Pana la urma, orice gand al nostru genereaza o “schimbare” … pentru ca genereaza un rezultat care schimba o situatie, mai mult sau mai putin vizibil.
sâmbătă, 13 octombrie 2012
Care este bratul fortei gandului ?
Pana la urma, orice gand al nostru genereaza o “schimbare” … pentru ca genereaza un rezultat care schimba o situatie, mai mult sau mai putin vizibil.
Practic, noi traim o “schimbare continua”, deoarece mintea noastra functioneaza continuu, fluxul gandurilor noastre este continuu. Ne schimbam, in cadrul unui proces care se deruleaza continuu, si care se numeste viata noastra, generat de ceea ce gandim.
Ceea ce ne propunem insa sa descoperim aici, este cum sa realizam, in mod constient si voluntar, schimbarile pe care le dorim. Si asta o putem face percepand calea si pasii pe care-i avem de facut, sau, putem realiza acelasi lucru fara sa vedem intreg traseul de la inceput, dar urmand ghidarea interioara.
Sau, putem face asta pe orice alta cale simtim fiecare ca ar fi potrit.
Si atunci pare potrivit sa ne gandim la puterea gandului si, sa incercam sa intelegem cum anume aceasta produce efecte in realitatea proprie. Si daca puterea gandului reprezinta o forta cu actiune permanenta, atunci, transland fizica mecanica in planul energetic (unde actioneaza gandul), care ar fi “bratul fortei gandului”?
Legile fizicii ne-au aratat ca aceeasi forta produce efecte diferite in functie de “bratul” fortei. Lungimi diferite ale bratului fortei determina efecte diferite, prin puterea cuplului rezultat din fiecare pereche forta-brat.
In mod similar, daca acceptam ideea ca gandul genereaza efecte, ce anume determina efecte diferite rezultate din acelasi gand?
M-am trezit astazi cu aceasta intrebare – cineva drag plecat de curand dincolo, cu care am rezolvat multe probleme de fizica in timpul scolii, a aparut in vis si m-a intrebat, clar, raspicat : “Care este bratul fortei gandului?”
Si m-am trezit cu gandul : “convingerea interioara”, … credinta … simbolizand de fapt increderea in rezultat, in atingerea scolpului ales, deci si increderea in resursele cu care operam, inclusiv in noi insine – resursa principala.
Intelesul acestui cuvant a fost mult redus, limitat la sensul religios.
De fapt el – cuvantul, prin intelesul sau larg – sta la baza tuturor realizarilor noastre.
Starea pe care o simbolizeaza genereaza o inlantuire de efecte care determina un rezultat final.
Daca nu ne place rezultatul, atunci sa identificam starea si sa o schimbam.
Subiectul ramane deschis :) ce credeti ?
Care este bratul fortei gandului ?
Intre timp, raspanditi-va Lumina :)
Spor si succes!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu