Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

miercuri, 21 iunie 2017

Ce facem astazi ? Solstitiul de vara 2017 (partea a doua)


Traversam ultimele zile ale ciclului Lunii Noi care s-a format in semnul Gemeni (pe care l-am inceput pe 25 mai) si ne apropiem de faza de Luna Noua in semnul Racului, care va fi pe 24 iunie, ora 05:30 – ziua “sânzienelor”.

In completarea ideilor despre solstitiul de vara (intrarea Soarelui in semnul Racului, pe 21 iunie) facem aici un rezumat al intalnirii AA6 – Astrologul Amator editia a sasea din 20 iunie, dedicata solstitiului de vara [masa rotunda astrologica care se deruleaza intre echinoctii si solstitii, intre editiile simpozionului Ritmuri Astrale].

Daca ne uitam la contextul astral mai larg, al vremurilor mileniului trei, observam doua tendinte noi de manifestare a oamenilor : tendinta si curajul de a face schimbari, precum si tendinta “trezirii”.
Pentru a face schimbari, pare potrivit, sa traim starea care ne arata disfunctionalitatea a ceea ce, intre timp, a devenit vechi. Vechiul nefiind vechi pentru ca exista de prea mult timp, neaparat, ci pentru ca nu mai functioneaza, pentru ca nu ne mai asigura noua, functionalitatea, pe nivelul implinirii personale.

Ca sa vedem aceasta, traim experienta trezirii constiintei, experienta deschiderii mintii, ne crestem gradul de constienta, de prezenta in viata noastra.
Din ce in ce mai multi oameni vad din ce in ce mai mult.
Fie ca pricepem sau nu pricepem, ne place sau nu ne place, se pare ca asta facem, ne trezim.
Unii stiu deja ca s-au trezit. Altii inca se dumiresc. Altii tot amana alarma :)

In perioada in care planeta Neptun tranziteaza semnul Pesti, intrarea planetei in mersul aparent retrograd se face in luna iunie (2011-2025). Traim solstitiul de vara in energia acestei schimbari de ritm, in acest interval de timp terestru.
Neptun, planeta care simbolizeaza spiritualitatea (ca si convingere interioara) in tranzit prin semnul pe care il guverneaza, Pesti, semnul spiritualitatii dincolo de credinta/religie, ne sustine in tot acest timp, la nivel macro, sa descoperim un sens spiritual al vietii si al experientei noastre “pamantene”. Iar solstitiul de vara  se peterece in tot acest timp, pe fondul stationarii planetei Neptun, la intrarea in retrogradare – context foarte potrivit pentru absorbtia energiilor care invaluie Pamantul in astfel de momente ...  in echilibru, fara indoiala dar si fara convingeri limitative.
In iunie 2019, Neptun va intra in mers retrograd cu cateva ore inainte de momentul solstitiului de vara.

In tot acest interval al tranzitului planetei Neptun prin semnul Pesti, planeta Pluton tranziteaza Capricornul si, intre cele doua planete exista o colaborare de tip sextil, cu intensitatea maxima chiar in luna iunie, chiar la intrarea planetei Neptun in mers retrograd.
Prin urmare, energia acestei colaborari planetare, sustine momentul solstitiului de vara si, ne ajuta sa captam noile energii pentru a ne orienta si mai frumos pe calea noua.
La nivel macro, intreaga omenire este stimulata sa caute si sa dea un sens nou vietii, pe aceasta planeta, Pamant. Colaborarea Neptun-Pluton va aduce nuanta regasirii interioare, la fiecare moment de solstitiu in acest interval 2011-2025, prin acest imbold, foarte profund, cumva “irational”, dar care actioneaza foarte puternic si care, ne ajuta sa cautam, sa gasim, sa descifram si sa ne angajam pe adevaratul drum al vietii noastre.

Anul acesta insa, avem la dispozitie o energie care, practic, forteaza procesul de constientizare – colaborarea Jupiter (Balanta) – Neptun (Pesti). Cele doua planete formeaza un aspect de inconjunctie in trei faze - octombrie 2016, mai si august 2017 – si, pe fondul pe care deja l-am vazut, ne ajuta sa devenim si mai constienti de propriul program de viata, sa ne regasim echilibrul pe drumul nostru, prin experientele pe care le derulam in sectoarele de viata activate pe harta natala.

Energia acestui solstitiu are o particularitate deosebita, in sensul ca ne ajuta sa integram in intelegerea noastra, prin extinderea intelegerii, procesul de trezire a constiintei. Tot mai multi oameni devin din ce in ce mai constienti de capacitatea lor creativa, de capacitatea de a percepe din ce in ce mai profund si din ce in ce mai larg, realitatea proprie. Oamenii devin din ce in ce mai constienti de puterea gandului, de modul in care prin reorganizare interioara, la nivel mental, emotional si afectiv, realizeaza schimbari fundamentale in viata lor.

Bucurati-va de timpul solstitiului de vara.

Va invitam alaturi de noi la atelierele Astro Mercur


Intre timp, si mai ales acum, FOLOSITI-VA Lumina.
Acesta este un indemn cu aplicabilitate practica.
Va rog sa recititi ultimele doua randuri de mai sus :)

Folositi gandul acesta ca atunci cand folositi orice alt instrument, orice accesoriu din bucatarie de exemplu :)  sau din trusa de scule. Singura diferenta este ca acest instrument –Lumina- este folosit in orice situatie si pentru orice sarcina de rezolvat – este un instrument multifunctional :)

Suntem in faza de descrestere a Lunii,  pana la faza de Luna Noua care se va forma pe 24 iunie 2017, in semnul Rac. Raman valabile recomandarile de pe pagina Fazele Lunii a acestui blog, unde se regaseste si un mod de lucru cu energiile fazelor Lunii.

Spor si succes !


Daca rezonezi cu modul in care este prezentata informatia pe blogul si pe site Astro Mercur te invit in Grupul Astro Mercur,  sa lucram impreuna cu influentele astrale, sa le folosim in construirea experientelor de viata, sa le folosim in adaptarea la fluxul sincronicitatilor prin care, materializam realitatea proprie - nu trebuie sa stii astrologie ca sa faci parte din grup, dar facand parte din grup poti sa-ti construiesti o cultura generala astrologica. (grup on-line de crestere personala)

Niciun comentariu: