Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

duminică, 17 mai 2015

Ce facem astazi ? Recapitulare inainte de Luna Noua.
   Suntem impreuna aici si dincolo.
Un gand negandit, care s-a formulat singur zilele acestea si care a tot revenit, chiar daca eu aveam aceasta convingere deja, a functionarii omului alaturi si impreuna cu echipa lui energetica.
Dar, este un gand in ton cu vremurile care, ne invita din nou la resetarea conexiunii cu planurile subtile.

Incepem ultimul ciclu al fazelor Lunii inainte de solstitiul de vara, care va fi pe 21 iunie (intrarea Soarelui in Rac). Faza de Luna Noua, de luni 18 mai,  in semnul  Taur, gradul 27, ora 07:14 deschide o etapa de lucru cu planul mental in care putem face (sau putem declansa) progrese la care nici nu ne gandim acum.

Incheiem un ciclu al fazelor Lunii care a fost foarte zguduitor, la propriu si la figurat, nascut pe impulsul Lunii Noi in semnul Berbecului si accentuat de profunzimea Lunii Pline in semnul Scoprionului. Inainte dar si dupa Luna Plina in semnul Scorpionului foarte multi dintre noi am simtit o rascolire interioara profunda. Si acest lucru s-a simtit nu numai la nivel individual ci si la nivel planetar.
Unde ? Langa cel mai inalt varf muntos de pe Pamant.
Si intr-un loc al spiritualitatii curate, daca acceptam unele teorii despre energetica Pamantului.

Sigur ca apar semne de intrebare … au aparut chiar dupa primul cutremur din Nepal si, s-au inmultit dupa al treilea. Poate ca la un moment dat vom afla si vom intelege raspunsul la “de ce”-ul care bantuie mintea unora dintre noi.
In momentele extreme, Lumina lucreaza prin implicare pana la sacrificiu, nu prin amenintare.
Nu acesta ar fi mesajul Luminii – de a ne speria printr-un dezastru natural, intr-un loc al ei, al Luminii, ci de a face gestul suprem, in logica ei inalta, pentru o compensare energetica si prin declansarea raspandirii undelor compasiunii si iubirii … de unde ? din cel mai inalt punct al Pamantului.
Noi intelegem, cat lasa mintea inima sa inteleaga.
Dar simtim. Astfel ca pana la urma o sa si intelegem.

Fiecare avem locul nostru cel mai “inalt” in noi.
Fiecare dintre noi s-a cutremurat in acest ciclu al fazelor Lunii.
Daca nu ati observat inca, mai este timp, pana la Luna Noua si, mai apoi pana la solstitiul de vara. Si pana cand avem nevoie fiecare.
Dar daca ati observat, fiti putin atenti la ce ati simtit.
Este  timpul potrivit sa demolam niste ingradiri interioare, pentru a construi noi conexiuni.
Poate fi timpul potrivit sa lasam sa cada niste ziduri, pentru a construi alte poduri.

In timpul acestor evenimente, am fost parte dintr-o experienta despre care am ales sa povestesc.

Chiar in ziua primului cutremur din Nepal, crucea unei troite din curtea unei prietene a luat foc – scandura verticala. Troita, modesta, exista de cativa ani, in curtea doamnei Eugenia care a avut imboldul  de a o construi, cu deschidere catre drum (Horlesti, langa Iasi). Icoanele nu au luat foc. Doamna Eugenia fusese la troita cu un sfert de ora inainte fara un motiv anume si totul era in regula. Fiind prin preajma au observat imediat si au oprit focul.

Au trecut zilele si au tot incercat sa gaseasca mesteri sa refaca crucea si acoperisul usor avariat. N-au reusit sa gaseasca o varianta accesibila, financiar, astfel ca vineri 15 mai, sotul doamnei s-a apucat sa curete lemnul ars, pe nemancate, dupa rugaciune. Trecand oamnii pe drum, l-au atentionat ca pe scandura crucii au aparut niste forme, intre care un chip destul de clar. Sigur ca fiecare poate descifra ce poate sa vada. S-a oprit din lucru, deocamdata.

Eu am facut fotografiile - si cea cu lemnul ars si cea cu lemnul curatat.
O cunosc de zece ani pe doamna Eugenia, a trecut de saptezeci de ani si, este un lucrator cu Lumina, inca din copilarie, cu deschidere nativa catre planurile subtile, fara sa fi urmat vreo scoala speciala in acest sens.
Stiu ca totul s-a “intamplat” pur si simplu, cu mesaje si intelesuri pentru ea si pentru ceea ce are de facut.


Mesajele pe care le primim sunt frumoase chiar daca ne este greu sa acceptam logica cu care vin, uneori.
Sunt atatea nuante in care putem intelege fiecare mesaj cu care ne intalnim.
Fiecare dintre noi simte nuanta potrivita pentru sine, in fiecare moment.
Primul pas insa, este sa stabilim si sa stabilizam o conexiune cu planurile mai inalte, daca dorim sa le cunoastem si sa le folosim cunoasterea, pentru a trai mai frumos.

Daca n-am dezvoltat inca o astfel de conexiune, poate ar fi potrivit sa ne gandim la ce ar insemna asta.
Iar daca am dezvoltat deja o astfel de conexiune, ar putea fi un timp potrivit sa o ducem pe nivelul urmator, nivelul de lucru concret, adaptat deschiderii, dorintei si programului fiecaruia.

Intre timp, si mai ales acum, FOLOSITI-VA Lumina :)  - acesta nu este un slogan ci un indemn cu aplicabilitate practica.
Folositi gandul acesta ca atunci cand folositi orice alt instrument, orice accesoriu din bucatarie de exemplu :)  sau din trusa de scule. Singura diferenta este ca acest instrument –Lumina- poate fi (este) folosit in orice situatie si pentru orice sarcina de rezolvat – este un instrument multifunctional :)

Spor si succes !

Daca rezonezi cu modul in care este prezentata informatia pe blogul si pe site-ul Astro Mercur te invit in Comunitatea Astro Mercur,  sa lucram impreuna cu influentele astrale, sa le folosim in construirea experientelor de viata, sa le folosim in adaptarea la fluxul sincronicitatilor prin care materializam realitatea. (grup on-line de dezvoltare personala)

2 comentarii:

Anonim spunea...

As indrazni sa spun ca e nevoie sa intrebam nu de ce(cauza)..ci mai degraba pentru ce(scopul)..care este scopul?Altfel vom ramane prinsi doar in cauze fara sa ne clarificam mare lucru..
Va multumesc pt articolele pline de sens...

Astro Mercur spunea...

Multumim :)