Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.



detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

Ghidul Bolnavului Sanatos



GHIDUL  BOLNAVULUI  SANATOS

                        Prima parte - STAREA  DE  SUFERINTA 
                        Partea a doua - SCHIMBAREA

Starea de boala a omului este o situatie pe care acesta o poate transforma in starea sa de sanatate deplina.

Omul a invatat sa repare tot felul de lucruri care fac parte din viata lui, dar, a uitat cum sa se repare pe sine insusi.
Culmea este ca pentru a repara orice, omul s-a straduit sa-si construiasca toate instrumentele necesare.
Si pentru a se repara pe sine insusi nu are nevoie de nimic altceva decat de ceea ce-i ofera natura.

Acum sa facem o comparatie :
·         Ce mult efort constient depune omul pentru a repara tot ce exista in viata lui – lucruri, relatii, situatii;
·         Si ce putin efort constient depune omul pentru a se repara pe sine si pentru a-si repara viata.

Mai mult chiar – ce mult efort depune omul pentru a-i “repara” pe toti ceilalti oameni pe care-i considera el ca fiind “defecti”. Cu ce forta si cu ce convingere lupta omul pentru a-i determina pe alti oameni “sa fie” si “sa faca” ceea ce el crede ca este “cel mai bine”! Cu ce forta actioneaza omul pe directia pe care el o considera a fi “cea mai buna” sau “corecta”! Cu ce forta actioneaza omul pentru a-i “abate” pe altii de la calea pe care el o considera, cu toata convingerea lui, “gresita”!

Cum ar fi viata omului daca ar depune putin efort (chiar si o zecime din tot efortul pe care am vazut deja ca-l face) pentru a accepta faptul ca “ideea lui de bine” poate sa nu fie completa si poate sa nu se potriveasca chiar oricui?

Cum ar fi viata omului daca i-ar elibera pe toti ceilalti oameni?
S-ar elibera si pe sine. Ar fi mult mai usor si, i-ar fi mult mai usor sa se manifeste cu bucurie.

Fiecare om traieste  intr-o anumita stare de dependenta de nevoia de control. Dar nu recunoaste. Sau nu-si da seama. “Intentia lui buna” il pacaleste si il determina sa transforme intr-un scop “normal” sau chiar “nobil”, orice manifestare a controlului asupra celorlalti, asupra naturii, asupra vietii.

Cu cat aceasta nevoie de control este mai mare si suferinta omului este mai puternica si mai profunda. De ce? Pentru ca actiunea de “a controla” indiferent ce si indiferent pe cine este impotriva Liberului Arbitru, care este dreptul oricui si al tuturor.

Daca te afli intr-o stare de suferinta fa-ti curaj sa privesti asupra tuturor intentiilor tale.
Alege-le pe cele care determina actiuni de control asupra ta sau asupra “mediului” tau – asupra vietii in orice forma se manifesta ea. Transforma-le. Reformuleaza-le. Reorienteaza-le.

Este sanatos sa incerci sa potrivesti lucrurile asa cum este cel mai bine pentru tine. Dar este nesanatos sa le fortezi intr-un anume sens, pentru ca asa vrei tu, pentru ca asa consideri tu ca “trebuie”.
Accepta macar pentru o clipa ca ceea ce “stii” tu, este doar o parte din intregul adevar care ne guverneaza viata.
Ofera libertatea de miscare si de manifestare, adevarului pe care nu l-ai descoperit inca, dar care poate ca exista si poate chiar vrea sa se manifeste in viata ta.

Priveste-ti intentiile si elibereaza-le din stransoarea convingerilor tale.
Reevalueaza bazele pe care ai formulat aceste convingeri.

Daca te afli intr-o stare de suferinta, singur te-ai plasat acolo.
Modul in care gandesti si modul in care exprimi ceea ce gandesti au generat starea in care te afli.
Acest lucru este mai greu de explicat pentru cei care se raporteaza doar la ei insisi si la ceea ce stiu ei sau la ceea ce “poate fi demonstrat” acum.
Dar este simplu de verificat, prin acceptarea si realizarea transformarii. Transformam gandirea si manifestarea sub orice forma si ne plasam intr-o noua stare.
Pare sa fie greu. Dar este simplu si uneori poate fi chiar usor. Pentru ca nu lucram decat cu gandul nostru. Fara alt efort, fara alt consum de orice alta natura – fara sa ne deplasam intr-un loc anume, fara sa cheltuim bani, fara efort fizic, si chiar in timp ce facem orice altceva.

Doar sa-ti amintesti si sa accepti ca ceea ce stii tu poate sa nu fie totul.
Doar sa accepti ca situatia in care te afli poate sa devina alta, in orice moment.
Si daca este posibil ?

            <Sfaturi pentru clipe "grele">
 
                             

                     Partea a doua - Schimbarea


Fiecare om care traieste o stare de suferinta se schimba. In functie de schimbarea care se produce se modifica si starea omului. 

Poti recunoaste acest mers al lucrurilor in propria ta viata. Daca esti sincer in acest proces de autoanaliza, descoperi ca suferinta prin boala a aparut dupa ce ai nesocotit o alta forma de suferinta, care a aparut din diverse alte motive dar, cel mai adesea din modul in care iti gestionezi relatiile – inclusiv relatia cu tine insuti.

Prin urmare, in functie de schimbarile pe care le faci asupra ta se schimba si situatia in care te afli, se schimba starea ta de suferinta – daca aceasta exista.

Si atunci, daca am observ at aparitia acestui efect, de ce sa nu-l producem constient, in sensul binelui nostru?

Poti sa realizezi schimbarea, constient, atunci cand apar primele semne ale starii de suferinta, evitand prelungirea acestei stari cu toate consecintele care se produc  asupra corpului, mintii si sufletului tau. Si cu cat mai mult vei dori asta, cu atat mai repede si mai usor vei reusi.

Dar ce inseamna schimbarea ? si ce inseamna schimbarea ta ? ce se schimba ? si cum se schimba ? ce se intampla de fapt in cursul realizarii unei schimbari ?

Se vorbeste tot mai mult despre perioada schimbarilor in viata noastra, a oamenilor, dar si despre transformarea vietii pe planeta Pamant. Ce inseamna asta pentru mine? Dar pentru tine?

Este posibil ca existenta unui scop comun, la nivelul intregii lumi, sa poata si,  chiar ar si trebui sa ne mobilizeze in efectuarea schimbarii. Dar, pentru fiecare dintre noi, actiunea efectiva se realizeaza in realitatea proprie locala. Aici se deruleaza lectiile care devin apoi experienta de viata. Aici realizam, fiecare dintre noi, schimbarea. Efectul se manifesta insa si aici dar si peste tot, la scara planetara si universala. Astfel ca raspunderea pentru schimbarile pe care le producem sau, pe care nu le producem, pare dintr-o data mult mai mare …

Ce alegi?    Astepti aparitia efectului … in sensul pe care il vei constata la momentul producerii lui ? … sau il generezi chiar tu, in sensul binelui tau?


Cum reusim sa materializam schimbarea ?
Schimbarea presupune transformarea unei situatii existente.

Transformarea se poate realiza in mai multe moduri :
  •         fie modificand directia de evolutie a experientei care se produce in continuare in aceleasi conditii de baza,
  •         fie modificand partial sau in totalitate conditiile in care se deruleaza experienta, (si participantii la experienta, eventual) mentinand directia initiala;
  •        fie ambele variante, sau altele, pe care le vezi tu acum sau la momentul potrivit pentru tine.

 Acest lucru inseamna, (printre altele) incetarea procesului evolutiv pe o anumita directie si reluarea lui pe alta directie; sau incetarea manifestarii in anumite conditii si reluarea manifestarii in alte conditii.

Prin urmare exista un timp de inchidere de situatie si un alt timp de deschidere de situatie, luand in considerare timpul asa cum stim noi oamenii sa-l intelegem.

In acest interval de timp incercam sa ne impacam cu ce inchidem si sa acceptam ceea ce se deschide, fiind sau nu constienti ca asta facem de fapt. Pe masura ce incheiem o situatie, constientizand experienta acumulata, in aceeasi masura gasim resursele interioare, curajul si disponibilitatea pentru a accepta deschiderea noii situatii, cu toate posibilitatile pe care le aduce, stiute si nestiute inca in faza dintre etape.

De asemenea, este posibil ca timpul deschiderii sa se suprapuna peste timpul inchiderii, sau sa apara si alte elemente care sa ne abata atentia de la curgerea timpului si inlantuirea evenimentelor, asa cum ar fi ele optime pentru fiecare dintre noi.

Dar, intre cele doua faze spatio-temporale, propriul potential creator este maxim deoarece nu este focalizat, inca, spre nici un scop, si cel mai sanatos ar fi sa-l eliberam de orice constrangere.
Acum are loc un proces decizional si intr-un anumit moment, liberul arbitru se manifesta si alege.
Din acel moment (constient sau inconstient) potentialul creator este dirijat pe directia alegerii facute, la capacitatea maxima folosita. Din acel moment, lucrurile incep sa se potriveasca foarte repede, in sensul pe care starea interioara il manifesta. Este foarte important sa ne pastram detasarea si armonia interioara. Pentru ca starea initiala, cea pe care o avem in momentul alegerii, isi pune amprenta pe motivatia si intentia noastra, pe tot ce vom construi in continuare.

In astfel de perioade de tranzitie intre doua situatii, primim multe sfaturi si indrumari, precum si multe critici si eventual acuzatii de tot felul.

Asculta-i pe toti, pentru ca ar putea sa-ti arate si ceea ce tu nu vezi inca.
Dar, dupa ce asculti si analizezi, preia din exterior doar mesajele care te sustin si te incurajeaza. Restul lasa-le sa se manifeste liber. Nu opune rezistenta, nu le respinge si nu te lupta cu ele. Lasa-le sa treaca pe langa tine, nu peste tine, nu prin tine. Si nu judeca aceste mesaje si nici pe cei care le transmit. Iarta-i. Acum ei nu inteleg starea in care te afli si nu te inteleg nici pe tine si nici ceea ce tu simti si iti doresti. De ce? Pentru ca ei se raporteaza la ceea ce simt ei in loc sa se raporteze la ceea ce simti tu. Si ce simt ei? Frica ? Frica in fata viitorului pe care tu ti-l doresti? Vor intelege atunci cand vor putea face asta si tot atunci isi vor regandi atitudinea. 

Asculta insa si, urmeaza indemnul  care vine din interiorul tau, pentru ca acolo se afla spijinul tau si ajutorul tau cel mai puternic, in punctul tau de echilibru.

Daca te afli intr-o stare de suferinta, alege “schimbarea”. Schimba aceasta situatie. Fa ceea ce este necesar pentru a inceta evolutia pe aceasta directie si in aceste conditii (ale suferintei) si alege o experienta noua, intr-o noua directie sau in alte conditii.

Daca te afli intr-o stare de suferinta, inchide aceasta situatie. Accepta si preia experienta cu tot ce ti-a adus si intelege-i rostul, daca poti, acum; daca ti se pare ca ceva este de “neinteles”, vei descifra mai tarziu mesajul. Depaseste starea de tranzitie dintre vechea si noua situatie.

Acum potentialul tau creator asteapta sa-i arati ce are de facut. Alege acum, directia care este potrivita pentru tine in acest moment. Dar fa asta fara sa te mai raportezi la starea de suferinta. Pe acea directie ai inchis experienta. Acum, daca ai ales, esti in alta experienta si ai alte orizonturi precum si alte criterii de analiza, deci, formuleaza noile criterii si stabileste noile repere pentru realizarea noului tau scop. Acestea sunt noile tale instrumente, cu care vei lucra in continuare, in noua situatie, in noua experienta.

Si astfel materializezi schimbarea.
Mai intai in tine, in gandirea si in atitudinea ta si, pas cu pas, simultan, in realitatea ta fizica.

Doar sa-ti amintesti si sa accepti ca ceea ce stii tu poate sa nu fie totul.
Doar sa accepti ca situatia in care te afli poate sa devina alta, in orice moment.
Si daca este posibil ?


   OLSSIR

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Niciun comentariu: