Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

marți, 19 iulie 2011

Cine sunt nativii Gemeni ?Alaturi de celelalte elemente ale astrogramei natale, semnul (zodia) sub care ne nastem contribuie intr-o masura destul de mare la zestrea astrala cu care venim in experienta noastra terestra. Prezenta Soarelui intr-o anumita zodie, confera nativilor trasaturi specifice care vor nuanta comportamentul persoanelor respective in toate aspectele vietii lor. Fie ca vrem sa ne intelegem mai bine pe noi insine fie ca vrem sa-i cunoastem mai bine pe ceilalti, caracterizarea astrologica a tentintelor comportamentale umane este un instrument valoros, daca intelegem ca ne ofera doar posibilitati de manifestare, asupra carora omul are intotdeauna ultimul cuvant de spus.

Acum ne propunem sa-i (re)cunoastem pe nativii Gemeni, adica pe acei oameni care s-au nascut in perioada de timp in care, in fiecare an, Soarele strabate semnul Gemenilor : 21 mai -21 iunie. Este vorba despre miscarea aparenta a Soarelui pe cercul zodiacal. Am prezentat cu alta ocazie diferenta dintre constelatii si zodii (Cum folosim astrologia ?).

Dar sa nu uitam ca aceasta descriere, ca si oricare alta, a oricarui semn zodiacal, reprezinta doar un potential posibil a fi manifestat, mai vizibil sau mai subtil, in functie de harta natala a fiecaruia. Fiecare astrograma este unica si fiecare nativ indiferent de semnul caruia-i apartine  se va regasi doar partial, mai mult sau mai putin, in orice prezentare astrologica generala.


Semnul Gemenilor este un semn dublu, simbolizand dualitatea naturii umane, precum si trecerea si ritmul timpului, sfarsitul care marcheaza un nou inceput. Corespunde momentului in care in natura se dezvolta vegetatia.

Este reprezentat de cei doi stalpi ai intelepciunii care se sprijina pe linia planului fizic si se inalta pana la linia planului metafizic. Spre deosebire de simbolul emotional al Taurului format doar din linii curbe, semnul Gemenilor este reprezentat doar prin linii drepte, simbolizand detasarea, aspectul rational al fiintei umane.

Pe astrograma natala, semnul Gemenilor ne arata domeniul unde nativul isi manifesta latura duala a personalitatii sale, precum si modul in care acesta comunica.

In corelare cu corpul uman, semnul Gemenilor  guverneaza umerii, bratele, plamanii (oxigenarea).

Algoritmul de baza al nativului Gemeni  este “EU  GANDESC”. Da dovada de un anume dinamism intelectual, are un mental activ, nelinistit, adaptabil atat situatiilor cat si oamenilor. Gandirea este practica, sustinand  capacitatea pentru studiu si asimilare. Dinamismul poate trece repede in neastampar, nu le place monotonia si cauta mereu noul. Poate atrage cu usurinta simpatia anturajului.

Este entuziast si vioi, sensibil si intelegator, oarecum idealist dar fara sa devina sclavul propriilor vise; dar poate fi credul pana la naivitate.

Are un puternic  simt al responsabilitatii ceea ce-i alimenteaza tendinta de a-si asuma prea multe obligatii.

Nativul Gemeni poate fi un bun negociator urmareste mereu sa realizeze transferul sau schimbul pe care il doreste (pe care il considera necesar). De asemenea are un bun simt comercial si aptitudini deosebite pentru speculatii eficiente.

Pentru nativul Gemeni logica este foarte importanta, el  isi construieste rationamentul pe concluzii certe si pe experimentul realizat. Este mereu preocupat (constient sau inconstient) de cunoasterea si dezvoltarea comunicarii.

Cum interactionam cu nativii Gemeni?

Nativul Gemeni este de obicei sociabil, are capacitate de a sustine orice fel de conversatie sau exprimare de orice tip.

Se poate angaja in mai multe activitati simultan, dar se elibereaza de oricare dintre ele daca intalneste altceva mai interesant. Actioneaza in stil propriu motiv pentru care uneori este dificil sa lucreze in echipa; poate fi chiar navalnic, fortand limitele spatiului propriu, cu cele mai bune intentii sau doar din curiozitate, devenind astfel greu de acceptat de catre ceilalti.

Poate fi foarte diplomat si in acelasi timp poate actiona imprevizibil. Astfel ca modul in care reactioneaza poate fi in stransa legatura cu dispozitia sa de moment. Dar, o caracteristica specifica acestor nativi este abilitatea lor de a face fata oricarei situatii, cu scopul de a-si atinge propriul obiectiv.

Pentru nativul Gemeni poate fi foarte greu sa pastreze un secret. Este numit nonconformistul zodiacului - se revolta impotriva oricaror norme care ar putea sa-I limiteze si, nu-l sperie autoritatea.

Poate fi usor influentabil, fiind sensibil in fata amabilitatii celorlalti; acest lucru il face pe nativul Gemeni sa fie uneori schimbator si sa-i fie greu sa ia o decizie. Poate manifesta inconstanta sau uneori nestatornicie.

Daca intram in contradictie cu un nativ Gemeni este bine sa ne amintim ca nu-i plac limitarile de orice tip. De asemenea, ne pot surprinde cu  solutii neasteptate, reactioneaza spontan, intens si au abilitate pentru a improviza, a inventa, dar si pentru a imita. Manifesta o diversitate a impulsurilor si le place schimbul de idei.

Ce au de transformat nativii Gemeni?

Fiecare semn zodiacal confera nativilor respectivi calitati specifice care, se pot manifesta in anumite limite de echilibru sau pot atinge extremele, provocand reactii si rezultate nepotrivite. Nu exista zodii bune si zodii rele. Fiecare zodie reprezinta un “pachet de caracteristici” care se cer a fi traite in armonie cu propria fiinta precum si cu cei din jur, intotdeauna cu un scop constructiv. Orice om va manifesta aceasta “dotare” pe o intreaga paleta de nuante, in functie de harta natala (astrograma proprie), scopul fiind de a recunoaste si de a repara, prin transformarea propriei persoane, exprimarea nepotrivita.

Prin urmare un nativ Gemeni  ar trebui sa vegheze asupra tendintei de a-si  dispersa propriul efort. Exista posibilitatea de a manifesta o tenta de superficialitate, care rezulta din dorinta lui de a cuprinde in campul atentiei cat mai mult. Ar fi potrivit sa-si canalizeze creativitatea si originalitatea pe un scop precis.

Este intr-o continua miscare, disipandu-si energia in multe directii, iar uneori se lasa mult prea mult antrenat de propria curiozitate astfel ca i-ar prinde bine daca ar reusi sa atinga starea de calm mental precum si sa dezvolte linistea in propria zona de confort .

Este important sa-si invinga nerabdarea si sa se concentreze asupra unui subiect pentru a-l aprofunda.

Este comunicativ si inteligent dar in acelasi timp este marcat de dualitatea interioara si ar fi potrivit sa-si elibereze angoasele si orice forma de complexitate – astfel ar putea evita transformarea discutiilor in adevarate dezbateri, si ar reusi sa puna accentul mai mult pe comunicare decat pe vorbire.

Are un puternic simt al constiintei care-I determina sa-si asume multe promisiuni pe care nu le poate onora pana la final, astfel ca exista posibilitatea de a se autodezamagi. De asemenea este atras de diversitate si isi risipeste resursele, prin urmare, este important sa discearna cu atentie la ce anume se angajeaza, sa-si stabileasca scopuri pe care sa le si atinga.

Problemele de sanatate : sensibilitatea aparatului respirator, tensiune nervoasa si/sau alergii (eventual probleme cu pielea) – au nevoie de un mediu stabil, care sa le tempereze si propria agitatie.

Repere astrologice ale zodiei Gemeni:

21 mai – 21 iunie
Semn mutabil, masculin, diurn,
Element : aer – cald si umed.
Planeta guvernatoare : Mercur.
Culoare : albastru (violet).

Concluzii

Daca esti nativ Gemeni , bucura-te si transforma ceea ce consideri tu ca ai de transformat, pentru ca in felul acesta iti poti trai viata din plin si in armonie cu tine si cu ceilalti.

Daca ai in preajma ta un nativ Gemeni, de asemenea bucura-te si lasa-te antrenat de curiozitatea si creativitatea lui, tolereaza-i agitatia si nerabdarea , dar ajuta-l sa le transforme si sa le adapteze, intelege-i natura schimbatoare si acorda-i increderea ta, pentru ca in felul acesta el iti ofera ingeniozitatea sa precum si spiritul de initiativa si astfel puteti face o echipa de succes.

Niciun comentariu: