Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

joi, 19 august 2010

Despre mersul aparent retrograd al planetelor
punctul cel mai indepartat din Univers "vizibil" de pe Pamant

Deplasarea astrelor  in spatiu se realizeaza in baza legilor mecanicii Universului. Oamenii au descoperit si au inteles parte din aceasta mecanica cereasca, astfel  am vazut ca trebuie sa avem in vedere mai multe  miscari pe care le efectueaza o planeta, simultan – deplasarea in jurul axei proprii, in jurul soarelui, deplasarea sistemului solar in cadrul galaxiei, deplasarea galaxiei pe o anumita directie, catre … nu se stie unde, dar a fost observata si aceasta miscare.

Pozitia unui corp ceresc intr-un anume moment reprezinta rezultatul tuturor acestor miscari. Si uneori, pentru observatorul de pe planeta Pamant, pare ca unele planete “merg inapoi”, - este vorba despre deplasarea aparent retrograda, dupa cum este ea numita in astrologie.
Mersul retrograd al unei planete genereaza anumite influente energetice pe care le putem folosi pentru a face corectiile necesare acolo unde nu am potrivit tocmai bine lucrurile, in domeniul de viata care se afla sub influenta acelei planete.

Astfel, pe durata mersului retrograd influenta planetara respectiva aduce in fata noastra diferite situatii care sa ne ajute ca corectam, constient sau inconstient, greselile sau alegerile gresite pe care le-am facut in anumite privinte, care tin strict de activitatea aflata sub influenta planetei respective. Fie ca doar intelegem si constientizam problematica fie ca facem chiar si unii pasi pentru indreptarea lucrurilor.

Exista si varianta in care nu pricepem nimic si nu intelegem de ce ne confruntam cu probleme care par de nedepasit. Si care se tot repeta de ca si cum cineva undeva se distreaza copios pe seama noastra.

Daca vorbim despre problemele din viata noastra, din punctul de vedere al astrologiei, atunci ar trebui sa acceptam idea ca o problema nu vine niciodata singura ci, impreuna cu solutia optima si cu toate instrumentele de care avem nevoie pentru a o rezolva. Singura problema nu este problema in sine ci, disponibilitatea noastra de a vedea si a accepta solutia si instrumentele de lucru.
Si intotdeauna orice problema apare, pentru prima data, la momentul potrivit – adica exact atunci cand noi suntem pregatiti sa o rezolvam. Niciodata inainte. Numai daca nu-i acordam atentia cuvenita si numai daca nu vrem sa o rezolvam, va apare din nou, dar tot intr-un moment potrivit – adica intr-un moment in care suntem din nou pregatiti sa o rezolvam si in care avem din nou, la indemana si instrumentele potrivite si solutia optima.

Daca am accepta pur si simplu acest context al problemei, fara sa ne luptam cu ea si cu cei pe care-i consideram noi vinovati pentru ce se intampla, atunci
·    am putea vedea mult mai repede si mai clar care este rolul si locul nostru in “schema de ansamblu” a situatiei respective,
·    am putea separa mult mai repede si mai usor partea noastra din problema de rezolvat, de partea celorlati implicati alaturi de noi,
·    si am putea sa ne concentram pe ceea ce avem noi de facut, pentru a limpezi lucrurile, lasandu-i pe ceilalti sa se ocupe de ceea ce au ei de facut.
Tendinta generala este sa ne uitam repede la ceilalti, sa inventariem asteptarile lor, sa ne raportam la asteptarile noastre si astfel sa pierdem sensul exercitiului de rezolvat.

Dar, daca am privi fiecare problema cu care ne confruntam ca pe o “tema pentru acasa”? Daca, asa cum faceam la scoala, am incerca sa ne amintim tot ce stim despre subiectul respectiv, si tot ce am experimentat deja? Daca am lucra constient cu problema respectiva, stiind ca de fapt “ne antrenam” pentru ceea ce urmeaza, asa cum la scoala rezolvam tot felul de probleme pregatindu-ne pentru diverse examene … am fi mai linistiti interior si am putea sa manifestam in exterior exact ceea ce trebuie cand trebuie si cum trebuie.
Putem experimanta acest tip de exercitiu intr-o perioada de mers aparent retrograd al unei planete – mai ales in cazul planetelor personale.

Incepand de maine, 20 august, in jurul orei 15, intra in mers aparent retrograd planeta Mercur, aflata acum in zodia Fecioarei. Urmeaza o perioada de aproximativ trei saptamani in care putem experimenta “reasezarea” lucrurilor, in ceea ce priveste modul in care gandim si comunicam, in aspecte legate de viata profesionala, de munca pe care o desfasuram, precum si de sanatatea noastra.

Este un moment potrivit pentru a reevalua situatia in care suntem, prioritatile pe care le avem si strategia pe care ne-am facut-o pentru a ne atinge scopurile. Si acolo unde se suprapune acum traseul pe care il face Mercur in mers aparent retrograd, pe tema natala, avem ocazia sa potrivim lucrurile asa cum e mai bine pentru noi, sa intelegem ceea ce nu am inteles sau am inteles gresit, sa facem ceea ce nu am facut sau sa indreptam ceea ce am facut gresit, sa luam deciziile pe care nu le-am luat, dar am fi vrut sa le luam. In functie de aspectele care se produc prin suprapunere cu tema natala putem identifica directiile pe care ni se cere acum sa actionam, modul in care este potrivit sa actionam si instrumentele pe care le avem la dispozitie pentru a extrage maximul de beneficiu al acestui tranzit, in raport cu propriul program de viata.

Acum, Mercur ne va ajuta pe fiecare sa descoperim, acele ganduri care nu sunt in consens cu drumul nostru in viata, acele decizii pe care le-am luat si care ne-au abatut de la drumul drept sau, acele decizii care asteapta sa le luam cu toata hotararea si increderea ca ne vor purta acolo unde vrem sa ajungem.

Niciun comentariu: