Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat astrologiei.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

luni, 19 mai 2014

6 paşi în care să îl cunoaştem pe Marte retrograd





 
Fragment din conferinta sustinuta la a treia editie a simpozionului Ritmuri Astrale – 22-23 martie 2014.

Pasul 1: Transformarea

Planeta Marte retrogradează la fiecare doi ani și două luni, în medie, ceea ce face să ne confruntăm cu un eveniment destul de rar și mai puțin frecvent printre planetele personale. În acest timp, abordarea unui conflict se face cu ostilitate, furie, uneori servitute, ceea ce necesită luarea de măsuri urgente - regândire, regrupare și reintegrare.
Ne putem trezi dintr-odată că ni se cere să ne bazăm pe noi înşişi pentru a acţiona în situaţii faţă de care am avut o oarecare rezervă şi faţă de care am fost precauţi pentru că, pur şi simplu, nu avem experienţă. Cele mai slabe verigi din viata noastră se pot rupe acum sau trebuie reparate. S-ar putea să avem nevoie de tărie pentru a găsi noi modalități de a ne căli.

Oricare ar fi situația, Marte retrograd oferă o șansă să ne retragem în noi, să ne regrupăm forţele și să ne pregătim de atac, adică să abordăm altfel decât am făcut până acum provocările din viața noastră. Este momentul să examinăm și să prelucrăm modul în care exprimăm, experientăm şi integrăm energia marţiană în viaţă noastră de zi cu zi.

Pasul 2: Provocarea

Deci, ce este energia lui Marte?
Dacă stăm să ne gândim bine, teritoriul lui Marte este dominat de furie și de agresiune.
Cu Marte retrograd, am putea fi confruntaţi cu probleme care implică acest tip de emoţii, fie în noi înșine fie în raportul cu ceilalţi. În timpul fazei de retrogradare, am putea fi deosebit de sensibili la dinamica acestor raporturi - dezacord, conflictuali, lovind cu putere în lumea din jurul nostru. Ne-am putea confrunta cu nevoia de a examina modul în care avem de a face cu agresivitatea ca forţă a naturii umane, ca apoi să o integrăm, într-un mod nou, în viața noastră.
Furia, ostilitatea, forța, amenințarea, descărcarea de energie şi excesul de putere precum și alte forme de agresiune, induc, în mod natural, un anumit grad de teamă, atât în persoana asupra căreia se produce descărcarea cât şi în persoana care se descarcă. Răspunsurile instinctive primare la frică sunt - lupta, curajul că tot nu mai ai ce perde sau blocajul efectiv, non-reactiv.  

Răspunsul prin luptă este de a face față provocării și a merge mai departe pentru a învinge amenințarea, sau, alternativ, pentru a transforma impulsivitatea dată de furie într-un mijloc de auto-apărare.
Răspunsul prin curajul nebunesc de a înfrunta orice este mijlocul de transformare şi eliminare a pericolului, fie de suport din umbră care urmăreşte atent cum se derulează conflictul.
Răspunsul prin blocaj arată că suntem copleșiți de pericol, cu toate că acest răspuns poate fi convertit în momentul necesar creierului de a conştientiza pericolul prin de informațiile primite instantaneu, acele fracţiuni de secundă când el caută o soluţie, provoacă descărcarea de adrenalină necesară confruntării, înainte ca instinctul să ne împingă să reacţionăm.

Cu toții avem propriul fel de a răspunde automat la teamă. Marte retrograd ne poate provoca să explorăm modul propriu de a face furiilor și conflictelor interioare şi exterioare. De aceea brusc unii devenim irascibili, ne sare ţandăra din orice, reacţionăm disproporţionat la lucruri sau evenimente care altă dată ne-ar fi lăsat indiferenţi ori cădem în cealaltă extremă, devenim apatici şi preluăm toate formele de agresivitate din exterior.
Dacă avem tendința spre blocaje şi nu reacţionăm agresiv, de exemplu, putem găsi posibilitatea și curajul de a mobiliza mai mult natura noastră interioară spre acţiune strategică.
Dacă însă, avem tendința de a lansa un atac la primul semn de pericol sau de concurență, înseamnă că avem ceva de învățat despre echilibrul interior care protejează și apăra propriile alegeri.

Pasul 3: Criza

Marte retrograd este o oportunitate excelentă pentru a explora mai profund dinamica și problemele care declanşează reacţii intense în fiecare dintre noi. Nu trebuie să întoarceţi lumea cu susul în jos, este de ajuns să vorbiţi despre ceea ce simţiţi cu oameni care vă pot ajuta – prieteni, mentori, consileri spirituali, preţit sau terapeuţi. Dacă ce vă spun sună ca o abordare dulce-amară a ceva potențial periculos, nu aceasta este intenția! Intenția mea este de a sublinia faptul că atunci când Marte aduce o perioadă de criză care alungă liniştea vieţii noastre şi transformă ceea ce părea destul de stabil într-o furtună, există resurse și opțiuni pentru a ne ajuta să găsim soluţii şi să evităm consecințele.

Cuvântul chinezezsc pentru criză, combină elemente ale noţiunţiunilor de pericol şi de oportunitate. Evident, versiunea pentru criza marţiană sugerează că Marte ar putea să nu se simtă confortabil când reprezintă un pericol, asta dacă nu sunteţi un Berbec plictisit sau Săgetător în căutarea aventurii, cu un Marte lezat în tema natală şi că  oportunitatea reprezintă probabil un act de compensare mentală, asta ca să păstrăm senzaţia de copleşitor.
Furia și alter-ego-ul său, depresia, frica, resentimentul și cinismul sunt reacții comune atunci când ne simțim copleșiţi și vulnerabili. Învăţând cum putem compensa aceste reacții mai bine, vom fi în măsură să stăpânim energia marţiană şi mai bine. Chiar dacă furia cuiva este îndreptată asupra noastră, privind mai atent vom sesiza că există o parte din noi care acționează ca un punct de echilibru pentru atitudinea celeilalte persoane.
Aroape tot timpul jucăm un rol dinamic când ne întâlnim cu alții, nu trebuie decât să aflăm care este rolul nostru şi dacă mai şi preluăm controlul energiei marţiene în acel moment, alegerea unui răspuns diferit decât cel obişnuit, îl va îngenunchea pe belicosul Marte.   
               
Ideea este de a învăța cum să integrăm, mai bine, agresiunea și nu frica, pur și simplu, pentru că alimentăm focul totul arde la vedere şi nici să întrerupem procesul de vindecare prin fugă sau evitarea conflictului deoarece anulăm totul.
Cu alte cuvinte, vindecarea se află în extinderea repertoriul de răspunsuri învățate din propriile reacţii de furie, pe care de obicei, le evităm. Numai aşa se poate consolida capacitatea proprie de a alege ce reacţie să avem, astfel încât să decidem cum să ne ocupăm de o situație dificilă, bazată pe emoție, care să ne îngenuncheze sau un răspuns impulsiv, altfel decât cel obişnuit – răspuns la fel de agresiv, degenerarea situaţiei într-un conflict de anvergură, antrenarea şi a altora într-un conflict care nu este al lor, cum s-a întâmplat cu micile regate implicate de Agamemnon, prin jurământ, în războiul troian.
Pe de altă parte, nu trebuie să fim nerăbdători dacă lucrurile nu se liniştesc imediat, poate că evenimentul se desfăşoară în cadrul unui proces care are nevoie de timp.

-         fragment -

Niciun comentariu: