Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

miercuri, 14 septembrie 2011

Raspunsuri la intrebari




Aici se afla raspunsurile oferite gratuit la intrebarile  transmise prin intermediul acestui blog sau al site-ului Astro Mercur (www.astro-mercur.eu) in perioada februarie-august  2011.

Gabriela - 6 august 2011 -voi reusi sa transform pasiunea pentru astrologie intr-o meserie, sursa de venit ?

Tu stii daca vrei asta si daca o sa si reusesti. Noi putem incerca sa descoperim un eventual potential care poate fi dezvoltat in sensul acesta. Insa numai tu alegi daca-l dezvolti si daca-l materializezi.

Eu cred ca exista un astfel de potential si faptul ca tu consideri deja astrologia o pasiune reprezinta un atuu important. Mai intai sa vorbim despre dezvoltarea abilitatilor necesare si, pentru ca studiezi astrologia o sa-ti exprim punctul meu de vedere punctual si direct. Eu cred ca primul pas este sa depasesti primul nivel de influenta al planetei Neptun; acest lucru este important pentru ca ti se cere sa folosesti corect energia neptuniana in invatarea lectiei principale de viata pe care ti-o ofera Saturn – reformularea mentalitatii si atitudinii in procesul de gandire, comunicare, instruire, mai ales in relatii si mai ales in cele de prietenie; ti se cere de asemenea prin aceasta lectie de viata ca ceea ce reusesti sa transformi si sa perfectionezi in acest domeniu sa promovezi, ca noutate si idee progresista. Si poti reusi mai usor daca gasesti calea spre linistea interioara, pentru ca este posibil sa simti un fel de stare de conflict, de tensiune permanenta, ca o lupta continua cu tine insuti. Se poate sa fi depasit deja aceasta faza si sa te afli deja in starea de oarecare echilibru interior, necesara pentru a interactiona constient cu planurile energetice.

Este posibil ca starea de tensiune de care vorbeam mai sus sa fie si rezultatul mintii tale permanent in alerta, intr-o continua agitatie. Eu cred ca este necesar sa-ti disciplinezi gandirea, constient; ar fi potrivit sa orientezi energia mentalului inferior (Mercur) prin exercitiu, eventual cu algoritmi mentali si, sa o faci sa lucreze pentru mentalul superior (Uranus) si sa valorifici astfel potentialul uranian, care este sustinut foarte frumos de punctul de spirit. Acest lucru il realizezi reusind sa faci, constient, o transformare interioara, de personalitate.

Prin urmare, cred ca pasiunea ta pentru astrologie te-a purtat pe o cale potrivita evolutiei tale. Poti transforma pasiunea ta intr-o activitate care sa-ti aduca un venit, pentru ca ar fi vorba de o munca cu si in planurile energetice (spirituale) – ceea ce faci deja daca esti cadru didactic, pentru ca a fi un dascal veritabil presupune sa lucrezi cu implicarea constienta a structurii tale spirituale. Dar poti trece dincolo de acest nivel, si sa-ti propui constient atingerea scopului cerut de Nodul Nord, care iti cere sa interactionezi armonios  in orice tip de relatie si, sa muncesti tenace si responsabil pentru asta.

Dar pentru a reusi, in orice cariera alegi sa dezvolti, precum si in insusirea lectiilor de viata, este important sa-ti aliniezi vointa, planului divin (energetic), sa intelegi interactiunea cu fluxurile energetice si sa lucrezi constient si detasat cu ele.

Anul acesta astrologia joaca un rol important pentru tine iar creativitatea ta si munca pe care alegi sa o desfasori, ar trebui sa aiba un impact social important, iar scopul tau subconstient (care poate fi si foarte constient) este sa inveti si sa reusesti sa castigi banii de care ai nevoie (motiv pentru care probabil ca te si confrunti cu probleme financiare deja).
Prin urmare, daca esti pregatita si alegi asta, eu cred ca poti s-o si faci.

Spor si succes si astept vesti bune !!!
_______________________

Amelia - 5 iulie 2011 - despre relatii

Eu cred ca esti o combinatie de ratiune si simt practic, ce stau in balanta cu foarte multa sensibilitate, astfel ca iti consumi mare parte din resursele sufletesti incercand sa intelegi de ce lumea nu functioneaza dupa principiile tale, la care, de altfel, tii foarte mult. In plus as spune ca pentru tine lumea este o mare familie in care fiecare are rolul sau si tu suferi atunci cand vezi ca ceilalti nu-si asuma responsabilitatile. 
Aceste predispozitii astrale te conduc catre situatii care sa te ajute sa inveti lectia cea mai importanta a vietii tale, asa cum rezulta din tema ta natala, si anume, sa inveti sa construiesti si sa gestionezi relatii, asocieri, uniuni, sa inveti sa traiesti “asocierea” fara sa astepti nimic de la ceilalti, toate acestea in conditiile in care exersezi stapanirea sensibilitatii, transformarea si folosirea concreta, in viata de zi cu zi a inspiratiei – pentru ca esti o persoana inspirata, si poti dezvolta o conexiune constienta cu planul energetic (poate ca deja ai reusit asta).
Ai o mare deschidere sentimental-emotionala catre ceilalti, catre tot ce inseamna “restul lumii”, care te implica total si profund in orice tip de relatie construiesti, indiferent ca este in familie sau in plan social, profesional. As spune ca pentru tine emotiile (raspunsul emotional) reprezinta un factor foarte important in derularea oricarui tip relatie. Si in momentul in care ceilalti nu se comporta conform asteptarilor tale intri in faza de dezamagire (deceptie) fara sa mai treci prin faza de acceptare.  Viata ne invata aceasta lectie prin rupturi relationale, de orice tip si, mai ales de cuplu.
Asa cum tu esti libera sa-ti construiesti propriile principii de viata si sa le pui in aplicare asa cum consideri, la fel, fiecare dintre cei cu care interactionezi tu are aceleasi libertati. Tie ti se pare “normal” modul in care vezi lumea si cum interactionezi cu ea, dar in mod similar, oricui altcuiva i se pare “normal” propria viziune asupra lumii. Reperele comune rezulta doar prin rezonanta energetica.
Tu te sprijini pe un mental puternic si actionezi foarte hotarat si perseverent si, in acelasi timp te raportezi la criterii spiritual-sufletesti. Combinatia este foarte sanatoasa dar iti cere multa adaptabilitate precum si manifestarea tolerantei. Si pana ajungi sa intelegi si sa te comporti astfel treci prin lectii care iti aduc suferinta, prin dezamagire mai ales. Tu te mentii in faza in care vrei sa-i intelegi pe ceilalti – pe cei care te dezamagesc – dar lectia iti cere sa accepti (o atitudine, un mod de gandire, un comportament). Acceptarea aceasta nu inseamna sa fii de acord ci, sa accepti limitele de manifestare ale altuia, sa accepti liberul lui arbitru in alegerea propriilor criterii, sa accepti deciziile si drumul ales, chiar daca nu intelegi, sau daca nu aprobi. De fapt ideea de “a aproba” pe celalalt nu este sanatoasa. Lucrurile se potrivesc sau nu. Daca nu esti de acord cu o manifestare exterioara tie, decizia ta ar fi sanatos sa te priveasca doar pe tine, fara sa stabilesti locul celorlalti in propriul sistem de valori.
Ar fi potrivit sa gasesti un echilibru intre modul tau de a gandi si calea prin care pui in practica gandirea ta. Probabil ca deja ai dezvoltat o buna cunoastere rationala; pasul urmator ar fi sa imbini gandirea bine structurata cu intuitia care probabil ca functioneaza foarte bine si de care esti sau ar fi potrivit sa devii constienta.
Spor si succes si astept vesti bune !
_______________________

Andra – 28 iunie 2011 - "impulsivitate, agitatie, incapatanare … "

Exista o predispozitie natala pentru aceste manifestari, este posibil sa nu reusesti sa manifesti sentimentele si emotiile asa cum le simti de fapt. Acest conflict interior este amplificat de natura semnului ascendentului – Berbecul. Dar aceste “tendinte” reprezinta de fapt instrumentele prin care ti se ofera ocaziile de a invata principala lectie a vietii tale, asa cum reiese  din analiza astrologica : comunicarea. 
In acelasi timp, scopul tau subconstient este sa –ti construiesti o cariera, o imagine “publica” care sa fie de folos celor din jur, sau care sa aiba un impact constructiv in mediul tau. Pentru a reusi in realizarea acestui scop, instrumentul principal pe care il folosesti (constructiv sau destructiv) este modul in care gandesti si vorbesti. De asemenea eu cred ca ai o intuitie care functioneaza foarte bine, si ar fi potrivit sa o folosesti.
In plus, anul acesta, pana la urmatoarea aniversare, peste predispozitia natala se suprapune si o anume sensibilitate mai puternica si profunda, cu care nu prea esti obisnuita sa te confrunti.
Prin urmare, ceea ce tu simti ca nu ti se potriveste reprezinta tiparul comportamental care ti se cere sa-l transformi, in cadrul procesului propriu de evolutie. Este un lucru extraordinar faptul ca ai simtit asta si ca vrei sa realizezi aceasta transformare – dupa cum spuneam, intuitia ta functioneaza foarte bine.
Incearca sa vezi aceste situatii stresante si conflictuale ca pe niste provocari, in fata carora nu trebuie sa “raspunzi”, ci sa le analizezi si sa descoperi care este “proba” de trecut, de fiecare data. Descompune situatia in elementele ei componente : cauza (intentia), participantii, conexiunile dintre ei, incearca sa stabilesti care este locul tau in schema intreaga, privita de deasupra, observa-te in context, si abia apoi alege constient modul in care reactionezi. Pare complicat, dar prin exercitiu vei reusi pana la urma sa faci toti pasii acestia inainte de a reactiona. Mai intai nu vei recunoaste provocarea, decat dupa ce s-a produs, dar pe masura ce exersezi, te vei apropia din ce in ce mai mult de momentul “initial” al declansarii situatiei, pana cand vei reusi sa anticipezi producerea ei, fiind pregatita sa reactionezi cu calm si intelepciune.
Anul acesta, pana la urmatoarea aniversare, eu cred ca ai o oportunitate deosebita de a realiza un proiect important profesional, sau care este in legatura cu profesia ta sau cu viata ta in contextul profesional. Ai o sustinere puternica, ajutoare importante. Deci ar fi potrivit sa lucrezi cu tine si sa transformi aceste momente de conflict interior si exterior, pentru a reusi sa valorifici acest potential.

Spor si succes si astept vesti bune !!!
_______________________

Anca – 14 iunie - “care a fost rostul acestei relatii care m-a vlaguit si care m-a consumat nervos si totusi nu pot sa trec mai departe?”

In ce priveste relatia la care te referi, exista destul de multe aspecte care ne arata o legatura karmica si este foarte posibil sa va fi platit reciproc niste “datorii”. Din acest motiv se poate sa ti se para ca nu poti sa treci mai departe, te afli intr-un tipar comportamental si trebuie sa iesi de acolo, alegand sa faci o schimbare – poate sa te ajute anumite consideratii despre “schimbare” pe care le gasesti pe pagina Ghidul Bolnavului Sanatos.
Eu cred ca v-ati ajutat reciproc sa invatati o lectie importanta pentru fiecare dintre voi. De asemenea, tu l-ai ajutat in plan social iar el te-a ajutat “sa te exprimi” si sa-ti manifesti iubirea. Dar as spune ca aveti moduri total opuse de a va manifesta sentimentele.  Exista destul de multe lucruri care se “potrivesc” dar in acelasi timp, unele dintre ele va solicita un anume efort pe termen lung; ar fi trebuit sa aveti, amandoi, disponibilitatea si puterea de a face efortul necesar pentru a construi in mod continuu aceasta relatie.
Acum tu suferi pentru ca ai tendinta de a te sacrifica pentru “celalalt” in cadrul unei relatii, iar imaginatia ta te poarta foarte departe, posibil sa construiesti adevarate “scenarii” care sa nu ajunga  vreodata sa devina realitatea ta, sau sa aiba vreo legatura cu aceasta, dar care sa te consume psihic. Incearca sa fii constienta de ceea ce iti atrage atentia,  dirijeaza gandul, nu-l lasa sa hoinareasca. Eu cred ca este important pentru tine si pentru evolutia ta sa-ti disciplinezi planul mental si sa-ti clarifici sentimentele, in fiecare situatie cu care te confrunti. Mintea si inima ta lucreaza permanent impreuna si trebuie sa le oferi directii clare si scopuri bine formulate pentru ca altfel te autosabotezi, iti pui singura piedici, mai ales in cariera. Este foarte posibil sa inveti lectii importante prin cei care iti sunt apropiati, prin “prieteni” sau “protectori” care se desprind de tine, mai ales atunci cand tu consideri ca ai nevoie de ei. In astfel de situatii este important sa gandesti constructiv si sa nu judeci.
In ce te priveste pe tine, in cursul acestui an (pana la aniversarea urmatoarei zile de nastere) exista posibilitatea unei sanse profesionale care se poate concretiza si prin castiguri financiare daca folosesti oportunitatile cu rabdare si intelepciune. Este important sa-ti supraveghezi gandirea, pentru a nu lua decizii nepotrivite in momente tensionate.
Spor si succes si astept vesti bune !!!
_______________________

Cosmina – 3 mai 2011, despre sensul (scopul, menirea) vietii.

Tie ti se cere sa-ti dezvolti capacitatile creative – si acest lucru rezulta din mai multe aspecte ale astrogramei tale, deci este o cerinta accentuata care este posibil sa se manifeste destul de puternic pe parcursul vietii.

Este posibil sa fi pornit deja pe acest drum, sau daca nu, cu siguranta s-a manifestat o tendinta catre dezvoltarea intuitiei, si a creativitatii sub orice forma. Cele mai neinsemnate sarcini pe care iti propui sa le rezolvi te provoaca sa gasesti solutia optima si iti pui toata inventivitatea la lucru.

Este posibil sa ai un talent artistic, sau sportiv, si in acest caz ai putea sa atingi relativ usor nivelul de performanta. Sau este posibil sa ai un talent pedagogic, sa dezvolti relatii foarte bune cu copii, poate chiar sa lucrezi intr-un domeniu in legatura cu copii.

Indiferent de forma de creativitate pe care o dezvolti, pentru tine acest aspect poate deveni chiar “viata ta profesionala”, sau daca ai o alta profesie deja, atunci aceasta manifestare a creativitatii o poti realiza cu un adevarat profesionalism.

De asemenea, experientele tale de viata te invata in primul rand sa te detasezi de orice forma de posesivitate, de teama de a pierde ceva sau pe cineva, sa-ti regandesti in permanenta sistemul de valori si sa accepti schimbarile, transformarile. Uneori este posibil sa reconstruiesti de la zero, (daca nu intelegi sensul lectiei) dar forta ta creativa te scoate la suprafata din orice situatie.

Lectia principala a vietii se refera, de asemenea, la propriul sistem de valori si la asumarea responsabilitatilor, la a dobandi si a gestiona cu intelepciune orice forma de proprietate, inclusiv banii pe care-I castigi din munca ta. Este posibil sa te confrunti cu o stare de austeritate, de fiecare data cand vei ignora aceasta lectie si vei evita sa faci schimbarea necesara.
Este important sa-ti recunosti orgoliul si sa incerci sa-l transformi.

Spor si succes ! si astept vesti bune !
_______________________

 Sofi - 08.04.2011 - despre lectia momentului.

Perioada la care te referi, ti-a adus ocaziile de a face niste transformari in tine insuti, in atitudinea ta fata de tine si fata de relatiile tale. Probabil ca ai amanat destul de mult ceva ce trebuia facut. Lectiile nu sunt dure chiar de la prima confruntare. Mai intai ni se ofera posibilitatea de a face ceea ce avem de facut, mai usor si fara multa suferinta. De obicei oamenii considera ca fac fata la anumite situatii si le lasa sa treneze si, astfel, lucrurile se complica si lectiile devin din ce in ce mai greu de invatat. Pentru ca viata nu ne lasa sa ratam lucrurile bune, chiar daca noi nu le vedem de la inceput.
Acum Saturn te scoate la lumina, iti arata tot ce mai este de potrivit in tine, in modul in care tu percepi ideea de relatie, sau de asociere, in felul in care intelegi sa construiesti o relatie si mai ales, sa te bucuri de ea.
In acelasi timp, ceva bun si frumos se activeaza in planul relatiilor tale si as spune ca planul tau sentimental se recalibreaza acum  in sensul “binelui” tau cel mai inalt. Se poate ca tu sa nu vezi binele asta, si asta e latura cea mai grea a lectiei – sa ai incredere ca exista si ca te indrepti catre el si, ca o sa-l recunosti la momentul potrivit.
Accepta lectia pe care ai incheiat-o si vezi ce ai invatat din ea, cum te-a facut mai puternica si mai inteleapta, mai toleranta si mai deschisa si catre alte posibilitati. Aduna-te si mergi mai departe.
Cu siguranta ai avut si momente frumoase in aceasta experienta. bucura-te si fii recunoscatoare pentru ele, dar si pentru toata experienta si pentru toata lectia. E viata ta si ti-a adus putere si intelepciune, dar si trairi care te umplu de emotie.
Felul in care s-a incheiat aceasta experienta conteaza mai putin acum. De fapt tu insuti atribui anumite sensuri lucrurilor. Nu le mai interpreta, nu le mai da nuante. S-a incheiat o experienta si acum poti incepe alta. Intotdeauna se potrivesc lucrurile asa cum trebuie si nimeni nu e vinovat de nimic.
Urmeaza ALTCEVA si, inseamna ca esti pregatita pt urmatorul nivel, la care sa traiesti ceea ce iti doresti tu; te rog sa schimbi "ochelarii" si sa vezi ce ai de vazut, sa eliberezi toata suferinta si sa te umpli de bucurie, pt ca treci de la o faza la alta, de la un nivel la altul.
Iubeste-te si iarta-te si mergi inainte, catre experienta care te asteapta ACUM, bucura-te ca ti se ofera o cale noua, pe care deja mergi ...
In acelasi timp, ceva important se declanseaza in zona profesionala, ceva neasteptat, poate chiar brusc. Si aici, orice schimbare indiferent cum vine, deschide o cale mai potrivita cu vremurile noi si cu omul nou care ai devenit deja.

Spor si succes si, astept vesti bune !

_______________________

Madalina - 07 martie 2011 - "As dori sa ma reinventez, sa lucrez in alt domeniu"

Eu cred ca esti o fire foarte comunicativa, sau comunicarea cu ceilalti este foarte importanta pentru tine. Acest aspect al vietii este subliniat in harta ta natala; ai “talent” si esti creativa in tot ce inseamna a vorbi, a scrie, comunicare, si ai si succes in tot ce tine de aceste aspecte. Cred ca iti place lectura si probabil te atrage domeniul literar.

Poti reusi alaturi de prieteni, sau prin prieteni, sau prin oameni care te sustin, te ajuta cumva. Dac nu sunt deja langa tine acesti oameni, poate ca nu i-ai observat inca, sau poate ca nu le-ai acordat acest statut, de prieteni sau de protectori. Ai capacitatea de a organiza si de a planifica strategii – oricum poti sa faci asta cu succes – dar trebuie sa-ti invingi neincrederea in tine si in fortele tale. De asemenea este important sa-ti dezvolti intuitia, sa-ti asculti interiorul, pentru ca ai o intraga zestre astrala care tine de domeniul spiritual si pe care este bine sa o scoti la suprafata si sa o folosesti.

Scopul tau subconstient este sa inveti sa construiesti si sa gestionezi orice forma de “asociere”, si sa inveti sa comunici in cadrul acestor asocieri.

Anul acesta, pana la urmatoarea zi de nastere, poti scoate la lumina anumite aspecte ale personalitatii tale pe care le-ai tinut “ascunse” pana acum, sau carora nu le-ai dat atentie. Ai forta si intelepciunea sa le pui in valoare acum. Esti inspirata si poti folosi mai usor rezerve ale subconstientului tau pentru a te pune in valoare in plan social.

Spor si succes si astept vesti bune !!!


_______________________ 

Mihaela - 01 martie 2011 - viata profesionala

Din punct de vedere profesional, eu cred ca, in general, ai mari sanse de reusita in strainatate, sau oricum la oarecare distanta de casa natala.

Asta insa depinde de cum intelegi sa-ti gestionezi relatiile – probabil ca manifesti o anume “bruschete” cand interactionezi cu ceilalti, sau poate ca ei nu fac fata dinamismului tau.
De asemenea este important sa-ti dezvolti intuitia – sau macar sa-i acorzi ceva mai multa atentie – sa devii constienta de forta planului mental si sa  lucrezi constient cu “puterea gandului”, pentru a nu cadea in extrema cealalta – a confuziei mentale, a iluziilor si a viselor utopice.

In general, succesul profesional il obtii muncind din greu, cu perseverenta si tenacitate.
Intreaga ta viata vei lucra “permanent” cu tine insuti – sau cel putin acesta este scopul subconstient al vietii tale si, vei avea reusite frumoase daca acest scop va deveni constient, cu cat mai devreme cu atat mai bine.

Anul acesta (pana la ziua ta) ai sanse sa reusesti folosindu-ti creativitatea, poti construi niste proiecte interesante – depinde si de profesia pe care o ai si de ceea ce lucrezi efectiv (poate chiar in sau prin astrologie ? – exista un marcaj in legatura cu astrologia). Lectia importanta este in legatura cu asocierea, eventual intr-o relatie. Daca reusesti sa echilibrezi planul sentimental si sa ai atitudinea potrivita, poti valorifica un potential deosebit, eventual un sprijin, o protectie, care te vor ajuta sa-ti atingi scopurile.

De asemenea daca ai copii, ar trebui sa le acorzi mai multa atentie; daca nu-I ai inca, poate ca ceea ce vrei tu sa faci este in legatura cu copiii, sau ar putea fi acesta un aspect la care sa te gandesti.
Spor si succes si astept vesti bune !!!

_______________________

Alina : "Ce-mi va oferi timpul? sunt singura de 5 ani"

Alina, se pare ca oamenii vin catre tine, inclusiv eventualii parteneri.  Ar fi bine ca tu sa-i lasi sa se apropie mai mult. Este foarte important modul in care tu comunici cu ceilalti si de asemenea este important sa incerci sa fii mai toleranta. Sa stabilesti ce este important pentru tine dar sa nu respingi “restul” si sa admiti faptul ca orice altceva exista, poate deveni important la un moment dat.
Este posibil sa ai tendinta de a fi prea directa sau poate chiar dura uneori, in felul in care incerci sa comunici cu ceilalti, chiar daca tu ai cele mai bune intentii, celalalt se poate sa nu simta asta. Eu cred ca ai observat asta deja si cu siguranta ca in unele situatii chiar ai regretat faptul ca graba sau elanul, entuziasmul convingerilor tale te-au facut sa dai navala peste ceilalti. Una din lectiile tale de viata este sa realizezi aceasta transformare interioara, in legatura cu modul in care “transmiti sau ceri ceva”. Este important sa ai o atitudine constructiva, pozitiva si toleranta, mai bine zis de acceptare pur si simplu a “realitatii” asa cum este.
Anul acesta (pana la urmatoarea zi de nastere) se pare ca ai parte de o viata sociala bogata si de succes, asta daca nu cumva tu refuzi acest lucru prin modul de a gandi si prin atitudinea ta fata de ceilalti, mai ales ca se poate sa fii si oarecum razboinica – foloseste-ti energia in scop constructiv, nu te lupta cu nimeni. Este posibil sa construiesti o noua relatie, fie cunosti un nou  partener  fie transformi o relatie existenta in ceva mai mult decat este acum. Dar, este important pentru evolutia ta, pentru cum se aseaza lucrurile in viata ta, sa-ti gasesti timp si sa gasesti si calea de a-ti manifesta sentimentele fata de membrii familiei, si sa comunici cu ei. Este o perioada in care poti face schimbari importante in viata ta.
Din punct de vedere al sanatatii, anul acesta poate sa iti faci griji fara motiv. Dar daca ai deja vreo afectiune, este posibil sa apara manifestari neobisnuite, insa pt aceste aspecte este necesara o analiza mai profunda, in functie si de starea ta de sanatate.
Spor si succes si astept vesti bune !!!


_______________________


freeg : "as  dori  sa stiu cum stau cu  sanatatea in  lunile  urmatoare  si cu  dragostea  mai  ales"
Se poate ca anul acesta, pana la ziua ta din martie, sa te simti mai obosita, intreg organismul fiind mai solicitat, sau, daca deja te confrunti cu o boala se poate sa abordezi un tratament nepotrivit pentru tine, sau poate aplicat gresit. Daca te afli in acesta situatie, corectand lucrurile este posibil sa poti rezolva problema de sanatate destul de repede.
Predispozitia temei natale, pentru intreaga viata, arata ca, s-ar putea sa ai probleme de sanatate in zona picioarelor si/sau cu sistemul limfatic. Poti evita acest lucru, daca iti propui sa-ti dezvolti intuitia si comunicarea intuitiva si, daca te implici constient in propriul proces de evolutie spirituala.

Chiar daca intrebarea ta nu viza si aspectul profesional, eu cred ca ai o sansa deosebita in acest interval de timp, ca prin intermediul unor prieteni sau al unor oameni care te ajuta pur si simplu, sa ai o reusita profesionala. Ar fi bine sa nu te grabesti sa respingi anumite oportunitati, sa fii deschisa la ideile celorlalti si sa-ti folosesti creativitatea - poate ca ai deja niste planuri sau poate ca ai si rezultate si din acest motiv nu te-a preocupat acest aspect.

Din punct de vedere sentimental, as spune ca pentru tine, a lucra cu sentimentele tale este o tema pemanenta; viata iti ofera experiente care sa te ajute sa inveti sa iubesti neconditionat si sa-ti echilibrezi manifestarea sentimetelor, pentru ca, este posibil sa treci dintr-o extrema in alta. Anul acesta, pana la ziua ta de nastere, cred ca vei reaseza ceva ce nu sta bine in planul sentimental. Nu am nici o informatie despre problemele tale, asa ca nu pot sa particularizez aici, dar este posibil ca un conflict interior sa te ajute sa te asezi si mai bine pe drumul tau in viata.
Spor si succes si astept vesti bune !!!

____________________________

Carmen : “ma intereseaza activitatea profesionala, in perioada imediat urmatoare”.
Este o perioada in care chiar ti se cere sa te implici in aspectul profesional al vietii tale. Pana in aprilie 2011 in acest sector se deruleaza o lectie importanta.
Este posibil ca in mod neasteptat sa fii implicata mai mult in ceea ce inseamna munca ta, sau sa primesti sarcini noi. Totul poate sa para ca o urmare a “justitiei divine” aplicate. Ceva bun din trecutul tau karmic iese la suprafata si te aseaza intr-un context neasteptat, in care esti pusa in situatia sa-ti asumi fie sarcini suplimentare fie unele noi, sau pe o directie noua.
Reusesti prin tine insuti, daca iti faci curaj sa vorbesti, la  momentul potrivit, si daca iti asculti intuitia. Ajutorul este in preajma ta, practic esti indrumata, dar ca sa vezi si sa simti aceasta indrumare, trebuie sa faci liniste in interiorul tau, sa lasi frica sa iasa la suprafata, sa te uiti bine la ea si s-o eliberezi.
Sunt aspecte astrale care iti aduc tot ce ai nevoie ca sa reusesti, si gandul si cuvantul potrivit, totul este sa alegi daca te implici in context si daca te lasi indrumata de vocea ta interioara. La prima vedere problemele par de netrecut, pentru ca sunt aspecte karmice implicate in derularea lor, dar rezultatul poate fi o mare reusita, care sa te si elibereze de niste “greutati” pe care le duci in spate.
Predispozitia temei natale arata ca prin locul de munca inveti lectii importante in aceasta viata, generatoare de mari transformari interioare. Aceste lectii contribuie la redefinirea  permanenta a personalitatii tale, pe parcursul intregii vieti.
Eu cred ca lucrurile se misca si se aseaza deja, “lectia” s-a reactivat de curand si pana la sfarsitul lunii cred ca te vei confrunta cu situatii care sa te deschida si mai mult catre acea indrumare (ghidare) interioara iar mai apoi vei trece la treaba, poate chiar inainte de sfarsitul anului.
Spor si succes  si astept vesti bune !!!

______________________________

Mihai : nu cunoaste ora de nastere, dar il intereseaza  “previziuni pentru viitor”.
Va rog pe toti cei care transmiteti intrebari pe aceasta cale, sa va opriti asupra unei chestiuni punctuale, in care sunteti implicati sau in care doriti sa va implicati si vreti sa va orientati in timp si “spatiu energetic”.
Prefer sa nu fac previziuni, ci sa gasim o cale sau o solutie pentru orice semn de intrebare din mintea si sufletul vostru, pentru ca orice rezultat va apartine si nu poate nimeni sa-l “prezica”.

Raspunsul pentru Mihai :
Pentru tine urmeaza o perioada in care inveti lectia comunicarii. Fie trebuie sa spui ceea ce nu ai spus pana acum, fie va trebui sa spui din nou, asa cum ar fi potrivit. Sau poate scrii ceva – depinde si de munca pe care o desfasori. Ar trebui sa gasesti calea de mijloc, pentru ca vei fi tentat sa treci dintr-o extrema in alta; eu cred ca poti sa reconstitui si alte momente in care te-ai confruntat cu acest tip de lectie. Daca le vei reanaliza si vei recunoaste ce si unde ai gresit, acum vei trece examenul mai bine ca alta data. Acest “extemporal” te va impulsiona sa te asezi mai bine pe drumul tau in viata sau sa-l regasesti daca cumva te-ai abatut de la el. In schimb daca esti pe calea ta, asa cum iti transmite sufletul tau, aceasta perioada te va ajuta sa faci cel putin un pas inainte.
Pana spre sfarsitul anului, eu cred ca vei fi in situatia sa te gandesti la tine si la niste chestiuni importante care tin de drumul tau in viata si probabil ca vei lua niste decizii.
Este posibil sa se intample ceva bun in plan sentimental, foarte curand, asta mai ales daca ai fost receptiv la semnele pe care cu siguranta le-ai primit in ultima luna cel putin.
Predispozitia temei natale arata ca este posibil sa ai un acut simt al dreptatii si o tendinta spre interiorizare, cel putin a emotiilor.
Eu cred ca ti-ar prinde bine sa lasi putin lucrurile sa se mai potriveasca si singure … sa fii mai tolerant si sa te deschizi putin catre “partea adversa”, ca sa te poti bucura de ceea ce-ti vor oferi astrele  prin Mos Craciun.
Spor si succes  si astept vesti bune !!!

___________________________________
Elena - 11.01.2011. - planul sentimental in 2011

Cred ca esti o persoana destul de deschisa catre ceilalti, comunicativa si cu o anume sensibilitate interioara; si totusi cred ai rezerve in exprimarea sentimentelor.  In aceasta viata traiesti experiente care te transforma profund interior si lectia de baza ar fi sa inveti sa lucrezi in echipa, indiferent ca e vorba de profesie, familie sau prieteni. Reusind asta, iti vei atinge scopul subconstient catre care de fapt, te indreapta experientele tale si anume,  sa-ti invingi rezervele si sa-ti recunosti sentimentele, sa recunosti ce inseamna ele pt tine si sa le dezvalui, sa le traiesti manifestandu-le si construind in jurul tau o familie pe care sa o mentii in echilibru, fata in fata cu implicarea ta in cadrul comunitatii (grupului) in care traiesti.
Anul acesta este important, pentru ca ai ocazia sa asezi lucrurile asa cum iti doresti, daca ai disponibilitatea de a te transforma, dupa cum iti vor cere experientele tale de viata. Accepta situatiile si problemele care apar fara sa te lupti cu ele, stiind ca le vei transforma pe masura ce le intelegi rostul si odata cu ele te vei transforma si tu, dobandind mai multa intelepciune si forta interioara. Te afli intr-un moment de final si inceput de ciclu de evolutie, si anul acesta te vei aseza pe drumul tau cu toata convingerea; daca nu vei face asta, in continuare vei avea parte de experiente care sa-ti arate drumul si care sa te determine sa mergi pe directia ta. Eu cred ca deja ai avut parte de momente din care ai inteles toate astea si poate ca deja ai facut alegerile necesare si acum doar le “potrivesti” mai bine . Influentele astrale te inspira si iti aduc si forta si vointa de a face ce ai de facut.Tu doar trebuie sa fii dispusa sa faci efortul necesar.
Ai tendinta anul acesta sa fii mai razboinica in relatiile de orice tip – poate iti mai temperezi impulsul agresiv si in comportament dar si in comunicare, incearca sa fii energica, activa si/sau ferma fara sa “lovesti” energetic pe cei din jur. Daca ai o relatie, anul acesta poti sa o reconstruiesi mai frumos, ceea ce inseamna ca mai inainte vei trece prin experiente transformatoare. Daca nu ai o relatie, atunci poti construi una, dar, de asemenea trecand prin eventuale probe ce ar trebui sa te deschida si mai mult catre partener. Elementul surpriza din viata ta se va manifesta aici, in zona relatiilor sentimentale. Daca vei accepta propria transformare, fara sa te lupti cu provocarile, dar recunoscadu-le si folosindu-le cu intelepciune ai toate sansele sa construiesti ceva frumos, in plan sentimental si social (profesional).
Spor si succes si astept vesti bune !!!

____________________________

Gaby (funnypeach) : 12.01.2011 – comunicarea in relatia parteneriala

Pare ciudat sa ridici aceasta problma, deoarece eu cred ca esti inconjurata de multa lume, eventual chiar destui prieteni, unii dintre ei posibil sa te sustina si in munca pe care o desfasori. Se poate ca emotiile tale sa se manifeste uneori exploziv si asta sa te faca sa te retragi si sa nu mai comunici sau dimpotriva sa te manifesti agresiv verbal, sa fii mult prea categorica. Daca se manifesta acest tipar comportamental, el iti poate afecta si modul in care iti castigi banii si, lectia ta cea mai importanta ar fi sa-ti castigi banii din munca ta, prin efortul tau si sa inveti sa-i apreciezi fara sa te atasezi de ei si de orice alte valori materiale.
Sentimentele tale sunt si ele intense si este posibil sa te manifesti in mod surprinzator intro- relatie, altfel decat te-ai astepta tu sau ceilalti. Se poate ca aspecte profesionale ale vietii tale sa afecteze relatiile parteneriale si/sau caminul, relatiile cu parintii sau doar cu tatal tau. Deci ar fi potrivit sa nu te izolezi in munca ta sau sa nu atribui muncii tale o importanta mai mare decat altor capitole din viata ta.
De asemenea, este posibil sa gandesti in anumite tipare, rigori sau limite conventionale, ceea ce nu te lasa sa vezi unele aspecte ale vietii sau ale oamenilor, sau este posibil sa construiesti o anumita realitate mentala la care sa te raportezi si sa ti se para totul mai complicat decat este.
La prima vedere, relatiile parteneriale pot sa inceapa pe un fond de tensiune sau chiar conflict. Daca vei reusi sa-ti modelezi modul de a gandi si sa te deschizi si catre ceea ce nu intelegi sau nu poti explica inca, acceptand ca totul este posibil, dar nimic obligatoriu, vei realiza o transformare interioara care te va ajuta sa-ti manifesti sentimentele in felul potrivit.
Nu mai construi scenarii “posibile”. Pleaca de la ideea ca tu traiesti numai experientele de care ai tu nevoie. Nici una nu e in plus si nici una nu e inutila. Si toate vin la timpul potrivit, dar, in functie de felul in care gandesti si de starea interioara cu care le astepti. Ai incredere ca vei sti ce sa faci, si cand si cum.  Deci vei sti (simti) ce, cand si cum sa vorbesti, astfel incat sa transmiti ceea ce trebuie.
Spor si succes si astept vesti bune !!!

________________________________

Zanfir – 22.01.2011. interesat de aspectele karmice

Astrograma ta nu prezinta planete retrograde, ceea ce inseamna ca te bucuri de un mai mare liber arbitru. Altfel spus, atunci cand esti in situatia de a lua o decizie, ai acces la o gama mai larga de posibilitati.
Exista aspecte care arata o Karma de atasament posesiv  – este posibil sa poti castiga foarte bine din munca ta, deci se poate sa apara si tendinta de a te atasa de banii pe care-i vei avea sau de orice bunuri. Va trebui sa lucrezi permanent cu tine insuti, astfel incat sa folosesti tot ce vei obtine fara sa devii dependent de de nimic. De fapt, este afectata relatia ta cu banii, posibil sa dezvolti o atitudine extremista fata de bani (refuz sau dorinta exagerata); de asemenea in raporturile de munca – atentie la disciplina si la relatia cu superiorii, posibila activitate independenta.
Prin urmare, e bine sa fii atent la ce faci cu rezultatele muncii tale.

Cea mai importanta lectie de viata : ti se cere sa te angajezi constient in propria evolutie spirituala si  sa intelegi ca cea mai frumoasa calatorie se realizeaza in interiorul tau, prin evolutie. Trebuie sa realizezi deblocarea profunda a personalitatii, - este posibil fie sa te autoizolezi, fie viata sa te plaseze intr-o stare de marginalizare sociala. Este important sa te integrezi in societate si sa abordezi problemele vietii cu o motivatie superioara (divina). Refuzul acestei lectii poate conduce pana la urma la boala.

Exista capacitatea de a lupta pt idealul tau si curajul pt efectuarea transformarilor.
Exista o disciplina interioara, un simt al responsabilitatilor si capacitatea de a te descurca singur.

Conversia karmica (transformarea interioara ce se cere realizata): inveti detasarea de orice tip de posesiune, inveti sa regandesti  permanent sistemul tau de valori, sa dezvolti increderea in tine si sa-ti stapanesti emotiile si sexualitatea. Este posibil sa te gasesti de-a lungul vietii, in situatii in care vei demonstra angajamentul total fata de altii, vei invata sa faci eforturi sustinute si sa fii un sprijin pt celalti. Trebuie sa accepti schimbarile si transformarile tale si ale vietii tale.
Reusesti toate acestea daca iti dezvolti creativitatea si intuitia.

Ar fi sanatos sa eviti total jocurile de noroc, speculatiile de orice tip.
Posibile talente artistice si, daca exista se cer manifestate si dezvoltate; sau posibile talente sportive.
Posibil talent muzical, sau talent pt terapii alternative.
Atentie la impulsivitatea in relatii, se recomanda eliberarea prin sport.

Fac  o paranteza la subiectul “karma” si mentionez aici ca poti sa castigi foarte bine dintr-o activitate ce tine de comunicare – scriere, mai ales prin sau in legatura cu internetul  sau cu orice reprezinta “nou” sau “informatie”.
Spor si succes si astept vesti bune !!!

_________________________________
raya - 31.01.2011 - desprinderea de o relatie incheiata.

Eu cred ca esti o fire cu adevarat “vulcanica”. Toate aspectele personalitatii tale au tendinta de a fi intr-o stare de efervescenta. Sentimentele se manifesta puternic (pasional) si uneori inexplicabil sau in mod surprinzator si este posibil sa devii posesiva intr-o relatie. In acelasi timp cred ca este important pentru tine sa-ti pastrezi independenta in orice forma de parteneriat. Aceasta combinatie de trairi poate fi mai greu de inteles pentru partener.
De asemenea si emotiile tale se manifesta in forta, te pot lua pe nepregatite si te poti lasa prea usor in voia lor, fara sa observi adevarata cauza si fara sa incerci sa-ti modelezi manifestarile.
Este posibil ca mintea ta sa fie intr-o stare de alerta permanenta, sa construiesti tot felul de scenarii. As crede ca ai o imaginatie foarte bogata care, folosita constructiv te-ar ajuta foarte mult. Ar fi potrivit sa fii atenta la modul in care comunici, pentru ca poti lovi foarte usor partenerul de discutie si nici macar sa nu-ti dai seama. De asemenea, orgoliul si imprudenta te pot impiedica sa-ti atingi scopurile.
As crede ca intr-o relatie te implici de la inceput foarte puternic, pe principiul “totul sau nimic”. Prin urmare si dezamagirea poate fi mare, dar puterea gandului tau te poate ajuta sa depasesti orice moment dificil. Este important cum gandesti si cum te mobilizezi, cum recunosti sau nu atitudinea ta gresita fata de relatie si fata de partener.
Lectiile tale sentimentale te ajuta sa te “vindeci” de posesivitate, de gelozie, de teama de a-ti pierde independenta, precum si cum anume sa impartasesti totul, ceea ce te conduce la a intelege nevoia de libertate intr-un parteneriat – a fi tu insuti, fara rezerve sau restrictii, si nicidecum a face ceea ce vrei in orice cconditii. Orice parteneriat functioneaza atat cat cei implicati au nevoie de lectia comuna. Si cand parteneriatul se incheie este important pentru ambii parteneri sa se elibereze reciproc, emotional. Astfel fiecare poate creste in continuare, separat, pe noul drum. Daca ramai ancorata in trecutul relatiei nu poti folosi noua deschidere care, iti aduce ceva bun pentru tine, cea care esti acum. Primul pas este sa ierti “orice”. Asta te va elibera in primul rand pe tine. Avand in vedere trasaturile personalitatii tale, este important sa ai rabdare cu tine insuti, sa-ti focalizezi atentia pe scopul tau in noua situatie si sa accepti darul noului drum pe care ai pornit.
De asemenea este important sa intelegi si sa accepti manifestarea liberului arbitru al fiecaruia.
Spor si succes si astept vesti bune !!!

_____________________________

florina - 03.02.2011 - oportunitati profesionale in strainatate.


Pentru tine urmeaza o perioada cu oportunitati profesionale, pana la inceputul lui iunie, este posibil ca totul sa se deruleze rapid, poate ca unele nici nu le vei lua in calcul. Si de asemenea se activeaza zona “strainatatii” pentru anul acesta, pana prin luna iulie. Deci este posibil sa primesti (sau sa gasesti) o oferta buna pentru a lucra ceva in alta tara. Dar trebuie sa iei decizia potrivita in legatura cu copilul.

Intotdeauna reusesti prin tine insuti, nu prea ai ocazia sa primesti ajutor din exterior; as spune ca a trebuit sa-ti castigii banii tai prin munca ta, destul de devreme; sau din momentul in care ai inceput sa faci asta ti-a fost mult mai bine din mai multe puncte de vedere. 

In ceea ce inseamna munca ta, esti “inspirata” chiar daca nu-ti dai seama de asta intotdeauna. Anul acesta reusesti si mai bine daca iti valorifici creativitatea, sau daca te implici intr-o activitate care este in legatura cu copiii. – chiar sunt curioasa ce profesie ai …

In perioada urmatoare incearca sa-ti reglezi relatia cu parintii, sau cu cei care iti sunt ca niste parinti, pentru ca asta ar putea sa te ajute sau sa te incurce in ceea ce ai de facut. Este posibil ca niste parteneri sau asociati de orice tip sa se desprinda din relatie sau asociere, sau sa nu fie tocmai sinceri – aici nu trebuie fortate lucrurile, doar sa fii atenta si sa nu te ia prin surprindere fie atitudinea lor fie eventuale consecinte.
Spor si succes si astept vesti bune !!!

_____________________________
Irina - 09.02.2011 - probleme in relatii

In intervalul orar pe care mi l-ai transmis se produc modificari destul de importante pe harta ta natala in functie de ora de nastere pe care o alegem. Este important, petru viitor, daca vrei sa aprofundezi analiza astrologica, sa faci niste verificari pe astrograma in functie de anumite evenimente din viata ta.
Putem analiza insa problema propusa, din anumite puncte de vedere.
Cred ca pentru tine este importanta comunicarea; as indrazni sa spun ca modul in care comunici cu ceilalti determina cumva starea ta de bine. Uneori insa, cu cele mai bune intentii si poate ca fara sa-ti dai seama, esti prea directa sau prea dura (sau chiar brutala) si partenerul de discutie nu se simte confortabil. Nici tu nu te simti bine dupa astfel de momente, cand iti dai seama ce si cum ai gresit si cu ce costuri. Acest lucru cred ca se intampla si cand e vorba de manifestarea sentimentelor. Este posibil ca relatiile tale sa se construiasca in ritm lent si, in acelasi timp este posibil sa treaca frecvent dintr-o extrema in alta.
Pe acest fond se deruleaza principala lectie de viata care iti cere sa transformi eventualele tendinte agresive precum si sa dezvolti un anume control de sine, mai ales in fata provocarilor. Aceasta lectie se deruleaza in principal in caminul propriu si prin experientele pe care le traiesti, viata iti cere stapanirea hipersensibilitatii si a instinctelor, dezvoltarea responsabilitatii in familie.
De asemenea este important pentru tine sa iti dezvolti creativitatea si intuitia si, sa le folosesti constructiv, de asta ar putea depinde reusita pe orice alta directie. Daca ai un talent – artistic sau poate pedagogic – esti pusa deseori in situatia de a-l manifesta si valorifica (daca nu cumva ai facut asta deja).
Ultimul an, de la aniversarea anterioara, pe care o sa-l inchei in martie, probabil ca ti-a adus o ruptura parteneriala cu efecte puternice si asupra ta dar si in plan social as spune.  Sau poate ca ai evitat ruptura, dar problema as spune ca s-a manifestat, fiind principala lectie a anului. Aceasta experienta a avut un rol important in evolutia ta – ti s-a cerut transformarea modului de a gandi intr-o asociere, precum si modelarea planului sentimental (recunoasterea trairilor si transformarea lor). Dar ai avut si multe “ajutoare”, tot felul de”intamplari” care s-au produs exact cand ai avut nevoie de ele – se poate sa nu fii constienta totusi de acest aspect, dar este important pentru tine, pentru ca intuitia ta joaca un rol deosebit in viata ta, sau asa ar fi potrivit sa fie. Anul urmator iti aduce de asemenea o transformare profunda interioara si gradul de constientizare a experientelor determina modul in care le vei trai.
Spor si succes si astept vesti bune !!!

Niciun comentariu: