Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

marți, 27 septembrie 2016

Ce facem astazi? 27-30 septembrie 2016.






 Orice rezultat va apartine si,
nu poate nimeni sa-l “prezica”,
din moment ce voi il determinati.

Mai avem cateva zile din ciclul eclipselor si al echinoctiului de toamna, un ciclu de accesare si de descarcare deosebit de intensa, de potential energetic.
Avem in fata o cale noua de urmat, impreuna.
Am pasit deja in potentialul acestui drum si, incepem acum, cu noul ciclu care urmeaza sa materializam pasii si in planul vizibil ochilor nostri, construind un mod de viata nou.

La fel cum am raspandit “trezirea”in ultimii ani, vom raspandi un mod nou de interactiune intre noi, nascut din starea trezita. Schimbarea modului in care colaboram, unii cu altii, traindu-ne viata de fapt, va consolida toate schimbarile pe care le-am facut si pe care le mai facem inca, pe toate directiile si in toate planurile vietii noastre.
Rezultatele muncii noastre, de orice natura, poarta amprenta modului in care ne intelegem unii cu altii. Ceea ce facem rezulta din modul in care colaboram si, din modul in care ne facem treaba, dupa cum simte fiecare sa faca ceea ce-l implineste.
Urmandu-ne fiecare chemarea, ne vom potrivi in planul comun si, mai ales, nu ne vom incurca reciproc :)  ne vom sprijini fara sa simtim efortul cu care vom face asta.

Pana la Luna Noua va indemn sa va ganditi la ultimii cinci ani :)
-La schimbarile pe care le-ati facut, precum si la cele pe care nu le-ati facut inca dar, ati simtit indemnul sa le faceti.
-La rezultatele pe care le-ati generat facand schimbarile.
-La situatia care s-a construit pentru ca nu ati facut schimbarile.
-La cum v-ati bucrat (sau nu) de rezultate.
-La efortul cu care ati sustinut situatia, pentru ca nu ati facut schimbarile.
-La semnele primite si urmate.
-La semnele primite si ignorate, sau la cele pe care ati ales sa nu le urmati.
Puteti face si un raport scris :)  daca va ajuta.

Acest indemn poate fi valabil pentru oricine,  oricand, dar ne-ar putea fi de mare folos acum.
Ar putea urma un timp al implicarii, al potrivirii (implementarii) schimbarilor in viata noastra si, al potrivirii noastre in planul schimbarii generale, de grup.

Eu inteleg ca sunt lucruri de lasat in urma. Cumva, emotional, sau cu dorinta de a intelege, le tinem in spatiul nostru energetic. Este un timp potrivit acum de lasat, asa, cu cat am inteles. Dupa ce lasam (ne usuram povara interioara), mai intelegm, ca urmare a detasarii efective - noi consideram ca suntem detasati, in baza unei analize pe care o facem asupra a ceea ce simtim, dar detasarea adevarata se instaleaza dupa ce lasam (eliberam), fara asteptari si fara temeri.
Ca in iubire :) asteptarile ne chinuie si nu lasa iubirea sa se manifeste nici in noi si nici catre noi.

Intre timp, si mai ales acum, FOLOSITI-VA Lumina.
Acesta este un indemn cu aplicabilitate practica.
Va rog sa recititi ultimele doua randuri de mai sus :)
Folositi gandul acesta ca atunci cand folositi orice alt instrument, orice accesoriu din bucatarie de exemplu :)  sau din trusa de scule. Singura diferenta este ca acest instrument –Lumina- este folosit in orice situatie si pentru orice sarcina de rezolvat – este un instrument multifunctional :)

Suntem in faza de descrestere a Lunii, pana la faza de Luna Noua care se va forma pe 1octombrie, in semnul Balanta. Raman valabile recomandarile de pe pagina Fazele Lunii a acestui blog, unde se regaseste si un mod de lucru cu energiile fazelor Lunii.

Spor si succes !

Daca rezonezi cu modul in care este prezentata informatia pe blogul si pe site Astro Mercur te invit in Comunitatea Astro Mercur,  sa lucram impreuna cu influentele astrale, sa le folosim in construirea experientelor de viata, sa le folosim in adaptarea la fluxul sincronicitatilor prin care, materializam realitatea proprie - nu trebuie sa stii astrologie ca sa faci parte din grup, dar facand parte din grup poti sa-ti construiesti o cultura generala astrologica. (grup on-line de crestere personala)

joi, 22 septembrie 2016

Ce facem astazi ? Echinoctiul de toamna 2016





 Toata lumea stie deja ca astazi este echinoctiul de toamna  :)
Ne-ar fi de folos sa particularizam cumva, sa devenim constienti ca suntem in fata acestui echinoctiu, ca fiecare echinoctiu si solstitiu ne ofera un suport nou energetic.
Despre echinoctiul de toamna 2016 – idei din programul Grupului Astro Mercur.

“De data aceasta este foarte mult stimulata deschiderea mintii catre planurile subtile, in ideea de a accepta, pur si simplu, ca nu stim (logic, constient) decat ce am inteles pana acum si, ca putem intelege mult mai mult.
Dar, intelesurile se dezvaluie prin traire, pentru ca logica se reconfigureaza prin trairea constientizarilor.

Astfel, pentru a primi ceea ce aduce acest echinoctiu, este important sa ne oferim o pauza de control, de orice tip, in orice tip de experienta.
Energia noua se instaleaza intotdeauna in spatiul disponibil.
Asta presupune mintea libera de conditionari de orice tip.
Si daca orice este posibil ?



Planeta Mercur a iesit din mersul retrograd, dar abia dupa momentul de echinoctiu se va vedea miscarea.
Energetic vorbind, pare a fi foarte potrivit.
Practic absorbim energia noua in pauza mentala fiind ... asta nu inseamna ca va fi liniste in mintea tuturor ... dar putem intelege ca rulajul mental nu are forta - asta ca sa fie linistiti si cei care nu reusesc sa faca liniste :)
Primiti suportul energetic fara sa-l bruiati cu analiza si verdicte.
Stim ce sa facem cu ce primim acum si o sa ne prindem repede.

Puterea gandului dirijat (a algoritmilor) este foarte mare astazi - dupa cum am vorbit la intalnirea on-line (si la atelier).
Faza de stationare din ciclul de retrogradare poate fi perceputa energetic similar cu faza de Luna Noua cand, dirijam mai usor energia. In cazul acesta vorbim despre energia mentala, cu aplicabilitatea ei inclusiv in comunicarea de orice tip, deci si intuitiv.
Cumva, ar exista o stare de imponderabilitate a gandului (vezi pluta energetica constienta - exercitiul facut constient atunci cand nu vrem sa intervenim in potrivirea lucrurilor).

In aceasta stare, putem interveni cu mobilizarea puterii gandului - este nevoie de mobilizare constienta, pentru ca tendinta este de "fara impact".
Prin urmare, gandul clar, mobilizat (adica cu incredere) si dirijat (cu focusare-concentrare, repetare daca simtiti nevoia) poate misca mai usor energia in sensul algoritmului.
Mai ales cu energia de tip Fecioara (observare si eficacitate), pe care o preiau si pe care o moduleaza procesele mentale acum, planeta Mercur fiind in semnul Fecioarei.

La toata ideea aceasta se adauga detaliul foarte valoros : trigonul Mercur-Pluton care, tocmai asta face - da forta de impact, deci apmlifica sensul de baza al exercitiului. Iar suportul planetei Pluton din Capricorn, construieste - stiu astrele ce fac :)
Si toate acestea in timpul "curgerii" energiilor acestui echinoctiu, intr-un context care ne ofera si ne asigura accesul la cunoastere.

Exercitiul personal si de grup ar fi sa primim si sa folosim informatia, sa alegem chiar daca pare ca nu avem de ales. Initiem (si chiar realizam, intre timp) astfel, o transformare pe care o vom intelege mai apoi si care va fi vizibila pana la solstitiul de iarna.

Eu inteleg ca unii dintre noi chiar se zbat intre solutii, sau cu aparenta lipsa a solutiilor.
Incercati o noua abordare – cea in care aveti incredere deplina in puterea de a gestiona situatia.
Mutati focusarea de pe rezultat pe capacitatea de a gestiona, cu observare, fara a stabili un curs, cu adaptare continua la indiciile care apar.”

Daca motorul materializarii este gandul, atunci cutia de viteze este starea.
Lucreaza impreuna, separat nu pot urni masina, mecanismul.
Prin urmare lasati gandul liber dar observat si, construiti starea mobilizatoare.

Intre timp, si mai ales acum, FOLOSITI-VA Lumina.
Acesta este un indemn cu aplicabilitate practica.
Va rog sa recititi ultimele doua randuri de mai sus :)
Folositi gandul acesta ca atunci cand folositi orice alt instrument, orice accesoriu din bucatarie de exemplu :)  sau din trusa de scule. Singura diferenta este ca acest instrument –Lumina- este folosit in orice situatie si pentru orice sarcina de rezolvat – este un instrument multifunctional :)

Suntem in faza de descrestere a Lunii, pana la faza de Luna Noua care se va forma pe 1octombrie, in semnul Balanta. Raman valabile recomandarile de pe pagina Fazele Lunii a acestui blog, unde se regaseste si un mod de lucru cu energiile fazelor Lunii.

Spor si succes !









Daca rezonezi cu modul in care este prezentata informatia pe blogul si pe site Astro Mercur te invit in Comunitatea Astro Mercur,  sa lucram impreuna cu influentele astrale, sa le folosim in construirea experientelor de viata, sa le folosim in adaptarea la fluxul sincronicitatilor prin care, materializam realitatea proprie - nu trebuie sa stii astrologie ca sa faci parte din grup, dar facand parte din grup poti sa-ti construiesti o cultura generala astrologica. (grup on-line de crestere personala)

joi, 15 septembrie 2016

Astrologul Amator. Pentru ieseni – si nu numai.




 Va invitam din nou la “masa rotunda astrologica” :

“ASTROLOGUL  AMATOR” – Cum folosim astrologia? – editia a patra, luni 19 septembrie 2016, intre orele 17:30-20:00, la Hotel Eden din Iasi.  dedicata echinoctiului de toamna.
Ne-am propus ca “Astrologul Amator”  sa fie o punte intre editiile simpozionului de astrologie Ritmuri Astrale, organizat la echinoctiul de primavara (ajuns la a cincea editie anul acesta).
Editia a sasea a simpozionului va avea loc in zilele 18-19 martie 2017 si, va invitam alaturi de noi.

Intalnirile Astrologul Amator au loc intre cele patru momente importante ale ciclului anual – solstitiile si echinoctiile. Prima editie a avut loc in noiembrie 2015, in avanpremiera solstitiului de iarna. Ele sunt dedicate utilizatorilor de informatie astrologica, indiferent daca au studiat sau nu astrologia. 
Prin urmare, nu trebuie sa fiti neaparat astrologi ca sa participati la aceste intalniri care, se adreseaza tuturor, indiferent de nivelul cunostintelor si a experientei astrologice. 

Detalii despre tematica, derulare si inscriere :
Va invitam alaturi de noi in Lumina acestui eveniment astral.

vineri, 9 septembrie 2016

Ce facem astazi? – ne pregatim pentru echinoctiul de toamna





Echinoctiul de toamna 2016

 Traim vremurile care ne ofera posibilitatea de a folosi intelepciunea pe care am dobandit-o.
Daca luna martie a reprezentat (din punct de vedere energetic) varful de sarcina restrictiv, care ne-a solicitat prin efort de “supravietuire” (prin reorganizare totala sau partiala), luna septembrie ar putea reprezenta varful de sarcina care ne ridica si ne propulseaza in spatiul nou pe care l-am construit intre timp, fiecare dupa puterile noastre si dupa cum ne folosim planul de viata.

Ne-ar fi de folos acum sa facem diferenta  intre “a controla” si “a folosi puterea personala”.
Acesta a fost exercitiul ultimilor ani pe care, l-am derulat sub diferite forme si in diferite conditii de lucru.
Anul acesta am abordat testul –oarecum final, daca ne raportam la etape largi de evolutie -  de incredere in puterea personala (interioara) descifrata, recunoscuta si dezvoltata mai ales in ultimii cinci ani.

Acest ciclu al retrogradarii planetei Mercur ar putea fi cu adevarat extraordinar, prin suportul pe care ni-l ofera in exercitiul de baza prin care ne stabilizam in centrul de putere personala (10 august/30 august-22 septembrie/6 octombrie).
Constientizarile la care ajungem acum ne-ar putea plasa in claritatea maxima posibil de gestionat. Constientizarea presupune insa,  integrarea intelesurilor in modul de a fi si de a interactiona.

Putem integra acum, deplin, autoritatea personala, autentica, in viata noastra si in spatiul nostru personal.
Ceea ce a parut a fi un exercitiu al anului acesta, demolator pentru unii dintre noi, sau cel putin presant pentru cei mai multi, a reprezentat un antrenament, prin autoreevaluare si prin reafirmarea hotararii/fermitatii in urmarea indemnului interior.

Am ajuns la momentul in care chiar ar fi potrivit sa recunoastem existenta unui plan mai larg decat putem vedea si, sa folosim functionalitatea unei logici pe care n-o intelegem inca dar cu care, ne-am acomodat cumva, pe care o percepem si, ramane sa o creditam cu increderea noastra.

Increderea in alegerile si in fortele proprii presupune (si simultan conduce la) a fi liber si puternic, stapan in spatiul energetic care ne defineste, stapan al intreagii construictii energetice personale, cu tot ce ar presupune aceasta constructie, stiut si nestiut inca.

Timpul eclipselor de toamna ne ofera posibilitatea de a prelua deplin constienti acest spatiu, deplin constienti de puterea pe care o avem in acest spatiu.

Dupa eclipse urmeaza echinoctiul de toamna si, cand vom ajunge acolo, peste cateva zile, vom fi in forma optima  pentru a prelua date noi de lucru, cu noi si intre noi.
Am lucrat in ultimii ani in procesul schimbarii personale si de grup.
Ne-ar fi de folos sa nu mai judecam modul in care zicem noi ca nu se potrivesc lucrurile - daca asa ni se pare, ca nu se potrivesc. Acum ar fi potrivit sa lasam schimbarea sa functioneze, sa lasam calea sa se construiasca.

Exercitiul mental al acestor timpuri presupune a vedea mai mult si mai departe, a asculta, a extrage informatia, indemnul, indrumarea.
Oportunitatea o reprezinta tocmai existenta indrumarii, puternica, transanta chiar.
Este important sa primim-preluam si sa folosim.
Pericolul ar putea fi sa stam in asteptare.
Este important sa avem incredere in ceea ce simtim si sa urmam imboldul.
Testul este de a alege cu incredere urmand sa obtinem claritate (logica) si sa primim confirmari, pe masura ce urmam sensul alegerilor.

Putem folosi eclipsa de Luna pentru a cere mesajul momentului si, pentru a ne pozitiona in flux in sensul mesajului primit. In felul acesta, la echinoctiu vom primi-integra-implementa noile energii pentru a ne stabiliza in flux, asa cum ne-ar fi de folos chiar acum.
Candva (in curand) vom intelege ceea ce, acum facem doar urmand o chemare.






Intre timp, si mai ales acum, FOLOSITI-VA Lumina :)
Acesta este un indemn cu aplicabilitate practica.
Folositi gandul acesta ca atunci cand folositi orice alt instrument, orice accesoriu din bucatarie de exemplu :)  sau din trusa de scule. Singura diferenta este ca acest instrument –Lumina- este folosit in orice situatie si pentru orice sarcina de rezolvat – este un instrument multifunctional :)

Suntem in faza de crestere a Lunii, pana la faza de Luna Plina care se va forma pe 16 septembrie, in semnul Pesti. Raman valabile recomandarile de pe pagina Fazele Lunii a acestui blog, unde se regaseste si un mod de lucru cu energiile fazelor Lunii.

Spor si succes !


 Daca rezonezi cu modul in care este prezentata informatia pe blogul si pe site Astro Mercur te invit in Comunitatea Astro Mercur,  sa lucram impreuna cu influentele astrale, sa le folosim in construirea experientelor de viata, sa le folosim in adaptarea la fluxul sincronicitatilor prin care, materializam realitatea proprie - nu trebuie sa stii astrologie ca sa faci parte din grup, dar facand parte din grup poti sa-ti construiesti o cultura generala astrologica. (grup on-line de crestere personala)