Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

luni, 7 octombrie 2019

Ciclul Lunii Noi in Balanta, octombrie 2019




Concluzii Atelier Astro Mercur din data de 30 septembrie 2019.
Este disponibila varianta audio a atelierului
Atelierul se adreseaza tuturor, cunoscatori sau necunoscatori ai teoriei astrologice si, poate fi o forma de antrenament personal, prin care crestem, folosind constient cunoasterea dobandita.

Traim timpurile acestea de transformare profunda, radicala, a omuletului si a vietii lui pe planeta Pamant si, pare greu de crezut ca, facem o astfel de trecere (cum facem), intre niveluri de constienta. Iar intelegrearea procesului va apare dupa trairea lui. 
In logica astrologica putem gasi repere care sa descrie exercitiul dar, nu avem cu ce sa facem comparatie, la acest nivel de transformare. Faptul ca Pluton si Saturn au lucrat cu axa Nodurilor, cu conjunctie la Nodul Sud in Capricorn, ne-ar da curaj sa consideram posibil un salt semnificativ in evolutia noastra, care implica extindere de constiinta, prin implicarea lui Jupiter alaturi de Saturn si Pluton in 2020. 
In aprilie am inceput cu conjunctia Pluton – Nod Sud care a sustinut declansarea inchiderii etapei pe care o depasim precum si accesul la nivelul urmator de potential. Toata vara am lucrat cu conjunctia Saturn – Nod Sud in 3 pasi ca sa asezam deschiderea oferita de Pluton, , ultima conjunctie formandu-se chiar la Luna Noua. Urmeaza sa simtim o recalibrare chiar in ianuarie la Luna Plina si apoi pana in decembrie ne tot potrivim in crestere, pe noul nivel. 
Noi am vorbit in primavara la simpozionul Ritmuri Astrale despre anul 2020, cu intreaga schema a colaborarilor planetare. Si la atelierul anului 2019 am mai vorbit si, o sa mai vorbim. In logica astrologica, ne-au ajutat foarte mult colaborarile lui Neptun cu Jupiter si Saturn, anul acesta. Inca avem aceasta energie la dispozitie. Al treilea sextil Saturn-Neptun va fi in noiembrie.

Suntem in ciclul fazelor Lunii pe care l-am inceput cu Luna Noua in Balanta, care s-a format pe 28 septembrie. Faza de Luna Plina a ciclului va fi in noaptea de  13 spre 14 septembrie, cu Luna pe gradul 21 Berbec.

Pe parcursul acestui ciclu al fazelor Lunii, este activat intens punctul de forta din Capricorn, (Pluton, Saturn, Nodul Sud) Acest punct de pe zodiac a fost stimulat la faza de Luna Noua, prin cuadratura pe care au construit-o mai intai Luna si apoi Soarele,  alaturi de Venus si Mercur. La Luna Plina punctul de forta va media opozitia Soare-Luna, tot prin cuadraturi.  Practic suntem in exercitiu de adaptare a celor doua planuri, mental si afectiv, la potentialul declansat, accesat, in aprilie, cand Pluton a facut conjunctia cu Nodul Sud in Capricorn.

Acest exercitiu s-a derulat in mai multe faze si nuante energetice. Acum, in acest ciclu, exercitiul poate fi mai intens transformator pentru ca, se formeaza ultima cuadratura (a doua a ciclurilor planetare formate intre planetele personale si perechea Saturn/Pluton) inainte de ciclul Lunii Noi in Capricorn, cu cele doua eclipse si conjunctia Saturn-Pluton (decembrie-ianuarie).

In acelasi timp, lucram in exercitiul generat de perechea Neptun-Lilith din Pesti, in cuadratura cu Jupiter (Sagetator). Perechea Jupiter – Neptun, in absenta influentei lui Lilith, presupune un efort personal/ colectiv de deschidere cat mai larga catre cunoasterea de tip spiritual. A fost un exercitiu delicat pentru noi, iar cu Lilith langa Neptun poate apare provocarea care ne atrage in scenariu, in rulajul mental, in indoiala, nemultumire.
Traim un fel de “clatinare” pe care o depsim deblocand potential spiritual, recunoscand resurse si rezultate. Cand recunoastem resursele (pe care le arata si le deblocheaza activarea Nodului Sud) activam si crestem puterea interioara.
Si, cand ascultam si urmam ceea ce simtim, folosim puterea cu spor maxim.

Ceea ce simtim, este un imbold nejustificat.
Ceea ce ne provoaca este insotit de argumentare.
Putem face diferenta. Respiram si ne oferim un ragaz, chiar si de cateva secunde, pentru a construi un raspuns, o reactie. Luna Plina poate aduce contextul si starea care sa ne mobilizeze sa ne miscam. A recunoaste ca pot si, a manifesta tocmai pentru ca am recunoscut ca pot, poate fi un exercitiu personal sustinut de energia Lunii Pline.

Pe 11 octombrie va incepe ciclul retrogradarii planetei Mercur care, intra in “umbra” 1 –intervalul pe care va retrograda, pe care il parcurge acum in mers direct, pana pe 31 octombrie. [segmentul cuprins intre 11:39-27:37 Scorpion].
In preajma Lunii Pline, Mercur va activa, in mers direct, colaborarea Saturn – Neptun (care va construi pasul 3 al sextilului cu care am lucrat anul acesta, in noiembrie).
Cu cateva zile inainte de a intra in zona de “umbra”, Mercur construieste opozitia la Uranus- aspect exact pe 7 octombrie. Ne mai destelenim mintea putin.
Putem dezvolta si mai mult, mecanismele intuitive, in acest ciclu de retrogradare al planetei Mercur.

Poate va ajuta:

Exercițiu mental - gândirea conștientă.


Amintiti-va ca in puterea cu care va manifestati exista si puterea echipei voastre. Cereti ghdarea si, cand o simtiti folositi-o, pentru ca s-a facut un efort si s-au consumat resurse, pentru ca acea indrumare sa ajunga la voi.
Va invitam alaturi de noi la
Atelier Astro Mercur   la fiecare faza de Luna Noua, la sala sau in varianta audio.
Urmatorul atelier va avea loc pe 28 octombrie 2019, dedicat ciclului Lunii Noi in Scorpion.
Este disponibila varianta audio a atelierului dedicat Ciclului Lunii Noi in Balanta care a avut loc pe 28 septembrie. Sunt disponibile in varianta audio toate atelierele din ultimii trei ani si puteti folosi oferta “pachet atelier”.
Bazele culturii generale astrologice - Un set de trei ateliere care reprezinta un ghid practic pentru utilizarea informatiei astrologice. Teorie astrologica aplicata pe harta natala proprie.

Inscriere prin formularul urmator:

Exista grupul Atelier Astro Mercur – Bazele CGA (bazele culturii generale astrologice) in care se pot inscrie cei care au participat cel putin la un Atelier Astro Mercur (la sala sau in varianta audio).

Cadoul astrologic al lunii octombrie. Tu oferi in dar o consultatie astrologica in luna octombrie (inclusiv tie, daca vrei) si, primesti gratuit materialul audio dedicat ciclului Lunii Noi in Balanta, distribuit in Grupul Astro Mercur- grup online de sustinere in procesul de crestere personala, care functioneaza continuu, lansat in decembrie 2013.

Intre timp, si mai ales acum, FOLOSITI-VA Lumina.
Acesta este un indemn cu aplicabilitate practica.
Va rog sa recititi ultimele doua randuri de mai sus :)
Folositi gandul acesta ca atunci cand folositi orice alt instrument, orice accesoriu din bucatarie de exemplu :)  sau din trusa de scule. Singura diferenta este ca acest instrument –Lumina- este folosit in orice situatie si pentru orice sarcina de rezolvat – este un instrument multifunctional :)

Suntem in faza de crestere a Lunii, pana la faza de Luna Plina care se va forma in noaptea de 13/14 octombrie 2019, cu Luna in semnul Berbec. Raman valabile recomandarile de pe pagina Fazele Lunii a acestui blog, unde se regaseste si un mod de lucru cu energiile fazelor Lunii.

 Daca rezonezi cu modul in care este prezentata informatia pe acest blog te invit in Grupul Astro Mercur,  sa lucram impreuna cu influentele astrale, sa le folosim in construirea experientelor de viata, sa le folosim in adaptarea la fluxul sincronicitatilor prin care, materializam realitatea proprie - nu trebuie sa stii astrologie ca sa faci parte din grup, dar facand parte din grup poti sa-ti construiesti o cultura generala astrologica, pe care sa te bazezi oricand, folosind constient potentialul pe care il ai la dispozitie. Grupul a fost lansat in decembrie 2013 si, functioneaza continuu. Participarea la grup se poate face lunar, sau pe intervale mai mari de timp. Detalii sunt aici: grup on-line de crestere personala

Va invitam sa urmariti pagina Astro Mercur

Niciun comentariu: