Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

joi, 9 mai 2013

Luna Noua in semnul Taurului si eclipsa inelara de Soare - 10 mai 2013.






   Vineri 10 mai 2013, la ora 03:24 ora Romaniei, se formeaza faza de Luna Noua la gradul 19,31 in semnul Taurului. Tot acum se va produce si o eclipsa inelara de Soare, care va fi vizibila incepand din seara de 9 mai pana a doua zi la ora 3:58, in nordul Australiei si in Oceanul Pacific.

As reveni acum asupra unei analize astrologice a acestui an, in care spuneam ca “vara anului 2013 poate reprezenta un pasaj astral care ne deschide tuturor un nou capitol de viata : “Spiritualitatea practica”. Vom alege sau nu, sa folosim constient capacitatile noastre spirituale. … Acum invatam sa crestem impreuna, practicand in mod normal, natural, firesc, teoriile spirituale in viata de zi cu zi.”. (Despre anul 2013)
Energia Lunii Noi din 10 mai, sustinuta de eclipsa de Soare, poate determina declansarea unui flux al concretizarilor,  in  acest proces al schimbarii noastre si a lumii in care traim. Harta astrala a momentului este foarte aerisita, planetele construind un mesaj clar dar, informatia se dezvaluie in functie de asteptarile precum si de implicarea fiecaruia, in procesul propriei transformari.

Soarele si Luna se intalnesc, in semnul Taurului in casa a doua, alaturi de planeta Mercur si de Nodul Sud lunar, alaturi de planeta Marte si, stau fata in fata cu Saturn (retrograd) si Nodul Nord lunar din semnul Scorpionului in casa a opta, construind in acelasi timp trigoane cu Pluton din semnul Capricornului, aflat la granita dintre casele X-XI.
La un prim nivel de analiza am putea vedea doar blocaje financiare si/sau pierderi de bunuri si valori, inclusiv bani. Dar, daca ne propunem sa folosim calea evolutiva, putem intelege ca Luna Noua ne ofera o perceptie noua asupra conceptului (sistemului) financiar, o schimbare de mentalitate cu privire la modul in care intelegem sa ne valorificam resursele si munca.

In masura in care suntem echilibrati in propriul sistem de valori, evenimentele viitoare care sunt generate acum, ne vor aduce situatiile necesare pentru a concretiza schimbarile dorite legate de interactiunea cu energia financiara. Dar orice forma de atasament, de orice forma de “valoare”, va genera experienta necesara desprinderii, detasarii – prin diferite “pierderi”.

Un detaliu important al contextului astral al momentului fazei de Luna Noua, in reprezinta pozitia lui Chiron, care este plasat chiar pe ascendentul astrogramei si care formeaza nu mai putin de patru aspecte planetare. Doua dintre aspecte sunt mai largi – cuadratura cu Jupiter si trigon cu Satun (trigon care se va reface in octombrie cu Saturn direct si Chiron retrograd). Dar Chiron formeaza sextil cu Pluton (din casa a zecea, in Capricorn) si cu Marte din grupul planetelor din Taur.

Exista pericolul de a refuza schimbarea chiar daca suntem in fata oportunitatii producerii acesteia.
Este important sa lasam mintea libera, sa primim indrumarea (informatia) si sa o lasam sa lucreze, sa aduca la suprafata noile intelesuri care, deja fac parte din experienta intregului ce suntem, fiecare si cu totii impreuna.
Suntem pregatiti.
Orice experienta se construieste pe masura ce noi devenim capabili sa o gestionam.
Cei care sunt preocupati de propria evolutie spirituala, vor putea deschide, constient, o poarta catre o noua cale, sau catre un mod nou de a derula experienta valorificarii rezultatelor obtinute din munca si efortul propriu.

Poate fi un moment in care se pun bazele unor sisteme noi financiare, a unor sisteme noi de apreciere si ierarhizare a valorilor materiale.
Poate sa para prea mult spus, dar, cei deschisi procesului de schimbare ar putea percepe si constientiza acum un concept nou cu privire la semnificatia si rolul “banilor” ca instrument de lucru in exercitiul derularii vietii. Si, poate fi demarat un proces de implementare a acestor intelesuri in propria realitate.

Este importanta insa implicarea prin efort personal.
Ar fi un alt moment potrivit sa ne rupem din tiparul colectiv vechi, care genereaza dependenta si neputinta.
Este important sa schimbam orientarea si atentia catre interiorul prorpiu.
Din interiorul nostru sa extragem resursele pe care le avem fiecare si, catre noi sa dirijam efectul folosirii acestor resurse. Dar pentru aceasta este important sa ne largim viziunea,  sa ne clarificam perceptia si, sa le folosim cu atitudinea potrivita.

Locul tranzitat acum de Chiron pe harta natala a fiecaruia dintre noi, poate reprezenta cheia tuturor mesajelor, punctul declansator al constientizarilor care, conduc si genereaza realizarea schimbarii.
Este posibil ca intelesurile accesate si/sau reactivate acum sa ne ajute sa preluam mai usor influenta energetica a cuadraturii Uranus-Pluton care se va forma la grad perfect pe 21 mai, inainte de urmatoarea faza de Luna Plina, din semnul Sagetatorului, de pe 25 mai cand vom avea o noua eclipsa de Luna (prin penumbra).

Acceptand procesul de transformare mentala si integrandu-l in experientele cotidiene reusim sa fim prezenti in curgerea energetica. Depasim mai usor (mai repede) valurile emotionale generate de dificultatile materiale care, ne plaseaza in situatii dificile tocmai pentru a identifica punctul slab ce se cere a fi transformat.
Ne intalnim cu oportunitatea de a folosi constructiv un moment de decizie, intr-un flux al  concretizarilor, in conditiile in care tendinta de a actiona destructiv este foarte mare.
Este important sa intelegem ca sansa si schimbarea se manifesta prin noi insine.
Este posibil sa nu avem alte parghii, alte solutii sau alte iesiri din constrangerea schimbarii, decat propria capacitate de a intelege altfel viata si lumea in care traim.
Cumva, schimbam orientarea, de la judecarea aparentelor la trairea bucuriei implinirilor, a celor la care am ajuns deja. Schimbam raportarea de la “a avea” sau “a depinde de” si, ne reorientam, constrient, catre “a creea cu folos” pentru cei care au nevoie.

Avem sustinerea astrala pentru a reusi, pentru ca intotdeauna o lectie vine cu toate instrumentele de care avem nevoie, fiecare. Vointa si determinarea sunt intr-o faza maxima de manifestare iar noi devenim din ce in ce mai constienti de rolul mentalitatii noastre in construirea si parcurgerea drumului ales precum si de calitatea propriilor ganduri.
Este important sa ne pretuim (intr-un mod sanatos, detasat si altruist) pe noi si unii pe altii, sa ne pretuim efortul si sa ne bucuram de rezultate, pentru ca astfel construim continuu experienta propriei impliniri.

Un mod de lucru cu energia Lunii Noi in semnul Taurului

Acum ne aflam in fata Lunii Noi din semnul Taurului. A carui vibratie energetica reprezinta fundatia, consolidarea, precum si, vointa, increderea si tenacitatea de a construi.
Este un moment potrivit sa folosim influentele astrale pentru a ne redescoperi forta interioara, pentru a ne reorganiza sistemul de valori si pentru a reconstrui legatura cu natura. Este un moment potrivit pentru a cauta raspunsuri, la anumite intrebari :

Ce imi doresc eu acum?
Si ce construiesc, de fapt, prin ceea ce fac?
Cum ma pretuiesc pe mine insumi si cum pretuiesc viata mea?

Putem incerca sa interactionam cu energia Lunii Noi in semnul Taurului formuland un algoritm care sa reprezinte ceea ce dorim in acest moment si intentia de a atinge scopul ales, fiecare dupa cum simte, dar care sa restabileasca sistemul de valori a fiecaruia. Acest lucru este potrivit sa se faca dupa momentul fazei de Luna Noua.
“Imi recunosc si si imi asum intreaga forta interioara, pe care sunt pregatit sa o folosesc,
pentru a construi … (experientele de viata dorite si alese),
cu toata increderea si in armonie cu ritmurile naturii.”

Soarele ne plaseaza intr-un contact energetic cu zodia pe care o traverseaza si reactiveaza in interiorul nostru caracteristicile psihice si emotionale ale semnului zodiacal respectiv. 
Astfel ca putem folosi ideea de baza a algoritmului pe intreaga perioada in care Soarele strabate semnul Taurului, constienti fiind ca in acest inteval de timp terestru, putem dezvolta acele caracteristici simbolizate de semnul respectiv si de care avem noi insine nevoie pentru a ne realiza programul de viata.

Intram in faza de crestere a Lunii si raman valabile in continuare recomandarile ciclului fazelor Lunii.

Intre timp, raspanditi-va Lumina :)
Spor si succes !!!

Niciun comentariu: