Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

duminică, 29 mai 2016

Ce facem astazi? – exercitiu-eliberare de “control”





 Intram in ultimul sfert al ciclului curent al fazelor Lunii, ciclu pe care l-am inceput cu faza de Luna Noua in semnul Taurului pe 6 mai. 
Din punct de vedere energetic, perioada ramasa pana la Luna Noua este potrivita pentru finalizare, inchidere, materializare, precum si pentru eliberare – curatatre energetica (ceea ce ar insemna materializare de spatiu energetic liber pentru “altceva”, eventual  si pentru ce alegem sa dezvoltam in ciclul urmator).

De data aceasta, faza de “eliberare” este accentuata si sustinuta de influente astrale care sprijina transformarea interioara. Deja suntem in aceasta energie, deja v-ati intalnit cumva cu ce nu va place in ce manifestati. Sau poate nu va dati seama ca nu va place. Sau poate nu va place sa recunoasteti.
Ar putea fi acum un moment potrivit sa aveti curaj sa recunoasteti, tocmai ca sa (va) transformati mai usor.

Ar putea fi o faza de “lepadare de control”, acel control care ne blocheaza intr-un punct mort, acel control care se naste din frica, sau din incrancenare, din ambitia demonstrativa.
Putem face asta luptandu-ne sa pastram controlul si, diminuand astfel manifestarea potentialului.
Sau, putem face asta reorientand puterea interioara catre a crea spatiu pentru manifestarea potentialului.
Este aceeasi putere, personala, folosita diferit cu efecte diferite.

Avem acum ocazia sa facem asta, sa facem diferenta dintre cele doua variante de lucru si sa ne mobilizam constructiv, cu intelegrea ca ceea ce aleg eu, in orice moment, poate fi optimizat.
Optimizarea optima :)  se poate face prin constientizarile la care ajungem si prin automodelarea pe care o acceptam si o realizam.
Daca abordam exercitiul cu hotararea (si scopul) de a renunta la control, este foarte posibil sa apara frica, cu diferite motivatii, din care se nasc alte trairi perturbatoare.
De fapt, ne-ar fi de folos sa intelegem ca, nu renuntam la puterea noastra, atunci cand renuntam la control, doar schimbam directia pe care ne manifestam puterea.
Folosim puterea ca sa limpezim spatiul propriu, ca sa facem loc si ca sa ne potrivim in manifestare, urmarind derularea manifestarii. Din momentul in care accept ca alegerea mea poate fi optimizata, procesul de materializare imi arata cum se poate face asta si este importanta adaptarea la curgerea experientelor.

Prin urmare, a spune orgoliului sa renunte la control, poate fi foarte dureros.
A reorienta puterea personala, catre a a juta potrivirea lucrurilor, (optimizarea alegerilor) poate fi foarte avantajos.

Urmeaza cateva zile de exercitiu in acest sens, zile in care putem potrivi lucrurile daca ne lasam “re-potriviti” (interior si exterior). Acceptam sau nu, o ajustare a viziunii pe care o avem, asupra subiectului in derulare, in situatia-experienta fiecaruia.
Ajustarea viziunii ar fi etapa finala la care ajungem facand diferite alte ajustari in omuletul care suntem, fiecare. Si, tot acest proces presupune a recunoaste niste trairi, a le accepta-intelege, a le transforma sau a le dezvolta-exprima-manifesta, dupa tipul de exercitiu in care ne aflam fiecare.
Poate ar fi potrivit sa ajungem la compasiune, sau cu putin curaj chiar la iubire, macar la caldura din piept, pe care o putem descifra si mai apoi.

Suntem inspirati si ajutati.
Puterea gandului ar putea fi foarte mare zilele acestea.
Sa folosim deci, puterea personala constient constructiv.
Folosim astfel si inspiratia (indrumarea) precum si ajutorul pe care le primim in acest exercitiu.

Sunt astfel de momente, din cand in cand, prin care trecem ca sa ne sporim stralucirea. Cumva, acest lucru presupune o slefuire, pe ici pe colo, prin care putem trece frumos si repede, daca alegem asta.






Intre timp, si mai ales acum, FOLOSITI-VA Lumina :)  - acesta este un indemn cu aplicabilitate practica.
Folositi gandul acesta ca atunci cand folositi orice alt instrument, orice accesoriu din bucatarie de exemplu :)  sau din trusa de scule. Singura diferenta este ca acest instrument –Lumina- este folosit in orice situatie si pentru orice sarcina de rezolvat – este un instrument multifunctional :)

Suntem in faza de descrestere a Lunii, pana la Luna Noua care se va forma pe 5 iunie, in semnul Gemenilor. Raman valabile recomandarile de pe pagina Fazele Lunii a acestui blog, unde se regaseste si un mod de lucru cu energiile fazelor Lunii.

Spor si succes !


Daca rezonezi cu modul in care este prezentata informatia pe blogul si pe site Astro Mercur te invit in Comunitatea Astro Mercur,  sa lucram impreuna cu influentele astrale, sa le folosim in construirea experientelor de viata, sa le folosim in adaptarea la fluxul sincronicitatilor prin care, materializam realitatea proprie. (grup on-line de crestere personala)

miercuri, 25 mai 2016

Atelierul de Astrologie Astro Mercur

 Urmatorul Atelier de Astrologie Astro Mercur, va avea loc marti 31 mai 2016 si este dedicat  ciclului fazelor Lunii care incepe cu faza de Luna Noua in semnul Gemenilor, ce se va forma duminica 5 iunie 2016.

Astfel ca, in cadrul temei largite : “Cum folosim anul 2016?”, vom descifra mesajul influentelor astrale pentru perioada ciclului urmator al fazelor Lunii, ciclul solstitiului de vara.
Momente importante ale perioadei:
  • Luna Noua in semnul Gemenilor, care se va forma duminica 5 iunie 2016.
  • Intrarea planetei Neptun in mers aparent retrograd – 13 iunie (ciclul retrogradarii)
  • Luna Plina in semnul Capricornului – 20 iunie.
  • Solstitiul de vara – 21 iunie, intrarea Soarelui in semnul Racului.
  • Revenirea planetei Marte in mers direct - 29 iunie (ciclul retrogradarii – reluare)

Vom relua pe scurt modul de citire a astrogramei natale, pentru a putea vedea, pentru fiecare participant, cum pot fi folosite constructiv, influentele astrale ale perioadei.

Fiecare participant inscris va putea observa pe harta natala proprie, in timpul atelierului, mecanismul influentelor astrale analizate.

Atelierul se adreseaza mai ales necunoscatorilor teoriei astrologice.
La fiecare intalnire prezentam foarte scurt si concis informatiile de baza necesare pentru a intelege mecanismul indrumarii astrologice.
Aceste intalniri pot fi de folos insa si celor care studiaza astrologia, pentru a experimenta aplicabilitatea practica a informatiilor teoretice.

Va asteptam la sala de conferinte a hotelului EDEN :
Marti, 31 mai 2016,
17:30 - 20:30, cu prelungiri eventual, daca este cazul.
Participare – 35 lei.

Discutam despre :

-Reluam pe scurt : Cum citim o astrograma (citirea, nu interpretarea astrogramei).
-Analizam schema influentelor astrale cu care vom interactiona pe parcursul ciclului curent al fazelor Lunii - cum folosim mecanismul influentelor astrale pe parcursul ciclului care va incepe cu Luna Noua in Gemeni.
 -Solstitul de vara – despre solstitii si echinoctii, repere ale ciclului anual; simbolismul si potentialul energetic al solstitiului de vara 2016.
-Analizam - ciclul miscarii aparent retrograde al planetei Neptun, in  anul 2016, la modul general precum si particularizat pe harta natala.
-Recapitulam - ciclul miscarii aparent retrograde al planetei Marte.


Ritmurile astrale se impletesc intr-o logica mai inalta si noi traim in aceasta colaborare a fluxurilor energetice. Ne putem zbate in curgerea energetica sau, ne putem potrivi ritmul propriu in succesiunea ritmurilor cosmice.
In cadrul Atelierului Astro Mercur ne propunem sa intelegem si sa folosim sincronizarea influentelor astrale astfel incat sa participam, activ si constient, la construirea fluxului sincronicitatilor.

Cei care doresc, se pot inscrie pentru participarea la acest atelier, printr-un mesaj transmis la :
 contact@astromercur.ro    sau prin pagina CONTACT

La inscriere urmeaza sa ne transmiteti data, ora si locul nasterii pentru a putea intocmi materialele de lucru Inscrierea va fi confirmata printr-un raspuns la mesajul dumneavoastra. In cazul in care nu primiti un raspuns de confirmare va rugam sa reveniti pentru transmiterea datelor personale.

Pagina facebook a atelierului :

Va asteptam cu drag.

marți, 10 mai 2016

Ce facem astazi? – Ciclul Lunii Noi in Taur






 Ne pregatim deja pentru solstitiul de vara.
Am inceput un ciclu nou al fazelor Lunii, cu faza de Luna Noua care s-a format in semnul Taurului, vineri seara (6 mai).
Avem la dispozitia noastra un potential de “potrivire a lucrurilor” pe care il putem folosi cu spor, mai ales daca ne este clara directia de mers inainte. Si, avem in fata un timp potrivit tocmai pentru a ne limpezi scopul. Pana la solstitiul de vara avem spor “sa ne potrivim in potrivire” :)

Este posibil ca acum (in ultimele doua-trei saptamani) unii dintre noi sa fi trecut prin situatii care par sa fi zdruncinat convingerile noastre, increderea in rezultat.
Poate fi de folos un astfel de exercitiu, daca nu suntem consvinsi ca suntem pe drum si, mai ales daca, chiar nu suntem pe drumul potrivit.

Din acest balans interior, ne regrupam acum catre scopul “adevarat”, stiut sau nestiut inca.
Si acest ciclu, al Lunii Noi in Taur, ne ajuta sa ne (re)construim decorul, spatiul propriu de lucru, in subiectul de interes al fiecaruia.

Prin urmare ... “Ce fac eu, de fapt?”
“Care este scopul meu?”
“Ma misc eu in sensul scopului meu?”

Cei care au ales si care stiu care este scopul, se pot aseza mai bine in schema de lucru, isi pot potrivi miscarile, dupa cum isi organizeaza gandurile si dupa cum vad rezultatele.
Si ceilalti fac asta, constient sau inconstient, cu mai mult sau mai putin efort.
Exista si situatia in care ni se pare ca nu stim directia, situatie in care, intrebarrea “Ce fac eu, de fapt?” ajuta in reorganizare.

Poate fi de folos orice alta intrebare care, ne scoate din rutina mentala din care, se naste rutina zilnica.
Pentru fiecare dintre noi exista in orice moment, intrebarea potrivita, care ne reorienteaza imediat pe directia potrivita pentru acel moment. Putem cere, intrebarea potrivita :)

Ne-am obisnuit sa cerem raspunsuri, asteptandu-le sa vina de undeva, chiar si stunci cand stim ca vin din interior. A cere intrebarea potrivita poate fi un act de curaj, prin care ne sporim increderea (convingerea-credinta) ... pentru ca, cerem intrebarea potrivita, stiind ca identificam raspunsul potrivit, care exista deja.

Pana la solstitiul de vara, traversam un timp al (re)alinierii pe directie, al (re)asezarii pe drum.
Iar acest ciclu este foarte important, pentru ca deja miscam lucrurile, producem efecte vizibile, din ce in ce mai rapid, din ce in ce mai vizibil.

Ne-ar fi de folos sa schimbam rostul intrebarilor noastre, sa le folosim ca sa (si stiind ca) ne orientam, in mediul energetic, de unde translam impactul strategiei noastre, in realitatea proprie.

Toate “De ce?”-urile pot deveni constructive, schimband tonul intrebarii :)
Dar, poate ne-ar fi mai usor cu :
“Cum folosesc asta?”  (informatia, situatia, ideea, experienta ...) in sensul ca :
“Folosesc asta.” – stiind ca urmeaza sa mi se dezvaluie cum, pe masura ce folosesc.

Spor maxim in materializare, cu folos si bucuire.
Invitati si folositi-va echipa.

Intre timp, si mai ales acum, FOLOSITI-VA Lumina :)  - acesta este un indemn cu aplicabilitate practica.
Folositi gandul acesta ca atunci cand folositi orice alt instrument, orice accesoriu din bucatarie de exemplu :)  sau din trusa de scule. Singura diferenta este ca acest instrument –Lumina- este folosit in orice situatie si pentru orice sarcina de rezolvat – este un instrument multifunctional :)

Suntem in faza de crestere a Lunii, pana la Luna Plina care se va forma pe 22 mai, in semnul Sagetatorului. Raman valabile recomandarile de pe pagina Fazele Lunii a acestui blog, unde se regaseste si un mod de lucru cu energiile fazelor Lunii.

Spor si succes !

Daca rezonezi cu modul in care este prezentata informatia pe blogul si pe site Astro Mercur te invit in Comunitatea Astro Mercur. Te invit  sa lucram impreuna cu influentele astrale, sa le folosim in construirea experientelor de viata, sa le folosim in adaptarea la fluxul sincronicitatilor cu care, materializam realitatea proprie, prin care, crestem frumos. (grup on-line)