Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

marți, 12 octombrie 2021

Ciclul Lunii Noi în Balanță, 2021


Fiecare fază Lunară are particularitatea și importanța ei. Noi, putem descifra sensul în care ne mobilizează fiecare moment astral, în care ne activează, precum și ce instrumente ne oferă pentru a împlini activarea respectivă.
Ciclul fazelor Lunii pe care l-am început cu Luna Nouă în Balanță (6 octombrie) alimentează destul de intens experiențele relaționale, deci, le putem reorganiza, le putem optimiza. Dincolo de relaționare există interacțiunea energetică. Viața noastră se naște din interacțiune energetică pe care noi o derulăm, continuu. Acum avem la dispoziție un timp și un context care susțin observarea și implicarea, pentru a repotrivi interacțiunea și calitatea ei.
Ambele faze Lunare lucrează pe axa relațională, în aspect cu planeta Marte (Luna Nouă În Balanță în conjuncție cu Marte, Luna Plină -20octombrie- cu Luna în Berbec, în opoziție cu Marte care, guvernează Berbecul deci, Luna Plină).

Tot acum, (14-15 octombrie) Venus realizează conjuncția cu Nodul Sud (Săgetător), apoi (simultan) opoziția cu Lilith (Gemeni) și, trigonul cu Chiron (Berbec) care, descarcă opoziția. Experiențele pot avea rădăcini karmice și, pot aduce o descărcare printr-un proces de eliberare, nu neapărat în întregime conștient.
În simbolismul lui Chiron, eliberarea presupune vindecare interioară, omulețul așează înțelesurile,se împacă cu situația, cu ceilalți, cu sine mai ales. Și merge mai departe.
Chiron simbolizează și procesul ghidării. Se pot activa prin conexiuni karmice, niveluri mai înalte ale ghidării, ale cunoașterii. Se poate accesa un nivel mai inalt de inspirație, de creativitate.
Chiron este în mers retrograd și, va fi tranzitat de Lună înainte de faza de Luna Plină, deci aceste procese pot fi destul de profunde și intense. Și, aduc claritate.

Simultan cu exercițiul alimentat de Venus, Soarele (Balanță)construiește trigonul cu Jupiter chiar când Luna face conjuncția cu Jupiter (15 octombrie) – momentul primului trigon Soare-Lună al ciclului fazelor Lunii.
Poate fi aceasta energia care ne ajută să ne redresăm din mers, dacă ne balansăm în exercițiul adus de Venus.
Și, poate fi aceasta energia care susține procesul ghidării, extinzând imaginea pe care o cuprindem cu logica noastră.

Pe fond, Mercur retrogradează în Balanță și, cere și susține reașezarea interacțiunii, în echilibrul potrivit etapei în care se află fiecare.
Iar planetele lente (Pluton, Saturn și Jupiter) revin simultan la mersul direct până la Luna Plină (20 octombrie) alimentând în această perioadă o stare de ”imponderabilitate energetică”, cu care și din care, putem genera un impact mai puternic în materializare.

Un moment deosebit poate fi chiar faza de Lună Plină, pentru că, cu o zi înainte, pe 18-19 octombrie, revine și Mercur la mersul direct, în tandem cu Jupiter.

Putem genera un val de mișcare, înainte de Luna Plină, susținut și de trigonul pe care-l face Marte cu Jupiter (19 octombrie). Iar după Luna Plină ajustăm mișcarea, direcția, sensul, viteza, ritmul – Marte va face cuadratura la Pluton, chiar la a doua cuadratură Lună-Soare a ciclului fazelor Lunii.

Acum suntem stimulați de o dinamică uraniană mai subtilă, care va deveni mai intensă în ciclul fazelor Lunii următor. Saturn și Jupiter revin la mersul direct în Vărsător iar Uranus a fost în inconjuncție cu Luna Nouă.
În ciclul următor, Uranus va fi în opoziție cu Luna Nouă și, va fi tranzitat de Lună, înainte de faza de Lună Plină.

Care este noul care vi se dezvăluie?
Cum folosiți înțelesurile noi în interacțiunea cu ceilalți?
Cum folosiți înțelesurile noi în interacțiunea cu mediul energetic?

”Ca să poți fi cine ești, desprinde-te de cine ai fost” – gândul imbold pe care s-a construit Astro Mercur.

Atelierul ”Ciclul Lunii Noi în Balanță” poate fi solicitat aici (video, acces pe pagina evenimentului):
https://docs.google.com/forms/d/1TahJA0PjCd5D-UhgDkdLetHLZPOTcLzJvTv7BoblGBU/edit?usp=sharing

Vă invităm alături de noi la:

Atelierul de practică astrologică ”Intuiția” ce se derulează in perioada 5-18 octombrie. Detalii despre tematică și mod de lucru:
https://astromercur.blogspot.com/2021/10/practica-astrologica-intuitia.html

Atelier Astro Mercur – la fiecare fază de Lună Nouă, deocamdată online, sau în varianta video.
Următorul atelier va avea loc online, pe 2 noiembrie 2021 și, va fi dedicat ciclului Lunii Noi în Scorpion.

În varianta video (înregistrare):
”Cum folosim anul 2021” – Atelierul anului, ediția a 6-a.
”Cum ne organizăm folosind cunoașterea astrologică”- Atelier practică astrologică
”Cuadratura Saturn-Uranus”
Bazele culturii generale astrologice” - Un set de trei ateliere care reprezintă un ghid practic pentru utilizarea informației astrologice, ajuns la a cincea ediție. Teorie astrologică aplicată pe harta natală proprie. Fiecare participant lucrează cu harta proprie pe care, particularizează informația prezentată.

În varianta audio (înregistrare):
”Cum folosim conjuncția Saturn-Pluton 2020”- Atelier practică astrologică.
” Chiron în Berbec, 2018-2027”- Atelier practică astrologică.

Înscrierea pentru oricare dintre activități se face prin formularul următor:
https://docs.google.com/forms/d/1TahJA0PjCd5D-UhgDkdLetHLZPOTcLzJvTv7BoblGBU/edit?usp=sharing

”Gânduri printre rânduri” – exerciții și îndemnuri pentru creșterea personală, extrase din practica astrologică.
🪐Cartea poate fi comandată aici:
https://docs.google.com/forms/d/1XHJkblZx6QnRHjfHcBK3JHM9NCVaM9RajWqBVOUoQrc/edit?usp=sharing
🪐 O prezentare a cărții poate fi văzută aici:
https://www.facebook.com/ana.tautu/videos/3987715797961495/

Există grupul Atelier Astro Mercur – Bazele CGA (bazele culturii generale astrologice) în care se pot înscrie cei care au participat la cel puțin un Atelier Astro Mercur (la sală sau în varianta audio/video).

Și, vă invităm să urmăriți :
Ediția a-X a Simpozionului de astrologie Ritmuri Astrale, sesiunea de primăvară, care a avut loc în zilele de 20-21 martie 2021, online, pe pagina Facebook a grupului.
Ritmuri Astrale 2021, ediția a X-a.
https://www.facebook.com/groups/1147404092353736

Între timp, și mai ales acum, FOLOSIȚI-VĂ Lumina.
Acesta este un îndemn cu aplicabilitate practică.
Vă rog să recitiți ultimele două rânduri de mai sus :)
Folosiți gândul acesta ca atunci când folosiți orice alt instrument, orice accesoriu din bucătărie de exemplu :) sau din trusa de scule. Singura diferență este că acest instrument –Lumina- poate fi folosit în orice situatie și pentru orice sarcină de rezolvat – este un instrument multifuncțional :)

Suntem în faza de creștere a Lunii, până la faza de Lună Plină cu Luna în semnul Berbec, care se va forma pe 20 octombrie 2021. Rămân valabile recomandările de pe pagina Fazele Lunii a acestui blog, unde se regăsește și un mod de lucru cu energiile fazelor Lunii.

Dacă rezonezi cu modul în care este prezentată informația pe acest blog te invit în Grupul Astro Mercur, să lucrăm împreună cu fluxurile astrale, să le folosim în construirea experiențelor de viață, să le folosim în adaptarea la fluxul sincronicităților prin care, materializăm realitatea proprie - nu trebuie să știi astrologie ca să faci parte din grup, dar făcând parte din grup poți să-ți construiești o cultură generală astrologică, pe care să te bazezi oricând, folosind conștient potențialul pe care îl ai la dispoziție. Grupul a fost lansat în decembrie 2013 și, funcționează continuu. Participarea la grup se poate face lunar, sau pe intervale mai mari de timp. Detalii sunt aici: grup on-line de creștere personală

Vă invităm să urmăriți pagina Astro Mercur

Poate vă ajută:
Cum fac asta?
Un mesaj pentru acum.
Gândirea intuitivă.
Exercițiu mental - gândirea conștientă.

Niciun comentariu: