Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

luni, 20 martie 2017

Echinocțiul de primăvară și gânduri pentru anul 2017.

 Text inclus în volumul simpozionului RITMURI  ASTRALE ediția a șasea, ce a avut loc la Iași, in zilele 18-19 martie. 

Echinocțiul de primăvară din acest ciclu anual este plasat pe un vîrf de sarcină al efortului nostru de transformare. În logica divină așa ar fi potrivit de fapt, având în vedere înțelesul energetic al acestui moment - trezirea la viață.

Succesiunea momentelor de solstițiu și echinocțiu pe parcursul ciclului anual, simbolizează exercițiul continuu de echilibrare a puterii sufletului și puterii omului, în experiența reîntâlnirii conștiente a omului cu sufletul său.
 
La solstițiul de iarnă puterea sufletului învăluie omul și îl ajută ca până la echinocțiul de primavata să se redescopere, să se recunoască în procesul propriei deveniri.
La echinocțiul de primăvară omul simte din plin curajul de a se deschide către lume și începe o etapă nouă în procesul de dezvoltare care, atinge la solstițiul de vară un maxim posibil de gestionat acum.
Solstițiul de vară lansează omul în exercițiul exprimării de sine și, în materializarea viziunii dezvoltate deja. Astfel, echinocțiul de toamnă așează omul în fața unui bilanț și, îl relansează într-un proces de introspecție ce atinge maximul de retragere în sine, la solstițiul de iarnă.

Acest echinocțiu de primăvară, se potrivește în ziua cuadraturii Soare-Lună pe faza de descreștere a Lunii, în ciclul început cu Luna Nouă în semnul Pești, marcat de eclipsa de Soare.
Puterea sufletului este foarte mare, în acest moment așa cum este conturat el prin contextul astral și, pe principiul că cele două puteri sunt în echilibru la echinocțiu, înțelegem că și omulețul se împuternicește.

Putem înțelege că, omul are o putere mai mare de a-și asculta sufletul, chiar acum. Putem înțelege că intrăm într-un flux energetic care ne susține să ne folosim puterea pentru a realiza (continua) schimbarea. Dacă am ales schimbarea.
 
Anul acesta contextul astral ne susține să ne înțelegem efortul pe care l-am făcut ca să ajungem aici. Ultimii zece ani au fost foarte solicitanți și, foarte diferiți de alte etape din viața noastră.
Cine erați acum opt-zece ani și ce gânduri de viitor aveați?
Cât de mult vă recunoașteți, acum?
Ce gânduri aveți acum pentru următorii ani, pentru viitorul pe care îl construiți deja?
 
Uneori ne este de folos să recunoaștem depășirea unor etape, să recunoaștem rezultatele pe care le-am materializat și să ne împăcăm cu ele,  să le folosim, să recunoaștem efortul pe care l-am făcut și să ne fim recunoscători pentru că l-am făcut.
 
Uneori suntem atât de încrâncenați în ziua de astăzi, încât uităm toate zilele care au fost și, uităm că de fapt, construim zilele care vor mai fi, din această încrâncenare.
În același timp suntem racordați la scopurile pe termen lung și, uităm să le adaptăm la cine am devenit, îndreptându-ne către ele.
Și, lăsăm o bună parte a energiei noastre să tot măture trecutul.
Facem asta aici, în ceea ce considerăm noi că ar fi realitatea noastră. Dacă acceptăm ideea că operăm în mai multe realități, simultan ... va dați seama ce ocupați suntem?  J
Este foarte bine să fim ocupați. Important ar fi să nu percepem acest lucru ca fiind greu de trăit. Să fim ocupați ... bucuroși, liberi și împliniți.
 
Percepția ne poate ajuta în acest exercițiu (și în orice exercițiu). Percepția schimbă sensuri, înțelesuri, reorganizează procesele mentale și emoțional-afective. Deci, reorganizează experiențele de viață.
Anul acesta, mai mult ca oricând în ultimii zece ani, dezvoltăm percepția, ca instrument de lucru, cu efecte în lărgirea viziunii și în extinderea conștiintei. Este important să privim dar, este la fel de important cum privim, ca să vedem mai mult și, ca să înțelegem astfel mai mult, la momentul potrivit înțelegerii.
 
Cuvântul anului ar putea fi “ALTFEL”. Să privim altfel, să ne privim altfel, să gândim altfel și să ne înțelegem altfel, pe noi și între noi.
Pentru fiecare dintre noi există un “altfel” pe care l-am descoperit poate, deja, sau pe care îl descoperim chiar acum, dacă alegem să facem asta. Luna martie și mai ales zilele echinocțiului, pot reprezenta o fază foarte importantă de conștientizare a întrebărilor potrivite, care ne conduc către răspunsurile potrivite și mult așteptate de către fiecare dintre noi.
 
Va dorim să va descoperiți calea în noua Lumină, a acelui "altfel" al vostru,potrivit doar pentru voi și pentru drumul vostru. Și vă dorim să vă bucurați de voi pe calea voastră.
Între timp și, mai ales acum, folosiți-vă Lumina, cu spor maxim.
 

Vă așteptăm alături de noi
 și la ediția a șaptea a
care va avea loc în zilele de 
17-18 martie 2018.

Mulțumim tuturor pentru ajutor.

www.astromercur.ro 

Niciun comentariu: