Acest spatiu de lectura si conversatii este dedicat necunoscatorilor in ale astrologiei.
Sunt bineveniti insa si cei care studiaza si practica astrologia, sa ne impartaseasca din experienta lor.
Iti dorim sa readuci, constient, cunoasterea astrologica in viata ta, prin atitudinea ta deschisa si catre ceea ce nu cunosti inca,

prin gesturi simple pe care sa le faci in mod curent, prin gandul tau, care de fapt este motorul realitatii tale fizice locale.
Si nu uita! In aceasta viata, Pamantul este casa ta.

Locuinta ta este doar “zona de lucru”, spatiul in care iti organizezi munca - adica viata ta pe planeta Pamant.
Sa ne pretuim CASA si VIATA pe care o putem trai AICI, ACUM.detalii si inscriere

detalii si inscriere
.

Ce facem ASTAZI ?


Tinem pasul cu mersul astrelor in spatiu.
Descifram influentele astrale care ating Pamantul si pe noi, oamenii, si le folosim cu intelepciunea inimii.

Acest demers nu se considera a fi un horoscop,

ci ne propunem sa analizam natura energiilor caracteristice aspectelor astrale ale zilei sau ale unei perioade de timp si
modul in care putem folosi aceste fluxuri energetice, integrandu-le in viata noastra de zi cu zi.
Pentru fiecare in parte este important cum aceste caracteristici energetice ale momentului stimuleaza potentialul temei natale.
Influxurile astrale actioneaza pe o banda larga de frecvente, noi alegem daca si cum le folosim.
Este foarte importanta atitudinea noastra – ne luptam cu fluxul astral sau il lasam sa circule liber si ne plasam in locul potrivit la momentul potrivit ...?
Indiferent ce alegem sa facem, sa nu uitam ca "Astrele predispun, omul dispune".


Orice rezultat vă aparține și, nu poate nimeni să-l “prezică” pentru că, voi îl materializați.


Share |

duminică, 26 august 2012

Semnul Fecioarei

Incercam sa participam constient la “traficul cosmic energetic” si urmarim Soarele in schimbarea tonului vibrational, la intrarea in semnul Fecioarei, al saselea semn al zodiacului.
Pentru a intelege se se intampla in spatiul cosmic si, in acelasi timp ce se intampla in “planul energetic”, acolo unde noi interactionam cu influentele astrale, revenim asupra unor repere astronomice si astrologice despre constelatii si semne zodiacale.

   Constelatia Fecioarei este a doua cea mai mare constelație pe cer. Este singurul semn astrologic reprezentat de o femeie si conține punctul aferent momentului de echinoctiu de toamna, punctul in care ecuatorul ceresc traversează planul ecliptic. Steaua cea mai strălucitoare este Spica și este a 15-a stea ca stralucire, de pe bolta cereasca cunoscuta noua.
Constelatia Fecioarei este una din cele 48 de constelatii originale transmise de Ptolemeu, regasindu-se si printre cele 88 de constelatii moderne recunoscute de catre Uniunea Astronomica Internationala.

Intrarea Soarelui in semnul Fecioarei reprezinta momentul de tranzitie de la vara la toamna, cand se culeg recoltele. Intreaga natura ajunge la maximul evolutiei sale.

In intervalul de timp in care Soarele traverseaza semnul Fecioarei, se poate sa ne redescoperim propria capacitate de reflectie si analiza, precum si un puternic simt al serviciului. Este posibil sa existe o predispozitie catre reorganizare interioara, catre asimilare de informatii si adaptare la situatiile concrete de viata.

De asemenea, se poate accentua nevoia de atingere a perfectiunii pe o anume directie, precum si tendinta catre pragmatism si sistematizare. Este perioada din an in care, mai mult sau mai putin constient,  simtim nevoia de ordine si metoda in viata noastra, simtim nevoia de a cuantifica un rezultat si de a-i gasi o folosinta imediata.

Energia si atentia noastra se orienteaza catre aspectul practic al lucrurilor si catre ideea de utilitate, cu intentia de a ne organiza eficient spatiul in care ne miscam. Exista posibilitatea sa devenim mai rationali si mai chibzuiti in tot ceea ce facem, dar si mai rezervati, mai critici, eventual chiar egoisti, toate acestea in functie si de tranzitele personale ale fiecaruia dintre noi, raportate la harta natala a fiecaruia.

Oamenii se pot bucura in aceasta perioada de o mai mare disponibilitate de a munci, vor observa accentuarea disciplinei dar si a harniciei, reactivarea simtului diplomatic precum si tendinta catre progresul material.
 Ar fi potrivit sa fim atenti la manifestarea spiritului critic, pentru ca cele mai bune intentii pot sa ne limiteze totusi viziunea de ansamblu. Sa ne folosim intelept rabdarea si ingeniozitatea, precum si gandirea logica, pentru ca in aceasta perioada contextul astral sustine planul mental si ne ajuta sa ne reevaluam criteriile si principiile in baza carora luam decizii. Sa ne ocupam de lucrurile marunte din viata de zi cu zi si sa ne indreptam atentia spre micile bucurii ale vietii.

In timpul terestru in care Soarele strabate Semnul Fecioarei traversam un proces de autoanaliza, individuala si de masa, care, se concretizeaza printr-o dezvoltare a spiritului critic si o interiorizare a trairilor, ceea ce poate conduce o stare de conflict interior. Eliberarea acestei tensiuni se poate face mai usor in masura in care suntem sinceri si deschisi, in procesul de analiza. 

Cei care au o preocupare pentru propria evolutie spirituala, pot folosi constient acest interval de timp al tranzitului Soarelui prin semnul Fecioarei pentru a-si dezvolta latura rationala, gandirea logica si capacitatea de analiza a experientelor traite precum si de sinteza a informatiilor acumulate. De asemenea acum putem sa ne descoperim mai usor imperfectiunile si sa le acceptam, sa ni le asumam, pentru a le putea mai apoi transforma; putem sa ne percepem cu alt inteles propriul corp si sa-i intelegem adevarata “nevoie” de sanatate.
 Tot acum, prin situatiile pe care le vom depasi, invatam sa ne punem in slujba celorlalti, daca alegem sa facem asta.

   Semnul Fecioarei este reprezentat de o imbinare de linii drepte si curbe, similara unei litere “m”, simbolizand prin cele trei linii drepte verticale cele trei niveluri (cunoscute de oamenii de astazi) ale constiintei (constientul, subconstientul si supraconstientul), precum si conexiunea dintre aceste niveluri ale constiintei care se realizaza prin intermediul sufletului – cele trei linii curbe superioare. Ultima linie verticala din partea dreapta se curbeaza, ridicandu-se usor dar fara sa depaseasca linia orizontului.

Putem descifra astfel zbaterea interioara a Fecioarei, care cutreiera prin cele trei niveluri ale constiintei raportandu-se mereu la planul concret al materiei, sugerandu-ne o cale de evolutia spirituala a omului prin transpunerea mesajului intuitiv (al sufletului) in elemente clare ale ratiunii.

Pe astrograma, semnul Fecioarei ne arata domeniul unde nativul isi mobilizeaza intreaga capacitate de analiza, precum si directia pe care isi exprima dorinta de ajutor si de serviciu pentru ceilalti. Acel sector de viata reprezinta si zona in care se realizeaza o purificare importanta pentru nativ si pentru atingerea scopurilor sale.

In corelare cu corpul uman, semnul Fecioarei guverneaza abdomenul (intestinele, pancreasul, vezica biliara,splina), aparatul digestiv.

Aceasta ar fi o nota generala a influentelor astrale pe parcursul tranzitului Soarelui pe segmentul Fecioarei.
In functie de programul propriu de viata si de obiectivele pe care ne-am propus sa le atingem, alegem din tot ce ne ofera acest parcurs al Soarelui, acele unelte, resurse, cu care putem realiza ceea ce avem de rezolvat. Fara sa fim astrologi, dar descifrand misterul lumii in care traim si mai ales misterul “lumii” care suntem fiecare dintre noi, putem sa ne plasam in fluxul energetic la locul potrivit in fiecare moment potrivit pentru cel ce vom deveni.

Si amintiti-va ca intotdeauna avem tot ce ne trebuie pentru a face tot ceea ce avem, fiecare, de facut.

Raspanditi-va Lumina.
Spor si succes !

Niciun comentariu: