Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

marți, 23 aprilie 2013

Luna Plina in semnul Scorpionului si eclipsa partiala de Luna – 25 aprilie 2013.   Urmatoarea faza de Luna Plina se formeaza joi 25 aprilie in semnul Scorpionului, la ora 22.57, pe gradul 5,44, cand, se produce si o eclipsa partiala de Luna – prima eclipsa a anului.

Luna Plina alaturi de Saturn se afla fata in fata cu Soarele alaturi de Marte si, la limita “colaborarii astrale” cu Venus alaturi de Nodul Sud.
Cumva suntem la un final de etapa de maturizare pe care, este posibil sa o celebram cu un test si/sau, pentru cei careau trecut testul deja, cu un gest care sa materializeze o schimbare, profunda, pe termen lung, care sa reprezinte de fapt o reconstructie de sine, asumata, sau macar acceptata.
Oricum facem asta, continuu … generam schimbari mai mici sau mai mari; o putem face in acelasi mod, cu acelasi rezultat sau, putem schimba criteriile la care ne raportam si, putem sa construim altceva, altfel, ajungand la alt rezultat.
Acum primim indrumarea, incepem un nou proces de “defrisare” a fricilor, de destelenire a indoielilor si de pregatire a spatiului de lucru pentru noile legi si reguli de functionare ale mecanismelor interioare.

 Se amplifica, la limita, dorinta, nevoia interioara de schimbare si, in acelasi timp, se creaza conditiile detasarii necesare schimbarii, aflandu-ne astfel in exeperienta care ne ofera regenerarea. Planeta Pluton orchestreaza aceste situatii prin care vom experimenta desprinderea din nevoia de putere si de materialism, situatii care ar putea deveni mai clare in privinta mesajului transmis, in prima saptamana din luna mai.

De fapt Luna Plina pare sa declanseze testul unei faze din procesul  de schimbare, cumva “obligatorie” pe care ne-o propune cuadratura Pluton – Uranus ce se formeaza din nou la grad perfect pentru prima data anul acesta pe 21 mai. Experienta schimbarii poate fi acceptata si construita constient sau, poate fi refuzata si astfel depasim procesul cu un mai mare consum interior.

Intram intr-o perioada in care este posibil sa ne reintalnim cu evenimente din trecut asupra carora mai avem de formulat concluzii si, daca nu le-am inteles inca rostul, acum avem ocazia sa extragem invatamnintele pe care suntem pregatiti sa le vedem si sa le folosim.  Situatiile cu care ne intalnim ne pot solicita un efort sau cel putin o atentie mai mare acordata celor din jurul nostru.

Avem sustinerea potrivita, pe termen lung, prin interactiunea Saturn-Pluton, care stimuleaza dorinta si procesul de schimbare prin perfectionare personala si mai ales prin responsabilizarea atitudinii.
Saturn si Pluton au construit un sextil pe 27 decembrie, ambele fiind in mers direct.
Apoi au construit sextilul din nou, cu Saturn retrograd pe 8 martie si, jongleaza aceasta colaborare astrala ambele planete fiind in mers aparent retrograd,  pana pe 22 septembrie cand vor construi iar acest aspect la grad perfect  cu Saturn direct (incepand cu 9 iulie) si Pluton fiind chiar la schimbarea miscarii retrograde in mers direct.

Astfel ca, Luna Plina fixeaza reflectoarele pe schimbarea constienta, asumata, construita voluntar.
Cumva, omul ce suntem fiecare, vede calea noua si stie ca acela este drumul dar, vrea si confirmarea “logica”, asigurarea care vine din ratiunea sa. Numai ca ratiunea si-a resetat tiparul si coordonatele, dupa etapa de retrogradare a planetei Mercur  in semnul Pestilor.
Anterior fazei de Luna Plina, cuadratura Mercur – Pluton a declansat nevoia de a cauta noile adevaruri pe care se sprijina noul mod de a gandi, dupa cum i se cere fiecaruia in propriul proces transformator.
Daca deja am acceptat aceasta adaptare a procesului de gandire ne vom desprinde mai usor acum, in aceasta faza de detasare pe care o genereaza Luna Plina. Sau, avem ocazia sa lucram “la pachet” – sa traversam in ritm accelerat iesirea din tiparul mental (Mercur sextil Jupiter) si, sa realizam si tema lansata de Luna Plina - desprinderea de orice ar fi putut insemna pana acum “nevoia de a avea”.
Ca bonus, conjunctia dintre Jupiter si steaua fixa Rigel, aspect exact la Luna Plina, anunta ceva bun si ne arata ce daruri vom primi si vom pune in spatiul interior eliberat prin exercitiile de purificare. Deci, sa acceptam si sa folosim experienta detasarii.

Alaturi de Pluton si planeta Neptun nuanteaza lectiile si ne ofera instrumentele de lucru potrivite.
Suntem inspirati iar cei care exerseaza procesul intuitiv vor observa o capacitate crescuta a creativitatii.
Este important insa sa ne impamantam, sa aducem intuitia in actiunea planului concret, fizic si sa folosim, din ce in ce mai constient, fluxul sincronicitatilor.
Planetele Saturn si Neptun construiesc un trigon care, dupa ce vom iesi din pasajul eclipselor, se va forma la grad exact in iunie, pe schimbarea de ritm a lui Neptun care va intra in miscare retrograda. Apoi vor relua aspectul cu Saturn direct si Neptun retrograd (20 iulie) intre timp, pastrandu-se in zona de colaborare energetica.

Simplu si concis spus, eu cred ca in aceasta vara vom exersa (perfectiona) interactiunea intuitiva si perceptia emotional-afectiva a realitatii. Este posibil sa ajungem la o intelegere mentala a ceea ce ar putea insemna iubirea neconditionata, doar ca, pe un alt nivel al mentalismului decat cel cu care eram obisnuiti. Acest inteles ar fi de mare folos celor care inca mai au nevoie de “confirmari” pentru ceea ce simt deja, dar este necesar efortul iesirii din tiparele mentale nedepasite inca.
Si Luna Plina ne arata unde suntem, zona de lucru precum si instrumentele pe care sa le folosim fiecare dintre noi.
Cei care lucreaza constient cu planurile energetice, probabil ca deja au semnale in acest sens. Aspectele, in dimanica lor, ofera un simbolism pe care noi ar fi potrivit sa-l translam in viata cotidiana si sa construim un traseu optim al evolutiei personale.

Un mod de lucru cu energia Lunii Pline in semnul Scorpionului

Energia Lunii Pline in semnul Scorpionului ne poate ajuta sa ne amplificam energia vitala si sa realizam o regenerare prin transformare, detasandu-ne total de aspectul material (fizic) al vietii, de viata insasi privita ca un “bun” propriu.
Este important sa intelegem ca viata noastra este un instrument, pe care ar fi potrivit sa-l utilizam cu folos. Un instrument pe care ar fi potrivit sa-l pretuim , valorificandu-l la maxim.

De asemenea, in stransa legatura cu procesul derularii vietii, semnul Scorpionului ne provoaca sa acceptam si sa construim un inteles sacru al sexualitatii – recunoasterea acestui aspect al fiintei, acceptarea si integrarea lui in intreaga constructie energetica ce suntem, fiecare dintre noi.

Se elibereaza acele emotii care ne tin blocati in experientele sexuale dureroase (sub orice forma) ale trecutului, atat in momentul in care lucram energetic in faza de Luna Plina, precum si in toata perioada de descrestere a Lunii, care urmeaza pana la faza de Luna Noua.

Prin exercitiu, putem dezvolta o capacitate de concentrare cu care sa actionam simultan asupra tuturor legaturilor energetice pe orice directie spatio-temporala.

Testul final al acestui exercitiu este modul in care simtim iubirea, pe orice directie (fata de orice si fata de oricine).

Intram in faza de descrestere a Lunii si raman valabile in continuare recomandarile ciclului fazelor Lunii.

Intre timp, raspanditi-va Lumina.
Spor si succes !!!

Niciun comentariu: