Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

luni, 5 decembrie 2016

Ce facem astazi? – Ciclul Lunii Noi in Sagetator
 Suntem in ciclul Lunii Noi din semnul Sagetatorului pe care l-am inceput pe 29 noiembrie. Este ciclul solstitiului de iarna – care va fi pe 21 decembrie cand va intra Soarele in semnul Capricornului.
Tendinta de interiorizare si de introspectie se poate accentua foarte mult, pana la solstitiu, mai ales ca am inceput si ciclul retrogradarii planetei Mercur (care va fi in miscare retrograda intre 19 decembrie si 8 ianuarie).

O luna Noua in semnul Sagetatorului initiaza un interval de crestere, de dezvoltare. De data aceasta potentialul de crestere se declanseaza printr-un exercitiu de adaptare la situatie, toleranta si intelegere.

Finalul acestui ciclu ne aduce o colaborare intre planetele lente in miezul careia ne vom afla chiar de sarbatori si care, ne poate aduce o intelegere profunda a lucrurilor.
Planeta Uranus (Berbec) revine la mersul direct chiar la Luna Noua urmatoare (din semnul Capricornului, de pe 29 decembrie). In acest proces de schimbare a “mersului”, formeaza aspecte exacte cu Saturn din semnul Sagetatorului (trigon pe 25.12) si cu Jupiter din semnul Balantei (opozitie pe 26.12).

Cu energia trigonului Saturn – Uranus putem realiza – foarte frumos spus :) -  saltul in extinderea constiintei si reforma mentalitatii. Primul aspect s-a format in decembrie 2015 cu un orb de 6 grade. Al doilea moment a fost in martie, la intrarea planetei Saturn in miscare retrograda, cu un orb de 3 grade. Primul aspect exact se va construi acum, in decembrie 2016 pe gradul 20.30. urmeaza inca doua momente in care se va construi aspectul exact, anul viitor, pe 19.05.2017 cu Saturn in miscare retrograda si, pe 11.11.2017, cu Uranus in miscare retrograda, pregatindu-se de revenire in mers direct.
Daca putem face conexiuni cu momentele anterioare, putem intelege cum, situatiile pe care le-am gestionat, ne-au aratat o gandire noua, cu adevarat reformatoare, posibil de abordat in experientele noastre.
Putem intelege asta acum, pentru ca suntem deja in aceasta energie, chiar daca ea va atinge maximul de influenta chiar de Craciun si, folosim deja acest potential.

Simultan, avem suportul colaborarii Jupiter (Balanta) – Saturn (Sagetator) care, chiar daca nu construiesc aspectul exact (sextil) sunt in orb de cateva minute, in luna decembrie si ianuarie. Prin urmare, chiar putem realiza o crestere in plan mental, o si mai mare deschidere a mintii.

Ramane de facut efortul si de valorificat sansa pe care o poate aduce energia colaborarii Jupiter- Uranus [pe fondul cuadraturii Jupiter-Pluton si al cuadraturii Uranus-Pluton].
Putem vedea mai mult, putem intelege si mai mult, daca vrem sa privim, daca nu respingem posibilitati pe care le consideram acum, imposibile, fie ca ne uitam la o situatie anume, fie ca ne uitam la intelesuri universal valabile.
Putem aborda o anume experienta si, ne putem propune sa vedem catre ce ne conduce experienta respectiva, dincolo de tot ce am gandit/inteles, pana acum.

Se pot produce schimbari acum, daca le lasam sa apara in realitatea noastra sau, putem initia/materializa o noua faza in schimbarile la care am lucrat deja. Putem  vedea rezultate, insa ar fi potrivit sa privim altfel, sau doar sa privim, stiind ca descoperim altceva decat orice am putea gandi.
Unele schimbari pot sa para bruste pentru cei care nu le-au initiat inca.

Tot acest potential este la dispozitia noastra si, noi il folosim dupa cum ne implicam in fluxul sincronicitatilor.

Uneori alegem sa nu facem un pas, doar pentru ca-l consideram prea mic, sau prea neinsemnat, in logica noastra.
Privit de deasupra insa, pasul acela se vede altfel decat il vedem noi, de pe drum.
Iar imboldul de a pasi nu cantareste pasul.
Fiecare pas are valoarea lui in schema pasilor si a mersului.

Solstitiul de iarna aduce o energie a trezirii si implicarii.
Ar putea fi sfarsitul de an un timp al alegerilor, chiar daca suntem in vacanta, chiar daca este un timp liber :) ... sau tocmai pentru ca este un timp al nostru, ar putea fi potrivit pentru a intelege sensul si rostul alegerilor, pe care sa le asezam intr-o forma anume, spre sfarsitul lunii ianuarie.

Prin urmare, deschidem toate ferestrele :)  mintii.
Priveste pana vei vedea” – spunea Brancusi.
Intre timp, si mai ales acum, FOLOSITI-VA Lumina.
Acesta este un indemn cu aplicabilitate practica.
Va rog sa recititi ultimele doua randuri de mai sus :)
Folositi gandul acesta ca atunci cand folositi orice alt instrument, orice accesoriu din bucatarie de exemplu :)  sau din trusa de scule. Singura diferenta este ca acest instrument –Lumina- este folosit in orice situatie si pentru orice sarcina de rezolvat – este un instrument multifunctional :)

Suntem in faza de crestere a Lunii,  pana la faza de Luna Plina care se va forma pe 14 decembrie, in semnul Gemenilor. Raman valabile recomandarile de pe pagina Fazele Lunii a acestui blog, unde se regaseste si un mod de lucru cu energiile fazelor Lunii.

Spor si succes !

Daca rezonezi cu modul in care este prezentata informatia pe blogul si pe site Astro Mercur te invit in Comunitatea Astro Mercur,  sa lucram impreuna cu influentele astrale, sa le folosim in construirea experientelor de viata, sa le folosim in adaptarea la fluxul sincronicitatilor prin care, materializam realitatea proprie - nu trebuie sa stii astrologie ca sa faci parte din grup, dar facand parte din grup poti sa-ti construiesti o cultura generala astrologica. (grup on-line de crestere personala)

Niciun comentariu: