Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

vineri, 15 aprilie 2016

Astrologie financiara – studiu de caz, indicatori si potential de dezvoltare.




Rezumat - Prezentare ȋn cadrul Simpozionului de astrologie Ritmuri Astrale, echinocțiul de primăvară 2016.

 Am fost întrebată de multe orice legătură există între astrologie și economie-financiar. Aparent, niciuna. Și chiar așa răspundeam. Niciuna. Cu timpul însă, pe măsură ce intram și mai mult în tainele astrologiei, mi-am dat seama că de fapt, astrologia este pretutindeni. Observi un anumit lucru, situație, și, inevitabil, faci conexiunea cu astrologia. Fie te duci cu gândul la semnul zodiacal, fie la planetă, sau alte elemente esențiale pe care aceasta se bazează.
Mergând pe acest drum, am aflat că există astrologia finanicară. Ce înseamnă de fapt aceasta? Ce anume studiază ea? Am dat repede pe wikipedia si am aflat că astrologia financiară, cunoscută și sub numele de astrologie de afaceri sau astrologie economică, studiază mișcările de pe piețele de capital raportate la mișcările corpurilor cerești. Zic, eu. Pe principiul, ce este sus, este și jos. Bun. Dar, ce este o piațăde capital? O piață pe care sunt tranzacționate, vândute și/sau cumpărate, instrumente financiare: titluri de valoare, acțiuni, obligațiuni. Pare complicat și nu foarte accesibil. Și merg mai departe și spun că dacă se tranzacționează acțiunile unei companii, aș putea să văd și o hartă a firmei.Îmi apare întrebarea...când am putea considera că o firmă „se naște”? Sunt discuții multe, dar eu una, lucrez cu data trecută pe certificatul de înregistrare de la registrul comerțului, ora 12:00. Bineînțeles dacă nu se știe ora exactă.
Să vedem la ce ne uităm, din punct de vedere financiar, la o firmă. Ce indicatori luăm în calcul? Păi, ne uităm, în primul rând la profitabilitate. Adică, veniturile obținutede către companie sunt mai mari decât cheltuielile implicate pentru realizarea lor. Apoi, vedem care sunt banii societății. Care este lichiditatea companiei? Practic, vrem să vedem care este stabilitatea ei. Cei doi indicatori financiari, pot fi ușor confundați, punându-se semnul egalității între ei. În realitate, există o diferență clară, care însă, va face, subiectul unei alte analize. Pentru publicul larg, este mai la îndemână să se uite după lichiditate. Drept pentru care, am să iau și eu în calcul acest fapt.
Haideți să vedem care sunt planetele care ne ajută să identificăm lichiditatea unei companii. În primul rând, îl luăm în calcul pe marele benefic, Jupiter. El e responsabil cu tot ceea ce înseamnă sursele de finanțare ale unei societăți, posibilitatea de dezvoltare, de expansiune, de lărgire a orizonturilor. Capacitatea de a administra activele societății stă în buna sau mai puțin buna poziționare a acestei planete în semn și casă. Și bineînteles, aspectele pe care aceasta le face cu celelalte planete. Să numim câteva dintre aceste active: bunurile mobile (mașini, mijloace de trasnport), bunuri imobile (utilaje, instalații, echipamente de lucru, proprietăți – clădiri, terenuri) și investiții financiare (obligațiuni pe termen lung, acțiuni deținute în alte companii).
Dacă ne uităm la marele benefic, de ce nu ne-am uita oare și la mica benefică? Venus este așadar, responsabilă de banii lichizi. Adică, de acele active ale unei firme care se pot transforma rapid în bani: numerarul din caseria unității, disponibilitățile bănești aflate la bancă, depozitele la termen, creanțele ce urmează a fi încasate într-o perioadă relativ scurtă, să spunem până-n 3 luni de zile.
Cum banii nu circulă chiar așa de capul lor, cineva îi mânuiește cu măiestrie, ne vom uita întotdeauna și la Soare. De ce? El reprezintă managementul companiei, puterea de decizie, consiliul de administrație. Dacă Jupiter ar putea fi numit CFO-ul companiei, Soarele este CEO-ul companiei. În cazul unui business personal, este chiar proprietarul afacerii.
Pentru exemplificare am luat 2 hărți aleunei companii, salon de înfrumusețare, din Ploiețti. Aici am început transmiterea cunoașterii prin și din studiul astrologiei, povestind cele aflate din cărți și diverse cursuri la care am participat.
Salon Michelle, s-a înființat pe 3 Iunie 2005. Soarele conjunct cu Mercur și Venus în Gemeni, ascendent în Fecioară, Jupiter în Balanță. Luna în Taur, Marte și Uranus în Pești, iar axa nodurilor Berbec – Balanță.În 2011, firma se închide și se deschide o alta, pe 20 Mai 2011. Soarele este în Taur (ultimul grad), alături de Venus, Mercur și Marte. Ascendentul, tot în Fecioară. Jupiterîn Berbec, Luna în Capricorn, iar axa nodurilor Săgetător – Gemeni.
Putem observa cu ușurință că circulația informației este foarte importantă în firmă, la fel cum este și frumusețea. Sunt mână în mână lucrând cot la cot.Soarele este alături și el, deci proprietarul afacerii susține și încurajează această activitate. În ceea ce privește lichiditatea, Jupiter este în Balantă, în casa a IIa, în trigon cu Soarele și Mercur și în conjuncție pe semn cu Nodul Sud. E clar că bunul mers al banilor este dirijat direct de proprietar, ceea ce și normal. Aș mai adăuga aici că, cel puțin la început, s-a folosit un tipar vechi al modului de gestionare al acestora sau a fost necesar să se achite niște datorii mai vechi. Nu sunt probleme de lichiditate, există o bună circulație a ei, pe principiul bunei colaborări al parteneriatelor,al lucrului bine făcut și al justiției (chiar al celei divine). Firma dispune de bani fix atunci când este nevoie. Pe cât de repede pot intra banii în firmă pe atât de repede se pot și cheltui, poate chiar fără măsură în anumite situații. Sursele de finanțare s-au bazat în special pe cunoștințe, pe relații și înțelegeri. Nu putem vorbi, cu Jupiter într-un semn de aer, că firma ar putea deține bunuri imobile de valori mari sau că s-ar implica în acțiuni de vânzare cumpărare la bursă.  
Pentru firma înființată în 2011, se repetă ascendentul în Fecioară și conjuncția Mercur, Venus, Soare. De data aceasta pe teritoriul lui Venus, în Taur, un semn al frumuseții, al simțului de proprietate, un semn cu predonderență financiar și cu Marte alături. Firma e mai stabilă, deține acum un sediu închiriat, pe termen lung, pe care îl amenajează în funcție de oportunitățile care se ivesc. Mai mult, obiectul de activitate a fost extins, firma având acum și Școala de tunsoare și culoare”, precum și spații amenajate pentru diverse evenimente (cursuri, ateliere, seminarii). Tot în domeniul frumuseții, dar facilitând accesul spre perfecționare în această meserie. Jupiter este în Berbec, în casa a IXa, susținând prin trigon Nodul Nord (Săgetător) și în opoziție cu Saturn (Balanță). Circulația banilor este mai atent supravegheată, mai bine gestionată.
Spuneam că în harta unei firme, Soarele reprezintă proprietarul afacerii. Curiozitatea m-a provocat să văd ce legătură există între hărțile firmei și harta proprietarului. Persoana este născută pe 22 Februarie 1974, nativă Pești, cu conjuncție Soare, Lună, Mercur în casa a IXa, ascendent Rac, Venus în Capricorn, Marte în Taur, Jupiter în Vărsător. Analizând casele profesionale (II, VI, X și VIII), observăm un spirit independent și întreprinzător. Am notat în acest sens: 1.stăpânul casei a Xa, Jupiter în Vărsător în trigon cu Uranus (Balanță) și Saturn (Gemeni),  2. Ascendentul (Rac) în semn cardinal, 3. Uranus (Balanță) în careu cu Venus (Capricorn) – semne cardinale, 4. O bună ocupare a semnelor cardinale – inițiativă, expansiune, 5. Marte (Venus) – în semn fix – stabilitate iar stăpâna în semn cardinal, 6. Venus – stăpâna casei XIa, a poziției în grup, bine poziționată în casa VIIa.
Stăpânul casei a IIa, Soarele este în Pești, exaltarea lui Venus,banii îi obține din activități de înfrumusețare, dintr-un salon de cosmetică al cărei proprietar este. Are și calitatea de angajat, lucrează și ea alături cu angajații săi, și poate chiar mai mult, dar această calitate este în acte și documente. Imaginea ei este de manager, organizator, conducător al echipei.
Piramida pe semne de aer între Jupiter (Vărsător) – Uranus (Balanță) – Saturn (Gemeni) pe care o întâlnim în harta proprietarei, o regăsim parțial și în hărțile firmelor prin circulația informației și a comunicări:. fie că vorbim de o bună documentare în domeniu atât a angajaților cât și a ei, prin cursuri de tot felul la care au participat și s-au perfecționat, fie prin extinderea obiectului de activate – cursuri, evenimente, scoală, fie prin orientarea spre partea ezoterică și de dezvoltare personală – astrologie, terapie craniosacrală, fie spre partea unamitară – strângere de fonduri și ajutoare pentru diverse asociații și fundații, fie prin partea de comerț - produse de înfrumusețare.
Ce am vrut de fapt să arăt, este legătura care există între harta natală, partea vocațională, și harta firmei al cărei proprietar sunt. Am luat în calcul în acest sens poziția Soarelui, Venus și Jupiter din harta firmei și casele vocaționale din harta natală a proprietarului.Cele 2 hărți se susțin reciproc, iar acolo unde există dezechilibre ne arată ce am putea să îmbunătățim, ce putem schimba, ameliora în firmă sau ce puncte sensibile sunt accesate din harta natală. Bineînțeles că se poate merge pe o analiză mult mai profundă într-o discuție liberă cu proprietarul și cu documentele financiare în față. Poți astfel, să găsești cheia de rezolvare a multor probleme.
Închei spunând că astrologia financiară, dincolo de evoluția indicilor bursieri, a piețelor de capital, importante în special pe continentul american, este mai ușor și la îndemână de folosit în acest fel, prezentat acum. Pe continentul european, afacerile mici, de familie, punerea în valoare a unor abilități – liber profesioniști, sunt mult mai căutate și folosite. Nu vreau să spun că marile concerne și multinaționale nu se regăsesc și aici, dar dacă ne uităm în spate, cu siguranță totul a plecat de la un vis, un țel, o motivație puternică a unei persoane.  
Loredana Chiperi

Niciun comentariu: