Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

joi, 26 noiembrie 2015

Atelierul de Astrologie Astro Mercur - Solstitiul de iarna 2015.







Va invitam la o noua intalnire in cadrul Atelierului de Astrologie Astro Mercur, joi 3 decembrie 2015, cu tema :

Solstitiul de iarna 2015.

Ne propunem sa invatam sa citim astrograma natala, dupa care, sa descifram, pentru fiecare participant :
  • Cum putem folosi ciclul curent al fazelor Lunii – care incepe cu Luna Noua in semnul Sagetatorului pe 11 decembrie 2015 – particularizat pe harta natala.
  • Mesajul solstitiului de iarna – general si particularizat pe harta natala.

Fiecare participant inscris va putea descifra pe harta natala proprie, in timpul atelierului, mecanismul influentelor astrale analizate.

Atelierul se adreseaza mai ales necunoscatorilor teoriei astrologice.
La fiecare intalnire prezentam foarte scurt si concis informatiile de baza necesare pentru a intelege mecanismul indrumarii astrologice.
Aceste intalniri pot fi de folos insa si celor care studiaza astrologia, pentru a experimenta aplicabilitatea practica a informatiilor.

Va asteptam la sala de conferinte a hotelului EDEN :
Joi 3 decembrie 2015,
17:30 - 20:30, cu prelungiri eventual, daca este cazul.
Participare – 35 lei.

Discutam despre :
Cum citim o astrograma (citirea, nu interpretarea astrogramei).
Scurta recapitulare a ciclului curent al fazelor Lunii – in ideea de a folosi din plin zilele ramase.
Noul ciclu al fazelor Lunii care incepe cu Luna Noua in semnul Sagetatorului – cum folosim mecanismul influentelor astrale pe parcursul acestui ciclu.
Mesjajul solstitiului de iarna 2015.


Cei care doresc, se pot inscrie pentru participarea la acest atelier, la :
adresa de e-mail : contact@astromercur.ro 
Tel : 0747 763 750,
La inscriere urmeaza sa ne transmiteti data, ora si locul nasterii pentru a putea intocmi materialele de lucru Inscrierea va fi confirmata printr-un raspuns la mesajul dumneavoastra. In cazul in care nu primiti un raspuns de confirmare va rugam sa reveniti pentru transmiterea datelor personale.

Pagina facebook a evenimentului :

Solstitiul de iarna este unul din cele patru momente de referinta ale ciclului anual, poate cel mai sensibil, avand in vedere ca se afla in preajma sarbatorilor Craciunului precum si a trecerii in noul an.

Tema astrala a solstitiilor si echinoctiilor se armonizeaza mereu cu tema ciclului fazelor Lunii in care se pozitioneaza aceste momente de referinta. Si in acest an avem o corelare energetica intre cele doua momente, mesajul solstitiului de iarna preluand si amplificand mesajul fazei de Luna Noua.

Ne propunem sa descifram acest mesaj si sa-l folosim pentru potentarea hartii natale, sa ne armonizam astfel in fluxul sincronicitatilor, cu spor maxim.


La nivel personal, energia Lunii Pline (26.11.2015) ne poate ajuta sa simtim directia de crestere (evolutie).
La Luna Noua am accesat (mai mult sau mai putin constient) un potential creativ pe care, il vom dezvolta in continuare, pana la echinoctiul de primavara, intr-un anume sens, de dezvoltare spirituala.
Luna Noua in semnul Sagetatorului (11 decembrie) va accentua foarte mult ideea de crestere spirituala, dar nu teoretic, conceptual, ci practic, printr-un mod de viata care sa pretuiasca viata dincolo de ceea ce ni se pare noua ca stim, despre viata.

Solstitiul de iarna va prelua „tematica” fazei de Luna Noua si va lansa un program de lucru personal peste iarna, pana la echinoctiul de primavara, prin care avem sansa sa realizam adevarate mutatii de constiinta.
Vom intampina primavara cu „ganduri noi”, cu o mentalitate reformata constructiv – daca vrem si alegem asta.

Ne propunem ca la atelierul Solstitiului, sa vedem cum se potrivesc aceste idei in programele proprii de viata. Sa vedem unde si cum ar putea fi potrivit sa facem efortul prin care putem folosi „vantul astral” al schimbarilor.

La sosltitiul de iarna se reface cuadratura Uranus-Pluton, (la un grad si jumatate) nu la fel de strans ca in cei trei ani in care am lucrat cu aceste influente dar, suficient de punctual, ca sa intelegem unde suntem pe drum si cum sa actionam in continuare.

Ar fi potrivit sa folosim fiecare etapa pe care o traversam, pentru a putea valorifica cat mai mult din ceea ce ni se ofera ca variante de lucru.


Cu cat mai disponibili suntem acum, sub influenta Saturn-Neptun, sa depasim faza de deruta si confuzie si sa ne stabilizam pe convingerile noastre, cu incredere in mesajul interior si in puterea personala, cu atat mai mult vom valorifica colaborarea Saturn – Uranus care, incepe sa se simta chiar de la Luna Noua urmatoare, in Sagetator. Aceasta energie ne va ajuta sa intelegem pasul pe care l-am facut deja in evolutia noastra. Vom lucra cu acest tip de influenta din plin anul viitor, cu un prim test de curaj si de asumare a progresului, chiar la echinoctiul de primavara.

Intre timp, si mai ales acum, FOLOSITI-VA Lumina :)  - acesta este un indemn cu aplicabilitate practica.
Folositi gandul acesta ca atunci cand folositi orice alt instrument, orice accesoriu din bucatarie de exemplu :)  sau din trusa de scule. Singura diferenta este ca acest instrument –Lumina- este folosit in orice situatie si pentru orice sarcina de rezolvat – este un instrument multifunctional :)

Suntem in faza de descrestere a Lunii, pana la Luna Noua care se va forma pe 11 decembrie, in semnul Sagetatorului. Raman valabile recomandarile de pe pagina Fazele Lunii a acestui blog, unde se regaseste si modul de lucru cu energiile fazelor Lunii.

Spor si succes !

 Daca rezonezi cu modul in care este prezentata informatia pe blogul si pe site Astro Mercur te invit in Comunitatea Astro Mercur,  sa lucram impreuna cu influentele astrale, sa le folosim in construirea experientelor de viata, sa le folosim in adaptarea la fluxul sincronicitatilor prin care materializam realitatea proprie. (grup on-line de crestere personala)

marți, 24 noiembrie 2015

Ce facem astazi ? ... Ganduri de Luna Plina :)




 Ganduri de Luna Plina, cu neastamparul Gemenilor, in timpul (si cu focalizarea) Sagetatorului, nascute din profunzimile Scorpionului  (Luna Noua 11.11.)

Ce faci tu cu tine, pentru tine, chiar acum?
Te sustii, tu pe tine? ... cum faci asta?
Investesti tu in tine? ... cum faci asta?
Nu bani ... sa investesti bani in tine, e simplu, cumperi „ceva bun”, de la o prajitura pana la o masina, eventual :) ... sau mai faci un curs de una-alta si spui ca evoluezi - ceea ce este foarte posibil daca folosesti ceea ce afli.

Dar, fara sa folosesti bani, (chiar daca exista, sunt suficienti), daca ar fi sa folosesti orice alta resursa proprie, „interioara”, cum te-ai sustine, cum te-ai ajuta, tu pe tine, chiar acum?
Cum si cat te creditezi, in anumite situatii, intr-o anumita experienta, in orice moment?
Te indemn sa te gandesti putin la ideile acestea, azi, maine, pana la Luna Plina din noaptea de miercuri spre joi.


Increderea ta produce efecte pe mai multe directii, dupa cum o simti si o alimentezi. Sustine sau nu sustine planul tau. Simultan, sustine si materializeaza „convingerea” ta care, poate sa nu aiba legatura cu planul tau, sau poate chiar sa saboteze planul tau.

Ar fi potrivit ca increderea sa confirme si sa sustina „credinta”.
Noi am banalizat unele concepte, folosind prea mult si fara implicare, unele cuvinte.

Dincolo de orice teorie spirituala, dincolo de orice plan maret, esti tu cu tine, cu tot potentialul tau pe care il folosesti dupa cum investesti in tine si, pe care il materializezi dupa cum crezi in tine.
Materializarea ta se naste din credinta ta dar, implineste un efort comun.
Cum creditezi tu efortul comun?
Credinta este a ta. Increderea insa sustine efortul comun, al tau alaturi de cei din jurul tau, de aici si de dincolo. Sporeste-ti increderea ca sa sustii efortul comun si, ca sa rasplatesti astfel, credinta celor care fac efort alaturi de tine.

Daca ai inceput sa „gandesti” gandurile astea, poate ar fi potrivit sa le asezi intr-un dialog interior.
Rulajul mental te oboseste.
Dialogul interior te emotioneaza  :) ... te bucura, pana la urma.
In dialogul interior esti tu cu tine, indiferent cat de sofisticat incerci sa denumesti asta. Cu cat mai complicat explici dialogul interior, cu atat mai multe sanse ai sa aluneci in rulajul mental – care te oboseste, deci, la un moment dat iti vei da seama unde esti, dupa cat de obosit te simti.

In rulajul mental se intalnesc toate prejudecatile tale, cu toate celelalte prejudecati, acceptate din exterior. Te pozitionezi la o rascruce de vanturi, intr-o inlantuire de cuvinte fara sa fii neaparat prezent in curgerea lor, fara sa observi un sens al curgerii ideilor-gandurilor, cu diferite stari emotionale care cresc in intensitate, de regula „negative”, consumatoare de resurse ... daca nu te enervezi, daca nu esti nemultumit sau poate chiar deznadajduit, atunci simti cel putin un disconfort, apare o anume ambalare in subiect, poate ambitie sau  chiar orgoliu.

Dialogul interior curge asa cum ai vorbit, vreodata, cu un prieten care stie sa asculte, care pune intrebarile potrivite, chiar daca pot fi incomode, care prezinta niste variante in discutie in modul detasat, linistit, chiar daca ar fi foarte bucuros sa vada ca accepti una dintre ele ... gandurile curg intr-un anume ritm, cumva sacadat, te surprind de cele mai multe ori. Te simti din ce in ce mai bine si ai din ce in ce mai multa claritate. Te simti puternic. Recalibrezi increderea.
De fapt, folosesti intuitia.

Ar putea fi acesta un timp potrivit pentru a ne restabili centrul de greutate.
Ne regrupam in spatiul energetic propriu, in jurul punctului din/prin care ne raspandim Lumina, cu care purtam dialogul interior.
Am ajuns la vremurile in care ar putea fi potrivit sa abordam foarte serios si pragmatic capacitatea noastra creativ-intuitiva, sa alegem o cale de evolutie (spirituala) pe care o consideram potrivita si, sa o folosim constient. Acest demers presupune (si) asumare si incredere (credinta).

La nivel personal este important sa observam si chiar sa cercetam, zilele acestea, ce insemna pentru noi evolutia-spiritualitatea-planul divin, asa cumva intr-o singura idee, intr-o simplitate practica a gandirii.
Pare imposibil de adus cele doua planuri impreuna – planul divin si planul fizic - intr-o forma palpabila, dar, este posibil ca tocmai acesta sa fie secretul materializarii constiente. Cu cat mai repede consideram planul divin ca fiind de fapt realitatea noastra, cu atat mai repede materializam constient, in forma optima.


Intre timp, si mai ales acum, FOLOSITI-VA Lumina :)  - acesta este un indemn cu aplicabilitate practica.
Folositi gandul acesta ca atunci cand folositi orice alt instrument, orice accesoriu din bucatarie de exemplu :)  sau din trusa de scule. Singura diferenta este ca acest instrument –Lumina- este folosit in orice situatie si pentru orice sarcina de rezolvat – este un instrument multifunctional :)

Suntem in faza de crestere a Lunii, pana la Luna Plina care se va forma joi 26 noiembrie, cu Luna in semnul Gemenilor. Raman valabile recomandarile de pe pagina Fazele Lunii a acestui blog, unde se regaseste si modul de lucru cu energiile fazelor Lunii.

Spor si succes !


Daca rezonezi cu modul in care este prezentata informatia pe blogul si pe site Astro Mercur te invit in Comunitatea Astro Mercur,  sa lucram impreuna cu influentele astrale, sa le folosim in construirea experientelor de viata, sa le folosim in adaptarea la fluxul sincronicitatilor prin care materializam realitatea proprie. (grup on-line de crestere personala)

marți, 10 noiembrie 2015

Ce facem astazi ? 11.11.2015.


 Suntem in saptamana fazei de Luna Noua in semnul Scorpionului – miercuri 11.11.2015, ora 19:47, gradul 19.
Aceasta faza de Luna Noua poate declansa un potential creator deosebit. Accesam o energie care potenteaza creativitatea intr-un mod pragmatic, utilizabil, cu care vom lucra in continuare, cu care vom construi in continuare. Este important sa o lasam sa se miste liber. Daca o blocam in intelegerea noastra, vom construi la fel ca pana acum si, noi vrem sa construim altfel.
Lasati reperele sa se reorganizeze.

Pana la Luna Noua avem spor sa mai lamurim chestiuni relationale, sa ne impacam, sa iertam, sa cerem iertare, sa intelegem, sa cerem intelegere ... si ce mai avem fiecare de facut.  Nu este acum ultima linie drepata de lucru la relatii, dar este o trecere intre etape de lucru.

Este posibil sa simtitm zilele acestea un imbold puternic de implicare, de actiune, de a misca lucrurile, de a trece dincolo de idee, de plan, de program. Se simte un indemn de angajare pe un drum, pe o directie.

Ar fi potrivit sa urmam indemnul si sa acceptam sarcina de indeplinit, la un nivel cat mai profund, (eu cu mine), pentru ca, dupa cum si cat acceptam programul rezulta modul in care ne asezam in schema de lucru cu programul respectiv.

Apoi pana saptamana urmatoare, se vor aseza ideile iar pana la conjunctia Soare-Mercur in Scorpion (17 noiembrie) vom avea un tablou al „lucrurilor de facut”. Acest moment al conjunctiei poate aduce claritate si mai mare precum si intentia de implicare (decizia potrivita).
Daca ne lasam purtati de emotii fara sa lucram cu ele transformandu-le, atunci este posibil ca potentialul Lunii Noi sa ne bulverseze, sa  ne preseze.
Acest potential curge si cauta sa se potriveasca in structurile noastre.

Fragment din materialul audio - Grup Astro Mercur :
Lupta interioara blocheaza aceasta asezare si, in continuare, in loc sa ajungem la claritate, construim tensiunea si blocajul, astfel incat, este posibil sa facem alegeri nepotrivite, la momentul potrivit deciziilor importante care ar putea urma.

Perceptia naste diferenta intre rezultatele noastre precum si intre caile pe care ne construim rezultatele.
Ca sa folosim cat mai mult din potentialul creativ al acestor vremuri, este important sa fim liberi, sa ne simtim liberi, oricat de mica ni se pare noua, raza de actiune pe care zicem noi ca o avem la dispozitie.
Si de ce nu ar fi mai mare ?
Ne-ar fi de folos sa reevaluam reperele care, zicem noi, ca ne ingradesc.

Cum m-as simti daca as fi liber sa construiesc cum vreau?
Poate ca ar fi potrivit sa construiesc mai intai aceasta stare.
Noi gandim si argumentam creativitatea, cand de fapt acest proces este spontan.
Acesta ar putea fi secretul interactiunii energetice din acest ciclu al fazelor Lunii pe care il incepem acum : sa lucram la nivel simbolic pentru a descifra un nou inteles al argumentarii.

Am mai trecut prin astfel de faze de lucru, dar, acum este posibil sa traversam o granita intre etape de crestere.
Folosim sau nu folosim ocazia de a creste?
Simtim sau nu simtim cum crestem?
Imi ofer sau nu, libertatea de miscare?
Intrebari pe care ar putea fi potrivit sa le tratam cu simplitate si sinceritate.

Daca mai caut inca argumente pentru ceea ce nu-mi ofer, este posibil sa-mi blochez singur procesul creativ.
Intr-un astfel de proces, impactul maxim il obtinem cand atentia urmareste posibilul, nu ceea ce cred eu ca este imposibil. Cat timp ma uit la ceea ce cred eu ca nu se poate, indiferent de argumente, blochez procesul.
Nici nu conteaza de ce cred eu ca nu se poate.
Important este sa-mi eliberez atentia din argumentare.
In procesul creativ intelegerea se naste din (si dupa) creatie.
Folositi sursa (inspiratia) si contextul (situatia) si apoi veti reloca reperele.
Orice este posibil – oferiti aceasta idee mintii si ea se va reoganiza in liniste, va elibera atentia si va sustine constructiv focalizarea.


Intre timp, si mai ales acum, FOLOSITI-VA Lumina :)  - acesta este un indemn cu aplicabilitate practica.
Folositi gandul acesta ca atunci cand folositi orice alt instrument, orice accesoriu din bucatarie de exemplu :)  sau din trusa de scule. Singura diferenta este ca acest instrument –Lumina- poate fi (si este) folosit in orice situatie si pentru orice sarcina de rezolvat – este un instrument multifunctional :)

Suntem in faza de descrestere a Lunii, pana la Luna Noua care se va forma miercuri 11 noiembrie, in semnul Scorpionului. Raman valabile recomandarile de pe pagina Fazele Lunii a acestui blog, unde se regaseste si modul de lucru cu energiile fazelor Lunii.

 Spor si succes !

Daca rezonezi cu modul in care este prezentata informatia pe blogul si pe site-ul Astro Mercur te invit in Comunitatea Astro Mercur,  sa lucram impreuna cu influentele astrale, sa le folosim in construirea experientelor de viata, sa le folosim in adaptarea la fluxul sincronicitatilor prin care materializam realitatea. (grup on-line de crestere personala)