Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

duminică, 21 august 2011

Instrumente astrologice - SOARELE

Pentru a putea intelege mai bine si mai usor cum actioneaza asupra noastra influentele astrale si, mai ales, cum sa interactionam cu ele constient, vom intra in contact cu instrumentele astrologice de baza, si anume corpurile ceresti - planetele sistemului nostru solar, constelatiile, stelele fixe, asteroizii, - pe masura ce traficul cosmic ni le va aduce in proximitatea noastra energetica.

Este important sa spunem, aici si acum, pentru cei care nu stiu, ca analiza astrologica se refera la influentele energetice ale corpurilor ceresti asupra vietii pe planeta Pamant. Corpurile ceresti emit radiatii electromegnetice, fiecare avand propriile caracteristici. Toate aceste trasee energetice se intersecteaza in spatiul cosmic si interactioneaza in functie de miscarea combinata a astrelor, rezultand astfel diferite influente astrale care au impact si asupra Pamantului, in masura in care acesta intra in raza lor de actiune.

Am aruncat deja o privire asupra sistemului nostru solar . Acum sa vedem ce inseamna pentru noi, locuitorii planetei Pamant, Soarele.

            Punctul de vedere astronomic :

Este steaua centrala in jurul careia este organizat sistemul nostru solar si care reprezinta sursa unica de viata, generand energiile existentiale de care avem nevoie.
Reprezinta 99% din masa intregului sistem solar. Alte repere caracteristice :

 • Diametru – 1.392.000 km
 • Distanta pana la Pamant – 149.700.000 km, denumita unitate astronomica (ua) si folosita pentru cuantificare distantelor cosmice.
 • Densitatea medie – 1,4 g/cm3
 • Temperatura
  • 5.400° C la suprafata
  • 15.000.000° C in nucleu
 • Perioada de rotatie in jurul axei
  • la ecuator – 25,4 zile
  • la poli – 34 zile
 • Compozitie : o masa incandescenta de hidrogen si heliu, care degaja o energie rezultata in urma unei reactii nucleare de fuziune ce se produce de miliarde de ani (zicem noi, oamenii) si care reprezinta sursa de lumina si caldura necesare vietii noastre pe Pamant.
  • Hidrogen 73,4%
  • Heliu 24,9%
  • Oxigen, carbon si alte elemente

 • Are o atmosfera foarte rarefiata, care este vizibila in timpul eclipselor totale de soare.
 • Prezinta un ciclu solar al formarii petelor solare, de 11 ani – interval de timp in care numarul petelor solare creste si descreste; in faza de maxim al ciclului petele solare – descrise pe intelesul nostru ca find niste vartejuri magnetice - sunt cu adevarat gigantice, si in functie de directia pe care se manifesta pot afecta viata noastra pe planeta Pamant si ne ofera adevarate spectacole ale aureolelor boreale. Primul care a observat prin telescop petele solare a fost Galileo Galilei.            Punctul de vedere astrologic :

Analiza astrologica a influentei energetice a Soarelui ne ajuta sa descifram tipul preponderent de energie preluata de nativ, ca instrument principal in procesul propriei transformari.

Soarele reflecta personalitatea de baza a nativului, abilitatile precum si modul de expresie a individualitatii acestuia, prin caracteristicile semnului zodiacal in care se afla in harta natala.

De asemenea, arata vitalitatea, longevitatea, vointa si scopul constient al nativului.

Locul in care se afla Soarele in tema natala, reprezinta sectorul de viata de maxima stralucire, glorie si putere, directia de manifestare a autoritatii – in functie si de aspectele pe care le face cu celelalte planete; ofera indicii cu privire la natura creatoare a nativului dar si in legatura cu manifestarea orgoliului, a egoismului.

Soarele reprezinta tatal si prin aspectele formate cu planetele poate descrie relatia cu acesta, iar in tema astrologica a unei femei reprezinta si sotul.

“Soarele este energie vitala. Axele hartii (astrogramei) reprezinta canale pentru distribuirea si transformarea acestor energii solare in campul constiintei. Soarele este puterea Sinelui.” – spune Dane Rudhyar

Simbolizeaza divinitatea, aspectul spiritual al nativului, lumina interioara care-l calauzeste in derularea experientelor integratoare ale Sinelui.

Guverneaza semnul Leului si casa a V-a a unei astrograme, precum si ziua de duminica a saptamanii.
O pozitie foarte puternica a Soarelui arata genialitatea, iar in plan social regalitatea.
Prin aspectele formate in tranzit, influenteaza “valoarea”, aurul, bursa si speculatiile.

Zonele anatomice sub influenta Soarelui : inima, sistemul circulator, splina, coloana vertebrala (impreuna cu Sturn), ochii, pancreasul (impreuna cu Jupiter).
Culoare : galben
Metal : aur

Ideograma (simbolul astrologic) : cercul (forma perfecta, fara inceput si fara sfarsit) cu un punct in centru ce poate simboliza lumina interioara, ca sursa primordiala a manifestarii.

Plasandu-ne pe pozitia observatorului de pe planeta Pamant, observam ca Soarele realizeaza o deplasare aparenta pe cercul zodiacal, pe care-l parcurge in intregime intr-un an – acesta fiind ciclul solar.
Zona din harta natala pe care o strabate Soarele, se bucura de o crestere a vitalitatii, pe parcursul tranzitului; in acel domeniu suntem mai creativi, simtim dorinta de afirmare, de acceptare a provocarilor si de a ne pune in valoare potentialul.

Soarele revine la pozitia din harta natala in fiecare an, aproximativ la aceeasi data (+/- cateva ore) iar noi intram de fiecare data intr-un ciclu nou al existentei noastre, caracterizat de tendinte specifice de manifestare si dezvoltare a propriei fiinte. Astrograma construita pentru acest moment – revolutia solara (RS) – ne ofera informatii cu privire la subiectele de interes ale nativului in urmatorul ciclu solar, principalele directii pe care acesta isi va concentra eforturile precum si modalitatile prin care poate invata lectiile necesare in mod armonios – cu minim de efort si suferinta.

Niciun comentariu: