Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

duminică, 9 ianuarie 2011

Cine sunt Capricornii ?






Alaturi de celelalte elemente ale astrogramei natale, semnul (zodia) sub care ne nastem contribuie intr-o masura destul de mare la zestrea astrala cu care venim in experienta noastra terestra. Prezenta Soarelui intr-o anumita zodie, confera nativilor trasaturi specifice care vor nuanta comportamentul persoanelor respective in toate aspectele vietii lor. 
Fie ca vrem sa ne intelegem mai bine pe noi insine fie ca vrem sa-i cunoastem mai bine pe ceilalti, caracterizarea astrologica a tentintelor comportamentale umane este un instrument valoros, daca intelegem ca ne ofera doar posibilitati de manifestare, asupra carora omul are intotdeauna ultimul cuvant de spus.
Acum ne propunem sa-i (re)cunoastem pe nativii Capricorn, adica pe acei oameni care s-au nascut in perioada de timp in care, in fiecare an, Soarele strabate semnul Capricornului : 22 decembrie – 20 ianuarie.
Dar sa nu uitam ca aceasta descriere, ca si oricare alta, a oricarui semn zodiacal, reprezinta doar un potential posibil a fi manifestat, mai vizibil sau mai subtil, in functie de harta natala a fiecaruia. Fiecare astrograma este unica si fiecare nativ indiferent de semnul careia-i apartine  se va regasi doar partial, mai mult sau mai putin, in orice prezentare astrologica generala.


Semnul Capricornului este reprezentat de capra de munte care simbolizeaza darzenia si perseverenta, cu care pot fi depasite obstacolele, pentru atingerea celor mai inalte culmi ale succesului in orice sector de viata.
In corelare cu corpul uman, semnul Capricornului  guverneaza genunchii, pielea si sistemul osos.
Algoritmul de baza al nativului Capricorn  este “EU ORGANIZEZ”.
Este o fire rezervata, cu reactii lente dar profunde si pe termen lung; este preocupat de latura materiala, concreta, a vietii, de responsabilitatile profesionale si de dorinta de reusita in orice intreprinde.  In preajma unui nativ Capricorn se simte un puternic sentiment de siguranta, de stabilitate. Acesta este in general fidel, si da dovada de putere de stapanire, de rabdare si loialitate.
Intr-un colectiv sau in echipa este un bun executant, ambitios, lucreaza mereu cu constiiciozitate si cu mare atentie.  Prefera sa-si abordeze proiectele din aproape in aproape; are o mare rezerva de energie si putere de concentrare, astfel incat poate sa-i mobilizeze pe cei din jur, daca nu se lasa el insusi descurajati.
Speculeaza orice oportunitate si foloseste tot ce are la indemana pentru a ajunge unde si-a propus si are toate sansele sa-si atinga scopul, dar daca motivatia lui nu este corecta, la un moment dat cade si durerea interioara va fi pe masura inaltimii la care s-a urcat.

Cum interactionam cu nativii Capricorn ?

Nativul Capricorn este de obicei ganditor, tacut, abordeaza o prezenta serioasa, mai curand rece si atent calculata. Nu te lasa sa te apropii prea mult de el si nu-si manifesta prea usor sentimentele. Are insa momente cand se deschide si atunci te loveste cu sinceritatea lui, eventual ironica. Poate fi foarte sever, mult prea conventional, chiar autoritar, un adevarat judecator mai ales daca este dezamagit.
Este o personalitate magnetica, cu o mare putere de analiza foarte exacta, te poate observa cu atentie si foarte minutios – au o tendinta catre investigatie, manifesta suspiciune si indoiala. Daca i-ai castigat increderea, e bine sa nu-l dezamagesti, pentru ca pune mare pret pe loialitatea ta fata de el si, poate fi razbunator – te loveste necrutator dar, in mod corect.
Daca intram in contradictie cu un Capricorn, trebuie sa fim pregatiti pentru o lista intreaga de argumente pe care le sustine cu mare convingere, fara sa acorde prea mare atentie la ce spunem si noi. De cele mai multe ori nici nu are rabdare sa asculte, pentru ca mereu este preocupat de propriile prioritati, asupra carora se concentreaza cu maxima atentie, fara sa-l intereseze prea mult nevoile celor din jur. Femeia Capricorn in special, are gustul “victoriei” indiferent pe ce camp de lupta se afla.
Fie ca e vorba doar de o discutie sau de o intreaga experienta de viata, nativul Capricorn are puterea si curajul de a o lua de la capat, fiind capabil de efort pe termen lung. Astfel ca e mai bine sa fim in aceeasi echipa cu un nativ Capricorn decat in tabere adverse. Totusi, daca i-am captat atentia, si avem rabdare sa-si deruleze procesul de analiza, poate accepta alt punct de vedere, daca este foarte bine argumentat si documentat.
Cel mai potrivit ar fi sa-i respectam zona de confort, in care nu ne lasa sa patrundem  prea usor, sa asteptam sa se deschida si sa comunice si, sa fim pregatiti s-o faca intr-un mod sobru si oarecum calm, fara prea mult entuziasm, chiar daca in interior el poate trai o adevarata furtuna emotionala.

Ce au de transformat nativii Capricorn ?

Fiecare semn zodiacal confera nativilor respectivi calitati specifice care, se pot manifesta in anumite limite de echilibru sau pot atinge extremele, provocand reactii si rezultate nepotrivite. Nu exista zodii bune si zodii rele. Fiecare zodie reprezinta un “pachet de caracteristici” care se cer a fi traite in armonie cu propria fiinta precum si cu cei din jur, intotdeauna cu un scop constructiv. Orice om va manifesta aceasta “dotare” pe o intreaga paleta de nuante, in functie de harta natala (astrograma proprie), scopul fiind de a recunoaste si de a repara, prin transformarea propriei persoane, exprimarea nepotrivita.
   Prin urmare un nativ Capricorn ar trebui sa vegheze asupra tendintei  de a se lasa acaparat de ambitii, de nevoia de reusita. Ambitia le perturba atentia si se indeparteaza de scop.  Puterea mare de concentrare ar fi potrivit sa o canalizeze pe identificarea solutiilor si nu pe lupta pentru succes, indiferent ca e vorba de o problema majora sau de un gest obisnuit.
Sunt oameni cu intuitie dar si cu simt practic, astfel ca pot deslusi adevarata fata a lucrurilor precum si a oamenilor. Dar ar fi potrivit sa manifeste toleranta fata de ceea ce ei considera a fi “slabiciunile” celorlalti si sa modereze bruschetea cu care le arata ceea ce gandesc. Ceva mai multa diplomatie le-ar fi de folos in orice tip de relatie – parteneriala sau in familie.
Invata din propriile experiente si greseli, dar ar reusi mai mult si mai repede daca nu ar fi pesimisti si, daca nu ar respinge “noul” de teama necunoscutului care le pune in pericol stabilitatea si siguranta ce sunt foarte importante pentru nativii Capricorn. Acceptand provocarea lucrurilor neintelese inca, si-ar dezvolta mobilitatea mentala si astfel si-ar largi foarte mult orizontul.
Simbolistica semnului Capricornului se refera atat la lupta exterioara cu obstacolele intalnite precum si, mai ales, la lupta interioara, cu orgoliul si incapatanarea de care dau dovada. Astfel, putem spune ca cel mai important succes al unui nativ Capricorn poate fi recunoasterea si modelarea propriului orgoliu, prin renuntarea la rigiditatea mentala si acceptarea faptului ca pot invata de la oricine ceva folositor in viata.
Acest  lucru le-ar deschide mai mult inima si ar putea sa-si manifeste mai usor sentimentele, ceea ce le-ar imbogati si mai mult relatia de cuplu - pentru ca ei, Capricornii au tendinta de a se izola in lumea lor mentala pe care nu o dezvaluie prea usor si nici oricui. Dar daca ar impartasi frumusetea acestei lumi macar cu cei apropiati sufletului lor, viata lor ar fi mult mai luminoasa si mai implinita.
Problemele de sanatate : afectiuni ale scheletului, ale pielii, probleme dentare. Dar au un organism foarte rezistent, si bolile trec fara sa-i afecteze prea mult, daca nu sunt indicii clare, particulare, in acest sens. Se poate ca pesimismul sa-i  faca sa alunece in depresie, astfel ca e bine sa aleaga zone insorite in care sa petreaca mai mult timp, sa observe natura si sa se bucure de ceea ce descopera.  

Repere astrologice ale zodiei Capricornului :
22 decembrie – 20 ianuarie
Semn cardinal, feminin, nocturn
Element : pamantul – rece si uscat.
Planeta guvernatoare : Saturn.
Culoare : negru-maro-gri


Concluzii
Daca esti nativ Capricorn , bucura-te si transforma ceea ce consideri tu ca ai de transformat, pentru ca in felul acesta iti poti trai viata din plin si in armonie cu tine si cu ceilalti.
Daca ai in preajma ta un nativ Capricorn, de asemenea bucura-te si lasa-te antrenat de hotararea si tenacitatea sa, tolereaza-i rigiditatea si ambitia, dar ajuta-l sa le transforme si, intelege-i nevoia de a se izola uneori, pentru ca in felul acesta puteti face o echipa de succes.

6 comentarii:

Silvia spunea...

:) Imi face placere intotdeauna sa citesc articole nu doar despre zodia mea, cat si despre celelalte. Articole care sunt scrise de oameni care stiu cu adevarat sa ofere informatiile potrivite.

Astro Mercur spunea...

multumim !!!
zodiile astea sunt doar tipuri diferite de energie ... noi oamenii preferam sa discutam despre asemanari si deosebiri, cand de fapt suntem cu totii acelasi "lucru", in forme diferite de manifestare :)

pana la urma fiecare om se intalneste cu informatiile care sunt numai pentru el ...

denisa spunea...

Buna!Am ajuns intamplator pe acest blog,fiind interesanta de o persoana care este Capricorn.Am constatat ca i se potriveste fiecare cuvintel foarte bine.Am cautat un articol la fel de detaliat despre Pesti,dar nu am gasit.Ma puteti ajuta cu o informatie in sensul acesta?Multumesc anticipat.

Astro Mercur spunea...

Exista o posatare similara, referitoare la nativii Pesti :

http://astromercur.blogspot.ro/2011/04/cine-sunt-nativii-pesti.html

Lectura placuta :)

Unknown spunea...

Buna sa va fie inima si sufletul.Sunt nascut in data de 22 decembrie in zodia Capricornului insa observ o mare influenta din partea zodiei Sagetator,zodie ce se afla la punct terminus la aceasta data;se poate da o explicatie acestei intreactiuni?.Va multumesc si va doresc doar de bine!,...

Astro Mercur spunea...

De obicei nativii nascuti la granita dintre zodii simt influentele ambelor semne. Esta posibil de asemenea, sa aveti planete cu influente puternice in Sagetator, sau puncte importante (care se calculeaza matematic) care atunci cand sunt activate de planetele in tranzit, sa va accentueze carateristicile acestui semn. Este posibil sa aveti ascendentul in Sagetator si, mai ales dupa 30 de ani caracteristicile semnului in care se afla ascendentul sunt mai pronuntate.
Sper ca v-am lamurit cumva :)