Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

miercuri, 21 martie 2018

Echinocțiul de primăvară și gânduri pentru anul 2018.



Prezentare în cadrul Simpozionului de astrologie Ritmuri Astrale, echinocțiul de primăvară 2018.

 Anca TăutuAstro Mercurwww.astromercur.ro/  
inginer, astrolog, organizator al simpozionului 
Ritmuri Astrale, alaturi de 
Maura AnghelRevista Glarewww.glaremagazine.ro


Bine ați ajuns la Iași.
Ne bucurăm să continuăm tradiția întâlnirilor noastre la Iași, în energia echinocțiului de primăvară. Scopul acestor întâlniri este să facem cunoscută cunoașterea astrologică, cu ajutorul celor care o practică, cu ajutorul astrologilor, care, și-au asumat această meserie și misiune, deopotrivă.

Echinocțiul de primăvară reprezintă momentul intrării Soarelui în semnul Berbec. Anul acesta, acest moment va fi pe 20 martie, la ora 18:15, la câteva zile după faza de Lună nouă în Pești (17 martie).
Echinocțiul de primăvară simbolizează desțelenirea și mișcarea, în sensul creșterii omului.
Anul acesta impulsul de a ne “urni” din loc pare să fie mai puternic.
În astrologie este important să avem conștiența simultaneității ciclurilor planetare. Echinocțiul este unul din cele patru momente importante ale ciclului anual și, în fiecare an, fiecare din aceste momente se derulează într-un alt context astral, activând o altă nuanță și un alt nivel al potențialului pe care-l putem valorifica.
Încheiem anul acesta o etapă de trezire interioară pe care am început-o acum șapte ani când planeta Uranus a intrat în semnul Berbec, iar Chiron și Neptun în Pești.

Nuanța de fond a experiențelor noastre de viață, o generează tranzitul planetei Pluton prin semnul Capricorn (2008-2024) și, propune reconstrucție interioară și exterioară. Ca să reușim să facem acest lucru, am traversat acest timp al redescoperirii de sine, începând cu anul 2011, într-un ritm destul de alert, ca un fel de recapitulare a ultimilor 50 de ani. Am fost stimulați, simultan, prin zdruncinarea necesară destructurării, precum și prin orientarea către o nouă imagine a noastră, a omului ca sumă și împletire a tuturor aspectelor și structurilor sale.

Am lucrat cu energia cuadraturii Pluton (Capricorn)-Uranus (Berbec), în perioada 2010-2017, cu energia cuadraturii Saturn (Săgetător) – Neptun (Pești) în perioada 2015-2016, în exercițiul de desțelenire și schimbare, atât la nivel profund, interior, cât și foarte vizibil, concret, în viața noastră.
În același timp Neptun și Chiron în tranzit prin semnul Pești începând cu anul 2011, precum și colaborarea Saturn – Uranus (pe semnele Sagetaor – Berbec în 2017 și, pe semnele Capricorn-Taur în perioada 2018-2019), ne-au ajutat și ne ajută încă să ne redescoperim potențialul creativ și, astfel, să ne dezvoltăm capacitatea de a materializa conștient.

Faza de Lună Nouă în Pești din 17 martie, poate fi privită ca o inițiere de final de etapă evolutivă. Este ultima fază de Luna Nouă cu Chiron în Pești, chiar în conjuncție cu Chiron, după ce la Luna Plină din 3 martie (cu Luna în Fecioară) am preluat energia conjuncției Mercur-Venus-Chiron în Pești, ultima, pentru urmatorii alti 50 de ani. Ciclul următor al fazelor Lunii, va începe cu ultima  Lună Nouă cu Uranus în Berbec, cu Luna Nouă chiar în conjuncție cu Uranus.

Este posibil să fim acum în situația de a închide o etapă care, să reprezinte un trecut foarte important pentru noi – prin ceea ce am învățat și, prin ceea ce am vindecat/eliberat, învățând.
Se poate stabiliza acum o conexiune cu trecutul, inclusiv cu cel îndepărtat, peste vieți, cu rădăcinile ancestrale și, putem folosi acest context prin:
 -conectarea la înțelepciunea acumulată peste timp, de către fiecare dintre noi, înțelepciune care se află undeva în interiorul nostru, în construcția energetică ce suntem
 -închiderea etapelor din trecut, “expirate”, care nu mai sunt divin justificate în prezent, prin conștientizarea sensului experienței și prin asumarea pasului înainte.

Echinocțiul de primăvară ne lansează într-un nou ritm al mersului pe drum, tocmai pentru că am depășit faza de pregătire. Dincolo de alegerire care privesc direcția pe care vrem să ne implicăm, este important ritmul implicării, precum și nivelul de pe care interacționăm cu ceilalți, calitatea interacțiunii care, construiește sau sabotează scopul.
Urmează să trăim cumva diferit, mai liber și mai sprinten, dacă ne asumăm închiderea de etapă sau, într-o constrângere, sub presiunea conștientizărilor, dacă nu ne orientăm cu toată convingerea și disponibilitatea către ceea ce este de făcut chiar acum.
Întregul care suntem, fiecare, este pregătit pentru noua viață în noul ritm.
Ce face omulețul? Simte oare și, primește oare, puterea și alegerea întregului?
Primăvară fumoasă și un an spornic tuturor.
extras din volumul simpozionului

Vă invităm alături de noi la alte întâlniri astrologice care au loc la Iași, între edițiile Simpozionului Ritmuri Astrale :
Astrologul Amator care are loc la echinoctii si solstitii.
Atelierul Astro Mercur care are loc inainte de fiecare faza de Luna Noua (la sală si audio).
Atelierul Astro Mercur cu tematică specifică – anul acesta vom aborda simbolismul planetelor Saturn, Uranus și Pluton în harta natală, precum și potențialul pe care acestea îl activează pe parcursul vieții.
 
Vă așteptăm alături de noi și la ediția a opta a simpozionului Ritmuri Astrale, care va avea loc în zilele de 22-24 martie 2019.
Mulțumim tuturor pentru ajutor.

Niciun comentariu: