luni, 8 februarie 2010
Ce inseamna “cerul” pentru tine?
Ca sa poti intelege mesajul astrelor, ar fi potrivit sa te lamuresti mai intai asupra aspectului de unicitate al astrogramei tale.
Sa intelegi cum anume si de ce, astrograma ta, iti transmite doar tie informatii despre tine si despre drumul tau in viata.
Incearca sa te ridici putin in spatiu si sa privesti Pamantul de undeva de sus, sa spunem, de pe Luna. In acest moment iti amintesti de ce viata ta se deruleaza intr-un ciclu diurn-nocturn.
Daca ai reusit sa faci asta, deja sistemul tau de referinta s-a schimbat, deja privesti viata ta si toate problemele tale cu alti ochi. Ti-ai amintit ca de fapt, lista prioritatilor tale depinde de o “fizica a cosmosului” pe care nu o poti controla. Find aici pe Pamant, alergand mereu intre toate problemele tale, una mai importanta decat alta, ai uitat sa mai privesti cerul, ai uitat ce inseamna el de fapt, ai uitat ce inseamna Pamantul, planeta Pamant.
Toate acele corpuri ceresti pe care le vezi dintr-o data, exista si interactioneaza intre ele dupa niste legi pe care, noi oamenii am reusit sa le descoperim si sa le intelegem doar intr-o mica masura.
Vedem doar ceea ce am reusit sa observam, cu mijloacele pe care le-am avut la indemana. Inainte de a descoperi ceea ce vedem astazi, privind cerul, consideram ca nici nu exista altceva decat ceea ce puteam vedea atunci.
Daca ne gandim la toate sacrificiile pe care le-a facut omenirea de-a lungul timpului, pentru recunoasterea adevarurilor dezvaluite, poate ar trebui sa fim mai toleranti, mai deschisi si mai disponibili sa acceptam ca orice poate fi posibil in Univers.
Momentul nasterii tale este unic, este descris prin relatii interplanetare unice; pentru ca planeta pe care te-ai nascut se misca in jurul axei sale si, in cadrul sistemului solar din care face parte, in jurul Soarelui; pentru ca toate planetele sistemului nostru solar se misca in mod similar; pentru ca sistemul solar insusi are o miscare combinata in cadrul galaxiei din care face parte; pentru ca aceasta galaxie – Calea Lactee – are o miscare complexa in Universul cunoscut in acest moment. Si daca am putea vorbi si despre universul necunoscut inca, sau poate chiar despre universurile nedescoperite inca ... si despre toate formatiunile stelare cunoscute si necunoscute acum.
Tot acest “spatiu” se comporta, asa dupa cum l-au descoperit si inteles oamenii pana acum, ca un urias mecanism. Intre elementele lui componente se manifesta interactiuni vizibile, dar si invizibile inca pentru ochiul uman si pentru tehnologia cunoscuta deocamdata.
Noi oamenii, existam si “traim” in acest “punct din spatiu” fara sa ne raportam constient la legile Universului – macar daca am avea in vedere legile fizice descoperite si intelese pana acum.
Cine se mai gandeste - in afara de astronomi si astrologi - in momentul de solstitiu sau de echinoctiu, ca Pamantul pe care ne traim viata, se afla intr-o anumita pozitie fata de Soare. Cei care admira apusul sau rasaritul, se gandesc oare la miscarea de rotatie a Pamantului in jurul axei sale? Se mai gandesc oare la cum arata Pamantul, privit din spatiu, in acel moment? Vorbim despre toate acestea, fara sa ne mai proiectam, mental, in spatiul cosmic, fara sa mai avem in vedere relatia in care ne aflam cu aceste corpuri ceresti.
Planeta Pamant exista intr-un sistem de conexiuni astrale, iar noi, aflandu-ne aici, traind aici, interactionam cu acest sistem, fie ca acceptam sau nu acest lucru. Nu ne putem ascunde, nu ne putem feri, dar putem filtra, putem transforma orice influenta care se exercita asupra noastra, in mod constructiv.
Pozitia astrelor - prin raporturile care se construiesc intre ele, avand in vedere toate miscarile relative care se produc – este in fiecare moment, alta.
De aceea este important sa descifram mesajul astrelor, asa cum este el transmis prin tema natala (astrograma la momentul nasterii), in mod particular pentru fiecare om care se naste pe planeta Pamant :
pentru a vedea care anume influente sunt mai puternice, cum se manifesta, in ce domenii ale vietii si cum putem sa le folosim mai bine pentru a construi, intr-un mod sanatos si fericit acele experiente de viata pe care ni le dorim.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu