Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

duminică, 19 noiembrie 2017

Ce facem astazi? Ciclul Lunii Noi in Scorpion
Rezumat Atelier Astro Mercur – Ciclul Lunii Noi in Scorpion / Detalii Varianta audio

Am inceput un nou ciclul al fazelor Lunii, cu faza de Luna Noua care s-a format pe 18 noiembrie 2017, in semnul Scorpion pe gradul 27.
Planeta Saturn incheie tranzitul sau prin semnul Sagetatorului. Va schimba semnul in ciclul fazelor Lunii urmator, chiar la solstitiul de iarna cand, va intra in semnul Capricorului, odata cu Soarele. Noi incheiem astfel o etapa in exercitiul  deschiderii catre calea cunoasterii potrivite pentru noi.
Avem la dispozitie acest tip de energie (Saturn in Sagetator) la intervale de timp de 28 de ani.
Etapa anterioara a fost intre noiembrie 1985 – aprilie 1988, iar mai inainte intre octombrie 1956 – ianuarie 1959. Poate va reamintiti si poate reevaluati efortul si rezultatele, cu ochii celui ce sunti acum.

In ultimul an Saturn a facut acest parcurs intr-un minunat tandem cu Uranus, care finalizeaza tranzitul sau in semnul Berbec. [In etapa anterioara am trait conjunctia Saturn – Uranus pe ultimul grad din Scorpion, dupa care ambele planete au intrat in Sagetator.]
Am derulat in ultimii trei ani un exercitiu de alegere a cresterii constiente (personale si de grup). Am ales sau n-am ales calea potrivita, calea “adevarata” pentru noi, pentru fiecare.
Am trait aceasta provocare, a deosebirii si a alegerii “Luminii”. Anul acesta, lectia oferita de trecerea lui Saturn prin Sagetator a fost testata de tranzitul lui Lilith prin acelasi semn. Am fost provocati si am fost ajutati sa vedem si sa alegem Lumina cunoasterii, a “sursei” – dupa cum intelege fiecare Sursa si Lumina.

Exercitiul este al nostru, dar, il derulam individual ... compus :) ... rezultatul fiecaruia construieste rezultatul nostru.

Concluziile se constureaza acum, pe finalul anului si, incepem la lucram cu ele in acest ciclu, al Lunii Noi in Scorpion, in contextul retrogradarii planetei Mercur in semnul Sagetatorului, construind conjunctia cu Saturn in trei pasi – 28 noiembrie (direct) si 6 decembrie (retrograd) in Sagetator si 10 ianuarie (direct) in Capricorn.

Acum recunoastem efortul pe care l-am facut pe parcursul ultimilor trei ani, precum si rezultatul efortului nostru.
Din ianuarie 2018 energia de tip Saturn modulata de semnul Capricornului, ne va aduce contextul si instrumentele pentru o restructurare personala precum si la nivel social. Dar munca noastra se va sprijini pe intelesurile pe care le constientizam/ajustam acum, pe alegerile pe care le facem sau le reasezam acum.

Ciclul Lunii noi in Scorpion ne sustine in acest proces de (re)cunoastere a noastra, a cine suntem chiar acum, a cine am devenit, traind procesul evolutiei personale.

Planeta Mercur ne ofera insa si a doua nuanta a exercitiului, prin conjunctia cu Lilith (doar in doi pasi). Mercur intra in retrogradare chiar in ziua fazei de Luna Plina cu Luna in semnul Gemeni (pe care o guverneaza) dintr-o conjunctie cu Lilith din Capricorn (orb 3 grade). Tot in ziua Lunii Pline se formeaza trigonul perfect Jupiter (Scorpion) – Neptun (Pesti). Iar dupa trei zile, pe 6 decembrie, se formeaza a doua conjunctie Mercur-Saturn.

Intram intr-un interval de timp in care logica si intuitia pot lucra impreuna foarte bine, pentru a extinde viziunea logica, pentru a exersa ceea ce am denumit asa cumva : gandirea intuitiva”.
Gandirea omului se poate ridica, se poate transforma, se poate deschide catre modul de lucru al gandirii intuitive.
Ce va face omul insa? Poate aduce acest ciclu un test de validare a adevarului interior.
Recunoaste sau nu recunoaste omul, indemnul, chemarea, mesajul ...

Pe parcursul acestui tranzit al planetei Saturn prin Sagetator (2015-2017) ne-am ridicat, dupa tranzitul prin Scorpion (octombrie 2012 – decembrie 2014) care ne-a scufundat, in noi, in miezul procesului de transformare. Au fost trei ani de recastigare a increderii si de reasezare a principiilor/convingerilor, restabilind echilibrul interior.
Urmeaza perioada 2018-2020 in care ne mobilizam si ne asumam restructurarea si reconstuctia intre repere noi, in timpul tranzitului planetei Saturn prin Capricorn – cu momentul de gratie al anului 2020 cand vom avea conjunctie tripla Jupiter-Saturn-Pluton in Capricorn.

Ce facem astazi?  Suntem intre etape de crestere si, poate fi un timp important prin ceea ce alegem sa fie valabil/adevarat si important pentru noi.
Care este scopul nostru?
Cum se vede acum scopul ales deja si cum ma raportez acum la acesta?
Este vorba despre scopul sustinut de viziunea cea mai larga, pe care o pot desfasura chiar acum. Dincolo de motivele si de motivatiile devenite rutina.
Cum pot reformula scopul astfel incat sa extind actiunea si prezenta?

In ultimii trei ani omul a facut un mare pas inainte in lumea cunoasterii si, in raspandirea cunoasterii, el insusi devenind “omul nou”. Ar fi potrivit ca omul nou sa se stabilizeze in lumea noua, pe care a descoperit-o, tocmai ca sa poata (re)construi.

Prin urmare :
Cum priveste omul nou - chiar voi :) - lumea sa si viata sa?
Ce alegeri face omul nou (care sunteti) pentru a construi altfel, dupa cum el insusi a devenit altfel ?

Pana la Luna Plina (3 decembrie) perceptia noastra se tot extinde si se tot adanceste – in functie de unde si cum privim :)
Simultan, apare testul de incredere, prin care ne adaptam la ceea ce se construieste in fata noastra.
Suntem sustinuti si prin “perceptia afectiva” – avem ocazia in zilele urmatoare, sa simtim mai “clar”, mai intens, fluxul potrivit, indrumarea, punctual, in momente distincte dar si in flux continuu.
Alegeti cu curaj sa participati in proces si veti vedea cum apar indiciile si instrumentele.

Va invitam alaturi de noi in programul Astro Mercur 


22 noiembrie 2017, 17:00 – 21:00
Iasi, Hotel Eden

13 decembrie 2017, 17:30 - 20:30
Iasi, Hotel EdenIntre timp, si mai ales acum, FOLOSITI-VA Lumina.
Acesta este un indemn cu aplicabilitate practica.
Va rog sa recititi ultimele doua randuri de mai sus :)
Folositi gandul acesta ca atunci cand folositi orice alt instrument, orice accesoriu din bucatarie de exemplu :)  sau din trusa de scule. Singura diferenta este ca acest instrument –Lumina- este folosit in orice situatie si pentru orice sarcina de rezolvat – este un instrument multifunctional :)

Suntem in faza de crestere a Lunii,  pana la faza de Luna Plina care se va forma pe 3 decembrie 2017, cu Luna in semnul Gemeni. Raman valabile recomandarile de pe pagina Fazele Lunii a acestui blog, unde se regaseste si un mod de lucru cu energiile fazelor Lunii.

Spor maxim tuturor!


Daca rezonezi cu modul in care este prezentata informatia pe acest blog te invit in Grupul Astro Mercur,  sa lucram impreuna cu influentele astrale, sa le folosim in construirea experientelor de viata, sa le folosim in adaptarea la fluxul sincronicitatilor prin care, materializam realitatea proprie - nu trebuie sa stii astrologie ca sa faci parte din grup, dar facand parte din grup poti sa-ti construiesti o cultura generala astrologica. (grup on-line de crestere personala)

Niciun comentariu: