Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

miercuri, 22 iulie 2015

Ce facem astazi ? Cum folosim ... vara aceasta ?

 Intram in fluxul energetic al retrogradarii planetei Venus (25 iulie).
Ciclul retrogradarii a inceput la intrarea planetei in zona de “umbra”, (zona pe care Venus o va parcurge in mers aparent retrograd) chiar la solstitiul de vara, unul din cele patru momente de referinta ale ciclului anual.
La faza de Luna Noua care s-a format inainte de solstitiu, pe 16 iunie, am fost sub influenta unei inconjunctii Venus (Leu)-Neptun (Pesti) la grad perfect. Dupa solstitiu am trait conjunctia Venus – Jupiter in Leu si, intre timp (simultan) am lucrat cu trigonul Jupiter (Leu) – Uranus (Berbec).

Datorita acestui ciclu al retrogradarii planetei Venus vom lucra cu influentele cuadraturii Venus -Saturn, precum si cu ale conjunctiei Venus-Jupiter, in “trei pasi”:
Venus (miscare directa, Leu) cuadratura Saturn (miscare retrograda, Scorpion) – 14 iulie
Venus (miscare retrograda, Leu) cuadratura Saturn (abia reintrat in miscare directa, Scorpion) – 5 august
Venus (miscare directa, Fecioara) cuadratura Saturn (miscare directa, Sagetator) – 11 octombrie

Si, Venus (miscare directa) conjunctie Jupiter (Leu) – 1 iulie
Venus (miscare retrograda) conjunctie Jupiter (Leu) – 4 august
Venus (miscare directa) conjunctie Jupiter (Fecioara) – 25 octombrie

Vedem ca pasul de mijloc se produce simultan si, este sustinut ca vibratie si sens al lectiei, de cuadratura Jupiter (Leu)-Saturn (Scorpion) de pe 3 august, chiar cand planeta Saturn schimba mersul aparent retrograd in mers direct.

Dincolo de aspectele de sansa si/sau dificultati in plan sentimental-afectiv, daca privim pe segmente mai mari de timp si din punct de vedere al cresterii noastre, individula si la nivel de grup, putem vedea interactiunea noastra cu aceste influente ca pe un exercitiu de maturizare afectiva.

In masura in care acest exercitiu este acceptat si derulat constructiv, poate declansa o ridicare a nivelului de perceptie, exprimare si manifestare a iubirii – si vorbim despre sentimente, traire, stare … nu de idei filozofice, conceptuale.
Vorbim despre intelepciunea inimii.

Este posibil ca exercitiul sa ne poarte intre trairi extreme, inainte (si tocmai ca) sa gasim starea de “liniste si pace”.
Planul afectiv sustine convingerile noastre, din care se naste realitatea proprie.
La inceput de august, dupa faza de Luna Plina (cu Luna in semnul Varsatorului)  avem ocazia sa facem o resetare a convingerilor si sa implementam si mai profund “gandirea din inima”.

Intre timp lucram cu limitele noastre, pentru ca o deschidere mentala si afectiva presupune depasirea unui anumit nivel  de autolimitare, particularizat pentru fiecare dintre noi, atat ca nuanta cat si ca intensitate.
Existenta si nivelul (puterea) limitelor poate fi privita ca o chestiune de perceptie.
La fel ca si nivelul puterii personale.

Colaborarea Jupiter – Uranus la solstitiu a avut si rolul de a ne deschide mintea catre intelepciunea inimii (conjunctia Venus-Jupiter s-a format la cateva zile dupa solstitiu).
Avem o ocazie acum, (din nou) pentru a constientiza nivelul (calitatea) implicarii noastre afective.
Simtim (traim) iubirea din inima ?
Este sau nu este iubire ?
Poate este doar frica de singuratate, sau nevoia de control, sau nevoia de sprijin …

Influentele astrale ale solstitiului ne-au stimulat curajul de a primi, de a recunoaste, de a alege iubirea, de a ne implica afectiv.
Cum folosim acest curaj ? si cum facem toate acestea, cu ce motivatie si cu ce impact ?
Urmeaza sa ne lamurim si sa invatam. Pentru ca in acelasi timp, Venus construieste trigonul cu Uranus tot in “3 pasi” :
Venus (miscare directa, Leu) trigon Uranus (miscare directa, Berbec) – 29 iunie,
Venus (miscare retrograda, Leu) trigon Uranus (miscare retrograda, Berbec) – 19 august,
Venus (miscare directa, Fecioara) trigon Uranus (miscare retrograda, Berbec) – 23 septembrie,
cu ultimul pas in septembrie, astfel incat sa pricepem si sa digeram exercitiul de maturizare, pe care il inchidem mai apoi, in octombrie – pana la urmatoarea faza de retrogradare a planetei Venus, din martie 2017 in semnul Berbecului, cand vom experimenta urmatorul nivel al curajului de a (ne) iubi.

Traversam acum un ciclu al fazelor Lunii, de crestere personala, mai potrivit ar fi sa spunem poate, de declansare a unei noi etape de crestere, de generare a cresterii (pe care l-am inceput la faza de Luna Noua in semnul Racului, 16 iulie).
Urmeaza apoi un ciclu de transformare, profunda, de regenerare.
Si apoi echinoctiul de toamna.
Pe acest fond derulam exerciul de maturizare afectiva. Dezvoltam toleranta, compasiunea, reusind sa experimentam nivelul si calitatea iubirii prin care depasim limitarea (frica, indoiala si ce mai descoperim fiecare).

Avem la dispozitie toate tipurile de energie (planetara) in orice facem, traim, simtim, gandim, intr-o anumita reteta energetica, optima fiecarui moment si fiecarei situatii.
Noi alegem daca si cum folosim reteta prescrisa :)
Oricum miscam energiile, dar ar fi potrivit sa stim ce si cum miscam, ca sa intelegem impactul pe care il producem.

Intre timp, si mai ales acum, FOLOSITI-VA Lumina :)  - acesta nu este un slogan ci un indemn cu aplicabilitate practica.
Folositi gandul acesta ca atunci cand folositi orice alt instrument, orice accesoriu din bucatarie de exemplu :)  sau din trusa de scule. Singura diferenta este ca acest instrument –Lumina- poate fi (si este) folosit in orice situatie si pentru orice sarcina de rezolvat – este un instrument multifunctional :)

Suntem in faza de crestere a Lunii, pana la Luna Plina care se va forma vineri 31 iulie, cu Luna in semnul Varsatorului. Raman valabile recomandarile de pe pagina Fazele Lunii a acestui blog, unde se regaseste si modul de lucru cu energiile fazelor Lunii.

Spor si succes !

 Daca rezonezi cu modul in care este prezentata informatia pe blogul si pe site-ul Astro Mercur te invit in Comunitatea Astro Mercur,  sa lucram impreuna cu influentele astrale, sa le folosim in construirea experientelor de viata, sa le folosim in adaptarea la fluxul sincronicitatilor prin care materializam realitatea. (grup on-line de dezvoltare personala)

Niciun comentariu: