala, daca avem cerul senin, si daca a-ti urmarit fenomenul, a-ti putut observa apropierea celor doua planete – ganditi-va ca Jupiter este cea mai mare planeta a sistemului solar si ca se afla la jumatatea razei acestuia.

Acest eveniment astronomic are si simbolismul sau astrologic. Din punct de vedere energetic, beneficiem acum de un impuls extrem de favorabil, in acel domeniu din viata noastra peste care se suprapune aceasta minunata conjunctie pe harta natala a fiecaruia deoarece, se intalneste sansa mica (Venus) cu sansa mare (Jupiter) intr-un semn al concretului, al stabilitatii, al fortei.

Conjunctia se formeaza miercuri, dar lucrurile se potrivesc si pana atunci si dupa, in functie de harta natala a fiecaruia. Sunt cateva zile favorabile asocierilor, de afaceri mai ales, eventual cu persoane de sex opus, se pot produce intalniri benefice, poate chiar providentiale, putem culege niste rezultate frumoase, eventual prestigiu social sau popularitate.

Perechea Venus-Jupiter, formeaza aspecte stimulative si cu Pluton si Marte. Planul sentimental este in egala masura stimulat si provocat. Primim puterea interioara si sustinerea si, in egala masura ni se va cere sa o si manifestam atat in interior, in relatia cu noi insine, precum si in jurul nostru.

Avem nevoie de acest ajutor astral pentru ca este posibil sa fim provocati, este posibila scaparea de sub control a energiilor fizice care ar putea conduce la impulsivitate, agresivitate si chiar la accese de violenta;  respingerea provocarilor ar accentua si mai mult agitatia interioara si exterioara.
Sa recunoastem aceste situatii si sa manifestam rabdare, compasiune, devotament.

Contextul astral ne stimuleaza inteligenta, ambitia si forta creatoare. Putem depasi obstacole si chiar putem obtine succesul, dar este necesara clarificarea motivatiei, a scopului si a contextului actiunii, precum si folosirea inteleapta a instrumentelor disponibile. Avem entuziasm, optimism, simt al organizarii, spirit de aventura, sansa, expansiunea aduce o conjunctura favorabila, eventual o sansa financiara, ce trebuie folosita cu calm si detasare.

Toata aceasta forfota mentala si sentimentala se produce pe fondul  trigonului Jupiter – Pluton, care ne-a testat si anul trecut si care, se reface la grad perfect marti, 13 martie. Aceasta colaborare astrala ne-a reactivat deja nevoia de a gasi sensul existentei, o dorinta mai puternica de spiritualitate si reinnoire afectiva, dar in termeni mult mai pragmatici decat a facut-o anul trecut, cand ne-a stimulat sa ne dezvoltam, mai intai, o noua viziune in legatura cu toate aceste lucruri.
Suntem intr-un proces continuu de regenerare spirituala, si acum putem genera, constient,  efecte concrete in realitatea noastra proprie. Insa, se poate manifesta respingerea sansei, a credintei precum si a legilor, razvratirea impotriva sortii, chiar instabilitatea psihica, iar acest aspect astral ne antreneaza vointa si ambitia de a reusi, pentru fiecare dintre noi acolo unde ne tranziteaza harta natala.

Miercuri este o zi deosebita, pe care o putem percepe prin constrangeri  neobisnuite, sau prin sanse la fel de neobisnuite, in functie de deschiderea fiecaruia catre oferta pe care o aduce programul propriu de viata. Multe din aspectele astrale ale saptamanii se produc la grad perfect si sunt implicate semnele de pamant, care, ne sugereaza legatura cu planeta, dar si cu aspectul pragmatic, concret al vietii noastre, cu implicarea efectiva si voluntara in cursul firesc al evenimentelor.

Joi se produce al doilea patrar din ciclul fazelor lunii. Tensiunea creste, pentru ca, din tot ce facem, ceea ce nu se potriveste in mersul firesc al lucrurilor iese la suprafata prin diferite situatii cu care ne confruntam. Prin urmare, tot ce nu functioneaza optim acum, in cadrul planului (proiectului) la care lucram, trebuie schimbat. Merita sa fim atenti si sa nu ne luptam cu nepotrivirile, ci sa cautam cauza si sa luam decizii pentru a indrepta lucrurile in ciclul lunar urmator.

Spor si succes !!!

miercuri, 7 martie 2012

Luna Plina in semnul Fecioarei – 8 martie 2012



    Urmatoarea faza de Luna Plina se formeaza joi, 8 martie la ora 11.39 cu Soarele in semnul Pestilor si Luna in semnul Fecioarei, la gradul 18.

Mesajul contextului astral pare sa ne ceara o implicare directa, concreta, determinanta si imediata, in realitatea proprie a fiecaruia dintre noi. Si putem face acest lucru printr-o schimbare de fond in atitudinea fata de noi insine, si/sau prin schimbarea unui aspect important al personalitatii noastre.
Cumva, undeva in interior se produce o dezmembrare de tipare.
Ne eliberam din anumite conditionari, criterii, nevoi prestabilite si, ne aliniem dorinta, vointa si asteptarile la ceea ce ne propune de fapt, viata noastra, prin ceea ce ne-a adus deja in cale.

Daca am fost atenti si am luat in calcul ceea ce am primit deja ca si oportunitate atunci, in continuare, aceasta adaptare la varianta optima a fiecaruia dintre noi, se face mai usor. Descoperim si primim inspiratia, simtim si folosim forta necesara, cu intelegerea pasilor de facut si cu manifestarea potrivita a sentimentelor.

Este insa posibil ca unii dintre noi sa se lupte cu daruri (sub orice forma) pe care nu vor sa le primeasca.
Este potrivit acum, sa facem un efort pentru a ne elibera de tot felul de conditionari mentale, cu care ne-am impovarat fie prin propriile judecati, fie acceptandu-le pe ale altora.

Inca de anul trecut astrele ne propun un mod nou de a gandi si ne-au ajutat in fel si chip sa ne depasim toate barierele care ne mai incurca. De la intrarea planetei Uranus in semnul Berbecului (martie 2011), capacitatea noastra de intelegere la nivel individual dar si de masa, a depasit multe limite prestabilite tot de noi. Iar colaborarea  Uranus – Pluton, prin cuadratura pe care au construit-o si pe care o vor reconstrui de mai multe ori in urmatorii 3-4 ani, ne provoaca si ne ajuta de fapt, sa ne reactivam si sa perfectionam comunicarea la nivel energetic, pe firul scurt, de la suflet la suflet.

Este important sa lasam  mintea libera, acum, sa-i lasam spatiu de manevra. Sa ne focalizam forta mentala doar pe scopul stabilit, sa nu o risipim pe directii care nu au legatura cu cine suntem si cu cine dorim sa fim. Astfel, inspiratia, gandul potrivit, ideea cea mai buna, devin vizibile, posibile si, mai apoi manifestate in viata noastra.

Sa oprim acum rulajul mental si sa primim intelesurile momentului, care ne ajuta sa ne clarificam imaginea de ansamblu - pentru fiecare dintre noi, pe directia pe care ne-o arata gradul 18 in semnul Fecioarei pe harta natala. In cadrul ciclului fazelor lunii acesta este un moment de maxim energetic, care ne plaseaza in fata unor rezultate, finale sau partiale, ale proiectelor incheiate sau aflate in derulare.
Apoi, pana la faza urmatoare de Luna Noua (in semnul Berbecului) traim o perioada in care, deschiderea mentala catre noul mod de a gandi ne ajuta sa facem ordine in interior, iar energia Lunii in descrestere ne va ajuta sa proiectam aceasta noua organizare interioara in realitatea proprie, in sectorul de viata indicat de Luna Plina.

Primavara astronomica va incepe odata cu echinoctiul de primavara care se va produce cu doua zile inainte de Luna Noua, iar noi vom incepe un nou ciclu de viata.
Daca reusim sa ne armonizam cu ritmurile naturii, odata cu echinoctiul si cu Luna Noua ne relansam pe drumul nostru, fiecare, dar cu alti parametrii de miscare.
In masura in care ne asumam drumul si directia de mers, ne asumam de fapt puterea interioara si astfel, imaginea de ansamblu isi sporeste claritatea. Si, descoperim plusul de armonie pe care il aduce fiecare situatie pe care o depasim.

Schimbarile se produc in jurul nostru, mai mult sau mai putin vizibil, in functie de disponibilitatea pe care o avem de a le acorda atentia noastra.
Astfel ca, este important acum, sa valorificam oportunitatile pe care ni le-a adus Luna Noua in semnul Pestilor prin pozitia de potential maxim in care ne-a plasat. In felul acesta, tinem pasul cu ritmul in care se deruleaza schimbarea,si o putem fructifica la maxim.

Transformarile globale presupun manifestarea compasiunii si a iubirii intr-o noua intelegere a acestui concept. Am realizat inainte de Luna Plina o extindere a constiintei asupra propriului sine, care va fi apoi exersata catre exterior si, va putea fi proiectata si dezvoltata asupra celor din jur, la un nivel mult mai inalt, dupa faza de Luna Plina. Dupa ce ne-am pregatit, pe durata tranzitului lui Saturn in semnul Balantei, sa interactionam unii cu altii in termeni noi, acum ne intoarcem la radacina lucrurilor pentru testul final, redefinim iubirea de sine si o raspandim asupra tuturor. Daca alegem asta.

Intram in faza de descrestere a Lunii si raman valabile in continuare recomandarile ciclului fazelor Lunii.

Spor si succes !!!

duminică, 4 martie 2012

Ce facem astazi? 5 – 7 martie 2012



   De la intrarea sa in mers aparent retrograd, planeta Saturn ne propune o recapitulare finala a lectiilor invatate in perioada tranzitului sau prin semnul Balantei. Astfel,  ne mai arata o data, tot ce nu am rezolvat inca, in planul relational, in acel domeniu de viata pe care il tranziteaza acum pe harta natala a fiecaruia dintre noi. In aceste zile in care a format opozitia cu planeta Venus, planul sentimental afectiv ne-a atras atentia in modul potrivit pentru fiecare. Daca mai era ceva neasezat inca in viata noastra afectiva, acum s-a ridicat la suprafata, prin situatii in care am avut ocazia sa intelegem cum sa manifestam corect si complet ceea ce simtim, fiecare.

Luni, 5 martie, planeta Venus intra in semnul  Taurului si starea noastra interiora se recladeste din focul provocarilor care ne-au incercat.  Devenim cu totii mai puternici, mai sociabili si mai generosi in manifestarile noastre. Planul sentimental se stabilizeaza si se armonizeaza cu planul social. Vom simti cu totii o legatura mai puternica cu natura, cu planeta Pamant, precum si o nevoie mai mare de bine interior, de confort. Revine in atentia noastra interesul pentru valorile materiale si avem o mai buna abilitate de a lucra cu acestea.

Daca am raspuns solicitarilor aduse de lectiile planetei Saturn si, daca am facut efortul necesar de intelegere si compensare a carentelor scoase la lumina, acum este posibil sa ne bucuram de influenta energetica maxim benefica a planetei Venus in propriul domiciliu astrologic si, sa obtinem succesul in planul social, financiar si/sau sentimental.

In aceste zile avem sustinerea maxima a conjunctiei Mercur-Uranus si a aspectelor pe care la construiesc impreuna. Mintea noastra poate percepe un inteles mult mai profund asupra  a “cine sunt si ce am de facut eu pentru mine insumi”, ori asupra misiunii personale pe care, o putem vedea intr-o lumina noua. Gandul curajos, entuziast si poate chiar temerar, se ridica deasupra tuturor problemelor si descopera o noua imagine asupra propriului Sine. Poate sa apara acum o noua intelegere a manifestarii acestui Sine, la parametrii optimi pentru a ne pune in valoare.

In cadrul ciclului fazelor Lunii, urmeaza a se forma pe 8 martie faza de Luna Plina ce ne va deschide un culoar de materializare in linie dreapta. Pentru a-l  valorifica insa, este important sa ne reevaluam atitudinea fata de noi insine. Opozitia SoareMarte ne –a oferit  oportunitatea (daca ne propunem sa o privim la un nivel mai inalt de analiza) de a ne reconsidera propria imagine, de a ne largi viziunea asupra noastra precum si asupra efortului pe care suntem dispusi sa-l facem pentru noi insine.

Autoanaliza este potrivit sa o facem acum, pentru a culege un rezultat la faza de Luna Plina. Atunci vom putea plasa intelegerea acestui rezultat pe directia potrivita cu un maxim de impact energetic, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa putem concretiza intelegerea dobandita.

Spor si succes !!!