Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

vineri, 4 august 2017

Ce facem astăzi ? - înainte de eclipse


 Toata lumea este cu ochii pe eclipse :)  ma gandeam eu ca poate vi se pare ca nu le dam atentie si aici. Am pornit de la un mesaj scurt catre Grup  si am ajuns la gandurile de mai jos, care, vor sa aduca un indemn de incurajare.

Eclipsa de Soare (21 august) elibereaza/activeaza un potential, probabil de neinteles inca :)

Zona de efort mi se pare mie a fi acum, pana la eclipsa de Luna de pe 7 august cand va fi Luna Plina cu Luna in Varsator... si apoi, pana la cea de Soare de pe 21 august.
Acum este perioada de pregatire, prin exercitiul de deschidere a mintii, schimbare de atitudine si deci, modelare a personalitatii.
Acum traim stari care, au rolul de a ne scoate la Lumina, de a ne desteleni, oricat de liberi ni se pare ca suntem deja. Ca sa accesam potentialul disponibil, deschidem mintea maxim posibil si, pentru a reusi, mai ungem balamalele :) ... ceea ce facem acum, la inceputul sezonului fierbinte.

Treceti pe langa “nu stiu”, “nu pot”, “nu mai vad nimic”, sau “cum”, sau “cand”. Sau “ce”, sau ce va mai vine ca si provocare.
Observati-va gandurile, intrebarile, ideile. Chiar acum.
Iesiti din parerile altora.
Uitati-va in curtea voastra.
Puteti sa va luptati cu ceilalti, sau puteti sa va folositi altfel Lumina.

Poate va asteptati sa intelegeti acum, ce ar urma sa traim.
Putem intelege, cateva idei, la nivel de plan de lucru, de scop al evolutiei.
Detaliile pe care le cere mintea noastra, o sa le intelegem dupa ... si cum am ajuns aici ... si de ce ... si cum vom merge mai departe.
Poate va asteptati sa vedeti brusc, altceva.
Ne simtim deja altfel si, asta o sa ne sustina sa materializam altceva-ul pe care vreti sa vedeti acum.

Fondul astral este sustinute de colaborari intre planetele lente care, produc efecte in si pe termen lung – Pluton (Capricorn) in cuadratura cu Uranus (Berbec-in mai multe faze, timp de vreo opt ani)  si cu Jupiter (Balanta - in trei faze, ultima astazi), in sextil cu Neptun (Pesti-pe termen lung) si pe alocuri in semisextil cu Saturn (Sagetator), Uranus opozitie la Jupiter (in trei faze, ultima pe 28 septembrie, chiar cand revine Pluton la mersul direct).
Deci, la un moment dat vom vedea rezultatul trairilor noastre si, vom vedea fluxul care ne-a purtat catre rezultatul nostru.

Acum insa, suntem in exercitiu personal, care, cumulat, va sustine experienta comuna.
Dinamica momentului poate fi generata de vibratia planetei Jupiter care, are mersul cel mai rapid dintre toate planetele “grele”. Aceasta energie ne solicita din noiembrie-decembrie anul trecut sa ne deschidem mintea – foarte simplu spus, dupa cum am vazut colaborarile planetare.
Ne eliberam de nevoia controlului, pe care il exercitam sau sub care ne pliem, indiferent de motive. Acest lucru presupune cu adevarat o minte deschisa si relaxata, o minte-instrument, regenerata, “noua”, pe care intelegem ca o folosim. Si care se reformateaza intre timp, in energia de tip Jupiter/Uranus cu colaborarile planetare aferente.
De aici rezulta toate celelalte “beneficii” :)   rezumate si cumulate in interactiunea de tip nou, pe care o experimentam deja, in diferite faze de lucru, pana cand o vom aseza intr-un flux continuu.

Timpul pe care il traim acum (asa cum il percepem, inca) accentueaza exercitiul prin implicarea planetelor personale care, stimuleaza simultan si cuadratura Jupiter-Pluton [ciclul acesta prin Soare/Marte din Leu sextile la Jupiter, Venus cuadratura la Jupiter si opozitie la Pluton]  precum si colaborarea Uranus-Nod Nord-Saturn [prin conjunctiile cu NN in Leu].

Procesul de constientizare este sustinut de ciclul retrogradarii planetei Mercur, care a inceput pe 24 iulie cand Mercur a intrat in “umbra” de pe gradul eclipsei totale de Soare, fiind in trigon cu Uranus. Mercur va reveni pe acest punct (al eclipsei totale de Soare) pe 5 septembrie cand va reintra in mersul direct, reactivand colaborarea Uranus-Nod Nord-Saturn, prin trigonul perfect cu Uranus, conjucntie cu Nod Nord (4 grade orb) si trigon cu Saturn (7 grade orb).

Pana la Luna Plina a ciclului urmator, care va fi pe 6 septembrie, la gradul 14 Pesti, la doua ore dupa conjunctia Lunii cu Neptun, vom vedea si vom intelege multe lucruri, daca acceptam sa privim si, daca primim fluxul nou in preajma noastra.

Intre timp, traim starile care ne pregatesc sa privim si sa primim.
Pana la eclipse ne mai destelenim, dupa cum ne lasam desteleniti.
Suntem parte din procesul de experimentare/crestere/materializare, fie ca stim sau nu stim, percepem sau nu percepem, recunoastem sau nu recunoastem. Alegerile care ne aduc acum exercitiul personal ne cer sa ne recunoastem starea, in experienta. Ramanem in stare sau o schimbam? Poate ca nu vad alt drum, acum, dar pot schimba starea si, astfel mintea se deschide si percepe mai mult, eventual si noul drum.

Puteti sa va luptati cu voi, dar, va puteti folosi altfel Lumina.
Daca se simte lupta, atunci, undeva este activ controlul.
Faceti diferenta intre “control” si “prezenta” in experienta.
Priviti alegerile ca pe implicare in proces si nu ca pe controlul pe care il exercitati asupra procesului. Alegerea va transforma in parte activa in proces, daca nu controlati procesul. Fiind parte activa, puteti ajusta experientele precum si alegrea initiala, in anumite momente.

Eu inteleg ca lucram cu energia Saturn-Uranus tocmai in acest proces care presupune o reforma a mentalitatii si care, sustine extinderea constiintei ... sustine “saltul” despre care tot vorbim in ultimii ani. Ne-am tot pregatit :) ... iar ciclul curent Jupiter-Pluton  a accelerat aceasta pregatire.

“Ca sa poti fi cine esti, desprinde-te de cine ai fost.” – este motto-ul Astro Mercur si, exprima cerinta acestor vremuri, poate chiar a acestor zile.
Cu curaj ne desprindem si, cu curaj primim si folosim noile instrumente.


Va invitam alaturi de noi la 
atelierele Astro Mercur.
Urmatorul atelier va fi
joi 21 august 2017, 17:30 - 20:30
Iasi, Hotel Eden


Varianta audio :  detalii 
Inscriere pentru varianta audio:

Intre timp, si mai ales acum, FOLOSITI-VA Lumina.
Acesta este un indemn cu aplicabilitate practica.
Va rog sa recititi ultimele doua randuri de mai sus :)
Folositi gandul acesta ca atunci cand folositi orice alt instrument, orice accesoriu din bucatarie de exemplu :)  sau din trusa de scule. Singura diferenta este ca acest instrument –Lumina- este folosit in orice situatie si pentru orice sarcina de rezolvat – este un instrument multifunctional :)

Suntem in faza de crestere a Lunii,  pana la faza de Luna Plina care se va forma pe 7 august 2017, cu Luna in semnul  Varsator. Raman valabile recomandarile de pe pagina Fazele Lunii a acestui blog, unde se regaseste si un mod de lucru cu energiile fazelor Lunii.

Spor si succes !

Daca rezonezi cu modul in care este prezentata informatia pe blogul si pe site Astro Mercur te invit in Grupul Astro Mercur,  sa lucram impreuna cu influentele astrale, sa le folosim in construirea experientelor de viata, sa le folosim in adaptarea la fluxul sincronicitatilor prin care, materializam realitatea proprie - nu trebuie sa stii astrologie ca sa faci parte din grup, dar facand parte din grup poti sa-ti construiesti o cultura generala astrologica. (grup on-line de crestere personala)

Niciun comentariu: