Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

joi, 12 februarie 2015

Ce facem astazi ? 12-28 februarie 2015
 Intram in ultimul sfert al ciclului curent al fazelor Lunii, ciclu pe care l-am inceput odata cu Luna Noua in Varsator din 20 ianuarie. Am traversat timpul Varsatorului,  semnul mentalului “nelinistit” :)  si al traficului informational, cu frana retrogradarii planetei Mercur – planeta ce guverneaza procesele mentale si comunicarea.
Altfel spus : pretuiti-va cunoasterea si folositi-o responsabil.

Acum, pe final de ciclu, Mercur a revenit la mersul direct si, reface o colaborare cu planeta Saturn chiar la urmatoarea faza de Luna Noua care se formeaza pe 19 februarie, ora 1:48, intre zodii, dar mai mult in Pesti :) … pe gradul 0,00 Pesti. Ar fi a cincea faza de Luna Noua care se produce pe primul grad al semnului zodiacal, incepand cu Luna Noua din Scorpion, din luna octombrie.

Faza de Luna Noua este un timp potrivit pentru planificare, pentru constructie mentala – planuri si strategii de realizare a planurilor. Pare potrivit ca in zilele urmatoare sa ne lamurim asupra experientelor derulate si asupra intelesurilor dobandite in perioada de retrogradare a planetei Mercur (21 ianuarie-11 februarie) si putin mai inainte, din 6 ianuarie cand Mercur a intrat pe segmentul de retrogradare (umbra), astfel incat in preajma fazei de Luna noua sa facem niste alegeri.
Influentele astrale ne sustin si ne indruma catre niste alegeri constructive.
Dar, noi alegem daca si cum alegem  :)

Pare important de amintit aici fondul pe care se produc aceste evenimente astrale, in contextul mai larg dintre cele doua echinoctii.
Aceasta inlantuire de faze de Luna Noua pe primul grad din semnul zodiacal ar putea marca o zona de trecere intre etape majore de crestere personala si colectiva. Am avut la dispozitie mai multe ocazii de a inchide experientele neproductive din viata noastra si de a deschide subiecte noi de lucru, in diferite forme de perceptie.

Fondul energetic pe care lucram este conturat de cuadratura Uranus-Pluton care se afla acum la ultimul episod (al saptelea aspect exact, in trei ani, incepand cu 2012).
Dar chiar acum, ne aflam sub influentele unei colaborari astrale Jupiter-Chiron – inconjunctie care se va forma la grad perfect la Luna Noua, cu planeta Jupiter in mers aparent retrograd. In septembrie 2014 acelasi aspect s-a format cu Chiron retrograd. Iar in iunie anul acesta acelasi aspect se va forma din nou cu Jupiter direct si Chiron incepandu-si perioada de retrogradare.  In noiembrie vor forma opozitia. Anul trecut in iunie au format trigon, ambele fiind in mers direct.
Jupiter si Chiron au format conjunctia in semnul Varsatorului in anul 2009 – in luna mai, ambele in mers direct, apoi in luna iunie ambele in mers aparent retrograd si apoi in decembrie din nou ambele in mers direct.
Ne-am lansat atunci catre “urmatorul nivel” de cunoastere, dupa intentia, puterile si calea fiecaruia.
Anul trecut am vazut si am inteles cum ne putem misca, inainte.
Anul acesta alegem sa ne miscam, daca nu am si facut deja niste pasi pe drumul ales.

Sunt multe alte indicii astrologice care ne arata ca traim vremuri de schimbari importante, la nivel personal si colectiv. Dar aceasta colaborare astrala, ne ajuta sa si intelegem, pana la constientizare, rostul si “binele” schimbarilor. Schimbarea pe care o construim fiecare ar putea presupune sa ne miscam mai usor de pe un nivel de intelegere pe altul.
Sa "intelegem pana la constientizare" inseamna ca intelegerea rationala depaseste limitele logicii si capata un sens de "adevar" care face parte din mine. Simt acel adevar si nu mai am nevoie de argumente care sa ma convinga.

Acum, dupa reluarea mersului direct al planetei Mercur, este posibil sa ne intalnim cu momente de decizie.
Dar ar fi potrivit sa alegem si, sa si pasim in sensul alegerilor noastre, sa facem gesturi, sa facem ceva prin care sa aratam (noua, Universului) ca pasim in sensul alegerii facute.
Ne demonstram astfel increderea in ceea ce am ales si, ne demonstram increderea in capacitatea noastra de materializare, de pe un nou nivel de constiinta pe care il recunoastem si ni-l asumam.
Ar fi potrivit sa observam macar existenta acestui nou nivel si, sa ne propunem sa ne adaptam la modul de functionare, pe acest nou nivel, a omului care am devenit intre timp – sa folosim cunoasterea dobandita.

[Mercur reface in mers direct sextilul cu Uranus (1 martie) dupa ce l-a format prima data in mers direct pe 14 ianuarie si in mers retrograd pe 28 ianuarie.
Chiar cand iese din segmentul de umbra Mercur construieste semisextil cu Chiron, pe 3 martie (inainte de Luna Plina de pe 5 martie, in semnul Fecioarei). Tot pe 3 martie se formeaza si trigonul Jupiter retrograd- Uranus.
Traversam intreg anul 2015 sub influenta unui semisextil Uranus-Chiron, care s-a format la grad perfect in noiembrie 2014 cu ambele in mers retrograd (Chiron revenind la mersul direct) si se va forma din nou la grad perfect in august, de asemenea cu ambele in mers retrograd.]

Perioada urmatoare, pana la sarbatorile de Paste, poate fi perioada cea mai solicitanta pentru noi, din acest an. Este important sa ne amintim ca suntem puternici si ca facem fata la ce se desfasoara in fata noastra.

Revenim acum asupra puterii personale despre care am amintit in postarea anterioara.
Oricum, traind asta facem : folosim puterea personala, in fiecare moment, in fiecare actiune, in fiecare gest.

Putem intelege puterea personala si ca fiind impletirea (NU suma) in modul optim fiecarui moment, a tuturor abilitatilor noastre si a instrumentelor pe care le avem la dispozitie.

Este posibil sa ne intalnim in perioada urmatoare cu teste care ne vor plasa pe un anumit curs, in continuare, in functie de cum le abordam si le depasim - oricum le depasim, depinde doar cum.

Este important sa ne amintim ca folosim puterea personala si atunci cand construim si atunci cand demolam.
Amintiti-va ca orice faceti, folositi puterea personala.
Diferenta de la o actiune la alta consta in modul in care o folosim.
Cand o folosim intr-un mod nepotrivt (demonstrativ, abuziv, ...) o risipim de fapt.
Prin observare si prin alegeri noi transformam starea care genereaza risipa.

Putem activa constient puterea personala, la un anumit nivel, inainte de o anumita actiune, intr-o interactiune, intr-o discutie ... (orice as face, chiar –mai ales- cand "gandesc") ... si putem gasi modul potrivit de utilizare in orice moment.

In functie de cum folosim acum puterea personala pentru a face alegerile potrivite pentru noi si pentru a ne angaja in sensul de mers pe care il activeaza aceste alegeri, in continuare, pana cand planeta Mercur va parcurge segmentul de „umbra” – 3 martie – vom valorifica mai mult sau mai putin influentele astrale care sustin ideile si gandirea originala, solutiile optime si caile neexplorate inca, generand schimbari majore la care, eventual, nici nu ne gandim acum.

Intre timp, folositi-va Lumina :)
Spor si succes !
Va invitam sa lucram impreuna cu influentele astrale, sa le folosim in construirea experientelor de viata, sa le folosim in adaptarea la fluxul sincronicitatilor prin care materializam realitatea.

Va asteptam in comunitatea Astro Mercur (grup de lucru (on-line) cu influentele astrale)

Niciun comentariu: