Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

miercuri, 30 decembrie 2020

Gânduri de sub Luna Plină – decembrie 2020



Salutări tuturor,
Suntem între calendare și, în energia fazei de Lună Plină, cu Luna în Rac – o Lună Plină puternică, fără aspecte care să-i diminueze puterea. O energie cu care producem un impact puternic, în sensul în care o folosim.
Folosiți-o, fără să vă folosească.
Aceasta ar însemna să știți ce faceți.
Atenția urmărește curgerea experienței și potrivirea lucrurilor.
Cu adaptarea mersului din mers.
Și cu adaptarea logicii din curgere.

Dincolo de calendare, suntem între cicluri, iar Luna Nouă din Capricorn (13 ianuarie) ne repotrivește în planul de viață și, în schema de lucru a fiecăruia. Cumva, exercițiul anului 2020 se încheie, pe primul nivel de experimentare, până la prima Luna Nouă a noului an.
Ne-ar fi de folos să recunoaștem faza în care ne aflăm, în exercițiul colectiv și, să recunoaștem transformarea și creșterea personală. Pentru că ne bazăm pe creșterea aceasta, chiar acum, tot anul și ... La mulți ani :)

Cunoașterea astrologică ne arată, în orice moment, mai multe viziuni asupra viitorului, înțelesuri ale trecutului precum și, ritmul parcursului. Putem descifra în orice moment natura efortului necesar a fi făcut, pentru a profita maxim de contextul momentului – dacă înțelegem că suntem într-o navigare energetică continuă, între cicluri și colaborări planetare.

Cu energia conjuncției Saturn – Pluton (Capricorn, ianuarie și septembrie 2020) am intrat într-o etapă nouă, a procesului personal și colectiv, de evoluție spirituală. Am trecut pe următorul nivel de abordare a experienței vieții.
Poate că nu vedem asta acum.
Vom recunoaște însă, când vom privi în urmă.
Între timp, descoperim noul peisaj, pentru că știm (teoretic, simbolic) cum funcționează mecanismul contextului astral. Și ne adaptăm.

Cu energia conjuncției Jupiter – Pluton (Capricorn, aprilie, iunie, noiembrie 2020) am realizat o renaștere spirituală, tocmai pentru a putea trăi în noua etapă (energie) a procesului de evoluție spirituală (către care ne-a purtat conjuncția Saturn-Pluton).

Cu energia conjuncției Jupiter - Saturn (Vărsător, decembrie 2020, la solstițiul de iarnă), realizăm extinderea conștiintei și a conștienței, pentru a putea valoriza creșterea și maturizarea, pe care le vom trăi în noua etapă, pe noul nivel de experimentare a vieții (Saturn-Pluton).
În măsura în care omul își asumă creșterea și evoluția, își debolchează și își valorifică șansa, potențialul de expansiune.

Ne adaptăm din mers, cei mai mulți fără să știe că asta fac, chiar acum, la o altfel de viață.
Și, pentru a vă adapta mai ușor la noul pe care-l vom descoperi, puteți genera voi ”manifestarea altfel” în viața voastră.
Puteți (re)acționa altfel.
Și mai simplu, puteți gândi altfel.
Poate fi acesta un exercițiu potrivit pentru zilele următoare, pentru trecerea între calendare, până la Luna Nouă și, tot anul.
A gândi altfel o situație, o soluție, cursul unei experiențe, despre lume, despre un om, despre oameni, despre tine, a gândi altfel tu cu tine.
Și, a construi altfel gândul, precum și a potrivi altfel gândurile, împreună.

Ne acomodăm cu energia Vărsătorului și cu noile instrumente, până când va intra și Pluton, în aprilie 2023 mai întâi și, apoi în noiembrie 2024. Apoi, vom avea 20 de ani la dispoziție ca să ne așezăm în Lumea Nouă.
Între timp, vom trăi conjuncția Jupiter-Neptun în Pești în aprilie 2022 și, conjuncția Jupiter – Uranus în Taur, în aprilie 2024. Ne antrenăm pentru intrarea lui Pluton în Vărsător.
Vărsătorul ne ademenește cu idei curajoase despre tehnologie.
Însă, la baza oricărei tehnologii stă cunoașterea, precum și capacitatea omului de a lucra cu informația, de a se adapta la circulația informației.
Revenim la exercițiu și, gândim altfel. Acum.

Vă invităm alături de noi la:
Atelier Astro Mercur – la fiecare fază de Lună Nouă, deocamdată online, sau în varianta video.
Următorul atelier va avea loc online, pe două secțiuni, pe 12 ianuarie 2021 (avansați) si pe 13 ianuarie (începători), și, va fi dedicat ciclului Lunii Noi în Capricorn.

Astrologul Amator – 20 ianuarie, întâlnirile Astrologul Amator își propun schimbul de experiență, între cei care folosesc informația astrologică, indiferent dacă au studiat sau nu astrologia, indiferent de nivelul cunoștințelor și al experienței astrologice.

În varianta video (înregistrare):
”Cum folosim anul 2021” – Atelierul anului 2021.
”Cum ne organizăm folosind cunoașterea astrologică”- Atelier practică astrologică
Bazele culturii generale astrologice –prima parte, 5 clipuri (4 ore), a avut loc pe 2 aprilie 2020 (seria a 5-a). Partea a doua (4 ore) a aut loc pe 26 noiembrie 2020. Urmeaza partea a treia în februarie 2020.
Un set de trei ateliere care reprezintă un ghid practic pentru utilizarea informației astrologice, ajuns la a cincea ediție. Teorie astrologică aplicată pe harta natală proprie. Fiecare participant lucrează cu harta proprie pe care, particularizează informația prezentată.

În varianta audio (înregistrare):
”Cum folosim conjuncția Saturn-Pluton”- Atelier practică astrologică.
” Chiron în Berbec, 2018-2027”- Atelier practică astrologică.

Înscrierea pentru oricare dintre activități se face prin formularul următor:
https://docs.google.com/forms/d/1TahJA0PjCd5D-UhgDkdLetHLZPOTcLzJvTv7BoblGBU/edit?usp=sharing

Există grupul Atelier Astro Mercur – Bazele CGA (bazele culturii generale astrologice) în care se pot înscrie cei care au participat la cel puțin un Atelier Astro Mercur (la sală sau în varianta audio/video).

Și, vă invităm să urmăriți :
Ediția a noua a Simpozionului de astrologie Ritmuri Astrale, sesiunea de primăvară, care a avut loc în zilele de 21-22 martie 2020, online, pe pagina Facebook a evenimentului.
https://www.facebook.com/events/490678908303201/
Și Ritmuri Astrale, sesiunea de toamnă, care a avut loc pe 19 septembrie 2020, online, pe pagina Facebook a evenimentului:
https://www.facebook.com/events/390826685235553/

Între timp, și mai ales acum, FOLOSIȚI-VĂ Lumina.
Acesta este un îndemn cu aplicabilitate practică.
Vă rog să recitiți ultimele două rânduri de mai sus :)
Folosiți gândul acesta ca atunci când folosiți orice alt instrument, orice accesoriu din bucătărie de exemplu :) sau din trusa de scule. Singura diferență este că acest instrument –Lumina- poate fi folosit în orice situatie și pentru orice sarcină de rezolvat – este un instrument multifuncțional :)

Suntem în faza de descreștere a Lunii, până la faza de Lună Nouă în semnul Capricorn, care se va forma pe 13 ianuarie 2021. Rămân valabile recomandările de pe pagina Fazele Lunii a acestui blog, unde se regăsește și un mod de lucru cu energiile fazelor Lunii.

Dacă rezonezi cu modul în care este prezentată informația pe acest blog te invit în Grupul Astro Mercur, să lucrăm împreună cu fluxurile astrale, să le folosim în construirea experientelor de viață, să le folosim în adaptarea la fluxul sincronicităților prin care, materializăm realitatea proprie - nu trebuie să știi astrologie ca să faci parte din grup, dar făcând parte din grup poți să-ți construiești o cultură generală astrologică, pe care să te bazezi oricând, folosind constient potențialul pe care îl ai la dispoziție. Grupul a fost lansat în decembrie 2013 și, funcționează continuu. Participarea la grup se poate face lunar, sau pe intervale mai mari de timp. Detalii sunt aici: grup on-line de creștere personală

Vă invităm să urmăriți pagina Astro Mercur

Poate vă ajută:
Cum fac asta?
Un mesaj pentru acum.
Gândirea intuitivă.
Exercițiu mental - gândirea conștientă.

Niciun comentariu: