Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat astrologiei.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

vineri, 9 septembrie 2011

Instrumente astrologice - Planeta Mercur





Am aruncat deja o privire asupra sistemului nostru solar si asupra Soarelui. Acum sa vedem ce inseamna pentru noi, locuitorii planetei Pamant, planeta Mercur, prima in ordinea departarii fata de Soare.

            Punctul de vedere astronomic :

Este planeta cea mai apropiata de steaua centrala in jurul careia este organizat sistemul nostru solar, ceea ce face ca observarea ei directa sa se poata face la rasaritul sau la apusul Soarelui.
Pamantenii au “vizitat” planeta Mercur in doua etape:
  • In anul 1974 – prin intermediul  sondei spatiale Mariner care a realizat fotografii de la o distanta de 20.000 km de planeta.
  • In anul 1991 – cand s-a efectuat o survolare cu semnale radar emise de pe Pamant, actiune ce a dezvaluit un peisaj stancos cu multe cratere si zone acoperite de lava; suprafata planetei si-a mentinut forma dobandita prin racire, in conditiile in care nu exista atmosfera si nici apa care sa influenteze relieful.

Alte repere caracteristice :

  • Diametru – 4.850 km
  • Distanta pana la Pamant – 92 mil km.
  • Distanta medie pana la Soare – 58 mil km
  • Densitatea medie – 5,4 g/cm3
  • Temperatura
    • -135° C “noaptea” – aproximativ 30 de zile terestre.
    •  350° C “ziua” – aproximativ 30 de zile terestre.
  • Perioada de rotatie in jurul axei – 59 zile terestre (o zi pe planeta Mercur).
  • Perioada de revolutie in jurul Soarelui – 88 zile terestre (un an pe planeta Mercur).
  • Viteza de deplasare (miscarea de revolutie in jurul Soarelui) – cca 260.000km/h
  • Compozitie : este cea mai densa planeta (cu exceptia Pamantului), avand un nucleu metalic format din fier si nichel, inconjurat catre suprafata de o crusta destul de subtire pietroasa.
  • Nu are atmosfera motiv pentru care cerul palnetei Mercur este permanent intunecat, chiar si in timpul “zilei”– se pare ca sondele spatiale au detectat totusi o atmosfera foarte rarefiata de heliu.



            Punctul de vedere astrologic :

Analiza astrologica a influentei energetice a planetei Mercur ne ajuta sa descifram modul in care nativul receptioneaza, intelege, asimileaza si exprima informatia, sub forma scrisa sau verbala, si cum foloseste acest instrument in procesul propriei transformari.

Este o planeta traditionala (cunoscuta si studiata din antichitate), rapida, personala - care prin aspectele construite in tranzit ne ofera detalii referitoare la evolutia vietii personale.

Mercur reflecta gandirea (ratiunea) nativului, facultatile intelectuale, logica, si modalitatea sa de expresie prin caracteristicile semnului zodiacal in care se afla in harta natala. De asemenea, arata capacitatea de sinteza si modul (viteza) de reactie ale nativului.

Locul in care se afla Mercur in tema natala, reprezinta zona de maxim interes mental pentru nativ si care joaca un rol important in modul in care acesta intelege lumea si propria viata. Acest loc din tema natala ne indica subiectele care predomina procesul de gandire al nativului precum si directia pe care se produce influenta maxima a mentalului acestuia, iar aspectele cu celelalte planete nuanteaza modul in care se realizeaza procesul decizional precum si comunicarea.

Mercur reprezinta si fratii, vecinii (vecinatatea) si prin aspectele formate cu celelalte planete poate descrie relatiile cu acestia.

Simbolizeaza studiile, cercetarea cauzelor bolilor si vindecarea, detaliul, calatoriile scurte (miscarea), comertul, negocierea (contactele, intalnirile), finantele, inteligenta aplicata in domenii practice.

Guverneaza semnul Gemenilor si  semnul Fecioarei, casa a III-a si a VI-a a unei astrograme, precum si ziua de miercuri a saptamanii.

Prin aspectele formate in tranzit, influenta sa energetica declanseaza starea interioara necesara pentru a ne putea plasa si in alte sisteme de referinta, reusind astfel sa intelegem si alte puncte de vedere, diferite de prorpia conceptie refritor la un anumit subiect.

Zonele anatomice sub influenta planetei Mercur : sistemul nervos, aparatul respirator, vasele capilare, bratele si mainile.
Culoare : violet
Metal : mercur

Ideograma (simbolul astrologic) : o cruce (planul material), pe care se sprijina un cerc (planul spiritual) care la randul sau sustine o semiluna (constiinta) – simbol care ne poate arata rolul gandirii in intelegerea experientelor planului fizic, experiente ale caror trairi conduc la evolutie spirituala si expansiunea constiintei.

Plasandu-ne pe pozitia observatorului de pe planeta Pamant, observam ca Mercur realizeaza o deplasare pe cercul zodiacal, in apropierea Soarelui – datorita vitezei foarte mari de rotatie in jurul acestuia.
Zona din harta natala pe care o strabate Mercur in tranzit, se bucura de o crestere a schimbului de idei; in acel sector de viata suntem mai comunicativi, reusim sa intelegem mai mult din sensul experientelor de viata, pe acea directie procesul de gandire si comunicarea au influente majore si determina efecte concrete pe parcursul tranzitului respectiv.

Miscarea aparent retrograda - Mercur aflat in mers aparent retrograd la momentul nasterii ne arata cum si in ce domeniu, nativul nu a folosit sau, a folosit in mod gresit, in vietile anterioare, informatia si/sau capacitatea de a comunica.

In tranzit, in perioadele sale de retrogradare Mercur ne ofera ocazia de a descoperi greselile pe care le facem cu privire la semnificatiile pe care le are in propria tema natala. Acest lucru se realizeaza prin reeditarea unor situatii in care noi repetam sau nu, anumite greseli. Rolul acestor situatii este sa ne ajute sa observam greseala, sa intelegem mecanismul care o genereaza si sa o evitam/corectam pe loc sau la urmatoarea reluare a experientei – moment ce se produce de regula dupa revenirea planetei Mercur in mers direct. Putem evita repetarea unei greseli sau putem corecta un rezultat nedorit, folosind influenta energetica mercuriana, prin schimbarea modului de abordare a problemei respective.

Niciun comentariu: