Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

miercuri, 20 iulie 2016

Completare la Atelierul Lunii Noi in Rac – ciclul retrogradarii planetei Uranus






Suntem la jumatatea ciclului curent al fazelor Lunii, ciclu pe care l-am inceput  cu faza de Luna  Noua de luni 4 iulie 2016, ora 14:01, in semnul Racului. Faza de Luna Plina s-a format in aceasta noapte (miercuri, ora 01:57) cu Luna pe gradul 28 in semnul Capricorn si, tot in casa a noua a momentului – la fel ca faza de Luna Noua in Rac.

Este posibil, sau, chiar ne putem propune sa folosim dinamica acestui ciclu pentru a regla conturi relationale pe segmente foarte mari de timp.
Ne putem propune sa ne optimizam relatiile.
Sigur ca acest tip de exercitiu se poate face oricand, la momentul potrivit pentru fiecare dintre noi. Ar putea fi acum un timp potrivit sa facem acest lucru cu o mai buna eficacitate.

Acest lucru presupune autoanaliza si reevaluarea experientelor, deci, o privire spre interior si spre trecut.
Dincolo de ce se vede, facem un exercitiu de constientizare. Putem aborda o cale noua sau un nivel nou, sau o etapa noua, de extindere a constientei. Depinde pe unde se afla fiecare.
De fapt, vorbim despre interactiune energetica, la alt nivel.
Rezultatul presupune un “castig” la care ajungem prin valorificare/pretuire personala.

Ar putea fi un timp potrivit pentru a cerceta lumea energetica, cu mintea deschisa, in acest ciclu si, sa folosim mecanismul intuitiv si cunoasterea pentru a ne dezvolta, pentru a genera o cale de dezvoltare, pentru a accepta (accesa) un nivel nou de cunoastere.
Dincolo de impulsul pe care l-a adus faza de Luna Noua, planeta Uranus urmeaza sa intre in miscare aparent retrograda si, a avut o influenta deosebita in schema energetica a fazei de Luna Plina. Energia uraniana simbolizeaza schimbarea, deci “noul”, dar si mentalul superior, astfel ca o putem folosi constient, in procesul de constientizare.

Ciclul miscarii retrograde al planetei Uranus se intinde pe perioada de la  11 aprilie 2016 (intrarea planetei pe segmentul de umbra) pana la 14 aprilie 2017 (iesirea din umbra), cu intervalul de miscare aparent retrograda 29 iulie-29 decembrie.

Traversam un “timp” (2010-2020) in care, influenta energetica a planetei Uranus ne stimuleaza si ne sustine, prin colaborarile sale planetare, sa facem o resetare a mintii, de o foarte mare amploare.
Procesul nu este lent, chiar daca dureaza mai mult este foarte dinamic.
In continuare, anul acesta este posibil sa traversam situatii care ne vor plasa brusc si ferm, in exercitii de extindere a viziunii dar si a logicii cu care operam.

Planeta Uranus (care tranziteaza semnul Berbec) se desprinde din cuadratura cu Pluton (Capricorn) si, simultan se angreneaza in trigonul cu Saturn (Sagetator). Influenta cuadraturii se dilueaza in urmatorii doi-trei ani, dupa ce ne-a stimulat (incepand cu 2010) sa iesim din punctul mort in care, poate ca ne-am aflat fiecare, mai mult sau mai putin constienti.

Cu influenta energetica a colaborarii Saturn-Uranus generam mintea noua cu care, construim Lumea Noua. Interactionam cu aceasta energie inca de anul trecut si, vom avea primul aspect la grad perfect la Craciun (25.12.2016). Ultimul aspect in orb admisibil va fi pe 18.09.2019, cu Uranus in semnul Taurului si cu Saturn in Capricorn. Intre timp vom avea trei momente cu aspect la grad perfect (decembrie 2016, mai si noiembrie 2017) si apoi august 2018 cand aspectul se va reface cu un orb de 3 grade.

Pana atunci, “Ce facem astazi?” :)
Folosim energia colaborarii Jupiter (Fecioara)-Uranus (Berbec) – inconjunctie in trei faze (noiembrie 2015, martie 2016 si urmeaza 13 august 2016) si, acceptam sa vedem mai mult, ca sa si putem intelege mai mult.
Vedem, cercetam si intelegem.

Putem vedea acum rostul procesului de schimbare pe care il traim.
Si putem largi foarte mult imaginea de ansamblu.
Luna august ar putea fi foarte importanta pentru “asezarea pe drum”, dupa constientizarile pe care ni le-a oferit timpul lunii iulie.
Simultan cu revenirea planetei Saturn in mersul direct, se formeaza faza a treia a inconjunctiei Jupiter-Uranus (gradul 25) in prima parte a lunii august. Apoi, in partea a doua, se formeaza conjunctia Marte-Saturn in Sagetator.

In functie de cat de mult accesam acum din potentialul disponibil si, in functie de disponibilitatea de a cerceta “noul” dezvaluit, ne potrivim pe calea noastra, realizand in continuare, pana la jumatatea anului viitor, adevarate mutatii de constiinta ... dincolo de citirea si rostirea acestor cuvinte, dincolo de intelesul pe care-l atribuim noi, acum, acestor cuvinte.

Intre timp, vom traversa un test privind modul in care acceptam, folosim si dezvoltam “noul”, in luna noiembrie cand, vom gestiona influenta interactiunii Uranus-Lilith, simultan cu conjunctia Neptun-Nod Sud, chiar cand Neptun isi va relua mersul direct.
Este posibil ca acest test sa ne ajute sa intelegem natura si mecanismul aparatului intuitiv, astfel incat sa ni-l asumam si, sa-l valorificam maxim posibil, in orice moment, in orice experienta.
Putem vedea constructiv, conjunctia Neptun-Nod Sud, ca pe un acces la cunoastere, care vine insa, acum, la pachet cu  tendinta de a nu pretui, de a nu folosi nici accesul si nici cunoasterea.
Devine important sa integram darul cunoasterii  in manifestare.
Ne-ar fi de folos sa vedem-gandim-materializam cunoasterea, intr-un mod foarte concret, in viata noatra
Realizam astfel ceea ce s-ar numi evolutie spirituala.





Intre timp, si mai ales acum, FOLOSITI-VA Lumina :)  - acesta este un indemn cu aplicabilitate practica.
Folositi gandul acesta ca atunci cand folositi orice alt instrument, orice accesoriu din bucatarie de exemplu :)  sau din trusa de scule. Singura diferenta este ca acest instrument –Lumina- este folosit in orice situatie si pentru orice sarcina de rezolvat – este un instrument multifunctional :)

Suntem in faza de descrestere a Lunii, pana la faza de Luna Noua care se va forma pe 2 august, in semnul Leului. Raman valabile recomandarile de pe pagina Fazele Lunii a acestui blog, unde se regaseste si un mod de lucru cu energiile fazelor Lunii.

Spor si succes !


Daca rezonezi cu modul in care este prezentata informatia pe blogul si pe site Astro Mercur te invit in Comunitatea Astro Mercur,  sa lucram impreuna cu influentele astrale, sa le folosim in construirea experientelor de viata, sa le folosim in adaptarea la fluxul sincronicitatilor prin care, materializam realitatea proprie - nu trebuie sa stii astrologie ca sa faci parte din grup, dar facand parte din grup poti sa-ti construiesti o cultura generala astrologica. (grup on-line de crestere personala)

Niciun comentariu: