Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

miercuri, 2 ianuarie 2019

Atelierul Astro Mercur – Luna Nouă în Capricorn, 2019
 Incepem anul 2019 cu ciclul Lunii Noi in Capricorn care, ne aduce si o pereche de eclipse. Luna Noua va fi pe 6 ianuarie si, vom avea parte de o eclipsa partiala de Soare. Luna Plina va fi pe 21 ianuarie si ne va oferi  o eclipsa totala de Luna.
Luna Noua in Capricorn poate declansa o etapa intensa de reasezare in planul nostru de viata, cu momente clare de asumare si decizie, cu implicare ferma, actiune curajoasa si transanta.
Chiar la faza de Luna Noua planeta Uranus va reveni la mersul direct, incheind ultima etapa de mers aparent retrograd in semnul Berbecului, fiind inca in aspect de cuadratura cu axa Nodurilor Lunare.
Dupa revenirea planetei Uranus in mers direct, vom avea la dispozitie doua luni (doua cicluri ale fazelor Lunii) fara planete in mers retrograd.

De asemenea, in acest ciclu al fazelor Lunii, incepem exercitiul major al anului 2019, exercitiu sustinut de energia cuadraturii Jupiter (Sagetator) – Neptun (Pesti). Primul aspect se formeaza pe 13 ianuarie. Al doilea va fi in iunie cand Neptun va intra in mers retrograd, iar al treilea va fi in septembrie. Exercitiul se deruleaza la nivel personal  precum si la nivel de comunitate, planetar, iar acum vom vedea nuanta efortului pe care il avem de facut, fiecare si cu totii, impreuna.
Vom urmari intreg ciclul Jupiter/Neptun pe harta natala, la atelier.

Dupa Luna Plina se va forma conjunctie Venus-Jupiter, la Jupiter acasa :)  in Sagetator.

Tot dupa Luna Plina, se va forma si primul aspect (din trei) de sextil Saturn (Capricorn) – Neptun (Pesti). Urmatoarele doua aspecte se vor forma in iunie (cu Neptun stationar, intrand in mers retrograd) si in noiembrie (cu Neptun stationar, revenind in mers direct). Aveasta energie ne ajuta foarte mult in exercitiul de tip Jupiter-Neptun de mai sus.
Vom urmari intreg ciclul Saturn/Neptun pe harta natala, la atelier.

Va invit la Atelier Astro Mercur, miercuri 9 ianuarie, de la ora 17:30 la Hotel Eden, sau in varianta audio, sa descifram impreuna oportunitatile pe care ni le aduce acest ciclu, precum si exercitiile pe care le-am putea avea de rezolvat.
Vom avea si doua teme pentru acasa, care nu sunt obligatorii dar care, va pot fi de folos pentru a intelege sensul unor experiente si modul in care le putem valorifica.

Atelierul se adreseaza tuturor, cunoscatori sau necunoscatori ai teoriei astrologice.
La fiecare intalnire prezentam foarte scurt si concis informatiile de baza necesare pentru a intelege mecanismul indrumarii astrologice. Invatam sa ne orientam pe o astrograma.
Fiecare participant urmareste explicatiile pe harta natala proprie. Setul de materiale de lucru mai cuprinde harta Lunii Noi, harta Lunii Pline, centralizatorul cu informatii despre planete, semne si case astrologice
Dinamica aspectelor astrale este astfel prezentata incat este accesibila si celor care nu cunosc teoria astrologica.

Va invitam la sala de conferinte a hotelului EDEN :
Miercuri, 9 ianuarie 2018,
17:30 - 20:00, cu prelungiri eventual, daca este cazul.
Participare – 50 lei.
Participantii la intalnire au acces gratuit la inregistrarea audio a atelierului.

Inscrieri pentru participarea la sala se fac pana marti 8 ianuarie, spre seara.
Pentru cei care participa pentru prima data, prin formularul dedicat, cu completarea datelor necesare pentru a putea intocmi materialele de lucru:
Sau prin mesaj, mail, telefon, pentru cei care au mai participat si la alte ateliere.
Inscrierea va fi confirmata. In cazul in care nu primiti un raspuns de confirmare va rugam sa reveniti pentru transmiterea datelor personale.

Pentru cei care nu sunt din Iasi sau care nu se potrivesc in programul atelierului, este disponibila si varianta audio a intalnirii. Solicitarea variantei audio se poate face oricand, aceasta fiind disponibila dupa sustinerea atelierului.
Detalii despre varianta audio a atelierului Astro Mercur, inclusiv “oferta pachet atelier” :
Fisierul si materialele de lucru vor fi transmise in seara atelierului. Impreuna cu materialele atelierului (harti si inregistrare) este transmisa si o descriere a modului de lucru, cu informatiile necesare pentru a putea urmari prezentarea (fisier audio separat).

Avem si o tema pentru acasa pentru acest atelier.
Temele nu sunt obligatorii, dar va pot fi de folos, chiar daca nu participati la atelier in nici una din cele doua variante – la sala sau in varianta audio. La sala discutam pe marginea experientelor pe care le derulati in cadrul “temelor” si, acest lucru poate fi de folos si celor care opteaza pentru varianta audio. Puteti face si un raport scris :)  daca va ajuta, doar ca sa vedeti lucrurile mai limpede .

De data aceasta tema presupune o recapitulare pe un interval mai lung de timp.
Va invit sa va intoarceti in anul 2009, - mai, iulie si decembrie. A inceput atunci ciclul curent Jupiter – Neptun, cu conjunctia celor doua planete in trei pasi, in cele trei luni, gradul 26 Varsator.
Acest ciclu lucreaza destul  de subtil, pentru deschiderea noastra spirituala.
Cum ati trait un astfel de proces in acest ciclu Jupiter-Neptun?
Anul acesta vom avea la dispozitie energia celei de a doua cuadraturi a ciclului, in trei faze, incepand chiar de acum, din 13 ianuarie cand se formeaza primul aspect exact. Ne orienteaza catre adevarata cunoastere, printr-o abordare in ambele sensuri, rational si intuitiv.

Daca ne uitam in urma, etapa pe care am inceput-o in 2009 ne-a adus in anul 2012 teste majore  de destelenire mentala si indemnul de a avea incredere in vocea interioara. Lucram atunci si cu cuadratura Uranus – Pluton in incercarea de a initia schimbarile potrivite.
Deschiderea catre mecanismele superioare ale mintii noastre, acele mecanisme care folosesc gandirea intuitiva, s-a facut prin zona de pe harta noastra care gazduieste semnul Pesti. Pe parcursul ciclului Jupiter-Neptun, inceput in 2009, fiecare domeniu din viata noastra ne-a oferit experienta cresterii pein acest tip de exercitiu, pe masura ce a fost tranzitat de Jupiter, in nuanta semnului respectiv.
Ciclul acesta se va incheia in aprilie 2022, cand va incepe un ciclu nou.
Ne vom uita in urma, urmarind pe harta natala cum au lucrat aceste planete, ca sa putem lucra mai usor si cu mai mult spor anul acesta cu energia cuadraturii Jupiter-Neptun (aspectul major al anului).


Indemnul este valabil si pentru cei care opteaza pentru varianta audio a atelierului – pana la momentul ascultarii, rezolvati tema pentru acasa.

Pentru cei interesati,  in ultima jumatate de ora a programului dezvoltam o sectiune a atelierului privind utilizarea practica a informatiei astrologice, avand in vedere si alte chestiuni care pot sa nu aiba legatura cu contextul astral al ciclului curent. Intreg atelierul prezinta utilitatea practica a informatiei astrologice dar, ne rezervam jumatate de ora in care putem aborda orice subiect, dupa cum apar intrebarile, chiar si in afara tematicii anuntate.
Cei care solicita varianta audio inainte de intalnire, pot transmite intrebari la care vor primi raspuns in cadrul atelierului.

De aseamenea, exista grupul Atelier Astro Mercur - Bazele CGA (cultura generala astrologica) la care se pot alatura cei care au participat cel puin la un atelier Astro Mercur, fie la sala, fie solicitand varianta audio.
Acest spatiu ofera posibilitatea de a dezvolta ideile abordate la ateliere, de a continua discutiile si de a va raspunde la intrebari, in masura in care doriti acest lucru.

Scopul atelierului este sa identificam pe harta natala, sectoarele de viata stimulate precum si in ce mod sunt acestea stimulate, de faza de Luna Noua precum si, de dinamica ciclului pe care il traversam.
Ne propunem sa vedem ce instrumente putem folosi, cu spor maxim, ca sa participam activ in procesul de crestere personala.
Ne propunem sa descifram potentialul disponibil, astfel incat, sa-l folosim constrctiv.

Prin urmare pot participa la atelier si cei care stiu precum si cei care nu stiu teoria astrologica.
La fiecare atelier reluam pe scurt modul de citire a hartii. Interpretarea este rezultatul studiului si experientei. Dar a sti sa citim harta ne ajuta sa urmarim dinamica ciclului si, sa folosim acest mecanism, daca intelegem cum functioneaza – si asta facem la atelier, urmarim si descifram mecanismul interactiunilor energetice, in fluxul dinamicii contextului astral.

Atelierele se organizeaza inainte de faza de Luna Noua, sau cel tarziu in ziua Lunii Noi, tocmai pentru a putea sa formulam concluzii in legatura cu ciclul care se incheie (indiferent daca participantii au fost sau nu prezenti la atelierul anterior) si, pentru a ne putea pregati, fiecare in linistea proprie, pentru ciclul urmator.
Urmarim inlantuirea ciclurilor fazelor Lunii, precum si a ciclurilor planetare, in schema larga astrala, cu particularizari pe segmente scurte, medii si lungi, de timp.

Ritmurile astrale se impletesc intr-o logica mai inalta si, noi traim in aceasta colaborare a fluxurilor energetice. Ne putem zbate in curgerea energetica sau, ne putem potrivi ritmul propriu in succesiunea ritmurilor cosmice.
In cadrul Atelierului Astro Mercur ne propunem sa intelegem si sa folosim colaborarea energiilor planetare astfel incat sa participam, activ si constient, la construirea fluxului sincronicitatilor cu care, operam fiecare dintre noi.
Spor maxim intre timp.

Niciun comentariu: