Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

miercuri, 30 mai 2012

Ce facem astazi? 31 mai – 3 iunie





   Din punct de vedere al fazelor Lunii, ultima zi a lunii mai este foarte intensa.  
   Este important sa avem incredere in fortele proprii; este o zi foarte creativa, pe faza de crestere a Lunii; daca nu am demarat inca un plan sau un proiect nou, in cadrul ciclului lunar curent, acum este un moment foarte potrivit pentru a face un prim pas concret sau, pentru a initia o alta etapa in cursul unui program aflat deja in derulare.

Este posibil sa simtim o vointa puternica  dar in acelasi timp sa dam dovada de nerabdare, sa provocam discutii, eventual accidente, poate sa facem alegeri gresite; este posibil sa apara o nepotrivire intre scopul stabilit, dorinta nerabdatoare de a-l atinge si calea pe care ne propunem sa-l realizam.

Ar fi potrivit sa folosim constructiv energia zilei, cu rabdare, observand atent derularea evenimentelor si potrivirea lor. In continuare avem cateva zile in care energia mentala si cea sentimentala ne ajuta sa stabilim contacte si colaborari care sa ne conduca catre reusita, in acel sector din viata noastra tranzitat acum de planeta Venus.
Rezultatul concret este posibil sa-l vedem dupa reluarea mersului direct al lui Venus. Acum insa putem intelege mult mai usor ceea ce avem de corectat in derularea relatiilor noastre si in modul in care ne administram finantele. Si, putem exprima mai clar si mai convingator ceea ce simtitm.

Pana la urmatoarea faza de Luna Plina care se va forma pe 4 iunie, cu Luna in semnul Sagetatorului, sufletul nostru traieste un balans emotional, realizand pana la urma un echilibru al emotiilor, depasind situatii care ne ajuta sa intelegem mai mult si mai bine sensul evolutiei in actuala viata; exista adaptabilitate emotionala si putem lua decizii bune.
Traim momente de inspiratie si putem activa (dezvolta) aspecte spirituale ale fiintei noastre.


Raspanditi-va Lumina.
Spor si succes !!!

duminică, 27 mai 2012

Ce facem astazi? Planeta Mercur in semnul Gemenilor.





   Planeta Mercur a inceput de joi 24 mai tranzitul prin semnul Gemenilor pe care il va realiza pana pe 7 iunie.
Pe fondul acestor influente astrale, planeta Mercur formeaza aspecte oarecum contradictorii, astfel incat mintea noastra depaseste acum un test important privind limitele gandirii.

Influenta energetica a Semnului Gemenilor ne aduce o hiperactivitate mentala, comunicarea poate deveni mai usoara si precisa, cu perceptii rapide si adaptabilitate continua.

Mercur insusi reprezinta miscarea – fizica si mentala – iar amprenta Gemenilor accentueaza si mai mult interesul pentru calatorie si schimbare. De asemenea, Mercur semnifica planul mental, care la randul sau, in termenii logicii umane presupune “limitarea”. Inventivitatea pe care ne-o ofera semnul Gemenilor poate sa ajute acum gandirea logica sa depaseasca anumite limite, care ne impiedica sa vedem lumea noua care ne asteapta.

Este posibil acum sa percepem mai clar si sa procesam  mai usor si alte forme ale adevarului deja cunoscut.

Colaborarea SoareMercur ne aseaza in fata unei probe de incredere in noi insine si in capacitatea noastra de a intelege directia si sensul de “mers inainte”. Intr-un fel sau altul, fiecare dintre noi face acum un bilant si isi reevalueaza programul de viata, mai profund sau mai superficial, in functie de disponibilitatea fiecaruia precum si de predispozitiile hartii natale.

In zilele urmatoare zile energia mentala se manifesta prin creativitate, prin schimburi de idei, capacitatea de decizie este dublata de vointa de a sustine ideile si hotararile luate; creste viteza si originalitatea procesului de gandire.
Dar, este important sa ne urmam instinctul, sa avem incredere in vocea interioara si sa avem curaj sa descifram mesajele primite.
De asemenea, ar fi potrivit sa ne focalizam atentia pe directia aleasa, pentru a compensa sensibilitatea crescuta a sistemului nervos fara sa raspundem la provocari.
Pot sa apara situatii care conduc la transformarea gandirii si a atitudinilor mentale si este important sa fim obiectivi, pentru a evita riscul unor alegeri gresite prin neacceptarea noilor posibilitati de manifestare.

Din punct de vedere al ciclului fazelor Lunii, luni seara ne confruntam cu primul patrar, pe faza de crestere a Lunii, ceea ce poate accentua tensiunea generala, iar eventualele dificultati intalnite ne arata daca ceva nu merge conform planului precum si ce anume avem de corectat pentru a obtine rezultatul dorit.

Raspanditi-va Lumina.
Spor si succes !!!

luni, 21 mai 2012

Raspuns : Mihaela - 21 mai 2012 - despre plecarea in strainatate


   Situatia pe care ai descris-o are (si) o explicatie astrologica.
Ai de invatat in aceasta perioada o lectie importanta cu privire la banii castigati prin munca ta. Planeta Saturn a retrogradat in zona banilor din revolutia solara iar Marte a retrogradat in zona carierei in harta natala.
E de inteles ca ti-a fost greu, dar incearca sa sintetizezi tot ce ai invatat in aceasta perioada, impacata fiind cu firul evenimentelor.

Este important sa iti aliniezi vointa la planul tau de viata, sa iti ascuti vocea interioara, intuitia, sufletul, si sa actionezi asa cum simti.

Este adevarat ca acum s-a dinamizat sectorul strainatatii si, foarte curand se va activa si zona carierei, incepand cu 7-8 iunie, dupa tranzitu lui Venus prin fata Soarelui. Dar, acum este vorba despre a face ceea ce este de facut, - demersurile necesare, gesturile, actiunile necesare pentru a pregati terenul.
Sansa este posibil sa apara in septembrie – octombrie, cand planeta Venus va tranzita conjunctia Soare – Venus din harta natala.

Este important sa intelegi ce schimbare ai de facut in modul in care castigi banii, in modul in care te valorifici pe tine si ceea ce faci. Pentru ca este o lectie pe termen lung, si atunci cand nu pretuiesti banii si nici munca ta, te confrunti cu penalizarile – situatii dificile care iti arata ce si unde gresesti.

Ar fi potrivit sa ai initiativa, (constructiva), sa iti folosesti creativitatea si sa prinzi oportunitatile, care uneori pot fi ascunse sub masca neobisnuitului, a surprizei.
In acelasi timp insa este important sa intelegi valoarea familiei si sa construiesti familia ta, trecand printr-un proces de transformare interioara.  
Si, indiferent ce profesie ai sau ce alegi sa faci, este foarte important modul in care gandesti si comunici, modul in care reusesti sa transformi emotiile negative astfel incat sa nu te influenteze in munca ta.

Spor si Succes !!!

duminică, 20 mai 2012

Un mod de lucru cu energia Lunii Noi in semnul Gemenilor





   Acum ne aflam in fata Lunii Noi din semnul Gemenilor.

Vibratia energetica a Gemenilor reprezinta comunicarea, mobilitatea, informatia (mentalul), precum si, disponibilitatea si capacitatea de a le folosi.

Este un moment potrivit sa folosim influentele astrale pentru a ne redescoperi claritatea gandirii, pentru a ne dezvolta capacitatea de concentrare si pentru a invata sa ne bucuram mai mult de viata noastra. Este un moment care marcheaza ritmul si trecerea timpului, intervalul dintre ciclurile evolutive.
Este timpul potrivit pentru a cauta raspunsuri, la anumite intrebari :

Care este scopul meu?
Si cum il ating, prin ceea ce fac?
Cum ma exprim pe mine insumi precum si ceea ce gandesc?

Putem incerca sa interactionam cu energia Lunii Noi in semnul Gemenilori formuland un algoritm care sa reprezinte ceea ce dorim in acest moment si intentia de a atinge scopul ales, fiecare dupa cum simte, dar care sa focalizeze atentia prin reorganizarea si expansiunea gandirii . Acest lucru este potrivit sa se faca dupa momentul fazei de Luna Noua.

“Imi recunosc si si imi asum intreaga creativitate, pe care sunt pregatit sa o folosesc,
pentru a ma exprima cu discernamant si in armonie cu ceilalti,
depasind orice forma de limitare.”

Soarele ne plaseaza intr-un contact energetic cu zodia pe care o traverseaza si reactiveaza in interiorul nostru caracteristicile psihice si emotionale ale semnului zodiacal respectiv. 
Astfel ca putem folosi ideea de baza a algoritmului pe intreaga perioada in care Soarele strabate semnul Gemenilor, constienti fiind ca in acest inteval de timp terestru, putem dezvolta acele caracteristici simbolizate de aceasta zodie si de care avem noi insine nevoie pentru a ne realiza programul de viata.

Intram in faza de crestere a Lunii si raman valabile in continuare recomandarile ciclului fazelor Lunii


Raspanditi-va Lumina.
Spor si succes !!!

sâmbătă, 19 mai 2012

Luna Noua in semnul Gemenilor si eclipsa inelara de soare




   Urmatoarea faza de Luna Noua se formeaza luni 21 mai 2012, ora 2:49, imediat dupa intrarea Soarelui in semnul Gemenilor, chiar pe prima jumatate de grad a zodiei.
Se formeaza acum si o clipsa inelara de Soare, urmand ca in perioada urmatoare sa avem parte de o efervescenta astrala, pana la faza de Luna Plina din 4 iunie, cand vom avea o eclipsa partiala de Luna.
Apoi, doua zile mai tarziu vom putea vedea planeta Venus care trece prin fata Soarelui, in replica la trecerea anterioara din 2004, eveniment cu care ne mai putem intalni peste … 105 ani.

Intram acum, intr-un culoar energetic al schimbarilor efective, vizibile in planul realitatii noastre fizice – pentru cei care aleg sa le vada si sa le accepte.

Eclipsa inelară se formeaza cand Soarele si Luna sunt aliniate exact cu Pamantul, iar diametrul aparent al Lunii este mai mic decat cel al Soarelui (in functie de pozitiile relative ale celor doua corpuri ceresti Luna si Pamantul, in miscarea lor combinata – vezi pagina Fazele Lunii). Astfel din suprafata Soarelui ramane vizibila o zona inelara stralucitoare, in jurul Lunii intunecate (pentru ca de pe Pamant Luna nu se poate vedea in lumina Soarelui).

Faza de Luna Noua reprezinta intotdeauna un moment de inceput, pe termen scurt sau mai lung, pentru un drum nou sau pentru o etapa noua pe acelasi drum ales. Energia este minima, deci, inceputul se face prin planificare, prin gandirea strategiei, plantarea semintei (a ideii). In aceasta faza, Luna ofera o forta deosebita gandului si cuvantului, astfel ca este important sa ne focalizam atentia asupra ideilor si planurilor constructive.

Luna Noua din semnul Gemenilor se afla pe axa conversiei karmice, alaturi de Nodul Sud si de perechea Mercur-Jupiter care, nu formeaza alte aspecte cu alte planete.
Fondul astral care sustine si modeleaza toate influentele energetice este conturat de perechea Uranus-Pluton, care formeaza din nou un aspect de cuadratura, cu care ne antreneaza de ceva vreme si cu care ne mai intalnim inca 2-3 ani in continuare.
De data aceasta, suntem invitati la actiune. Este important sa facem un gest concret, sa aducem o dovada clara a faptului ca intelegem si facem schimbarea necesara, fiecare acolo unde ne arata Pluton in tranzit,  pe harta natala a fiecaruia, folosind oportunitatea adusa de influenta energetica a planetei Uranus, precum si instrumentele si metoda sugerata de influentele planetei Marte.

Aceasta colaborare Uranus-Pluton continua, ambele planete avand o deplasare lenta pe zodiac. Pe 14 iulie planeta Uranus va intra si ea in mers aparent reptrograd, si raman in tandem, in aspect sub 1 grad, pana pe 19 septembrie cad planeta Pluton (aflata acum in mers aparent retrograd) isi reia mersul direct chiar din aspectul de cuadratura, reconfigurat din nou la grad perfect. Prin urmare, parcurgem un labirint al influentelor astrale care ne ofera exact contextul energetic necesar reorganizarii in noile conditii, pe care ni le aduce in fata ochilor Luna Noua si eclipsa de Soare.

Acum, intentia, decizia si crezul interior, se pot mobiliza pentru a folosi oportunitatea de a materializa transformarea pe care am realizat-o in interior deja si, lucreaza impreuna in continuare, pentru a ne aseza, fiecare si cu totii impreuna intr-un spatiu energetic nou, raportat la un nou sistem de referinta.
Avem acum acces “direct” la zona subconstientului, de unde ies la suprafata informatii care genereaza experiente si stari de spirit prin care ne dezvoltam intelegerea si ne extindem cunoasterea spirituala.
Este important sa folosim acest ajutor informational, sa urmarim “semnele” si sa ne asumam implicarea in ceea ce rezulta ca avem de facut.

Luna Noua transmite impulsul de angajare pe o directie noua, prin schimbare radicala, prin desprinderea completa de ceea ce inseamna un “trecut” cu care nu mai rezonam acum, care nu mai functioneaza fiind in afara echilibrului  si, prin plasarea pe o noua vibratie, a unui inceput neasteptat sau neobisnuit, dar pe care il vom considera mai apoi foarte firesc, in contextul general al experientelor de viata.

Cei care nu vad si nu simt nimic din toata aceasta forfota energetica, fie s-au plasat deja pe noile coordonate prin alegerile facute si, fac deja ceea ce au ei de facut, fie nu accepta noua directie de “mers inainte” si probabil se lupta cu probleme aparent fara solutie.

Insa, solutiile incep sa se vada dar este foarte posibil sa se manifeste brusc, si/sau intr-un mod neasteptat. De asemenea este posibil ca noi insine sa fim surprinsi de modul in care percepem si/sau de modul in care reactionam. Pentru ca schimbarea, noul, surpriza, se produc si incep sa se manifeste la nivelul personalitatii, in toate planurile – mental, afectiv, sufletesc.

Toate acestea se petrec in plan individual dar si in masa, la nivel de comunitate mai mica sau mai mare, prin reorganizarea sistemului social, redefinirea sistemului de valori si reconstruirea, din temelie, a sistemului financiar. Este posibil sa descoperim un sens nou al muncii noastre si cumva, sa-i “reinventam” valoarea, s-o pretuim cu adevarat si sa-i atribuim un nou inteles, sa o folosim mai mult decat am facut-o pana acum pentru cresterea noastra si mai putin pentru a acumula.

Este foarte posibil ca firul evenimentelor sa ne surprinda fie prin solutiile care se materializeaza, fie prin calea pe care ajungem la solutia potrivita.

Cheia traversarii labirintului este folosirea cunoasterii dobandite, cu responsabilitate si implicare, precum si, mai ales, conectarea reala la mediul din realitatea proprie- aceasta reprezentand relatiile cu ceilalti dar si relatia cu planeta Pamant, datorita careia noi ne putem derula viata, acum si aici, asa cum stim si putem mai bine.

Este important sa ne dezvoltam continuu capacitatea de observare a starii interioare, sa transformam emotiile negative si sa eliminam orice forma de judecata.
Este important sa ne pastram concentratrea mentala asupra Luminii.
Este important sa ne perfectionam conexiunea cu potentialul sufletului nostru.

Este important sa ne dezvoltam o maniera de a ne exprima, respectand si iubind viata, sub orice forma de manifestare.

Raspanditi-va Lumina.
Spor si succes !!!

marți, 15 mai 2012

Planeta Venus in miscare aparent retrograda





   Astazi planeta Venus, in tranzit prin semnul Gemenilor, intra in mers aparent retrograd, pentru o perioada de cinci saptamani – pana pe 28 iunie 2012. Despre mersul aparent retrograd al planetelor am vorbit deja.

Acum este vorba despre influenta energetica ce guverneaza principiul dragostei, al relatiilor construite pe afinitati si gusturi comune,  al deschiderii fata de ceilalti. De asemenea este vorba despre energia pe care o reprezinta “mica sansa” in viata noastra si despre cum o folosim.

Lectiile pe care ni le propune acum planeta Venus se bazeaza pe reorganizarea propriului sistem de valori – fie ca este vorba de planul sentimental fie ca este vorba de valorificarea oportunitatilor.

Este posibil sa apara situatii contradictorii care aduc in atentia noastra diferentele intre ceea ce pare a fi si ceea ce este de fapt, propria realitate. In intervalul retrogradarii, se creeaza conditiile in care putem intelege rostul acestor situatii conflictuale si, prin depasirea lor, reusim  sa  ne clarificam perceptia, sa eliminam confuzia si sa reintram in contact normal cu propria realitate.
Este important insa sa abordam aceste experiente ca pe instrumentele de care avem nevoie si, pe care le putem valorifica acum.

Fiind vorba despre un tranzit retrograd in semnul Gemenilor, experientele de viata ne vor ajuta sa alegem calea potrivita de manifestare a afectivitatii, cu sinceritate si profunzime. Este posibil sa apara o tendinta de manipularea afectiva, care va testa sistemul de valori cu privire la dragoste si relatii, mai ales acolo unde acesta este superficial.
Traim acum un timp al redescoperirii si asumarii responsabilitatii sentimental-afective.
Avem acum si ocazia dar si sustinerea astrala sa ne eliberam de tot ce nu mai face parte din propriul program de viata, din punct de vedere al relatiilor afective, de tot ce poate insemna reziduu emotional rezultat din derularea relatiilor noastre. In felul acesta reusim sa-i eliberam si pe cei pe care i-am tinut prizonieri in mintea si sufletul nostru, chiar daca viata i-a purtat deja pe alte drumuri.

De asemenea, este important sa facem schimbarile necesare in modul in care intelegem sa interactionam cu aspectele financiare ale vietii si cu energia banilor.

Astfel ca, indiferent cu care dintre aceste lectii ne confruntam, fiecare dintre noi, este important sa intelegem ca problema respectiva doar ne arata ce si cum este necesar a fi transformat. Oamenii care ne ofera „problema” sunt doar parteneri de exercitiu.
Cel mai sanatos mod de abordare este sa extindem imaginea de ansamblu la maxim posibil, sa evitam orice forma de judecata si sa acceptam experienta ca pe o faza necesara in derularea unui program. Sa avem inceredere ca exista solutia potrivita momentului si, sa acceptam ca ea se poate manifesta in realitatea noastra numai daca noi lasam sa se intample asta.

Acest inteles al lectiilor lui Venus este supervizat de aspectul pe care il face cu Saturn; practic retrogradarea planetei Venus se produce pe fondul trigonului cu Saturn format aproape la grad perfect. Colaborarea celor doua planete incepe pe mersul direct si inceteaza pe mersul retrograd al planetei Venus.
Prin urmare, contextul astral nu ne mai lasa timp de gandire. Propriul program de viata ne ofera un test grila contra cronometru.
Planeta Saturn ne testeaza de doi ani in privinta asocierilor si acum, fiind si ea in mers aparent retrograd pana pe 26 iunie, ne da nota finala. Cumva, retrogradarea lui Venus, acum, este ca o “intrebare ajutatoare” in examenul lui Saturn, pentru a putea depasi aceasta faza a evolutiei noastre cu toate clarificarile la zi. Mai ales ca cele doua planete revin in mers direct la doua zile una dupa cealalta, la final de iunie.

Toate acestea se pot manifesta mai mult sau mai putin, in sectorul de viata al fiecaruia dintre noi, tranzitat acum de Venus, in functie si de predispozitiile astrale din harta natala si, in functie si de subiectul personal al lectiei pe care ne-o ofera fiecaruia planeta Saturn.

Din punct de vedere al fazelor Lunii, astazi avem un moment de acceptare a rezultatelor si a cursului evenimentelor precum si a modului in care am reusit sa ne punem in practica planul, proiectul in a carui realizare ne-am implicat; in masura in care suntem sinceri si deschisi catre sfaturi si sugestii, putem intelege cum anume putem actiona mai eficace in continuare, in ciclul urmator al fazelor lunii sau in derularea altor programe.
De asmena astazi este o zi in care putem actiona mai puternic asupra subconstientului, transmitand mesaje clare (algoritmi) de actiune pentru fazele urmatoare ale programelor noastre.

Este important sa folosim fluxurile astrale, aliniindu-ne intentia la ceea ce ne propun ele, in fiecare moment.

Raspanditi-va Lumina.
Spor si succes !!!