Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

vineri, 15 aprilie 2016

Născut sub semnul fericirii



Corina Ion - Specialist în marketing, secretar AAR (Asociatia Atrologilor din Romania)
Prezentare in cadrul Simpozionului de astrologie Ritmuri Astrale, echinoctiul de primavara 2016.

            Aceste rânduri sunt scrise pentru cei care nu cunosc astrologie, pentru cei care, poate, știu doar în ce zodie sunt născuți, pentru cei care se uită zilnic la horoscop și le dă cu virgulă, pentru cei care nu cred.
            De ce m-aș duce la astrolog? Personal, am ajuns acolo mai întâi din curiozitate și din scepticism. Am revenit, după un timp, de nevoie, că nu îmi era bine. Dacă nu știi ce să cauți la astrolog, caută să fii fericit. Și să știi că nu este lucru ușor de făcut. Plecând de la faptul că nu ne învață aproape nimeni în societatea românească să fim fericiți. Noi suntem crescuți suspicioși, pizmași și cinici. Bineînțeles, nu tu, cel care citești și nici eu, care scriu. Restu'. Noi trebuie să demonstrăm în viață că am reușit.
            La astrolog se merge ca la medic sau la terapeut, fie că este preventiv, fie că este în mijlocul unei probleme. De nu ai călcat pragul unui astrolog până acum, dar te bate gândul, te rog să nu lași la latitudinea lui ce anume să spună, pe principiul ”spune ce vezi”. E bine să avem o direcție constructivă. Roagă-l doar să descifreze fericirea din harta ta.
            Sunt trei componente ale fericirii pe care psihologul american Martin Seligman, un veritabil reprezentant leonin, le remarca în cartea sa, Authentic Hapiness: plăcere, implicare și sens. Cum le pot identifica în harta astrologică?
            Plăcerea este cea care determină emoțiile. Emoțiile determină schimbarea, ele oferă un motiv pentru ca noi să acționăm. Prin urmare, să reperăm pentru studiul fericirii elementele specifice hedonismului. Ne referim aici la Lună, la Venus, și, evident, la aspectele pe care acestea le fac. Luna este cea care guvernează în hartă emoțiile, sensibilitatea și starea de spirit. Funcția lunară este aceea de integrare a senzitivității noastre. Prin Venus explorăm domeniul esteticii, a frumosului, urâtului, a proporțiilor. Omul experimentează sentimente ce produc o transcendere a ființei, este entuziasmat și fermecat. Aduceți-le aminte oamenilor că, pentru a fi fericiți, este necesar să experimentăm emoții pozitive, ce creează un nivel plăcut de viață. Totuși, aceasta nu înseamnă că vom reuși să trăim doar stări extatice și să evităm evenimentele nefericite care ne rănesc.
            Nivelul nostru de satisfacție va crește dacă vom reuși să valorizăm punctele forte ale personalității noastre prin implicare, astfel să trăim un nivel bun de viață. Marte este planeta realizării, acea forță, energie care vrea să se descarce într-o anumită direcție și cu un obiectiv, o utilitate. Este descris de Fritz Riemann ca ”dorința și bucuria mișcării, plăcerea pentru acțiune, pentru activitate”. Aș adăuga în analiza acestui segment pe Saturn, cel care pendulează de la malefic la învățător. El este asociat astrologic cu obstacole, amânări, teste, dar toate au drept scop o construcție solidă, perseverență, responsabilitate. La finalul testului la care suntem supuși, Saturn se asigură că am învățat cele 6 virtuți identificate de Seligman: înțelepciune și cunoaștere, curaj, iubire și umanitate, dreptate, rabdare, spiritualitate și trancendență.
            Ultimul nivel este cel al unei vieți îmbogățite de sens. Ne referim aici la capacitatea de a fi spirituali, care presupune în sens larg nevoia de a ne raporta la divinitate, la o realitate transcendentă dar care, în sens practic, se rezumă la necesitatea de a conferi valoare comunității din care facem parte. Să știm că acțiunile noastre au un efect concret în lume, că reprezintă un beneficiu prezent și viitor. Scopul nu trebuie să fie neapărat în concordanță cu cerințele și cutumele societății. Ne reîntoarcem acum la principiul solar, care presupune nevoia noastră de auto-realizare, împlinirea și desăvârșirea personalității noastre. Prin Soare identificăm țelurile în concordanță cu propriile aspirații și valori, manifestăm conștiința libertății noastre. Prin Jupiter, prin optimismul și expansiunea sa, obținem cel mai bun rezultat, valorizăm intens trăirile și întâmplările, elaborăm o filosofie a vieții care poate fi zugravită în cuvintele lui Thomas Ring ca o ”îndrăzneală creatoare trecând dincolo de ceea ce este oportun (Mercur), estetic (Venus), util (Marte) și necesar (Saturn)”.
            Ezio Bosso spunea atât de pătrunzător la sfârșitul reprezentației sale, una cel puțin tulburătoare, de la Sanremo ”Amintiți-vă mereu: muzica, la fel ca și viața, se poate face într-un singur mod. Împreună.” Suntem, deci, împreună pentru a asculta muzica vieții noastre fericite scrisă pe partitura unei hărți.
Continuam sa va aducem si aici prezentarile din cadrul simpozionului de astrologie Ritmuri Astrale, asa cum au fost inserate in volum. Multumiri si felicitari pentru Corina Ion - a fost primul debut al acestei editii, fiind si prima prezentare din program. Prezentarea a fost insotita de un film minunat, care poate fi urmarit aici :


Niciun comentariu: