Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

sâmbătă, 2 noiembrie 2019

Ciclul Lunii Noi in Scorpion, 2019.




Rezumat Atelier Astro Mercur din data de 28 octombrie 2019.
Este disponibila varianta audio a atelierului
Atelierul se adreseaza tuturor, cunoscatori sau necunoscatori ai teoriei astrologice si, poate fi o forma de antrenament personal, prin care crestem, folosind constient cunoasterea dobandita.

Suntem in ciclul fazelor Lunii pe care l-am inceput cu Luna Noua in Scorpion, care s-a format pe 28 octombrie, pe gradul 5. Faza de Luna Plina a ciclului va fi pe 12 noiembrie, cu Luna pe gradul 20 Taur.

Poate fi, timpul acestui ciclu al fazelor Lunii, foarte dens si intens – daca putem vorbi astfel despre Timp. Avem la dispozitie mai multe fluxuri energetice care lucreaza in acelasi sens - al destelenirii (din nou) pentru unii si, al reorientarii pe drum, pentru cei care coopereaza cu mediul energetic.
Putem simti un imbold foarte puternic pentru a lucra in subiectul pe care il activeaza pentru noi, tranzitul planetei Uranus in semnul Taurului. Si acest imbold poate veni din mai multe directii.
Faza de Luna Noua a reactivat exercitiul acesta prin opozitia la Uranus, exercitiu care a tot fost stimulat din luna august, de Luna Noua in Leu (prin cuadratura la Uranus), de Luna Noua in Fecioara (prin trigon), de Luna Noua in Balanta (prin inconjunctie). Subiectul s-a activat, mai vizibil, in primavara, la Luna Noua in Pesti.
Prima data am simtit natura exercitiului anul trecut la intrarea planetei Uranus in Taur (mai 2018) si, vom experimenta timp de sapte ani, schimbari in acel domeniu de viata care gazduieste pe harta noastra semnul Taurului, prin reoganizarea ideilor, a gandirii, a perceptiei, a convingerilor, legate de simbolismul Taurului – valori, valorizare personala, descoperire si valorizare a resurselor, perseverenta, tenacitate, calire emotionala (stabilitate).
Acum, colaborarea Luna Noua-Uranus ne impinge sa lucram in exercitiu, sa folosim impulsul transmis de mediul energetic, prin tot felul de situatii, de posibilitati, pentru a ne reorienta in sensul efortului pe care il avem de facut, fiecare si, cu totii impreuna. Iar stimularea este amplificata de planetele care guverneaza semnul Scorpionului in care s-a fosrmat faza de Luna Noua, Marte si Pluton care sunt in cuadratura (Marte lucreaza inca cu cuadratura la axa Nodurilor Lunare si la Saturn).
Pana la Luna Plina suntem provocati, constructiv, sa ne adaptam la mecanismul schimbarilor care se pot produce sau se pot initia in acest ciclu al fazelor Lunii, raportandu-ne la procesul extins de schimbare, derulat cu Uranus in Taur.

Pe acest fond, se construieste al treilea pas al sextilului Saturn (Capricorn)-Neptun (Pesti). Primul aspect s-a format in ianuarie, al doilea in iunie, la pachet cu cuadratura Jupiter (Sagetator) – Neptun (Pesti). Al treilea pas al cuadraturii Jupiter-Neptun s-a format in septembrie si, inca este activ.
Energia sextilului este usor de folosit si, ne ajuta sa lucram cu noi.
Este al doilea sextil al ciclului Saturn-Neptun, pe ultimul sfert al ciclului celor doua planete si, pe nivelul inalt energetic, ne indeamna sa ne recunoastem si sa ne asumam potentialul spiritual, resursele si abilitatile spirituale, realizand o etapa de maturizare in procesul evolutiei noastre spirituale.
Cu acest tip de energie suntem sustinuti intr-o abordare practica a spiritualitatii. Dezvoltam practica spirituala intr-un mod de viata, devenind constienti de aspectul spiritual al vietii, de ceea ce ar insemna sa folosim instrumentele spirituale pe care le avem la dispozitie, intelegand ca spiritualitatea este o interactiune energetica pe care, o descoperim si o intelegem pe masura ce ne deschidem catre imposibilul pe care il acceptam ca fiind posibil.

Acum, cand sextilul Saturn-Neptun se construieste la grad perfect (9 noiembrie), este activat de planetele personale :
Soarele in tranzit prin Scorpion, construieste sextil la Saturn si trigon la Neptun, pe 8 noiembrie.
Luna, in energia fazei de Luna Plina, construieste trigon la Saturnsi sextil la Neptun, pe 12 noiembrie.
Mercur in miscare aparent retrograda, construieste sextil la Sturn si trigon la Neptun, pe 13 noiembrie.
Venus construieste cuadratura la Neptun, pe 14 noiembrie.
Suntem ajutati sa preluam potentialul colaborarii Saturn-Neptun, prin toate aspectele fiintei noastre.
Ne-ar fi de folos sa recunoastem exercitiul pe care il derulam pe cele doua domenii de viata Capricorn-Pesti, pentru ca, acum suntem in faza de concluzii.

Pe finalul ciclului, planeta Marte construieste opozitia la Uranus si ajunge pe punctul fazei de Luna Noua, pe zodiac. Suntem ajutati de acest flux energetic sa ne miscam in sensul pe care, intre timp, il intelegem ca ar fi potrivit pentru noi.

Si tot la finalul ciclului, planeta Neptun va reveni la mersul direct astfel ca, in partea a doua a ciclului Neptun va fi in stationare. Aceasta energie sustine constientizarea, mecanismele intuitive, observarea si dezvoltarea abilitatilor intuitive (pe nivelul inalt energetic). Avem astfel, un ajutor pretios in exercitiul Saturn-Neptun, despre care am vorbit.

Tot acest potential se desfasoara in conditiile in care, planeta Jupiter se apropie de finalul semnului Sagetator si, in noaptea de 18 spre 19 noiembrie va activa conexiunea Pamantului cu Centrul Galactic, in nuanta energetica de tip Jupiter – cunoastere, largirea viziunii, expansiunea constiintei. Si, Venus este alaturi de Jupiter in acest flux (24 noiembrie), dupa ce a construit cuadratura la Neptun (14 noiembrie). Traim o deschidere afectiva, o crestere a capacitatii de a simti compasiunea si iubirea, o intelegere mai inalta a potentialului spiritual si, conexiunii extinse intre tot si toate.
Poate fi acest moment o incununare a efortului pe care l-am facut anul acesta in exercitiul Jupiter-Neptun, prin saltul pe care il putem face, fiecare si impreuna, pe un nivel nou de manifestare spirituala.

Alinierea anterioara a planetei Jupiter in conexiunea Pamant – Centru Galactic a fost in decembrie 2007, in conjunctie cu Pluton. Va indemn sa va uitati la tema nr.2 transmisa pentru atelierul Lunii Noi in Scorpion.
De asemenea, gasiti acolo si tema nr. 1 :)

Poate va ajuta:

Exercițiu mental - gândirea conștientă.


Amintiti-va ca in puterea cu care va manifestati exista si puterea echipei voastre. Cereti ghdarea si, cand o simtiti folositi-o, pentru ca s-a facut un efort si s-au consumat resurse, pentru ca acea indrumare sa ajunga la voi.
Va invitam alaturi de noi la
Atelier Astro Mercur   la fiecare faza de Luna Noua, la sala sau in varianta audio.
Urmatorul atelier va avea loc pe 26 noiembrie 2019, dedicat ciclului Lunii Noi in Sagetator.
Este disponibila varianta audio a atelierului dedicat Ciclului Lunii Noi in Scorpion care a avut loc pe 28 octombrie. Sunt disponibile in varianta audio toate atelierele din ultimii trei ani si puteti folosi oferta “pachet atelier”.
Bazele culturii generale astrologice - Un set de trei ateliere care reprezinta un ghid practic pentru utilizarea informatiei astrologice. Teorie astrologica aplicata pe harta natala proprie.

Inscriere prin formularul urmator:

Exista grupul Atelier Astro Mercur – Bazele CGA (bazele culturii generale astrologice) in care se pot inscrie cei care au participat cel putin la un Atelier Astro Mercur (la sala sau in varianta audio).

Cadoul astrologic allunii noiembrie. Tu oferi in dar o consultatie astrologica in luna noiembrie (inclusiv tie, daca vrei) si, primesti gratuit materialul audio dedicat ciclului Lunii Noi in Scorpion, distribuit in Grupul Astro Mercur- grup online de sustinere in procesul de crestere personala, care functioneaza continuu, lansat in decembrie 2013.

Intre timp, si mai ales acum, FOLOSITI-VA Lumina.
Acesta este un indemn cu aplicabilitate practica.
Va rog sa recititi ultimele doua randuri de mai sus :)
Folositi gandul acesta ca atunci cand folositi orice alt instrument, orice accesoriu din bucatarie de exemplu :)  sau din trusa de scule. Singura diferenta este ca acest instrument –Lumina- este folosit in orice situatie si pentru orice sarcina de rezolvat – este un instrument multifunctional :)

Suntem in faza de crestere a Lunii, pana la faza de Luna Plina care se va forma pe 12 noiembrie 2019, cu Luna in semnul Taur. Raman valabile recomandarile de pe pagina Fazele Lunii a acestui blog, unde se regaseste si un mod de lucru cu energiile fazelor Lunii.

Daca rezonezi cu modul in care este prezentata informatia pe acest blog te invit in Grupul Astro Mercur,  sa lucram impreuna cu influentele astrale, sa le folosim in construirea experientelor de viata, sa le folosim in adaptarea la fluxul sincronicitatilor prin care, materializam realitatea proprie - nu trebuie sa stii astrologie ca sa faci parte din grup, dar facand parte din grup poti sa-ti construiesti o cultura generala astrologica, pe care sa te bazezi oricand, folosind constient potentialul pe care il ai la dispozitie. Grupul a fost lansat in decembrie 2013 si, functioneaza continuu. Participarea la grup se poate face lunar, sau pe intervale mai mari de timp. Detalii sunt aici: grup on-line de crestere personala

Va invitam sa urmariti pagina Astro Mercur

Niciun comentariu: