Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

Fazele Lunii
Ciclul fazelor lunii (sau ciclul lunatiilor) rezulta din schimbarea pozitiei relative a Lunii fata de Soare. Acest ciclu dureaza patru saptamani si execita o influenta deosebita asupra vietii si a activitatilor de pe planeta Pamant.
A)    Descrierea fazelor lunii
B)    Modul de lucru cu fazele lunii
C)    Luna Vida - mersul in gol al lunii
D)    Fazele de Luna Noua si Luna Plina in 2019

A)    DESCRIEREA   FAZELOR   LUNII

Punctul de vedere astronomic :
Sa vedem ce se intampla de fapt, in spatiul cosmic.
De ce vedem luna plina pe cer si de ce nu vedem luna noua?
Este vorba despre miscarea corpurilor ceresti in spatiu, despre pozitia relativa a Lunii fata de Soare, rezultata din combinarea miscarii de revolutie a Pamantului in jurul Soarelui cu miscarea de rotatie a Lunii in jurul Pamantului.

Daca privim planeta Pamant dintr-un punct fix din spatiu, observam miscarea complexa pe care o realizeaza - in primul rand miscarea de rotatie in jurul axei, miscare care are ca rezultat ciclul zi-noapte si apoi miscarea de revolutie a Pamantului in jurul Soarelui, care are ca rezultat succesiunea anotimpurilor.
In aceasta imagine intervine si miscarea Lunii in jurul Pamantului.Luna are o miscare de rotatie in jurul axei sale, miscare care are o durata egala cu miscarea Lunii in jurul Pamantului. Din acest motiv noi vedem mereu aceeasi fata a Lunii (aproximativ 28 de zile).

Acum, sa ne plasam pe pozitia observatorului de pe planeta Pamant, raportandu-ne la imaginea pe care am vazut-o din spatiu.   

Ceea ce vedem noi de aici de pe Pamant, reprezinta suprafata luminata a Lunii de catre Soare. Si aceasta difera in functie de pozitia relativa a Lunii fata de Soare, in cadrul miscarii combinate despre care am vorbit deja.
Astfel, in momentul in care, Luna se afla intre Soare si  Pamant pentru observatorul de pe planeta Pamant Luna devine “invizibila”, deoarece in aceasta pozitie relativa a corpurilor ceresti, nu putem vedea Luna in lumina Soarelui.
Aceasta este faza de Luna Noua.
Daca cele 3 corpuri se aseaza in linie dreapta, se produce o eclipsa de Soare, Luna interpunandu-se in fascicolul luminos emis de Soare si acoperind mai mult sau mai putin discul Soarelui in functie de cat de bine sunt aliniate cele 3 corpuri ceresti.


   In continuare, incepe sa se formeze imaginea Lunii pe cer, - mai intai jumatatea dreapta si se spune ca Luna este in crestere - pana la faza de Luna Plina, cand corpurile ceresti se aliniaza din nou. De data aceasta Pamantul se afla intre Soare si Luna care, se vede rotunda, intreaga pe cer. Acesta este momentul de la jumatatea ciclului fazelor lunii.

Daca cele 3 corpuri ceresti se aliniaza pe aceeasi dreapta, se produce o eclipsa de Luna, deoarece Pamantul se aseaza in fluxul luminos emis de Soare, acoperind Luna mai mult sau mai putin in functie de gradul de aliniere al celor trei corpuri ceresti.

Dupa acest moment, imaginea Lunii incepe sa descreasca, tot din partea din dreapta, se spune ca luna intra in faza de scadere, pana la urmatoarea faza de Luna Noua.
Intre cele doua faze lunare exista insa si cele doua momentele de patrar – primul patrar, intre faza de luna noua si faza de luna plina, cand avem jumatatea din dreapta a lunii luminata pe cer si, ultimul patrar, intre faza de luna plina si cea de luna noua, cand avem jumatatea din stanga a lunii luminata pe cer.

Punctul de vedere astrologic

   Astrologia analizeaza influentele energetice exercitate de planete, pornind de la premiza ca fiecare corp ceresc emite un flux de energie cu caracteristici particulare.

De fapt, putem spune ca astrologia a trait un moment de adevarata implinire, atunci cand fizica cuantica ne-a aratat, in secolul trecut, ca totul este energie in miscare, indiferent ca vorbim de corpuri ceresti, fiinte sau obiecte si, ca singura diferenta intre toate acestea o reprezinta doar vibratia energetica, sau altfel spus, caracteristicile miscarii energiei – modul in care se realizeaza miscarea energiei.

Pornind de la acest principiu al fizicii cuantice, se poate spune ca astfel a fost demonstrata “axioma” de baza a teoriei religioase care ne-a cerut sa credem, de-a lungul timpului, ca “toti suntem unul si unul suntem toti”, fara sa ne ofere si o explicatie in termenii logicii umane. Logica divina insa, are intelesurile ei care ni se dezvaluie pe masura ce suntem pregatiti si mai ales dispusi sa le acceptam.

Analizand fazele lunii din punct de vedere astrologic, urmarim de fapt emisiile energetice ale Soarelui si Lunii si influenta lor asupra structurii energetice a Pamantului si asupra structurii noastre energetice, ca locuitori ai acestei planete. 

In functie de raportul care se stabileste intre Soare si Luna, in cadrul miscarii complexe a corpurilor ceresti in spatiu, in fiecare moment influentele energetice ale celor doua luminarii se impletesc iar rezultanta acestei interactiuni isi pune amprenta energetica asupra noastra.

Astfel ca pe parcursul intregului ciclu al fazelor lunii, se formeaza anumite aspecte intre Soare si Luna, carora le corespunde un anumit tip de energie de o anumita vibratie.

Tema astrologica calculata pentru momentul conjunctiei Soare-Luna (Luna Noua) se numeste lunatie si ne ofera informatii cu privire la perioada ciclului lunar care incepe in acel moment. Analiza se poate face din punct de vedere social, la nivel de masa (comunitate, natiune sau la scara planetara) dar si la nivel individual, prin suprapunerea lunatiei pe tema natala a unui individ.

Aplicabilitatea fazelor lunii in viata cotidiana :


   La faza de Luna Noua astrologic vorbind se realizeaza aspectul de conjunctie al Soarelui cu Luna.
Influenta energetica a Lunii Noi se simte cu cateva ore inainte (cam18 ore) dar si dupa acest moment.
Momentul de Luna Noua marcheaza un nou inceput de ciclu al fazelor lunii, care are influenta asupra vietii pe Pamant, datorita fortei de gravitatie a Lunii.

Energia este minima astfel ca este mai potrivit sa nu actionam, dar
 •  sa ne pregatim actiunea,
 •  sa facem planul, strategia,
 •  sa gandim un nou inceput sau o noua strategie pentru proiectele la care lucram deja.
 •  sa stabilim ce vrem si,
 •  sa ne deschidem mental si afectiv, catre toate posibilitatile prin care putem obtine ceea ce vrem, fara sa si  vedem neaparat aceste posibilitati,
 • sa pregatim mental si emotional terenul pentru noile actiuni,
 • sa consumam multe lichide si sa avem o alimentaie usoara - deoarece capacitatea de dezintoxicare a organismului este maxima.
Important este sa ne clarificam interior si sa ne plasam pe directia aleasa. Dupa ce vom face asta, orice altceva vom face se va armoniza cu contextul general.
Este sanatos sa ne armonizam cu ritmurile naturii si sa incepem orice actiune in timpul fazei de crestere a lunii, incepand cu a doua sau chiar a treia zi dupa Luna Noua, cand deja faza de energie minima este depasita.

In urmatoarele doua saptamani pana la Luna Plina,
 • este o perioada de crestere energetica – ceea ce incepem sa “construim” acum creste, mai bine si mai frumos.
 • este perioada in care, metaforic vorbind, orice “seminte sadim”, vom avea recolta bogata.
 • plantam in gradina, sau schimbam pamantul florilor din vase;
 • ne tundem daca vrem sa creasca parul mai repede;
 • ne putem ingrasa mai usor, daca ne dorim asta;
 • in functie si de celelalte aspecte astrale, este bine sa semnam contracte, sa facem investitii, sau publicitate, sa stabilim noi contacte, daca nu exista indicii care sa arate influente perturbatoare in aceste directii.


   La faza de Luna Plina se realizeaza aspectul de opozitie al Soarelui cu Luna, care ajunge la maximul de luminozitate.
Influenta energetica se simte la fel, cu cateva ore inainte (14-18 ore) dar si dupa acest moment :
 • emotiile se manifesta la un nivel maxim.
 • este bine sa fim constienti, sa ne amintim acest lucru atunci cand suntem  provocati sau cand avem tendinta de a ne razboi cu toata lumea.
 • este bine sa avem rabdare, sa fim toleranti, sa nu ne certam,
 • sa nu raspundem la provocari – sa ne amintim ca partenerul de discutie poate sa fie mai sensibil la influentele astrale ale momentului, iar noi avem un atuu in faptul ca suntem constienti de interactiunea cu vibratia cosmica.
 • in ultimele 2-3 zile inainte de faza de Luna Plina este bine sa evitam interventiile chirurgicale.
 • atentie la accidentele de orice fel.
Acum este un moment de energie maxima dupa care incepe faza de descrestere a Lunii, a carei influenta energetica cristalizeaza, coaguleaza, curata, restrange. In aceasta perioada 
 • concretizam mai usor actiunile demarate in faza de crestere a lunii,
 • putem sa facem totul pentru a incheia cu succes acele proiecte pe care dorim sa le finalizam,
 • sau, putem face pasi importanti in sensul concretizarii planurilor dupa cum ne dorim.
 • tratamentele medicale sau alternative (mai ales) au efect sporit;
 • orice activitate de reorganizare sau de curatenie se face mult mai usor si cu mult mai mult spor.
 • efortul pentru a slabi are un rezultat mai bun, este bine ca o cura de slabire sa inceapa in perioada de descrestere a lunii;
 • este vremea strangerii recoltei (sau a inceperii stransului recoltei) indiferent la ce roade ne referim – fie ca este vorba de agricultura, gradina, sau un ghiveci cu plante, sau fie ca e vorba de roadele oricarui proiect sau oricarei actiuni intreprinse.
 • pot veni laude mult asteptate sau recunoastrea unor merite sau a unor eforturi depuse.
 • ne tundem daca vrem ca parul sa creasca mai lent;
 • sunt sanse mai mari ca interventiile chirurgicale sa se desfasoara mai usor si fara complicatii.
 • la finalul ciclului lunar, chiar inainte de faza de Luna Noua, este bine sa luam decizii in legatura cu diferite actiuni pe care vrem sa le incheiem, sau in legatura cu obiceiuri la care vrem sa renuntam.
   La faza primului patrar – putem observa ce nu merge bine in programul nostru si este potrivit sa facem corectiile necesare pt ca planurile noastre sa se deruleze asa cum ne dorim.

   La faza celui de al doilea patrar deja putem analiza greselile pe care le-am facut – daca am gresit cumva in desfasurarea proiectelor noastre, acum putem vedea si intelege cum vom actiona in continuare, in cursul fazelor urmatoare ale programelor pe care le derulam si in urmatorul ciclu al fazelor lunii. Acesta este un moment de decizie.

Sigur ca oricine ar putea sa spuna : “bine, si acum eu trebuie sa-mi organizez toata activitatea dupa fazele lunii, sunt atatia factori colaterali care intervin in viata de zi cu zi.”

Important este sa avem disponibilitatea de a ne armoniza cu ritmurile naturii. Si macar actiunilor mai importante sau gesturilor delicate sa le acordam mai multa atentie si sa le plasam in fluxul energetic potrivit. Astfel in timp ne vom dezvolta intuitia si vom sti ce si cand sa facem pentru a obtine rezultatul dorit.Aminteste-ti ca suntem energie in miscare intr-un ocean energetic infinit.
Ar fi potrivit sa avem in vedere “regulile de circulatie si legile de transformare” ale energiei pentru ca astfel putem interactiona constient cu vibratiile cosmice si putem realiza transformarile cu randamentul optim : cu costuri minime - suferinta, si profit maxim - multumire, implinire.


B)    MODUL  DE  LUCRU  CU  FAZELE LUNIIEnergia lucreaza (produce efecte) pe directia pe care se focalizeaza atentia noastra.

Acordarea atentiei unui anumit subiect presupune dirijarea propriei energii in actiunea (preocuparea) generata de subiectul respectiv. Prin urmare, este importanta observarea gandurilor si refocalizarea atentiei in mod continuu, pentru a putea dirija energia, constient, catre scopul ales. In felul acesta eliminam risipirea resurselor energetice la un moment dat, pe directii care nu sunt importante in acel moment.

Daca acceptam ideea potrivit careia “totul este energie”, atunci si omul reprezinta o intreaga constructie energetica, care interactioneaza cu orice alta influenta energetica exterioara lui.
In felul acesta putem intelege mai usor influenta ciclului fazelor lunii asupra noastra si, putem folosi constient aceasta influenta pentru a de dezvolta pe noi insine si viata noastra.

Cum facem asta ? Prin dirijarea constienta a atentiei si focalizarea acesteia asupra scopului ales, folosind caracteristicile specifice ale semnului astrologic in care se produce faza respectiva precum si raportandu-ne la sensul de actiune al influentei energetice.

In primul rand ne raportam la faza lunara.

La faza de Luna Noua, se plaseaza intentia pe directia potrivita. Simbolic, se planteaza “samanta”.
Astfel, putem alege sa preluam si sa armonizam caracteristicile specifice ale semnului in care se produce faza, in functie de cum avem nevoie de acestea pentru a ne dezvolta anumite abilitati, in perioada de crestere a Lunii.

La faza de Luna Plina, Pamantul primeste cele mai puternice energii de pe parcursul ciclului lunar, care poarta amprenta semnului zodiacal in care se produce faza respectiva.
Este important sa primim si sa dirijam constient aceste energii prin structura noastra energetica, pentru a determina  acele transformari care sunt potrivite pentru noi, prin eliberarea de ceea ce nu ne este de folos in perioada de descrestere a Lunii.

Soarele ne plaseaza intr-un contact energetic cu zodia pe care o traverseaza si reactiveaza in interiorul nostru caracteristicile psihice si emotionale ale semnului zodiacal respectiv. 
Astfel ca putem folosi ideea de baza a unui algoritm pe intreaga perioada in care Soarele strabate un anumit semn, constienti fiind ca in acest inteval de timp terestru, putem dezvolta acele caracteristici simbolizate de semnul respectiv si de care avem noi insine nevoie pentru a ne realiza programul de viata.Luna Noua in semnul Berbecului :Este Prima Luna Noua din ciclul anual al naturii.
Semnul Berbecului reprezinta potentialul si primul impuls , precum si, entuziasmul si curajul de a-l valorifica. Este momentul potrivit pentru a ne redescoperi, pentru a ne uita cu mare atentie la noi si la viata noastra.
Este un moment potrivit pentru a cauta anumite raspunsuri, la anumite intrebari :

Cine sunt eu, acum?
Si cine devin prin ceea ce fac?
Ce aleg in continuare?

Putem incerca sa lucram cu energia Lunii Noi in semnul Berbecului formuland un algoritm care sa ne reprezinte pe noi in acest moment, fiecare dupa cum simte, dar care sa scoata la iveala intentia profunda a fiecaruia. Acest lucru este potrivit sa se faca dupa momentul fazei de Luna Noua.

“Imi recunosc si si imi asum intreg potentialul pe care sunt pregatit sa-l valorific acum,
prin deciziile pe care le iau eu insumi, eliberat de orice influenta,
si prin actiunea constienta de a sustine aceste decizii.”
Luna Noua in semnul Taurului :

Este a doua Luna Noua din ciclul anual al naturii.
Semnului Taurului reprezinta fundatia, consolidarea, precum si, vointa, increderea si tenacitatea de a construi.
Este un moment potrivit sa folosim influentele astrale pentru a ne redescoperi forta interioara, pentru a ne reorganiza sistemul de valori si pentru a reconstrui legatura cu natura. Este un moment potrivit pentru a cauta raspunsuri, la anumite intrebari :

Ce imi doresc eu acum?
Si ce construiesc, de fapt, prin ceea ce fac?
Cum ma pretuiesc pe mine insumi si cum pretuiesc viata mea?

Putem incerca sa interactionam cu energia Lunii Noi in semnul Taurului formuland un algoritm care sa reprezinte ceea ce dorim in acest moment si intentia de a atinge scopul ales, fiecare dupa cum simte, dar care sa restabileasca sistemul de valori a fiecaruia. Acest lucru este potrivit sa se faca dupa momentul fazei de Luna Noua.

“Imi recunosc si si imi asum intreaga forta interioara, pe care sunt pregatit sa o folosesc,
pentru a-mi construi experientele de viata dorite si alese,
cu toata increderea si in armonie cu ritmurile naturii.”


Luna Noua in semnul Gemenilor :

Vibratia energetica a semnului Gemenilor reprezinta comunicarea, mobilitatea, informatia (mentalul), precum si, disponibilitatea si capacitatea de a le folosi.

Este un moment potrivit sa folosim influentele astrale pentru a ne redescoperi claritatea gandirii, pentru a ne dezvolta capacitatea de concentrare si pentru a invata sa ne bucuram mai mult de viata noastra. Este un moment care marcheaza ritmul si trecerea timpului, intervalul dintre ciclurile evolutive.
Este timpul potrivit pentru a cauta raspunsuri, la anumite intrebari :

Care este scopul meu?
Si cum il ating, prin ceea ce fac?
Cum ma exprim pe mine insumi precum si ceea ce gandesc?

Putem incerca sa interactionam cu energia Lunii Noi in semnul Gemenilori formuland un algoritm care sa reprezinte ceea ce dorim in acest moment si intentia de a atinge scopul ales, fiecare dupa cum simte, dar care sa focalizeze atentia prin reorganizarea si expansiunea gandirii . Acest lucru este potrivit sa se faca dupa momentul fazei de Luna Noua.

“Imi recunosc si si imi asum intreaga creativitate, pe care sunt pregatit sa o folosesc,
pentru a ma exprima cu discernamant si in armonie cu ceilalti,
depasind orice forma de limitare.”Luna Noua in semnul Racului

Acum ne aflam in fata Lunii Noi din semnul Racului.
Vibratia energetica a semnului Racului reprezinta radacinile, trecutul, fundatia dar si cresterea, precum si, tot ceea ce inseamna “acasa”.

Este un moment potrivit sa folosim influentele astrale pentru a intelege mai bine experientele trecutului, pentru a ne descifra mai clar emotiile si pentru a invata sa ne mentinem in echilibru emotional . Este un moment care marcheaza trecerea de la viziunea sufletului la materializarea ei.
Este timpul potrivit pentru a cauta raspunsuri, la anumite intrebari :

Cine sunt eu acum?
Si care este “echipa” mea ?
Care este mesajul sufletului meu pentru mine ?

Putem incerca sa interactionam cu energia Lunii Noi in semnul Racului formuland un algoritm care sa reprezinte ceea ce dorim in acest moment si intentia de a atinge scopul ales, fiecare dupa cum simte, dar care sa reactiveze potentialul subconstientului prin conexiunea cu aspectul spiritual al fiintei . Acest lucru este potrivit sa se faca dupa momentul fazei de Luna Noua.

“Recunosc si iubesc sufletul fiecarui om din viata mea,
Si sunt recunoscator pentru experientele traite impreuna.
Iert tot ceea ce inca ma nemultumeste.
Sunt in siguranta, alaturi de si impreuna cu sufletul meu.”Luna Noua in semnul Leului

Acum ne aflam in fata Lunii Noi din semnul Leului.
Vibratia energetica a semnului Leului reprezinta lumina, aspectul spiritual al fiintei, dar si personalitatea, in cea mai puternica forma de manifestare.

Este un moment potrivit sa folosim influentele astrale pentru a ne descifra si a ne intelege mai bine caracterul, pentru a ne exprima deplin si pentru a invata sa ne manifestam creativitatea . Energia sustine lupta pentru atingerea scopului ales.
Este timpul potrivit pentru a cauta raspunsuri, la anumite intrebari :

Cine sunt si cine vreau sa devin eu acum?
Si cum ma dezvalui lumii ?
Care este sursa creativitatii mele ? si cum o manifest?

Putem incerca sa interactionam cu energia Lunii Noi in semnul Leului formuland un algoritm care sa reprezinte ceea ce dorim in acest moment si intentia de a atinge scopul ales, fiecare dupa cum simte, dar care sa reactiveze capacitatea creatoare prin conexiunea cu aspectul spiritual al fiintei . Acest lucru este potrivit sa se faca dupa momentul fazei de Luna Noua.

“Recunosc si eliberez sursa iubirii din interiorul meu,
Ma exprim deplin manifestand aceasta sursa.
Las creatorul din mine sa materializeze scopul ales.Luna Noua in semnul Fecioarei

Acum ne aflam in fata Lunii Noi din semnul Fecioarei.
Vibratia energetica a semnului Fecioarei reprezinta gandirea, prin analiza si masura, metoda si organizarea, dar si serviciul, in cea mai profunda forma de manifestare.

Este un moment potrivit sa folosim influentele astrale pentru a ne dezvolta capacitatea de a analiza, a sintetiza si a asimila informatia, si, pentru a ne purifica si/sau perfectiona pe directia necesara.
Este timpul potrivit pentru a cauta raspunsuri, la anumite intrebari :

Pe ce directie s-a concentrat atentia mea?
Ce gandesc eu acum?
Si ce construieste gandul meu ?

Putem incerca sa interactionam cu energia Lunii Noi in semnul Fecioarei formuland un algoritm care sa reprezinte ceea ce dorim in acest moment si intentia de a atinge scopul ales, fiecare dupa cum simte, dar care sa armonizeze gandirea si comunicarea, ajutandu-ne sa ne largim viziunea asupra experientelor de viata . Acest lucru este potrivit sa se faca dupa momentul fazei de Luna Noua.

“Recunosc si depasesc limitele gandirii mele.
Orice este posibil.
Totul este bine. ”Luna Noua in semnul Balantei

Acum ne aflam in fata Lunii Noi din semnul Balantei.
Vibratia energetica a semnului Balantei reprezinta echilibrul - prin tendinta catre echilibru precum si necesitatea de a-l atinge - armonia si uniunea, dar si decizia, justitia si concilierea.

Este un moment potrivit sa folosim influentele astrale pentru a ne dezvolta fermitatea,  capacitatea de a lua decizii, de a coopera si socializa, si, pentru a construi parteneriate bazate pe respect si intelegere reciproca.
Este timpul potrivit pentru a cauta raspunsuri, la anumite intrebari :

Unde sunt acum?
Unde vreau sa ajung ?
Si cine vreau sa fiu ?

Putem incerca sa interactionam cu energia Lunii Noi in semnul Balantei formuland un algoritm care sa reprezinte hotararea si alegerea facuta, fiecare dupa cum simte, dar care sa armonizeze sensibilitatea interioara si fermitatea exterioara, ajutandu-ne sa ne detasam de scopul ales . Acest lucru este potrivit sa se faca dupa momentul fazei de Luna Noua.

“Aleg … (scopul ales, decizia de luat)
In echilibru,
Daca aceasta experienta face parte din programul meu de viata. ”


Luna Noua in semnul Scorpionului

Acum ne aflam in fata Lunii Noi din semnul Scorpionului.
Vibratia energetica a semnului Scorpionului reprezinta forta interioara, care face posibila regenerarea prin reconstructie totala.

Este un moment potrivit sa folosim influentele astrale pentru a ne dezvolta (macar) toleranta, dar si capacitatea de a ierta si de a simti/manifesta compasiunea, precum si abilitatea dar si disponibilitatea de a folosi in mod constructiv resursele de orice tip.
Este timpul potrivit pentru a cauta raspunsuri, la anumite intrebari :

Sunt in intregime eu, cel care stiu ca sunt?
Trebuie sa schimb eu ceva acum?
Daca da, atunci ce? Si cum anume ?

Putem incerca sa interactionam cu energia Lunii Noi in semnul Scorpionului formuland un algoritm care sa reprezinte alegerea facuta, fiecare dupa cum simte, dar care sa armonizeze responsabilitatea si detasarea in modul de actiune . Acest lucru este potrivit sa se faca dupa momentul fazei de Luna Noua.

“Aleg schimbarea (particularizata)
Si imi asum efortul necesar transformarii,
Pe calea optima pentru realizarea programului meu de viata. ”
 


Luna Noua in semnul Sagetatorului

Vibratia energetica a semnului Sagetatorului reprezinta evolutia, mai ales prin expasiunea constiintei.

Este un moment potrivit sa folosim influentele astrale pentru a ne dezvolta altruismul, dar si capacitatea de interactiona, de a experimenta, precum si increderea in planul divin, asa cum il percepem fiecare dintre noi.

Este timpul potrivit pentru a cauta raspunsuri, la anumite intrebari :

Unde sunt eu acum, pe drumul meu?
Si unde vreau sa ajung?
Si cum anume ajung acolo?

Putem incerca sa interactionam cu energia Lunii Noi in semnul Sagetatorului formuland un algoritm care sa reprezinte calea evolutiei, fiecare dupa cum simte, dar care sa armonizeze credinta si depasirea limitelor in modul de actiune . Acest lucru este potrivit sa se faca dupa momentul fazei de Luna Noua.

“Imi asum drumul ales,
Si imi focalizez toate resursele, necesaresi nelimitate,
Pentru realizarea programului meu de viata. "


Luna Noua in semnul Capricornului


Vibratia energetica a semnului Capricornului reprezinta muntele pe care-l urca fiecare dintre noi, in cursul derularii vietii noastre, precum si efortul pe care-l facem in acest demers.

Este un moment potrivit sa folosim influentele astrale pentru a ne dezvolta perseverenta, capacitatea de a lupta, cu detasare, precum si ambitia, focalizata in sensul evolutiei personale.

Este timpul potrivit pentru a cauta raspunsuri, la anumite intrebari :

Cum actionez eu acum ?
Si ce ma motiveaza ?
Si cat de mult ma implic ?

Putem incerca sa interactionam cu energia Lunii Noi in semnul Capricornulului formuland un algoritm care sa reprezinte materializarea, concretizarea, fiecare dupa cum simte, dar care sa armonizeze motivatia si efortul in modul de actiune . Acest lucru este potrivit sa se faca dupa momentul fazei de Luna Noua.

“Reactivez si folosesc resursele interioare,
Pe care le concretizez acum, in realitatea mea fizica,
Deplin constient si responsabil. ”


Luna Noua in semnul Varsatorului  


Vibratia energetica a semnului Varsatorului reprezinta deschiderea maxima a mintii si spiritului, precum si libertatea de expresie a acestora.

Este un moment potrivit sa folosim influentele astrale pentru a ne dezvolta abilitatea de a gandi in termenii cei mai grandiosi cu putinta si de a sintetiza si planifica aceasta gandire, intr-o strategie cu impact social.

Este timpul potrivit pentru a cauta raspunsuri, la anumite intrebari :

Care este adevarul meu ?
Si ce fac cu aceasta cunoastere, a adevarului meu ?
Unde imi doresc sa ajung ?

Putem incerca sa interactionam cu energia Lunii Noi in semnul Varsatorului formuland un algoritm care sa reprezinte principiile noastre cele mai profunde, fiecare dupa cum simte, dar care sa armonizeze interactiunea cu celilalti intr-o maniera practica, utila. Acest lucru este potrivit sa se faca dupa momentul fazei de Luna Noua.

“Ma reconectez la intelepciunea sufletului meu,
Recunosc adevarul launtric,
Si il traiesc in experientele mele de viata. ”Luna Noua in semnul Pestilor  


Vibratia energetica a semnului Pestilor reprezinta depasirea limitelor prin credinta si inspiratie creatoare.

Este un moment potrivit sa folosim influentele astrale pentru a ne dezvolta abilitatea de a percepe si de a folosi mesajele intuitive.

Este timpul potrivit pentru a cauta raspunsuri, la anumite intrebari :

Care este potentialul meu ?
Care sunt limitarile care-l blocheaza ?
Si cum le depasesc ?

Putem incerca sa interactionam cu energia Lunii Noi in semnul Pestilor formuland un algoritm care sa reprezinte principiile noastre cele mai profunde, fiecare dupa cum simte, dar care sa restabileasca conexiunea cu aspectul divin al fiintei noastre. Acest lucru este potrivit sa se faca dupa momentul fazei de Luna Noua.

“Ma eliberez din constrangerea oricarui tipar,
Imi recunosc potentialul
Si imi reactivez functia creatoare divina. ”Luna Plina in semnul Berbecului  


Energia Lunii Pline in semnul Berbecului ne ajuta sa ne dezvoltam capacitatea de afirmare, sa simtim si sa manifestam entuziasmul, ne poate ajuta sa recunoastem si sa transformam agresivitatea.

Se identifica si se elibereaza acele emotii care ne tin blocati in agresivitate, ca urmare a derularii unor experiente prin care nu am reusit sa manifestam entuziasmul si sa actionam independent.
Apoi ne focalizam atentia pe o reprezentare simbolica a scopului ales precum si asupra modului de actiune pentru atingerea acestuia, cu intelegerea ca actiunea pe care o derulam se face din inima, cu incredere, valorificand la maxim propria creativitate.

Realizam aceasta concentrare a atentiei, atat in momentul in care lucram energetic in faza de Luna Plina, precum si in toata perioada de descrestere a Lunii, care urmeaza pana la faza de Luna Noua.

Luna Plina in semnul Taurului  


Energia Lunii Pline in semnul Taurului ne ajuta, prin experientele de viata potrivite, sa ne dezvoltam increderea in noi insine, precum si capacitatea de a ne raporta la un sistem propriu al valorilor. De asemenea, ne poate ajuta, sa ne recunoastem si sa manifestam natural, detasat si firesc, senzualitatea.

Este un moment potrivit ca sa percepem stabilitatea sursei interioare.
Si, este important sa ne raportam mereu la aceasta stare, sa fie reperul principal in procesul de analiza si decizie, in orice situatie.

Se identifica si se elibereaza acele emotii care ne tin blocati in atasamentul de posesivitate, ca urmare a derularii unor experiente prin care ne-am manifestat posesiv fata de bunuri, persoane si/sau idei (credinte).

Realizam aceasta concentrare a atentiei, atat in momentul in care lucram energetic in faza de Luna Plina, precum si in toata perioada de descrestere a Lunii, care urmeaza pana la faza de Luna Noua.Luna Plina in semnul Gemenilor 


Energia Lunii Pline in semnul Gemenilor ne poate ajuta sa ne eliberam de ignoranta si sa realizam o deschidere mentala catre acceptarea informatiei prin eliberarea deseurilor mentale – ganduri care reprezinta asteptarile exterioare noua, carora ne obosim sa le facem fata.

Este important sa intelegem ca mintea noastra este un instrument, pe care ar fi potrivit sa-l utilizam cu folos. Forta gandului nostru este un instrument extraordinar, pe care ar fi potrivit sa-l pretuim , valorificandu-l la maxim.

Se elibereaza acele idei, credinte si principii care nu reflecta natura noastra interioara (sub orice forma), atat in momentul in care lucram energetic in faza de Luna Plina, precum si in toata perioada de descrestere a Lunii, care urmeaza pana la faza de Luna Noua.Luna Plina in semnul RaculuiEnergia Lunii Pline in semnul Racului ne poate ajuta sa ne detasam de rolul nostru social si sa ne regrupam catre zona care reprezinta “familia”, “caminul”, acolo unde regasim forta interioara ce genereaza sentimentul de securitate cu care, mai apoi ne implicam in derularea experientelor de viata.

Este important sa intelegem ca sufletul nostru ne este cel mai valoros prieten, pe care ar fi potrivit sa-l asculatm cu mintea libera si inima deschisa.

Se identifica si se elibereaza temerile noastre privind asumarea unor responsabilitati precum si  acele blocaje emotionale legate de propria imagine publica, de realizarile sau nerealizarile noastre in planul social, atat in momentul in care lucram energetic in faza de Luna Plina, precum si in toata perioada de descrestere a Lunii, care urmeaza pana la faza de Luna Noua.Luna Plina in semnul Balantei   

Energia Lunii Pline in semnul Balantei ne poate ajuta sa ne reconfiguram planul relatiilor.

Este important sa ne deschidem inima si sa iertam, tot si pe oricine – chiar daca suna foarte “teoretic”, incercati sa experimentati, veti avea o mare surpriza.

Se identifica si se elibereaza temerile noastre privind asteptarile celorlalti precum si  asteptarile noastre, eliberandu-ne pe noi din judecata lor, precum si pe ei din judecata noastra, atat in momentul in care lucram energetic in faza de Luna Plina, precum si in toata perioada de descrestere a Lunii, care urmeaza pana la faza de Luna Noua.Luna Plina in semnul Scorpionului  Energia Lunii Pline in semnul Scorpionului ne poate ajuta sa ne amplificam energia vitala si sa realizam o regenerare prin transformare, detasandu-ne total de aspectul material (fizic) al vietii, de viata insasi privita ca un “bun” propriu.
Este important sa intelegem ca viata noastra este un instrument, pe care ar fi potrivit sa-l utilizam cu folos. Un instrument pe care ar fi potrivit sa-l pretuim , valorificandu-l la maxim.

De asemenea, in stransa legatura cu procesul derularii vietii, semnul Scorpionului ne provoaca sa acceptam si sa construim un inteles sacru al sexualitatii – recunoasterea acestui aspect al fiintei, acceptarea si integrarea lui in intreaga constructie energetica ce suntem, fiecare dintre noi.

Se elibereaza acele emotii care ne tin blocati in experientele sexuale dureroase (sub orice forma) ale trecutului, atat in momentul in care lucram energetic in faza de Luna Plina, precum si in toata perioada de descrestere a Lunii, care urmeaza pana la faza de Luna Noua.
  Luna Plina in semnul Sagetatorului

Energia Lunii Pline in semnul Sagetatorului ne poate ajuta sa ne dezvoltam capacitatea de sinteza precum si viziunea asupra propriului program de viata.
Este important sa intelegem ca exista un scop personal, profund, al vietii noastre si ca toate experientele de viata ne ajuta sa evoluam spiritual in vederea atingerii acestui scop.

Se elibereaza acele emotii care ne tin blocati in starea de dezamagire, ca urmare a derularii unor experiente intr-un mod diferit decat ne-am dorit noi. Apoi ne focalizam atentia pe o reprezentare simbolica a scopului ales, avand intelegerea ca atingerea acestuia genereaza experienta necesara propriei evolutii spirituale.
Realizam aceasta concentrare a atentiei, atat in momentul in care lucram energetic in faza de Luna Plina, precum si in toata perioada de descrestere a Lunii, care urmeaza pana la faza de Luna Noua.Un mod de lucru cu Luna Plina in semnul Capricornului  Energia Lunii Pline in semnul Capricornului ne poate ajuta sa ne dezvoltam capacitatea de manifestare, de materializare, ne poate ajuta sa intelegem rolul si importanta asumarii responsabilitatilor.
Este important sa intelegem ca exista o legatura determinanta intre asumarea scopului ales si concretizarea acestuia.

Se elibereaza acele emotii care ne tin blocati in starea de teama, de neincredere in capacitatea de transformare, ca urmare a derularii unor experiente prin care nu am reusit sa concretizam dorintele noastre. 
Apoi ne focalizam atentia pe o reprezentare simbolica a scopului realizat, avand intelegerea ca asumarea responsabila a  acestuia genereaza experienta necesara materializarii lui.
Realizam aceasta concentrare a atentiei, atat in momentul in care lucram energetic in faza de Luna Plina, precum si in toata perioada de descrestere a Lunii, care urmeaza pana la faza de Luna Noua.
Un mod de lucru cu Luna Plina in semnul Varsatorului Energia Lunii Pline in semnul Varsatorului ne poate ajuta sa ne dezvoltam capacitatea de exprimare libera, de deschidere a spiritului, ne poate ajuta sa intelegem rolul si importanta manifestarii libere in armonie cu ceilalti si cu mediul inconjurator.

Se elibereaza acele emotii care ne tin blocati in starea de izolare, in starea de respingere a iubirii, ca urmare a derularii unor experiente prin care nu am reusit sa stabilim contactele potrivite cu cei din jurul nostru. Apoi ne focalizam atentia pe o reprezentare simbolica a interactiunii noastre cu propria realitate, avand intelegerea ca generozitatea si cunoasterea adevarului prin propriile trairi  genereaza experienta necesara cresterii de sine precum si a impartasirii acestei evolutii personale.
Realizam aceasta concentrare a atentiei, atat in momentul in care lucram energetic in faza de Luna Plina, precum si in toata perioada de descrestere a Lunii, care urmeaza pana la faza de Luna Noua.
Un mod de lucru cu Luna Plina in semnul Pestilor  Energia Lunii Pline in semnul Pestilor ne ajuta sa ne dezvoltam aspectul creator al fiintei, sa simtim si sa manifestam compasiunea, ne poate ajuta sa intelegem rolul si importanta eliberarii emotionale.

Exista in fiecare dintre noi, capacitatea de a utiliza intregul potential creativ propriu.
Aceasta capacitate este functionala in intregime. Difera doar masura in care o foloseste fiecare dintre noi.

Se identifica si se elibereaza acele emotii care ne tin blocati in cadrul limitelor prestabilite, ca urmare a derularii unor experiente prin care nu am reusit sa manifestam increderea in sine si in propriul potential. Apoi ne focalizam atentia pe o reprezentare simbolica a celui ce suntem, manifestand compasiunea, avand intelegerea ca iubirea neconditionata realizeaza purificarea prin depasirea limitelor – suntem in stare sa ne confruntam cu limitele noastre, sa le recunoastem si sa ne eliberam de sub constrangerea lor prin schimbare.

Realizam aceasta concentrare a atentiei, atat in momentul in care lucram energetic in faza de Luna Plina, precum si in toata perioada de descrestere a Lunii, care urmeaza pana la faza de Luna Noua.

Prin exercitiu, putem dezvolta o capacitate de concentrare cu care sa actionam simultan asupra tuturor conexiunilor energetice pe orice directie spatio-temporala.
Testul final al acestui exercitiu este modul in care simtim iubirea, pe orice directie (fata de orice si fata de oricine).


D)    Fazele de Luna Noua si Luna Plina in 2019

Faza de Luna Noua
Faza de Luna Plina
Pozitie
Data
Ora
Pozitie
Data
Ora
15Capricorn25
6 ianuarie - EPS
03:28
0Leu52
21 ianuarie -ETL
07:16
15Varsator45
4 februarie
23:03
0Fecioara42
19 februarie
17:53
15Pesti47
6 martie
18:04
0Balanta09
21 martie
03:42
15Berbec17
5 aprilie
11:50
29Balanta07
19 aprilie
14:12
14Taur11
5 mai
01:45
27Scorpion39
19 mai
00:11
12Gemeni34
3 iunie
13:02
25Sagetator53
17 iunie
11:30
10Rac38
2 iulie - ETS
22:18
24Capricorn04
17 iulie - EPL
00:38
8Leu37
1 august
06:12
22Varsator24
15 august
15:29
06Fecioara47
30 august
13:37
21Pesti05
14 septembrie
07:33
05Balanta20
28 septembrie
21:26
20Berbec14
14 octombrie
00:28
04Scorpion25
28 octombrie
05:38
19Taur52
12 noiembrie
15:34
04Sagetator03
26 noiembrie
17:05
19Gemeni52
12 decembrie
07:12
04Capricorn07
26 decembrie - EIS
07:13
20Rac00
10 ianuarie
21:21

Intre timp, FOLOSITI-VA Lumina :) … acesta nu este un slogan ci un indemn cu aplicabilitate practica.
Spor si succes !
Va invitam in comunitatea Astro Mercur (grup de lucru (on-line) cu influentele astrale
Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Un comentariu:

Ana-Maria spunea...

A-ti uitat sa scrieti zodia leu si fecioara la luna plina.

O zi minunata.