Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

marți, 20 martie 2012

Echinoctiul de primavara si Luna Noua in semnul Berbecului


Constelatia Berbecului
   In aceasta dimineata Soarele a pasit in semnul Berbecului.
   
   Din punct de vedere astronomic, Soarele a traversat ecuatorul ceresc de la sud la nord. Astfel,  razele Soarelui cad perpendicular pe ecuatorul Pamantului, iar ambele emisfere ale Pamantului primesc in mod egal lumina Soarelui. Cei doi poli, de asemenea, primesc aceeasi cantitate de lumina si caldura.

   De astazi, ziua devina mai lunga decat noaptea si creste pana la maximul pe care il atinge la momentul Solstitiului de vara.

Din punct de vedere astrologic, echinoctiul de primavara reprezinta inceputul unui nou ciclu de viata in ritmurile naturii.
Ziua intrarii Soarelui in semnul Berbecului a fost desemnata ziua Astrologiei si marcheaza inceputul noului an astrologic.
Acest nou inceput este cu atat mai important, avand in vedere ca peste doua zile se formeaza si faza de Luna Noua in semnul Berbecului.

Mersul astrelor prin spatiu s-a potrivit astfel incat ele s-au grupat si ne transmit acum un mesaj clar, prin aspecte putine dar subliniate si sustinute reciproc.
Momentul de echinoctiu (astazi dimineata la ora 7.14) ne pastreaza in contextul schimbarilor generale si, ne arata ca cel mai important lucru pe care il putem face in noul ciclu de viata si evolutie este sa renastem. Si cel mai valoros instrument in acest proces de renastere este planul mental.

Schimbarea fundamentala in modul de a gandi si alinierea personalitatii la noul mod de manifestare al mentalitatii reprezinta cheia si motorul transformarii noastre. Aceasta transformare sustine de fapt procesul de renastere individuala si de grup pe care il traim deja si pe care il concretizam in acest nou ciclu al naturii.

Vom realiza acest lucru cu un minim de suferinta (de orice tip) daca, pe masura ce ne intalnim cu oportunitatile din viata noastra, facem alegerile potrivite, in sensul deschiderii mentale, largirii viziunii, prin acceptarea noilor repere la care sa ne raportam.
Momentul de echinoctiu lanseaza un pasaj de maxima inspiratie si capacitate de creatie, cu posibilitatea dezvoltarii rapide a aspectelor spirituale ale fiintei, mai ales daca ne aliniem intentiei pe care o aduce Luna Noua.

Faza de Luna Noua se formeaza joi, 22 martie 2012, la ora 16.37 (Bucuresti), pe gradul al doilea al semnului Berbecului si, preia mesajul echinoctiului aratandu-ne directia pe care se plaseaza potentialul si intentia contextului astral. Pentru fiecare dintre noi directia potrivita ne-o arata locul din harta natala pe care se suprapune acum Luna Noua (gradul 2,37 Berbec).
Planetele Uranus si Mercur (retrograd) – cele doua octave ale planului mental – strajuiesc de o parte si de alta cele doua luminarii. Prin urmare, vom valorifica la maxim potentialul acestui inceput de ciclu (lunar si anual) numai cu un alt inteles al procesului de gandire si comunicare.

Contextul astral ne ajuta sa facem tot ce avem fiecare de facut, pentru a ne desprinde de trecut, pentru a ne elibera de ceea ce ne mai tine inca blocati in trecutul devenit povara.
Trecutul ne ajuta prin experienta acumulata.
Insa reperele sunt in continua transformare si daca le lasam sa se miste liber(fara sa le fortam prin judecata si prejudecata) beneficiem de o mai buna adaptabilitate emotionala. In functie de disponibilitatea de a accepta noi repere in viata noastra, desprinderea de trecut se face mai lin, prin intelegerea si armonizarea etapelor, sau mai brusc, prin ruptura generatoare de suferinta.

Aceste doua zile dintre echinoctiu si Luna Noua pot fi o perioada de introspectie de mare folos. Este foarte sanatos acum sa facem o recunoastere interioara, o reidentificare a identitatii individuale, o reevaluare a drumului parcurs deja, o triere a poverilor si eliberarea lor prin acceptare si iertare.
Astfel, redirijam energia catre drumul din fata noastra, drumul din spate devenind si ramanand doar experienta traita si intelepciune dobandita.

Este important sa folosim acest moment de recalibrare interioara, pentru ca urmeaza sa ne angajam pe un traseu ascendent de exprimare de sine, de la nivel individual pana la nivel de grup si de masa; incepem (daca nu am inceput deja) sa materializam schimbarea pe care am realizat-o in interior (in constiinta) pana acum, pe parcursul anului trecut.
Cum facem toate acestea ?
Folosind darurile transmise de planeta Venus. Dirijand procesul de gandire si prin inima. Finalizand orice proces de analiza rationala dupa ce ascultam si mesajul sufletului.

Influentele astrale generate de interactiunile planetei  Venus din ultimele saptamani, au pregatit structura noastra sentimental-afectiva pentru a-si asuma noul mod de manifestare, care presupune exprimarea adevarului propriu cu glasul iubirii. Am asistat in ultimul timp la o explozie de resentimente si negativitate. Acest lucru s-a vazut la scara mare si, fiecare poate sa vada in propria sa viata, cum tot ce a insemnat reziduuri emotionale a iesit brusc la suprafata.

In continuare, intentiile bazate pe negativitate nu isi vor mai atinge forma finala de materializare. Incet dar sigur, ne vom obisnui sa traim fara lupta, fara dominare si fara control. (vezi “ Ce facem in 2012 ? ”)
Descoperim, experimentam si invatam un nou mod de a ne exprima pe noi insine precum si scopul nostru, prin glasul inimii si al sufletului, aliniat la cel mai profund adevar personal. Incepem sa folosim, constient, comunicarea libera, curata si constructiva.

Schimbarea care s-a produs in constiinta noastra ne va ajuta sa ne asumam din nou si responsabilitatile de tip spiritual, liber alese si consfintite de catre fiecare dintre noi. Acest lucru va genera schimbarea vizibila a realitatii fiecaruia intr-un mod accelerat, in functie de gradul de functionalitate al conexiunii fiecaruia cu propriul interior.

Acum este un moment potrivit sa facem un efort pentru a intelege si a constientiza faptul ca fiecare dintre noi suntem sursa propriei impliniri. Nimic din afara nu poate egala sau compensa aceasta sursa.
Astfel, iubirea si pretuirea de sine devin foarte importante, daca intelegem sa le manifestam, nu in mod egoist ci, in sensul de a valorifica cel mai valorors instrument pe care il avem la indemana : fiecare pe el insusi.

Intram in faza de crestere a Lunii si raman valabile in continuare recomandarile ciclului fazelor Lunii.

Raspanditi-va lumina.
Spor si succes !!!

Niciun comentariu: