Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

sâmbătă, 12 ianuarie 2019

Ciclul Lunii Noi in Capricorn – ianuarie 2019.
Concluzii Atelier Astro Mercur (9 ianuarie 2019).
Este disponibila varianta audio a atelierului.
Tematica atelierului, inclusiv “tema pentru acasa” (exercitiile personale)  sunt aici.

Suntem in ciclul Lunii Noi in Capricorn, pe care l-am inceput cu faza de Luna Noua care a avut loc pe 6 ianuarie, cu o eclipsa partiala de Soare (gradul 15, la ora 03:28 ora României) . Faza de Luna Plina va fi cu Luna in Leu, pe gradul 1, si se va forma pe 21 ianuarie, ora 07:16 ora României si, vom avea o eclipsa totala de Luna.

Traversam acum un timp si un context astral dinamic, care ne stimuleaza sa facem schimbari, sau cel putin sa alegem sa le facem, sau sa lucram din plin la cele pe care le-am initiat deja.
Dupa intrarea planetei Uranus in mers direct, zilele acestea, vom avea la dispozitie doua luni fara planete retrograde. Si, in acest timp, Uranus strabate ultimele doua grade din semnul Berbecului, semn in care nu se mai intoarce, (cum a facut anul trecut) decat peste 80 de ani.
Si, suntem intre eclipse :)
Avem deci, la dispozitie, o energie deosebita, care poate alimenta planurile noastre, pe termen lung si, incurajeaza initiativa, sustine curajul si mersul pe drumuri noi, sau declansarea de noi etape in proiectele la care deja lucram.

In acest ciclu al fazelor Lunii, incepem un exercitiu care, ar putea fi cel mai important test al anului.
Este vorba de cuadratura Jupiter (Sagetator) – Neptun (Pesti), cu derulare in trei etape:
13 ianuarie (gradul 14) – cu ambele planete in mers direct.
16 iunie (gradul 19) – cu Jupiter in mers retrograd si Nepun pregatindu-se de retrogradare.
21 septembrie (gradul 17) – cu Jupiter direct si Neptun retrograd.

Cu energia acestui aspect astral depasim limite, largindu-ne viziunea, iesind din tipare ale logicii noastre, dezvoltand increderea in noi si in mersul pe drumul nostru, percepem mai larg si mai clar si, intelegem mai mult si mai profund. Bonus, putem descifra si dezvolta si mai mult mecanismul intuitiv, daca facem efortul de deschidere catre noile orizonturi disponibile pentru fiecare dintre noi.

O nuanta a exercititului ar putea fi ascultarea interioara, de unde porneste de fapt parcursul tuturor descoperirilor. Ne-ar fi de folos sa folosim din ce in ce mai mult, constient, conexiunea cu sursa interioara, cu planurile energetice (nevazute, divine, sau cum le intelegem fiecare). In felul acesta dezvoltam increderea in puterea noastra de materializare.
Putem descoperi lucruri/ legi/ abilitati noi, pe care, necunoscandu-le acum, nu stim ce vom putea face cu ele atunci cand le vom cunoaste.
Pe masura ce cunoastem, ne dam seama cum putem folosi ceea ce descoperim, ca sa ne fie mai bine.

Pe toata durata retrogradarii planetei Jupiter (10 aprilie – 11 august), aspectul de cuadratura dintre cele doua planete va fi in orb (in toleranta admisibila pentru ca aspectul astral sa lucreze).
Poate suntem mai atenti, ar fi potrivit sa observam si sa preluam informatii, indicii, mesaje, sa ne oprim privirea asupra reperelor care ne atrag atentia.

Pe nivelul inalt al acestei energii, se pot activa/ debloca abilitati si mecanisme intuitive.
Rezultatele insa difera in functie de increderea cu care participam in exercitiu.
Crezi?  ... ca ai in tine potentialul si mecanismul functional?
Vrei sa le folosesti?

De ce sa crezi?
Pentru ca in procesul de crestere, fiecare pas inainte reprezinta inca o etapa de deschidere catre logica inalta.
Omuletul se blocheaza in fata indemnului interior pentru ca vrea sa inteleaga indemnul, logica indemnului si, vrea sa vada unde il duce indemnul. Omuletul vrea sa demonstreze logica inalta, inainte de a trai experienta care-i aduce intelegerea. Pentru a intelege insa, este important sa faca pasul catre nivelul pe care poate intelege. Adica, sa urmeze indemnul interior care, intotdeauna ne poarta catre binele pe care nu-l vedem inca. Il vedem insa dupa ce pasim, ascultand indemnul.

Nu este vorba despre a crede “orbeste”.
Este vorba despre a crede pentru ca intelegem cum functioneaza mecanismul indrumarii.
Stim ca mecanismul functioneaza.
Fiecare omulet a trait cel putin o experienta in care a urmat un indemn interior si i-a fost bine.
Nu este nevoie sa intelegem toti la fel. Fiecare se raporteaza la experienta proprie si fiecare are un parcurs potrivit pentru sine.

Pe zona din harta natala care gazduieste segmentul pe care retrogradeaza Jupiter anul acesta, se poate realiza o crestere, cu o conditionare privind materializarea ei : incredere (constienta) si deschidere catre conceptii noi, abordarea spiritualitatii si a evolutiei ca pe mecanisme ce pot fi folosite. Cunoasterea si evolutia pot capata nuante conceptuale pragmatice cu care, sa lucreze in mod obisnuit din ce in ce mai multi oameni, in viata lor de zi cu zi.

Ciclul acesta alimenteaza insa si resursele cu care derulam exercitiul anului. Se activeaza un nivel nou al puterii personale (puterea interioara), suntem ajutati sa ne repotrivim pe drum si, sa ne folosim intelepciunea cu care construim drumul.
Avem resurse pe care nu le vedem si care, se activeaza la momentul potrivit, in ritmul derularii programului de viata. Acum este un moment deosebit in care se produce o astfel de activare, pentru o regenerare personala, prin resetare de repere, pentru reconstructie si, constructie pe termen lung. Prin aceste resurse ne vom valoriza intr-un mod cat se poate de frumos, autentic, eliberati de prejudecati si de judecatile exterioare.

Ne reconstruim calea, experientele, planurile, pe noi insine, fiind cine suntem – ceea ce este foarte frumos pentru ca este eliberator.
Cand esti cine esti nu mai risipesti resurse ca sa fii cine ar trebui sa fii, dupa cum se asteapta ceilalti – ceea ce este foarte greu. Cand iti propui sa fii cine ar trebui sa fii, dupa cum se asteapta mediul exterior sa fii, “trebuie” sa corespunzi, simultan, pe mai multe directii cu asteptari diferite. Acest lucru ne consuma energia, fara sa ajungem la rezultatul implinirii.

Ciclul acesta ne sustine in (si ne cere sa realizam) gestionarea responsabila a resurselor de orice tip – timp, abilitati, valori, experiente, viata ... si ce mai stiti voi ca aveti la purtator – pentru a va manifesta in modul stralucitor, autentic, al energiei care sunteti fiecare.
 Spor maxim tuturor!

Va invitam alaturi de noi la
Atelier Astro Mercur – la fiecare faza de Luna Noua, la sala sau in varianta audio.
Urmatorul atelier va avea loc pe 4 februarie 2019, dedicat ciclului Lunii Noi in Varsator.
Inscriere prin formularul dedicat:

Exista grupul Atelier Astro Mercur – Bazele CGA (bazele culturii generale astrologice) in care se pot inscrie participantii la Atelierele Astro Mercur (la sala sau in varianta audio).


Tu oferi in dar o consultatie astrologica in luna ianuarie (inclusiv tie) si, primesti gratuit materialul audio dedicat ciclului Lunii Noi in Capricorn, distribuit in Grupul Astro Mercur.

Intre timp, si mai ales acum, FOLOSITI-VA Lumina.
Acesta este un indemn cu aplicabilitate practica.
Va rog sa recititi ultimele doua randuri de mai sus :)
Folositi gandul acesta ca atunci cand folositi orice alt instrument, orice accesoriu din bucatarie de exemplu :)  sau din trusa de scule. Singura diferenta este ca acest instrument –Lumina- este folosit in orice situatie si pentru orice sarcina de rezolvat – este un instrument multifunctional :)

Suntem in faza de descrestere a Lunii,  pana la faza de Luna Plina care se va forma pe 21 ianuarie 2019, cu Luna in semnul Leului. Raman valabile recomandarile de pe pagina Fazele Lunii a acestui blog, unde se regaseste si un mod de lucru cu energiile fazelor Lunii.

Daca rezonezi cu modul in care este prezentata informatia pe acest blog te invit in Grupul Astro Mercur,  sa lucram impreuna cu influentele astrale, sa le folosim in construirea experientelor de viata, sa le folosim in adaptarea la fluxul sincronicitatilor prin care, materializam realitatea proprie - nu trebuie sa stii astrologie ca sa faci parte din grup, dar facand parte din grup poti sa-ti construiesti o cultura generala astrologica, pe care sa te bazezi oricand, folosind constient potentialul pe care il ai la dispozitie. (grup on-line de crestere personala)

Va invitam sa urmariti pagina Astro Mercur

Niciun comentariu: