Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

luni, 4 ianuarie 2016

Ce facem astazi ? 4-9 ianuarie 2016 Suntem in ultima saptamana a ciclului fazelor Lunii pe care l-am inceput la Luna Noua in semnul Sagetatorului – vineri  11 decembrie 2015. Pe 10 ianuarie vom avea prima Luna Noua din noul ciclu anual.

Prin urmare, saptamana aceasta incheiem  ciclul Lunar in care am inceput noul ciclu anual. Am traversat o perioada de tranzitie intre cicluri, pe spiralele „timpului” :)
Din acest punct de vedere, al succesiunii fazelor Lunii, in zilele urmatoare inca mai facem curatenie (energetica) cu spor si, negociem adaptarea la noile vibratii ale noului ciclu anual.

Eu cred ca este foarte importanta aceasta idee, a adaptarii ... la programul propriu, de fapt.

Planeta Pluton
Incepand cu anul 2014, in fiecare an in luna ianuarie (pana in anul 2024, interval in care Pluton tranziteaza semnul Capricornului) traim acest proces de adaptare care, presupune in primul rand „acceptarea programului”, dupa cum simtim indemnul interior, dincolo de intelegerea noastra logica – vorbim despre conjunctia Soare-Pluton, la grad perfect anul acesta pe 6 ianuarie.  Suntem ajutati in acest proces de pliere a personalitatii, pe forma binelui optim personal, de influenta energetica a cuadraturii soare-Uranus care, anul acesta se perfecteaza a doua zi dupa conjunctia Soare-Pluton, pe 7 ianuarie.

Conjunctia Soare-Pluton cere si induce o schimbare profunda pe termen lung.
Cuadratura Soare-Uranus ne ofera situatia prin care sa alegem schimbarea, sau, daca am ales-o deja, o asezam si mai bine in viata noastra.

In cadrul ciclului Soare-Pluton incepem acum o etapa noua de crestere – incepem un ciclu nou.
In cadrul ciclului Soare-Uranus intelegm cum am facut sau de ce nu am facut schimbarea potrivita, pe parcursul ciclului inceput la conjunctia anterioara (6 aprilie 2015).  Vom folosi intelesul dobandit pentru a corecta din mers ceea ce acceptam sa corectam acum si/sau, il vom folosi in ciclul nou pe care il vom incepe la urmatoarea conjunctie (10 aprilie 2016) pentru a realiza mai mult in procesul schimbarii pe care il derulam, fiecare.

Este posibil ca in zilele urmatoare, sa fim plasati in miezul unui eveniment „obligatoriu”, pentru a face pasul momentului in propriul proces de evolutie.

Inteleg ca toate privirile „astrologice” sunt atintite pe retrogradarea planetei Mercur (5-25 ianuarie) si pe retrogradarea planetei Jupiter (incepand din 8 ianuarie pana pe 9 mai).
Dar, de fapt, aceste schimbari de ritm sunt instrumente foarte valoroase in aceste zile, de mare folos in acest proces al adaptarii la noul nivel al programului de lucru.

Planeta Jupiter intra in mers aparent retrograd fiind in conjunctie cu Nodul Nord (intreaga luna ianuarie in orb de 1 grad, momentul de conjunctie perfecta fiind pe 21 ianuarie) si in aspect de trigon cu Pluton (la orbul maxim admisibil teoretic).
Ar putea fi timpul potrivit pentru asumarea progresului personal, orice ar insemna asta pentru fiecare dintre noi ... acceptarea ideii de progres personal dupa care, vom vedea si vom intelege si detaliile pentru parcursul imediat – pe miscarea retrograda a planetei Mercur care, in acest prim ciclu de retrogradare din acest an, construieste conjunctia cu Pluton, cuadratura cu Uranus, trigon cu Jupiter si cuadratura cu Marte, toate aceste aspecte in toate cele trei faze (direct, retrograd, direct), in aceasta ordine (direct- invers- direct).
Inlantuirea acestor influente ne ofera si ne ajuta sa realizam un exercitiu mental  prin care, daca acceptam, putem sa facem schimbarile potrivite fiecaruia, acum, in modul de gandire si/sau comunicare, in modul in care percepem realitatea.
Ar rezulta o viziune noua (sau mult mai larga) asupra drumului de parcurs, in continuare, eventual alegeri noi, sau reevaluarea si confirmarea alegerilor facute deja, intr-o intelegere noua sau raportandu-ne la o motivatie noua, sau poate doar reformulata.

Pana la Luna Noua ne-ar fi de folos sa ne lamurim cumva :) … sa ne recunoastem incapatanarea si orgoliul si sa le (ne) privim cu ingaduinta, ca sa le (ne) transformam. Sa ne recunoastem “ideile fixe” si sa ne uitam la ele cu rabdare, pana le reorganizam reperele.

Apoi, la Luna Noua, translam drumul pe nivelul urmator.

Intre timp, si mai ales acum, FOLOSITI-VA Lumina :)  - acesta este un indemn cu aplicabilitate practica.
Folositi gandul acesta ca atunci cand folositi orice alt instrument, orice accesoriu din bucatarie de exemplu :)  sau din trusa de scule. Singura diferenta este ca acest instrument –Lumina- este folosit in orice situatie si pentru orice sarcina de rezolvat – este un instrument multifunctional :)

Suntem in faza de descrestere a Lunii, pana la Luna Noua care se va forma pe 10 ianuarie, in semnul Capricornului. Raman valabile recomandarile de pe pagina Fazele Lunii a acestui blog, unde se regaseste si un mod de lucru cu energiile fazelor Lunii.

Spor si succes !


Daca rezonezi cu modul in care este prezentata informatia pe blogul si pe site Astro Mercur te invit in Comunitatea Astro Mercur,  sa lucram impreuna cu influentele astrale, sa le folosim in construirea experientelor de viata, sa le folosim in adaptarea la fluxul sincronicitatilor prin care materializam realitatea proprie. (grup on-line de crestere personala)

Niciun comentariu: