Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

sâmbătă, 20 decembrie 2014

Ce facem astazi ? - Ne bucuram de solstitiul de iarna.
Traversam din nou un moment important al ciclului anual care se naste din miscarea Pamantului in jurul Soarelui : solstitiul de iarna. Soarele intra in semnul Capricornului, luni dimineata, 22 decembrie. Vom avea cea mai lunga noaspte si cea mai scurta zi, in emisfera nordica. 
Prin urmare, daca ne raportam la ciclurile cosmice , ale naturii si, nu la calendarul civilizatiei umane, noul ciclu anual incepe luni 22 decembrie cand, incepe de fapt, noul an. 
Este un moment potrivit pentru a revedea si pentru a reevalua modul in care am folosit ciclul pe care il incheiem (de la solstitiul de iarna anterior si pana acum).
Si este un moment potrivit pentru a reevalua si pentru a reorganiza intentiile (planurile) noastre pe care le vom dezvolta in ciclul pe care il incepem acum (pana la solstitiul de iarna urmator).

Intotdeauna, solstitiul de iarna este un moment deosebit prin potentialul energetic pe care ni-l ofera.
De data aceasta, influentele astrale pe fondul carora se produce trecerea in noul ciclu, accentueaza nuanta de inceput de etapa.
Tot luni dimineata se formeaza si faza de Luna Noua, imediat dupa intrarea Soarelui in semnul Capricornului.
A doua zi, planeta Saturn trece din semnul Scorpionului in semnul Sagetatorului. Pe finalul tranzitului prin Scorpion, influentele planetei Saturn ne-au solicitat printr-un exercitiu recapitulativ de transformare personala.
Acum incepem un nou tip de exercitiu, care ne invita catre deschiderea orizontului mental si catre o cercetare spirituala. 
Cumva, planul energetic ne ofera conditiile dar ne si preseaza sa ne angajam pe calea evolutiei, dupa cum este potrivit fiecaruia dintre noi. Traversam un moment de renastere personala, pentru a incepe o etapa noua de dezvoltare, pe un alt nivel de materializare, de creatie (a realitatii).

Totul se deruleaza pe fondul energetic sustinut de cuadratura Uranus-Pluton, aspect care se reface acum a sasea oara, in ultimii doi ani si care, se va mai configura pentru ultima data (in acest ciclu Uranus-Pluton) in martie 2015, cu cateva zile inainte de echinoctiul de primavara. De data aceasta, influenta energetica a acestui aspect aduce un impuls foarte puternic pentru constientizarea transformarii personale, pentru ca planeta Uranus trece de la mersul retrograd la cel direct.

Schimbarile majore se produc prin destabilizare si prin evenimente aparent “obligatorii”, mai ales daca noi am respins in mod repetat oferta Universului.
Orice cale de cunoastere si de evolutie alegem sa folosim, dupa cum se potriveste fiecaruia, este important acum sa ne mobilizam si, sa ne stabilizam afectiv in convingerile noastre.

La cele doua solstitii ne bucuram si de cele douasprezece nopti magice, in care conexiunea noastra cu planurile energetice ar putea functiona mai bine. Pentru a ne bucura din plin de aceasta perioada si pentru a prelua cat mai mult din potentialul energetic la care avem acces, este important sa folosim cat mai constient “conexiunea”  cu sufletul nostru, cu planurile energetice (divine), cu indrumarea interioara – asa cum se manifesta pentru fiecare dintre noi.
Indiferent de profesia pe care o avem si indiferent de ce  altceva facem, evolutia presupune o dezvoltare continua a conexiunii cu planul divin (energetic) si, de la un moment dat, devine importanta dezvoltarea constienta a acestei conexiuni. Adica se cere sa avem o preocupare constienta in acest sens.
Indiferent de cum vedem sau  intelegem, fiecare dintre noi, planul divin.

Am mai vorbit despre “conexiune” si ne putem reaminti un mesaj potrivit in orice moment :  Intre piramide – un mesaj pentru ACUM

Pana duminica suntem in faza de descrestere a Lunii, pe final de ciclu anual, pe final de tranzit al planetei Saturn  prin semnul Scorpionului, cu planeta Uranus  stationara revenind, dupa Luna Noua, la mersul direct.
Este important sa observam ce ne apasa si sa ne lamurim de ce, sa constientizam revolta si lupta interioara.
Simpla observare ne ajuta sa intelegem si astfel eliberam spatiul, facem loc pentru idei, repere si instrumente noi.

Nu e deloc usor ce ni se intampla, pentru ca nu ni s-a mai intamplat ... nu avem nici macar experienta "energetica" ... sau de fapt nu avem memoria experientei la nivel energetic ...

Din acest motiv este importanta ideea de "resetare" ... si din acest motiv este important sa reconfiguram ideea de "altfel" in tot ce manifestam de la gandire la actiune.
Si tot din acest motiv este important sa fin ingaduitori cu noi si cu ceilalti.

La Luna Noua este important sa simtim convingerea cu care ne organizam intentiile, cu mintea larg deschisa.
Si faceti diferenta intre convingere si incapatanare, eventual orgoliu.

Dupa Luna Noua intram in faza de crestere a ciclului curent al fazelor Lunii. Raman valabile recomandarile de pe pagina Fazele Lunii a acestui blog, unde se regaseste si un mod de lucru cu energiile fazelor Lunii.

Intre timp, FOLOSITI-VA Lumina  :)
Spor si succes !
Va invitam in comunitatea Astro Mercur (grup de lucru (on-line) cu influentele astrale)

Niciun comentariu: