Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

vineri, 29 martie 2013

Despre RITMURI ASTRALE



   Simpozionul de astrologie "Ritmuri Astrale" asteapta de doi ani sa se manifeste in realitatea fizica. L-am vazut in nenumarate variante si l-am "pornit" de nenumarate ori in mintea mea. Dar, pentru ca l-am proiectat pentru echinoctiul de primavara, el a asteptat momentul potrivit.

Anul acesta am avut un moment deosebit, cu totii, la acest echinoctiu de primavara.
Universul ne-a deschis larg, o usa catre o lume minunata. Deja suntem acolo, depinde insa de fiecare dintre noi daca si cat vede din peisajul din jur.

La simpozion, am avut doua teme despre acest echinoctiu, care prezinta particularitatile energetice ale momentului. Una a fost prezentata de Otilia Mazilu si a doua de catre Rodica Purniche.
Ambele sunt postate pe pagina facebook a simpozionului, dar le voi aduce si in acest spatiu pentru cei care nu interactioneaza cu platforma de socializare.

Va invit sa cititi interviul despre acest eveniment, publicat in Revista Glare, partener organizator al simpozionului, prin doamna Maura Anghel.

„Totul se asaza intr-un flux al sincronicitatilor, dupa legi pe care noi nu le intelegem” 

Ritmuri Astrale - Simpozion National de Astrologie, la Iasi - in Revista Glare

Multumim tuturor pentru ajutor.

Intre timp, raspanditi-va Lumina :)

Spor si succes !

Ritmuri Astrale - Simpozion National de Astrologie la Iasi









    In perioada 23-24 martie s-a desfasurat la Iasi prima editie a Simpozionului National de Astrologie, “Ritmuri Astrale” – Echinoctiul de primavara 2013, organizat de Astro Mercur in colaborare cu Revista Glare.
Pana la urma am invins vremea potrivnica si ne-am adunat la Iasi pasionati de astrologie din intreaga tara.

Derularea programului a fost prezentata pe pagina EVENIMENT a blogului.
Conferintele s-au desfasurat la Facultatea de Inginerie Electrica, Energetica si Informatica Aplicata – Sala de conferinţe “Dragomir Hurmuzescu”, sambata 23 martie, incepand cu ora 10.00.

In a doua zi a simpozionului a avut loc un workshop cu tema “Astrologie generala si relationala”, urmat de discutii libere si interactiunea publicului cu astrologii.
Evenimentele au avut loc la Iulius Mall, et.2, în faţa Librăriei Cărtureşti, începând cu ora 10.

Am avut teme foarte interesante, pentru ca acest echinoctiu reprezinta un moment important in curgerea timpului – si despre asta ne-a prezentat o tema doamna Rodica Purniche, astrolog dar si om de televiziune , in TVR.
De asemenea a fost prezenta si doamna Gabriela Dima (Minerva).
Puteti consulta lista lucrarilor prezentate in simpozion, mai jos.

Impresii despre acest eveniment, prezentate de Maura Anghel in Revista Glare : 
 
Astrologia. Punctul de inceput al cunoasterii de sine.


Multumim tuturor pentru ajutor !

Multumim celor care ne-au sustinut – celor care au raspandit informatia :)   celor care au fost cu gandul alaturi de noi si cu inima printre noi, multumim pentru bucuria si entuziasmul cu care ati raspuns invitatiei noastre si, cu care v-ati indreptat atentia care aceasta manifestare, fiind alaturi de noi, aici si oriunde.

Multumim celor care s-au aventurat la drum, in conditii atmosferice vitrege, unii s-au luptat la propriu cu zapada si cu viscolul, altii au “baleiat” intre masina, avion si tren …

Ne bucuram ca am reusit pana la urma sa depasim si testele aduse de retrogradarea lui Mercur si, am imblanzit impulsul lui Marte (si al colaborarilor lui astrale), orientandu-l catre agerimea si forta gandului cu care am depasit niste bariere ale intelegerii si transformarii.
Ne-am intalnit aici, la Iasi, in acest moment deosebit al “Ritmurilor Astrale” :)  si pentru aceasta bucurie va multumim tuturor precum si, tuturor ajutoarelor voastre.

Si va asteptam si data viitoare :)
Pana atunci va vom impartasi si aici, precum si pe pagina facebook a simpozionului, : Ritmuri Astrale – Simpozion de Astrologie, informatii din cadrul simpozionului, va vom aduce fotografii, filme, interviuri, planuri de viitor si variante de activitati si colaborare.
Va invitam sa ne transmiteti impresiile voastre, ale celor care ati fost prezenti, precum si observatiile celor din “tribuna” care au detasarea de a observa lucrurile cu un ochi mai critic :)

Programul simpozionului si lucrarile prezentate :

Sambata, 23 martie 2013
Facultatea de Inginerie Electrica, Energetica si Informatica Aplicata – Sala de conferinţe “Dragomir Hurmuzescu”.

Ora
Numele participantului
Titlul lucrarii prezentate
10:00
Deschiderea lucrarilor

10:30
Otilia Mazilu, Rm. Valcea
Echinocţiul de Primavară- Saltul catre noi linii temporale!
11:00
Rodica Purniche – Bucuresti
Anul Marelui Inceput la ora echinoctiului de primavara.
11:30
Pauza

12:00
Adrian Chelariu, Bucuresti
Simetria Guvernatorilor și axa trecut-prezent-viitor.
12:30
Minerva (Gabriela Dima), Bucuresti
Premizele pentru astrologia psihanalitică
.
13:00
Pauza de pranz

15:00
Cernat Gabriela, Slanic Prahova
Iulia Hașdeu – îngerul șoaptelor nerostite.
15:30
Minerva (Gabriela Dima)Bucuresti
Transplantul, fateta plutoniana.
16:00
Discutii libere

18:00
Inchiderea primei zile a simpozionului

Duminica, 24 martie 2013 – Iulius Mall, Et.2, in fata Librariei Carturesti.

10:00
Workshop – Astrologie generala si relationala
Minerva, (Gabriela Dima),
Discutii libere, intrebari din public.
11:00
Pauza

11:30
Interactiune cu publicul interesat – consultaii de 15-20 minute.
In timpul interactiunii cu publicul se va derula si conferinta de presa intre orele 11.00-12.00.
15:00
Inchiderea lucrarilor


 Temele prezentate sunt postate pe pagina facebook a simpozionului.

Intre timp, primiti si raspanditi-va Lumina.
Spor si succes !!!





miercuri, 27 martie 2013

Luna Plina in semnul Balantei, 27 martie 2013.






   Faza de Luna Plina se formeaza miercuri 27 martie la ora 11:27, la gradul 7 in semnul Balantei.
In cadrul ciclului fazelor lunii acesta este un moment de maxim energetic, care ne plaseaza in fata unor rezultate, finale sau partiale, ale proiectelor incheiate sau aflate in derulare. De data aceasta, conflictul interior generat de opozitia Soare – Luna este mult amplificat prin celelalte colaborari astrale, care par sa actioneze in mod diferit dar in aceeasi directie, a realizarii unei schimbari majore.
Este important ca in aceste zile sa ne supraveghem atitudinea, sa ne observam atent entuziasmul si, sa alegem sa facem acele gesturi necesare dezamorsarii oricarei tensiuni.

Luna Plina (din casa a patra) sta fata in fata cu echipa planetelor din semnul Berbecului (Soare, Venus, Marte si Uranus) si aceasta aparenta confruntare este “mediata” de Jupiter (prin sextil –trigon) si “arbitrata” de Pluton prin cuadraturi la ambele parti implicate.
Este posibil sa fi parcurs deja in mare masura, experienta reorganizarii asocierilor, a relatiilor parteneriale, prin reajustarea echipelor sau a reperelor la care ne raportam. Este important sa acceptam rezultatele la care am ajuns si, sa le integram in cursul firesc al experientei.
Daca nu ne-am lamurit inca, Luna Plina ne arata limpede schimbarea necesara si aduce si ocazia de a o produce sau cel putin de a declansa procesul de schimbare. Acolo unde se aseaza Luna Plina pe harta natala primim o indrumare. Daca alegem sa o urmam, vom descifra si vom folosi intreg potentialul creator al planetelor din semnul Berbecului, care prin colaborarea cu Jupiter ne sprijina prin sansa, deschidere de drum, detasare si organizare, prin confirmari care ne ghideaza in traversarea situatiilor. Am putea trai un moment de maxima inspiratie si, focalizandu-ne pe un scop ales am putea declansa un proces rapid de materializare-concretizare.

Dar influenta energetica a planetei Pluton ne constrange, din toate directiile, sa ne reintegram in fluxul propriu al sincronicitatilor. Cumva, negociem prioritatile sufletului nostru si, in functie de disponibilitatea noastra de a-l auzi si de a ne angaja pe directia potrivita, accesam si folosim informatia.
Exista insa riscul “erorii de cale”; chiar daca se creeaza oportunitatea sub ochii nostri apare si tendinta de a refuza schimbarea. Am putea obtine o victorie asupra trecutului, acceptand rezultatele si extragandu-ne dintr-o rutina mentala care, ne impiedica sa vedem solutia potrivita. Avem sustinere astrala pentru a alege, pentru a lua decizii si pentru a face schimbari, importante, pe termen lung. Ar fi sanatos sa observam ce se intampla in jur si sa folosim evenimentele.

Foarte multi dintre noi se gandesc la schimbari ca la un proces complicat, de durata si care solicita un efort deosebit, pe care, il vom face daca si cand ne vom simti pregatiti.

De fapt, o schimbare se declanseaza intr-o clipa de claritate interioara, simtind convingerea ca vrei sa te indrepti intr-o anumita directie, alegand sa traiesti o anumita stare. Un singur gand, clar, ferm, hotarat, poate declansa o succesiune de transformari interioare si exterioare care sa conduca la schimbari, minore sau fundamentale.
Asta putem face acum, cu un singur gand putem schimba o situatie.
Asta putem face oricand, dar acum, toate directiile ne arata schimbarea si noi chiar o putem face.



   Un mod de lucru cu energia Lunii Pline in semnul Balantei

Energia Lunii Pline in semnul Balantei ne poate ajuta sa ne reconfiguram planul relatiilor.

Este important sa ne deschidem inima si sa iertam, tot si pe oricine – chiar daca suna foarte “teoretic”, incercati sa experimentati, veti avea o mare surpriza.

Se identifica si se elibereaza temerile noastre privind asteptarile celorlalti precum si  asteptarile noastre, eliberandu-ne pe noi din judecata lor, precum si pe ei din judecata noastra, atat in momentul in care lucram energetic in faza de Luna Plina, precum si in toata perioada de descrestere a Lunii, care urmeaza pana la faza de Luna Noua.

Prin exercitiu, putem dezvolta o capacitate de concentrare cu care sa actionam simultan asupra tuturor legaturilor energetice pe orice directie spatio-temporala.

Testul final al acestui exercitiu este modul in care simtim iubirea, pe orice directie (fata de orice si fata de oricine).

Intram in faza de descrestere a Lunii si raman valabile in continuare recomandarile ciclului fazelor Lunii . 

Intre timp, raspanditi-va Lumina.
Spor si succes !

miercuri, 20 martie 2013

Ce facem astazi ? 19-24 martie 2013







   Astazi trecem prin poarta dintre ciclurile naturii.
Soarele, in miscarea sa aparenta pe cer, trece in semnul Berbecului iar noi traim momentul echinoctiului de primavara – 20 martie la ora 13.00.
Din punct de vedere energetic este un moment deosebit.

Oferiti-va astazi o pauza in rutina zilnica.
Faceti exercitii de respiratie si exersati linistea mentala.
Clarificati-va prioritatile.
Satbiliti un plan pentru fiecare obiectiv pe care vi-l propuneti si intrati in fluxul energetic cu incredere si hotarare.

Zilele urmatoare aduc o apasare, o reindreptare a vointei catre scopul sufletului, prin dirijarea fortei si printr-o adaptare permanenta a atitudinii. Presiunea exterioara a evenimentelor si/sau a situatiilor cu care ne intalnim, va reorienta resursele interioare, somandu-ne sa facem alegeri. Unii dintre noi deja traiesc acest tip de experienta iar acum doar vor recunoaste rostul ei.

In continuare, pana la Luna Plina de miercuri, 27 martie, presiunea creste si numai atitudinea noastra canalizeaza forta catre a construi sau catre a rupe puntile din jurul nostru.

Folositi ziua de astazi pentru a va reorganiza intentiile si, in continuare alegeti detasarea, calmul, toleranta.
Nu va grabiti si nu va certati.
Aveti rabdare si incredere. Si mult curaj.

Suntem in faza de crestere a Lunii si raman valabile in continuare recomandarile ciclului fazelor Lunii


Intre timp, raspanditi-va Lumina.
Spor si succes !