Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

joi, 2 octombrie 2014

Ce facem astazi ? Ne pregatim sa folosim eclipsele :)





 Daca vrem sa folosim, constructiv, mecanismul influentelor astrale, avem ocazia ca in luna octombrie sa descifram si mai mult din logica acestui proces de interactiune energetica.

Suntem in faza de crestere a ciclului Lunar curent, care a inceput cu Luna Noua in semnul Balantei (24 septembrie), imediat dupa echinoctiul de toamna. 
Urmeaza Luna Plina  cu Luna in semnul Berbecului, pe 8 octombrie, cand va fi si o eclipsa totala de Luna, care nu va fi vizibila din tara noastra, ci din estul Asiei, Australia, America de Nord si de Sud si din oceanul Pacific.

Ca intotdeauna in acest moment al ciclului Lunar si aceasta faza de Luna Plina, reprezinta o oportunitate de accesare a unui anumit tip de potential energetic – oportunitate care reprezinta “propunerea Universului” pentru etapa de lucru cu sine pe care o traversam, fiecare.

Acum avem la indemana niste instrumente puternice de descifrare a potentialului si se creeaza conditii potrivite pentru a-l folosi, in mod concret, imediat.
Mintea si sufletul nostru se entuziasmeaza in “piramida de foc” care se construieste prin interactiunea dintre influentele energetice ale planetelor Marte (Sagetator), Jupiter (Leu) si Uranus (Berbec) si care, atinge maximul de impact chiar la Luna Plina.  

Dar, valorificarea unei oportunitati depinde foarte mult de atitudinea noastra, de modul in care acceptam sau nu ceea ce aduce oportunitatea.
Ar fi potrivit sa nu respingem nimic din ceea ce apare in realitatea proprie, in perioada urmatoare. Chiar daca nu acceptam, cu convingere, o propunere sau o varianta de lucru, sa o lasam sa-si gaseasca un loc in peisajul nostru. Astfel, in continuare vom descoperi cum putem folosi propunerea Universului.

Acest ciclu al fazelor Lunii pare sa fie foarte solicitant.
Probabil ca acolo unde exista un subiect de lucru relational, (de orice tip) deja situatiile se complica si presiunea creste. Daca relatiile au functionat pe baza de compromis si “renuntare la sine”, este posibil ca acum sa apara exact acele “probleme” care, ofera posibilitatea reglementarii situatiei. Fie drumurile se aseaza si mai frumos alaturi, fie incearca sa se desprinda. Exista si varianta in care unii dintre noi aleg chinul prelungirii compromisului si este posibil ca acestia sa faca un efort suplimentar pana la sfarsitul anului cand, vom avea din nou un culoar potrivit sa reglam chestiunile relationale dar, pana atunci va creste gradul de dificultate al experientelor.
Am vorbit despre dinamica contextului astral din aceasta perioada in postarea dedicata echinoctiului de toamna.

Acum influentele astrale ne ofera cadrul si instrumentele ca sa intelegem cum putem schimba o situatie, cursul unei experiente, cum putem relansa o experienta in care suntem oarecum blocati.
Si putem schimba ritmul de mers inainte, daca alegem sa ne implicam - de la gesturi marunte pana la pasi importanti, in functie de abordarea fiecaruia, in functie de unde ne aflam fiecare pe drumul nostru si de cerintele etapei personale.

La un prim nivel de analiza, piramida de foc ne orienteaza spre actiune, miscare, asezare a lucrurilor intr-un ritm de curgere.
Dar daca privim schema energetica mai de sus, chiar de deasupra a ceea ce numim noi a fi “realitatea” noastra, observam si intelegem ca traversam un timp in care procesele intuitive pot deveni foarte intense dar si foarte vizibile, palpabile.
Cei curajosi, care accepta ideea ca orice este posibil, au ocazia sa exerseze materializarea, potrivirea lucrurilor, in pas vioi. Cei care nu accepta schimbarea sau care nu cred in posibilitatea realizarii schimbarii, este posibil sa fie surprinsi de evolutia lucrurilor, de bulversarea tiparelor si de reorganizarea reperelor.

De asemenea, sunt interesante acum exercitiile de tipul “intrebare-raspuns” (care oricand sunt interesante, de fapt), pentru ca acum putem observa mai usor si mai repede indrumarea (interioara, intuitiva) care se manifesta la cererea noastra.

Luna, la faza de Luna Plina, este parte din piramida de foc, fiind in conjunctie cu Uranus.
Capacitatea noastra de a intelege si mai ales de a constientiza poate sa creasca foarte mult in aceste zile.
Cei care sunt preocupati de procesul constientizarii pot descifra foarte mult din modul de derulare a acestui proces si, pot descifra foarte multe intelesuri ce sunt de folos chiar acum, cu efect pe termen lung (opozitia Soare-Luna lucreaza impreuna cu axa nodurilor Lunare).

Influenta planetei Neptun are un impact puternic asupra urmatoarei faze de Luna Noua in Scorpion de pe 24 octombrie, (trigon cu Luna Noua) cand vom avea parte si de o eclipsa partiala de Soare (vizibila din America de Nord si din nordul Pacificului). Si, si-a pus amprenta si pe Luna Noua din semnul Balantei intr-un mod foarte subtil (inconjunctie).
Aceasta influenta sustine procesele intuitive despre care vorbeam mai sus si, o folosim din plin daca reusim sa ne stabilizam in intentiile noastre. Pentru aceasta este important sa revenim la scopul nostru, sa nu ne lasam atrasi pe alte directii, in alte actiuni care nu au legatura cu scopul nostru.

Astfel ca … “Ce fac eu acum?” este o intrebare aparent ciudata dar, raspunsul sincer s-ar putea sa ne surprinda, uneori  :)  Ne ajuta insa sa ne redresam si sa ne focalizam atentia.
Atentia dirijeaza energia si sustine intentia.
Lucrurile (experientele)  pe care le dorim in viata noastra “se intampla” in masura in care noi chiar credem in “intamplarea” lor, oferindu-le atentia noastra. Altfel, se intampla ceea ce ne ingrijoreaza cel mai mult, daca noi lasam atentia sa se orienteze catre acea preocupare.

Retrogradarea planetei Mercur ne ajuta, intreaga luna octombrie, sa valorificam potentialul piramidei de foc, ne ajuta sa intelegem mersul lucrurilor si sa folosim din plin acest culoar al constientizarii conceptului de constientizare.

Lumea Noua ne va accepta doar intr-o stare de constienta treaza, functionala la cel mai inalt nivel posibil, constientizat.
Ar fi potrivit sa folosim aceasta colaborare planetara Marte – Jupiter – Uranus, pe semnele de foc, care nu se potriveste astfel prea des, si mai ales pe acest fond, oferit de cuadratura Uranus-Pluton si pe termen mai scurt de cuadratura Jupiter-Saturn si, mai ales intre doua eclipse care, amplifica si potentialul precum si impactul pe care il producem, folosind potentialul.

Ne-ar trebui mai mult decat o viata de om ca sa mai traim in astfel de fluxuri energetice.
Insa, probabil ca am mai trait acest tip de experienta, alta data, pentru ca Uranus este aproape in conjunctie cu Nodul Sud si, ne ajuta sa extragem indrumarea de care  avem nevoie, din subconstientul nostru.
Sa fim atenti catre ce suntem indrumati cand Soarele va construi conjunctia cu Nodul Nord (13 octombrie) si sa folosim aceasta indrumare, cat mai constient posibil.
Sa avem curajul sa stim (acceptam) ca miscam energiile si astfel, sa o facem constient, in sensul  si ritmul pe care ni-l transmite sufletul nostru.

Pana miercuri 8 octombrie suntem in faza de crestere a Lunii, apoi dupa Luna Plina intram in faza de descrestere. Raman valabile recomandarile de pe pagina Fazele Lunii a acestui blog, unde se regaseste si un mod de lucru cu energiile fazelor Lunii.

Intre timp, folositi-va Lumina :)
Spor si succes !
Va invitam in comunitatea Astro Mercur (grup de lucru (on-line) cu influentele astrale

Niciun comentariu: