Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

luni, 25 iulie 2011

Soarele in Semnul Leului - 2011Constelatia Leului
Incercam sa participam constient la “traficul cosmic energetic” si urmarim Soarele in schimbarea tonului vibrational. Sambata 23 iulie 2011 – Soarele a parasit  Semnul Racului si a intrat in propriul domiciliu, semnul Leului, al cincilea semn al zodiacului, pe care-l va parcurge pana pe 22 august.
Pentru a intelege se se intampla in spatiul cosmic si, in acelasi timp ce se intampla in “planul energetic”, acolo unde noi inteLeutionam cu influentele astrale, revenim asupra unor repere astronomice si astrologice despre constelatii si semne zodiacale.
Constelatia Leului este a 12-a constelatie ca marime dintre toate constelatiile si contine trei stele stralucitoare importante – Regulus, Denebola, Algeiba - si aproximativ cincispezece stele in asterismul care reprezinta capul si coama Leului.
Este una din cele 48 de constelatii originale transmise de Ptolemeu, regasindu-se si printre cele 88 de constelatii moderne recunoscute de catre Uniunea Astronomica Internationala.
Nu prezentam aici chestiuni ce tin de tehnica astrologica ci incercam sa traducem informatia astrologica astfel incat sa intelegem ce anume ne aduc influentele astrale ca urmare a acestui eveniment cosmic si cum putem noi, oamenii care traim pe planeta Pamant, sa preluam aceste energii, cu maximum de profit manifestat in viata de zi cu zi.
Soarele ne plaseaza intr-un contact energetic cu zodia pe care o traverseaza si reactiveaza in interiorul nostru caracteristicile psihice si emotionale ale semnului zodiacal respectiv.

Intrarea Soarelui in semnul Leului reprezinta momentul apogeului verii, in care vegetatia atinge maximul dezvoltarii sale. Intreaga natura ne transmite vitalitatea Soarelui, precum si o mare forta de regenerare. Este perioada din an in care primim  cel mai puternic flux energetic de la astrul zilei care, ni se arata in adevarata sa splendoare.
In intervalul de timp in care Soarele traverseaza semnul Leului, se poate sa ne redescoperim propria creativitate, precum si un puternic simt al demnitatii. Este posibil sa existe o predispozitie catre expansiune, catre dezvaluirea propriei capacitati creatoare. De asemenea se poate accentua nevoia de independenta personala precum si tendinta catre organizare si control. Este perioada stralucirii, a gloriei, o perioada a punerii in lumina a propriei persoane dar si a scopului stabilit, a manifestarii puterii interioare si a maretiei omului.
Energia si atentia noastra se orienteaza catre propria imagine si catre propriile nevoi, cu intentia de a ne oferi tot ceea ce ne dorim. Exista posibilitatea sa devenim mai puternici si mai increzatori in fortele proprii, dar si mai mandri, mai orgoliosi, eventual chiar aroganti si vanitosi, toate acestea in functie si de tranzitele personale ale fiecaruia dintre noi, raportate la harta natala a fiecaruia.
Oamenii se pot bucura in aceasta perioada de o mai mare constienta de sine, vor observa accentuarea autoritatii, reactivarea curajului precum si tendinta catre socializare.
 Ar fi potrivit sa fim atenti la manifestarea vointei, fara prea multa determinare care, poate deveni chiar teatrala; sa ne folosim intelept puterea si generozitatea, precum si imboldul de a ne plasa in centrul atentiei, pe care ni-l insufla acum contextul astral. Sa constientizam motivele de bucurie de care avem parte si sa le traim cu toata fiinta si cu toata caldura sufletului. Sa eliberam susceptibilitatea si egocentrismul, sub orice forma s-ar manifesta si sa ne dezvaluim nobletea si loialitatea.
Traversam o perioada in care personalitatea noastra este puternic impulsionata sa-si arate puterea si valoarea. Contextul astral ne ofera o sustinere a increderii in fortele noastre si o accentuare a importantei sinelui propriu. Astfel ca, ar fi potrivit sa ne temperam entuziasmul si exuberanta si sa-i privim si pe ceilalti cu mai multa intelegere. Sa nu raspundem provocarilor, sa fim ingaduitori cu pasiunea si ambitia noastra dar si a celorlalti si, sa fim atenti la detalii.
Suntem in cursul unui proces de expansiune spirituala, individuala si de masa, care in timpul terestru in care Soarele strabate semnul Leului, se concretizeaza printr-o dezvoltare a perceptiilor prin inima si o manifestare a trairilor din toata inima, dupa cum ne-a aratat si tema ultimei faze de Luna Plina din 15 iulie 2011.

Cei care au o preocupare pentru propria evolutie spirituala, pot folosi constient acest interval de timp al tranzitului Soarelui prin semnul Leului pentru a-si dezvolta capacitatea creatoare si pentru a-si armoniza manifestarea sentimentelor. Acum, prin situatiile pe care le vom depasi, invatam sa fim mai altruisti, sa percepem cu alt inteles “umilinta” si sa-i invatam lectiile fara nevoia de dominare, intr-o stare de siguranta sanatoasa, conferita de increderea in sine si de deciziile potrivite pe care le luam.
Aceasta ar fi o nota generala a influentelor astrale pe parcursul tranzitului Soarelui pe segmentul Leului.
In functie de programul propriu de viata si de obiectivele pe care ne-am propus sa le atingem, alegem din tot ce ne ofera acest parcurs al Soarelui, acele unelte, resurse, cu care putem realiza ceea ce avem de rezolvat. Fara sa fim astrologi, dar descifrand misterul lumii in care traim si mai ales misterul “lumii” care suntem fiecare dintre noi, putem sa ne plasam in fluxul energetic la locul potrivit in fiecare moment potrivit pentru cel ce vom deveni.
Si nu uitati ca intotdeauna avem tot ce ne trebuie pentru a face tot ceea ce avem, fiecare, de facut.
In intervalul de timp terestru in care Soarele parcurge acest segment al zodiacului, vom descoperi mai multe despre influenta zodiei Leului asupra vietii pe Pamant si cum anume sa folosim aceste influente si acest interval de timp pentru a ne imbogati experienta de viata.
Spor si succes !

4 comentarii:

Anonim spunea...

Intotdeauna cand dorim sau trebuie sa facem ceva,avem nevoie de un scop precis,obiective clare,metode de lucru si resurse pentru a pune in aplicare acel CEVA.
Citez...Si nu uitati ca intotdeauna avem tot ce ne trebuie pentru a face tot ceea ce avem, fiecare, de facut.
Parerea mea,cu tot respectul,e ca toate ar fi bune si frumoase daca ar fi asa...un singur aspect din cele enumerate mai sus daca lipseste, acel CEVA nu se IMPLINESTE.As vrea sa cred ca avem la indemana tot ce ne trebuie pentru a reusi...dar...

Astro Mercur spunea...

Putem discuta aici despre perceptia in mod diferit a "realitatii".
Cand am spus ca "intotdeauna avem tot ce ne trebuie pentru a face tot ce avem, fiecare, de facut", m-am referit la resursele de orice tip.

In momentul in care in realitatea proprie apare o problema de rezolvat, deja suntem pregatiti 100% sa rezolvam respectiva problema; avem toate resursele de orice tip (informatie, energie, instrumente) cu care putem rezolva problema. Important este sa le descoperim (recunoastem) si sa le folosim.

Eu as reformula ceea ce ai spus in sensul ca nu "avem nevoie" ci : formulam un scop precis, stabilim obiective clare, alegem metode de lucru si folosim resursele, toate acestea reprezentand o parte din pasii pe care-i facem pentru a rezolva problema. Toate acestea nu sunt lucruri necesare pentru a rezolva problema ci sunt etape in rezolvarea problemei, etape pe care le depasim folosindu-ne resursele (pe care le avem deja) materiale si energetice.

Dar cu aceleasi resurse, putem rezolva totul mai usor sau mai greu, in functie de cum le folosim - cu sau fara incredere (convingere), cu sau fara curaj, cu sau fara implicare, ajungand sau nu, la o rezolvare, care poate fi mai mult sau mai putin eficace.

Anonim spunea...

Aveti dreptate!Reformularea este corecta,asa si trebuia sa ma exprim,intr-adevar "sunt etape" in rezolvare...dar eu nu acest lucru voiam sa-l subliniez.Ceea ce am vrut sa spun,e ca teoretic totul e la indemana,dar practica ne arata ca lucrurile nu stau intotdeauna asa...oricat de mult ti-ai dori sau te-ai gandi ca vrei sa rezolvi ceva,acest lucru nu e de ajuns. Poti parcurge corect "etapele",dar imprevizibilul este un factor de care trebuie sa tinem cont...orice "variabila" poate schimba situatia. Lucrurile nu ies asa cum ne dorim,doar pentru ca ne dorim.Cred in puterea gandului,dar nu mi se pare suficient...Oricat de mult mi-as dori sa zbor in Cosmos,nu voi ajunge niciodata acolo...pentru ca nu depinde DOAR de mine!Da,teoretic totul e posibil,practic? nu intotdeauna!Asta este perceptia mea!Gresesc sau nu?...

Astro Mercur spunea...

Eu nu sunt in masura sa spun daca gresesti sau nu; de fapt nici nu gandesc in astfel de termeni, cantarind adevarul sau greseala. Fiecare vede, simte si intelege dupa cum are "nevoie" (pentru a invata) si dupa cum este deschis catre lumea exterioara.

Dar, sa nu uitam de relativitate ... :) pentru ca ceea ce pentru cineva poate fi imprevizibil, pentru altcineva poate fi exact ceea ce astepta.

Si cred ca notiunea de "imprevizibil" isi pierde sensul atunci cand esti deschis catre toate posibilitatile, chiar daca nu le "vezi" pe toate - tocmai acesta este un mare secret al actiunii de a te lasa purtat in fluxul energetic al sincronicitatilor : sa crezi si sa accepti ca orice este posibil.

A zbura in Cosmos nu cred ca este un scop de luat in discutie, pentru ca foarte putimi oameni de pe planeta pot face asta; dar, a te transforma tu pe tine insuti, astfel incat sa te simti bine in pietea ta si, sa transformi in felul acesta si propria realitate fizica locala, mi se pare un scop sanatos, usor de atins si cu efecte extraordinare asupra propriei persoane si asupra propriei vieti.

Tocmai modul in care pun in practica teoria determina diferentele din vietile oamenilor, zic eu ...

Oamenii nu se opresc la a stabili ce anume doresc ci, stabilesc si foarte multe conditii in legatura cu modul in care ar trebui sa ajunga la scopul lor.

Oare nu ar fi suficient doar sa alegem starea pe care vrem sa o traim si sa primim apoi tot ce ne ofera Universul pentru a atinge acea stare?