Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

joi, 8 iunie 2017

Ce facem astazi ? Solstitiul de vara 2017








 Suntem in ciclul Lunii Noi din Gemeni (pe care l-am inceput pe 25 mai) si ne apropiem de solstitiul de vara – intrarea Soarelui in semnul Racului, pe 21 iunie. 
Solstitiile si echinoctiile sunt repere importante ale ciclului anual al Soarelui. Solstitiul de vara ar putea reprezenta un maxim al manifestarii puterii personale in realitatea proprie.


Zilele acestea, care ne poarta catre momentul de solstitiu, ne ofera o energie de (re)trezire a planului constient simultan cu scufundarea intr-un proces intuitiv foarte profund.
Planetele Jupiter si Neptun, aflate intr-o colaborare delicata si foarte subtila (inconjunctie) isi schimba, simultan, sensul parcurgerii zodiacului – Jupiter revine la mersul direct (9 iunie, Balanta) si Neptun intra in miscare retrograda (16 iunie, Pesti). Pe acest fond, planeta Mercur (Gemeni)  colaboreaza constructiv (trigon) cu Jupiter si, provocator/stimulativ (cuadratura) cu Neptun. Si, mai avem o nuanta provocatoare in acest context- cuadratura Neptun-Lilith (Sagetator) chiar in ziua solstitiului.

In procesul evolutiv si al cresterii personale, planeta Jupiter simbolizeaza constiinta si expansiunea constiintei, depasirea frontierelor logicii umane – logica umana fiind simbolizata de Mercur.
Ar putea fi important ca in zilele urmatoare sa fim mai atenti la ce si cum alegem, la cunoasterea la care ne raportam, pe care o alegem sa o folosim. Este posibil sa experimentam un balans intre diferite variante ale drumului propriu sau, intre diferite motivatii ale alegerilor noastre care ne contureaza drumul, intre variante ale adevarului pe care ne bazam.
Scopul acestor trairi ar fi sa ne stabilizam de fapt, in adevarul nostru si, pentru aceasta, cumva, ne scuturam de false indoieli prin acest balans interior.

Colaborarile planetei Mercur cu Jupiter, Neptun si Lilith se construiesc dupa faza de Luna Plina de pe 9 iunie, care se formeaza cu Luna in Sagetator, intre Lilith si Saturn.
Aceleasi aspecte pe care le face planeta Mercur, le face si Soarele dar inainte de faza de Luna Plina.

Omul are sansa sa-si extinda nivelul de constienta – sa observe, sa vada, sa inteleaga, sa-si asume mai mult din ceea ce stie si nu foloseste, ca si cunoastere, inca. Pot apare situatiile prin care sa-si transforme temerile, indoielile, sa-si consolideze increderea si sa aiba curajul sa priveasca catre frontierele logicii sale, pe care le poate depasi, acum.
Suntem sustinuti intreg anul in acest proces de deschidere a mintii, prin colaborarea Nod-Nord (Leu) – Saturn (Sagetator) – Uranus (Berbec) care, ne inspira si ne da puterea sa ne folosim inspiratia.
Dar, in acest ciclu, faza de Luna Plina activeaza aceasta colaborare astrala pe semne de foc.
Se poate activa puterea interioara care ne ajuta sa facem niste alegeri importante pentru noi.
Sau poate confirmam niste alegeri facute deja.
Este un moment in care planurile afectiv, emotional si mental se sustin reciproc si, ne ajuta sa ne deschidem maxim catre constienta momentului, catre perceptie constienta, catre alegeri costiente.

Stiu ca : sunt in flux, fac ce am eu de facut, primesc indrumarea stiind ca voi intelege succesiunea pasilor pe care-i fac, lasandu-ma indrumat.

In aceste zile inainte de Luna Plina este posibil sa avem imboldul, inspiratia, ideile potrivite pentru noi, acum. Apoi intalnim testul – curajul de a alege, stabilizarea starii din care facem alegerea, tocmai pentru a valorifica potentialul pe care il activeaza Luna Plina ... o energie foarte creativa.
Contextul astral ne aduce situatia dar si instrumentele, toate abilitatile si resursele cu care sa gestionam situatia. Privim pana le vedem, stiind ca le vedem.

In exercitiul personal, avem constienta ca, dupa ce am identificat potentialul si directiile de manifestare, facand corelatii cu situatiile cu care ne intalnim fiecare, la momentul declansarii experientelor, cand suntem implicati astfel incat, sa construim intr-un anume mod, un anumit tip de experienta, vom sti ce avem de facut si vom vedea succesiunea pasilor, pas cu pas sau in etape.
Acesta ar putea fi de fapt, fondul exercitiului de depasire a indoielilor si de consolidare a increderii, in interactiune  – sa stiu ca, aflat in fata situatiei, stiu ce am de facut, simt incotro si cum pasesc, chiar daca acum, cand anticipez situatia, mi se pare ca nu stiu.
Daca stiu asta, deja am facut jumatate de exercitiu, am depasit provocarea si am ajuns la faza in care valorificam potentialul disponbil.

Putem intelege ca suntem intr-o etapa de integrare a trezirii, ceea ce ar presupune sa ne asumam trezirea. Nu puteam  intelege trezirea inainte de a ne fi trezit.
Si nu stim acum, cand o vom intelege deplin. Poate chiar astazi, sau poate maine.
Zilele solstitiului de vara, aduc oportunitatea de a accesa cunoasterea care sa intregeasca intelegerea. Dar aduc si provocarea de a nu primi sau de a nu alege, ceea ce putem primi acum.
Primim si construim frumos.


Va invitam alaturi de noi la atelierele Astro Mercur

si



Marti 20 iunie va avea loc intalnirea Astrologul Amator – masa rotunda astrologica, editia a 6-a, dedicata solstitiului de vara 2017.


Intre timp, si mai ales acum, FOLOSITI-VA Lumina.
Acesta este un indemn cu aplicabilitate practica.
Va rog sa recititi ultimele doua randuri de mai sus :)
Folositi gandul acesta ca atunci cand folositi orice alt instrument, orice accesoriu din bucatarie de exemplu :)  sau din trusa de scule. Singura diferenta este ca acest instrument –Lumina- este folosit in orice situatie si pentru orice sarcina de rezolvat – este un instrument multifunctional :)

Suntem in faza de crestere a Lunii,  pana la faza de Luna Plina care se va forma pe 9 iunie 2017, cu Luna in semnul Sagetator. Raman valabile recomandarile de pe pagina Fazele Lunii a acestui blog, unde se regaseste si un mod de lucru cu energiile fazelor Lunii.

Spor si succes !


Daca rezonezi cu modul in care este prezentata informatia pe blogul si pe site Astro Mercur te invit in Grupul Astro Mercur,  sa lucram impreuna cu influentele astrale, sa le folosim in construirea experientelor de viata, sa le folosim in adaptarea la fluxul sincronicitatilor prin care, materializam realitatea proprie - nu trebuie sa stii astrologie ca sa faci parte din grup, dar facand parte din grup poti sa-ti construiesti o cultura generala astrologica. (grup on-line de crestere personala)

Niciun comentariu: