Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

luni, 26 martie 2018

Ce facem astazi? – vremuri de “Mercur retrograd”





 Suntem in faza a doua a ciclului retrogradarii planetei Mercur, primul ciclu de anul acesta.

Miscarea retrograda a unei planete este doar aparenta, se observa pe zodiac si, vorbim despre ciclul retrogradarii unei planete pentru ca, acest lucru presupune deplasarea planetei pe un segment de zodiac de trei ori, in trei etape : in mers direct, apoi retrograd si, din nou direct, pe acelasi segment - in cazul acesta pe semnul Berbec,  intre gradele 4:47 – 16:54.

Acest ciclu al retrogradarii planetei Mercur se deruleaza astfel :

Prima etapa (prima perioada de “umbra”)– 9-23 martie, timp in care, pentru fiecare dintre noi s-au activat chestiunile care sunt in planul de lucru pentru aceasta perioada, chestiuni care sunt in legatura cu domeniul de viata activat pe harta natala, care sunt guvernate de simbolismul energiei planetare, de tip Mercur in acest caz, dar care se deruleaza in maniera simbolismului semnului zodiacal, Berbec in cazul de fata. Poate fi vorba despre modul in care gandim noi despre acel domeniu de viata, modul in care intelegem sa dezvoltam acel domeniu de viata, modul in care comunicam , interactionam/relationam, in acel domeniu de viata, despre cum ne implicam in domeniul de viata respectiv. De aici, putem particulariza destul de mult.

A doua etapa (perioada de retrogradare)– 23 martie–15 aprilie, timp in care experientele continua (se reconstruiesc) cu scopul ca noi sa constientizam sensul acestor experiente, sa intelegem ce este de inteles, ce n-am inteles inca, legat de cum putem dezvolta mai bine si mai mult ceea ce facem in acel domeniu de viata, folosind energia planetara (Mercur) in maniera constructiva a semnului zodiacal (Berbec).

A treia etapa (a doua perioada de “umbra”)– 15 aprilie-3 mai, timp in care experientele continua (se reconstruiesc) si ne ofera posibilitatea sa aplicam constructiv ceea ce am acumulat, ca experienta si intelepciune, in primele doua etape.

Aceste cicluri ale retrogradarii planetare sunt un instrument deosebit de valoros, pentru ca ne ofera ragazul necesar si situatiile prin care putem intelege mai mult din ceea ce experimentam. Putem reevalua experiente si putem reorganiza planurile noastre, prin noi alegeri sau prin ajustarea alegerilor facute deja, realizand o recalibrare a mersului pe drum.

Fiecare ciclu de miscare retrograda este foarte important si prezinta anumite particularitati.
Retrogradarea planetei Mercur se produce de trei ori in fiecare an si, putem intelege ca marele avantaj este acela ca putem face resetari mentale. Daca acceptam ideea ca ne construim realitatea pornind de la gandul nostru, atunci, aceste perioade si ocazii de resetare sunt foarte valoroase.

Acest ciclu al retrogradarii planetei Mercur este deosebit prin faptul ca suntem sustinuti si de retrogradarea planetei Jupiter (care retrogradeaza, pe acelasi principiu prezentat mai sus, intre 9 martie si 10 iulie). Acest aspect energetic ne ajuta foarte mult in procesul constientizarii.

Particularitatea ciclului rezulta din aspectele planetare pe care le construieste planeta Mercur in cele trei etape:
-cuadratura la Saturn si Lilith [11-16 martie/28 martie -5 aprilie/25-28 aprilie] cu mentiunea ca pe 25 aprilie Saturn isi va fi inceput miscarea aparent retrograda.
-trigon la Nodul Nord (sextil la Nodul Sud) [16 martie/30 martie/28 aprilie].

Ar fi potrivit sa ne uitam la aceste aspecte, avand in vedere ciclurile planetare.
Ciclul Mercur-Saturn a inceput pe 13 ianuarie cand a fost conjunctia celor doua planete, pe gradul 3 Capricorn.
Conjunctia Mercur – Nod Nord a fost anul trecut pe 21 iulie, pe gradul 24 Leu, inainte de prima Luna Noua in Leu de anul trecut.

Poate fi vorba despre modul in care sunteti sau nu activi, implicati, determinati, motivati, in domeniul de viata care gazduieste retrogradarea planetei Mercur, acum si, cum anume – sunteti pe drum sau sunteti pe langa drum, sunteti in ritmul optim sau in afara lui.
Putem acum sa revenim asupra alegerilor facute tocmai ca sa ne potrivim si mai bine in actiune, in modul in care gestionam chestiunile legate de zona tranzitata. Putem intelege cum sa facem totul mai bine si, ar fi timpul sa ne si implicam efectiv si cu maxima incredere in ceea ce alegem, in constructie de experienta, in materializare.

Este de asemenea potrivit acest ciclu sa observam ideile curajoase care vin spre noi.
Poate fi de folos sa “lucram constient” cu puterea gandului.
Sa cercetam puterea gandului si sa cautam intelesuri despre cum functioneaza.
Daca avem deja experienta in a lucra constient cu gandul, atunci, acum este un timp potrivit pentru a dezvolta aceste abilitati si, pentru a depasi ceea ce consideram noi a fi limitele intre care operam cu energia mintii noastre.
Poate fi un timp potrivit sa facem diferenta intre afirmatie si algoritm si, sa ne asumam rolul de constructor al experientelor, precum si responsabilitatea interventiei noastre in mediul energetic.

Oricand este un timp potrivit sa cerem sa se deschida fereastra mintii.
In timpul retrogradarii planetei Mercur, fereastra se deschide singura.
Sa privim deci :)

Ganduri printre randuri” ... pentru vremuri de “Mercur retrograd”.


 Va invitam alaturi de noi la
Luna Noua in Berbec
16 aprilie 2018, 17:30 - 20:30
Iasi, Hotel Eden


 Va invitam alaturi de noi la
25 aprilie 2018, 17:30 - 20:30
Iasi, Hotel Eden


 Cadoul astrologic – Promotia lunii martie

Ofera in dar o consultatie astrologica in luna martie si primesti gratuit varianta audio a Atelierului Astro Mercur, dedicat ciclului Lunii Noi in Pesti pe care l-am inceput pe 17 martie.




Intre timp, si mai ales acum, FOLOSITI-VA Lumina.
Acesta este un indemn cu aplicabilitate practica.
Va rog sa recititi ultimele doua randuri de mai sus :)
Folositi gandul acesta ca atunci cand folositi orice alt instrument, orice accesoriu din bucatarie de exemplu :)  sau din trusa de scule. Singura diferenta este ca acest instrument –Lumina- este folosit in orice situatie si pentru orice sarcina de rezolvat – este un instrument multifunctional :)

Suntem in faza de crestere a Lunii,  pana la faza de Luna Plina care se va forma pe 31 martie 2018, cu Luna in semnul Balanta. Raman valabile recomandarile de pe pagina Fazele Lunii a acestui blog, unde se regaseste si un mod de lucru cu energiile fazelor Lunii.

Spor maxim tuturor!
 Daca rezonezi cu modul in care este prezentata informatia pe acest blog te invit in Grupul Astro Mercur,  sa lucram impreuna cu influentele astrale, sa le folosim in construirea experientelor de viata, sa le folosim in adaptarea la fluxul sincronicitatilor prin care, materializam realitatea proprie - nu trebuie sa stii astrologie ca sa faci parte din grup, dar facand parte din grup poti sa-ti construiesti o cultura generala astrologica, pe care sa te bazezi oricand, folosind constient potentialul pe care il ai la dispozitie. (grup on-line de crestere personala)


Niciun comentariu: