Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

marți, 21 iunie 2011

Racul si Solstitiul de vara



Constelatia Racului

Incercam sa participam constient la “traficul cosmic energetic” si urmarim Soarele in schimbarea tonului vibrational la intrarea in semnul Racului, al patrulea semn al zodiacului. Este momentul Solstitiului de vara si a inceputului verii astronomice, traim ziua cea mai lunga a anului, urmata de noaptea cea mai scurta. Axa polilor Pamantului este inclinata pe planul orbitei sale determinand astfel iluminarea inegala in cursul anului a celor doua emisfere terestre. Acest fenomen genereaza la latitudinile medii ale planetei inegalitatea zilelor si noptilor respectiv, momentele de solstitiiu si echinoctiu. La latitudinile ridicate (spre poli) se petrece fenomenul “noptilor albe”, datorita prelungirii duratei apusului si a rasaritului Soarelui.



Pentru a intelege se se intampla in spatiul cosmic si, in acelasi timp ce se intampla in “planul energetic”, acolo unde noi interactionam cu influentele astrale, revenim asupra unor repere astronomice si astrologice despre constelatii si semne zodiacale.
Constelatia Racului este mai mica si mai putin vizibila decat restul constelatiilor din zodiac; conține 5 stele principale și alte 76 de stele, cea mai strălucitoare fiind Al Tarf aproximativ de 650 de ori mai strălucitoare decât Soarele nostru. Este una din cele 48 de constelatii originale transmise de Ptolemeu, regăsindu-se și printre cele 88 de constelații moderne recunoscute de către Uniunea Astronomică Internațională.



Intrarea Soarelui in semnul Racului reprezinta inceputul verii, gestatia naturii prin formarea si dezvoltarea semintelor, manifestarea fortelor generatoare.
In intervalul de timp in care Soarele traverseaza semnul Racului, se poate sa redescoperim propria sensibilitate, dar si tot ce inseamna pentru noi “traditie si radacini”.



Este posibil sa existe o predispozitie catre retragerea spre propriul interior, catre profunzimile sufletului. De asemenea se poate accentua nevoia de securitate emotionala si de protectie precum si tendinta catre visare si romantism. Este perioada intoarcerii catre trecut si catre parinti, o perioada a ritmului lent, a aducerilor aminte si a refacerii resurselor.


Energia si atentia noastra se orienteaza catre familie si catre tot ce inseamna “acasa”. Exista posibilitatea sa devenim mai prudenti si mai responsabili, dar si mai sentimentali, mai senzitivi, eventual chiar timizi si capriciosi, toate acestea in functie si de tranzitele personale ale fiecaruia dintre noi, raportate la harta natala a fiecaruia.
Oamenii se pot bucura in aceasta perioada de o anume liniste interioara, vor observa accentuarea fenomenului intuitiv, reactivarea imaginatiei precum si tendinta catre atingerea stabilitatii emotionale.

Ar fi potrivit sa fim atenti la tendinta de exagerare a emotivitatii, sa ne folosim intelept intuitia si imaginatia, precum si imboldul de integrare armonioasa in societate, pe care ni-l insufla acum contextul astral. Sa constientizam realitatea fizica si sa ne implicam responsabil. Sa eliberam frica, sub orice forma s-ar manifesta si sa ne dezvoltam increderea in fortele proprii.



Traversam o perioada bogata in oportunitati si diverse ocazii de actiune si manifestare. Contextul astral abunda in aspecte interplanetare, ceea ce se traduce printr-un trafic astral extins pe o paleta larga de influente energetice. Dar, in logica planului energetic (divin) toate conduc catre aceeasi  concluzie – ceea ce este “vechi” dispare sau devine nefunctional iar noi, constient sau nu, suntem in fata noilor instrumente cu care ne construim noua viata intr-un ritm din ce in ce mai accelerat.

Suntem in cursul unui proces de “vindecare interioara”, care in timpul terestru in care Soarele strabate semnul Racului, se concretizeaza intr-o echilibrare a planului emotional. Prin cumularea rezultatelor individuale (rezonanta) realizam o armonizare sentimental-afectiva la nivel planetar, al carei potential energetic ne propulseaza pe un nou (si mai inalt) nivel spiritual.



Cei care au o preocupare pentru propria evolutie spirituala, pot folosi constient acest interval de timp al tranzitului Soarelui prin semnul Racului pentru a-si armoniza si mai mult planul afectiv; sentimentele noastre si modul in care le manifestam, pe orice directie, joaca un rol important in reorganizarea structurilor noastre, acum, in timpul marii restructurari energetice care se realizeaza la scara planetara. Potentialul energetic al momentului Solstitiului, ne ajuta sa dezvoltam intentia pe care am formulat-o la momentul echinoctiului de primavara.
Acum, prin situatiile pe care le vom depasi, invatam sa devenim si mai constienti de schimbarea care se produce in noi si in realitatea noastra fizica, sa identificam noile directii de actiune si mai ales noile moduri de manifestare (noile tipare). 

Aceasta ar fi o nota generala a influentelor astrale la intrarea Soarelui pe segmentul Racului.
In functie de programul propriu de viata si de obiectivele pe care ne-am propus sa le atingem, alegem din tot ce ne ofera acest parcurs al Soarelui, acele unelte, resurse, cu care putem realiza ceea ce avem de rezolvat. Fara sa fim astrologi, dar descifrand misterul lumii in care traim si mai ales misterul “lumii” care suntem fiecare dintre noi, putem sa ne plasam in fluxul energetic la locul potrivit in fiecare moment potrivit pentru cel ce vom deveni.
Si nu uitati ca intotdeauna avem tot ce ne trebuie pentru a face tot ceea ce avem, fiecare, de facut.
In intervalul de timp terestru in care Soarele parcurge acest segment al zodiacului, vom descoperi mai multe despre influenta zodiei Racului asupra vietii pe Pamant si cum anume sa folosim aceste influente si acest interval de timp pentru a ne imbogati experienta de viata.

Spor si succes !

Niciun comentariu: